HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#2221 Felhasználó inaktív   dduvi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 19. 11:40

Idézet: GAI - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 11:51

Hát nagyon próbálsz lebeszélni :)
Pedig Samsungot szeretnék, abból meg csak erre futja.

Nade ehhez mondjuk mit szólsz?: BENQ FP931
Jobb a színmélysége, és 16 ms, ráadásul olcsóbb, mint a 910N...

Félreértesz! Nem akarlak lebeszélni a Samsung-ról. Én is azt vettem, 710T-t. Csak amiket megtudtam itt a fórumon, és utánakerestem, azok alapján próbálok itélni...
Ez a BENQ FP931 jobb a 16.7 M színével, és a (remélhetőleg) valós 16ms válaszidejével. És erre is 3 év garit adnak. Igazából az alapján döntsél, hogy alapvetően mire akarod használni szerintem. Játékra: gyors, képfeldolgozásra: színhelyes(amennyire egy TFT tud.), irodai munkára: fényerő, kontraszt arány, olcsóság.
Bye!

#2222 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 12:00

Idézet: dduvi - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 11:40

Félreértesz! Nem akarlak lebeszélni a Samsung-ról. Én is azt vettem, 710T-t. Csak amiket megtudtam itt a fórumon, és utánakerestem, azok alapján próbálok itélni...
Ez a BENQ FP931 jobb a 16.7 M színével, és a (remélhetőleg) valós 16ms válaszidejével. És erre is 3 év garit adnak. Igazából az alapján döntsél, hogy alapvetően mire akarod használni szerintem. Játékra: gyors, képfeldolgozásra: színhelyes(amennyire egy TFT tud.), irodai munkára: fényerő, kontraszt arány, olcsóság.
Bye!

OK még molyolok rajta, de rosszul egyikkel se járhatok, a mostanihoz képest nagy előrelépés lesz :)

Apropó még egy utolsó kérdés!

Ezeken ugye van "auto adjustment" funkció?

A mostani monitoromon van, és nagyon praktikus, nem kell kézzel bajlódni a beállításokkal, hanem automatikusan megcsinálja magának, ráadásul sokkal tökéletesebben, mint azt kézzel lehetne. És minden felbontáshoz eltárolja a beállított értékeket, így csak egyszer kell végigmenni az összes felbontáson, és kész, nincs a CRT-knél megszokott "új felbontásba váltott a játék, lelóg a kép fele a képernyőről, nosza tekergessük/matassunk az OSD menüben egy félórát mire jó lesz" effektus.

Szóval ugye rendelkeznek ilyen funkcióval az új modellek is?
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#2223 Felhasználó inaktív   pitya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 12:57

Idézet: GAI - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 12:00

Apropó még egy utolsó kérdés!

Ezeken ugye van "auto adjustment" funkció?
..............
Szóval ugye rendelkeznek ilyen funkcióval az új modellek is?

Hali

a Samsung 710t -n van, gondolom a többi típuson (amelyiknek vannak kezelőgombjai a készüléken) szintén van. Mellesleg DVI-n használva nem kelle a pozíció stb. beállítással foglalkozod.
Live fast... Die Never!

#2224 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 13:05

Idézet: pitya - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 12:57

Hali

a Samsung 710t -n van, gondolom a többi típuson (amelyiknek vannak kezelőgombjai a készüléken) szintén van. Mellesleg DVI-n használva nem kelle a pozíció stb. beállítással foglalkozod.

OK thx :)
A BENQ-en is van, letöltöttem a manualját. Nem tűnik rossz monitornak az sem, lehet hogy amellett fogok dönteni...

Ha lesz rajta DVI akkor arról fogom használni, de csak emiatt nem adok ki plusz pénzt.

Szerkesztette: GAI 2004. 11. 19. 13:06 -kor

"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#2225 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 14:22

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 6:53

nyunyu leírása alapján a 910T nálam kiesett. :)

Jo minosegu film nezesekor nem olyan veszelyes, hogy picit lassan sotetedik el a pixel szine, elmosva a kepet.
TV-tunernel idegesito, mert sajna szar a jelforras, es nagyon gyorsan zizeg a kep.

Scrollozas: igy fel nap hasznalat utan mar tenyleg nem feltuno, csak elsore vagott mellbe x ev CRT hasznalat utan.

Jatekra mondjuk meg nem probaltam, mert a gepet kene elobb osszerakni. (nem pedig a forumon mulatni az idot :rolleyes:)

Szoval igy osszessegeben tetszik a moncsi, mert borotvaeles kepe van, meter-meterhuszrol nezve az 1280x1024-et tokeletesen olvashato, valamint ilyen tavolrol mar egyaltalan nem latszik, hogy pontosan  merolegesen nezve optimalis a kontraszt, mashol kisebb, annyira kicsi a latoszog elteres az egyes sarkok kozott.

Ha picit jobb lenne a valaszideje, rohannek magamnak is venni egyet, a 21"-es CRT helyett.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 11. 19. 14:33 -kor

#2226 Felhasználó inaktív   TOZO 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 19. 16:56

Idézet: dduvi - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 9:55

Szia TOZO!

Több féle 710-es driver van a CD-n. Nem lehet, hogy véletlenűl nem a  710T Magic-et tetted fel?
Kukk meg, hátha a régebbi 710-es lett telepítve....
Ha safe modban indítasz, akkor KELL működnie a DVI-n is, még ha nincs is fent a drivere. (mint pl az első indításnál default monitorként jön fel)
Bye!

Köszi, most tudtam csak megvizslatni a válaszodat!

Időközben megoldódni látszik, az ati kártyán valahol be lehet állítani, hogy mi legyen az alap kimenet a d-sub vagy a dvi, amikor videoval kapcsolatos progi kerül fel, akkor alapbeállításra kerül, még nem tudom ugyan, hol állítom ezt a ati catalist-ban, de lehet, hogy ez a baj. Ezt a boltban suttogták, ahol vettem.

#2227 Felhasználó inaktív   dduvi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 18:53

Idézet: TOZO - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 17:56

Köszi, most tudtam csak megvizslatni a válaszodat!

Időközben megoldódni látszik, az ati kártyán valahol be lehet állítani, hogy mi legyen az alap kimenet a d-sub vagy a dvi, amikor videoval kapcsolatos progi kerül fel, akkor alapbeállításra kerül, még nem tudom ugyan, hol állítom ezt a ati catalist-ban, de lehet, hogy ez a baj. Ezt a boltban suttogták, ahol vettem.

Szia!

Éredekes.... Nekem és Pitya haveromnak nem kellett semmit állítani a driver-ben.Mindkettőnknek ATI 9800Pro-nk van. Rádugtuk DVI-n a moncsit, és az első bekapcsolásnál jó volt már a dvi kapcsolat. A beállításoknál van egy "Megjelenítő eszközök" fül. Ott lehet megnézni, hogy mi van csatlakoztatva a VGA-hoz: TFT , CRT, TV.

#2228 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 20:25

Idézet: dduvi - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 18:53

Éredekes.... Nekem és Pitya haveromnak nem kellett semmit állítani a driver-ben.Mindkettőnknek ATI 9800Pro-nk van. Rádugtuk DVI-n a moncsit, és az első bekapcsolásnál jó volt már a dvi kapcsolat. A beállításoknál van egy "Megjelenítő eszközök" fül. Ott lehet megnézni, hogy mi van csatlakoztatva a VGA-hoz: TFT , CRT, TV.

Detto.

Cat 4.9 ugy lekapcsolta a VGA kimenetet Windows bootolasakor, mint a huzat, amint erzekelte a TFT-t a DVI-n, es arra rakta ki egybol a kepet. (bootolaskor mindket monitoron van kep)

Pedig azert hagytam rajta a 21"-est radugva, hatha be kell lepni, es kezzel kapcsolni, mert 1280x960@100Hz-n volt a desktop, az meg nem igazan TFT kompatibilis frissites.
Automatikusan levette a frissitest 75Hz-re.
Mondjuk 1280x1024-re kezzel kellett valtani (960 hulyen nezett ki), de annyi baj legyen.

#2229 Felhasználó inaktív   Xao 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 21:12

Itt egy teszt egy csomó tft monitorról. sajnos nem magyar, de talán valaki ért belőle valamit :)

http://www.fcenter.ru/online.shtml?article...nitors/10486#08
--== WEF WEF ==--

WoW:  Xaó lvl 80 Nightelf Hunter (Bloodscalp) stb :D

#2230 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 00:40

Ha reggel nem alszom el, akkor holnap már 173P tulajdonos leszek én is.
Kár, hogy nem értek a monitorokhoz, de talán így egy másik valóságot oszthatok meg veletek. :-)
A baj csak az, hogy nekem még az igény szintem is elég alacsony.
Viszont ha valami böki a szememet, akkor az már jelentős probléma lehet.
A CRT- men ékeskedő 5-6 cm hosszú karcolás fel sem tűnt nekem. (Na jó, néha le akartam söpörni a hajszálat, asztán rájöttem, hogy nem hajszál.) :-)
Tulajdonképpen pixelhibás is lehetne a monitorom, de mivel ezért nem adják nekem olcsóbban, csak azért is preztizs kérdést csinálok belőle. És kész!

Ha nem jön be ez a hárdver nálam, akkor kettétöröm, mint egy ropit, és a 14 colos Herkules monitort fogom használni, mert azon is tök jól elfut a Prince of Persia (ami anyu telefonján is megy már).  :D
"Cyborgból nem lesz gépsonka." - Szanya csak egy van! -
www.vitorlasoktatas.hu

#2231 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 00:43

Ja, remélem nem fogjátok megtudni tőlem soha, hogy mi báncsa ja zén szemem! :p
"Cyborgból nem lesz gépsonka." - Szanya csak egy van! -
www.vitorlasoktatas.hu

#2232 Felhasználó inaktív   TOZO 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 08:15

Catalistaror 4.9 van fent, most éppen megint dvi-n megy a monitor, de ha hozzányúlok a catalisator beállításaihoz, azonnal nem lesz dvi-n kép csak az analogon, ezért van most bedugva mindkét kábel a pc-be és a monitorba is. Előbbutóbb szeretném a d-subot áthelyezni egy másik gépbe, de amíg nem biztonságos,addig nem. Ami érdekes, hogy a beállításoknál a megjelenítő eszköznél az fpd-t nem érzékeli.

#2233 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 11:19

Sziasztok!

Ag-Neovo F-417-es TFT vennék. Főleg FPS játékokra lenne használva. Meg merjem venni?
Köszi.

Szerkesztette: Pacal 2004. 11. 20. 11:25 -kor

#2234 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 12:02

Idézet: TOZO - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 8:15

Catalistaror 4.9 van fent, most éppen megint dvi-n megy a monitor, de ha hozzányúlok a catalisator beállításaihoz, azonnal nem lesz dvi-n kép csak az analogon, ezért van most bedugva mindkét kábel a pc-be és a monitorba is. Előbbutóbb szeretném a d-subot áthelyezni egy másik gépbe, de amíg nem biztonságos,addig nem. Ami érdekes, hogy a beállításoknál a megjelenítő eszköznél az fpd-t nem érzékeli.

Probald meg csak DVI-n radugni a monitort, D-Sub kabelt huzd le, es ugy kapcsold be a gepet.
Nem hinnem, hogy gondot okozna a csak DVI konfig, Catalyst-nek illene rendesen lekezelnie. (nekem jol megy a 4.9 igy)

Ha igy sem megy, akkor vagy a kartyad DVI portja rossz, vagy kontakthibas a kabel.
Ekkor meg mindig visszadughatod a D-Sub-ot.

[szerk:]Ha Oregszem latta volna az eredetit, tuti seggbe lennek rugva.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 11. 20. 12:04 -kor

#2235 Felhasználó inaktív   samatt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 14:20

ehez mit  szoltok...70e az elektrowordben
állitólag 16ms?!
Recoton Advent HD-772 17 in. Flat Panel LCD Monitor

Key Features
Monitor Type Flat Panel LCD TFT (Active Matrix)

Size 17 in.

Dot Pitch .264 mm

Max. Resolution 1280 x 1024

Color Depth 24-bit (16.7M Colors)
Technical Features
Form Factor Desktop

Native (Recommended) Resolution 1280 x 1024
Dimensions
Width 20.43 in.

Depth 6.14 in.

Height 20.08 in.

Weight 15.87 lb.
Miscellaneous
User Controls OSD Controls

MPN hd 772

Product ID 22200982
az én anyámat...mi!?

#2236 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 15:50

Ki tudja mia különbség a samsung 710T monitorokban, ha az egyiknek kerek a talpa, a másiknak pedig az a szögletes, de sarkainál  lekerekített ?

#2237 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 20. 16:12

Idézet: agabe - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 15:50

Ki tudja mia különbség a samsung 710T monitorokban, ha az egyiknek kerek a talpa, a másiknak pedig az a szögletes, de sarkainál  lekerekített ?

Az egyik típusból adtál már el, a másikból még nem. :Đ
(Bocsi.)

#2238 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 16:16

Idézet: Omega - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 16:12

Az egyik típusból adtál már el, a másikból még nem. :Đ
(Bocsi.)

:D najó... de nem találtam sehol olyan képet a weben-sem ( talán bénán kerestem :think: ), ahol ez a kerek lenne, csak szögletesből 2 félét is .

#2239 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 20. 16:26

Idézet: agabe - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 16:16

:D najó... de nem találtam sehol olyan képet a weben-sem ( talán bénán kerestem :think: ), ahol ez a kerek lenne, csak szögletesből 2 félét is .

Kép

#2240 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 16:33

Idézet: Omega - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 16:26

kép ...

[Node szerinted ez hol 710t típusú???:) Ha jól látom valami 17xx MP. Nem azt mondtam, hogy nem láttam még kerek talpú Samsungot.

Szerkesztette: agabe 2004. 11. 20. 16:34 -kor

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.