HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#2281 Felhasználó inaktív   dattis 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 23. 04:51

Idézet: adam526 - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:15

Hello
Végigolvastam a fórumot, és engem a Samsung 910t érdekelne:

Samsung 910T

Az én elemzésemet is megnézheted akár, vagy a többiekét is visszanézheted, 1-2 oldalat kell csak visszalapoznod.

Tényleg, áruljátok már el? Mit számít a fényerő? Így is olyan rohadt erős a fénye a maga 250cd/m2-el, hogy bevilágítja az egész szobámat, és sw-esen lejjebb kellett venni, mert a nagy fény már irritálta a szememet.
Utánhúzás: 2. napon már észre sem vettem filmnézésnél sem (jó, mondjuk azt TV-n néztem eddig is). DVD-t is néztem vele, direkt most megnéztem a kedvedért ;) és nem venni észre az utánhúzást. Igazán akkor venné észre az ember ha TFT után hirtelen visszaülne CRT-re.
Ja, és az én 910T-m is kerektalpú :D

üdv

#2282 Felhasználó inaktív   dduvi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 09:24

Idézet: adam526 - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 23:15

Hello
Végigolvastam a fórumot, és engem a Samsung 910t érdekelne:
Akkor végölis az 16, 7 millió szín, no dithering - mert azért ennyi pént nem adnék ki 262k-s monitorra
Akinek van, esetleg többnapos/hetes/hónapos tapasztalat - tudom, hogy minden szép rajta, a képe is:), de egyetlene gyenge pontja azért van, a válaszideje???
Már nem tudom, hogy mit higgyek, mert itt-ott mást írnak, mondjuk erről a monitorról nagy részben csak jó olvasta, a többiről nem.
Én nem vagyok gamefüggő, de filmezésre nagyon sokat használnám
Ahhoz meg állítólag mindegy a válaszidő, ami nem értek, mert ott is mozgás van, ua mint a game
Mondjuk egy tesztet esetleg valaki:
-film: :tv:  vmi gyors akció, mondjuk Mátrix(annál gyorsabb mozgást még nem igazán láttam egyik filmben sem:))
-Game: :lame:  Pl: Nfsu2, Street Legal Redline, Flaout, Max Payne 2, vagy vmi hasonló
kb ezek a fontos szempontok nekem

-Ha még esetleg vki tud vmi az LG 1915S-ről, azt szívesen hallgatom

-A segítséget előre is köszi

-Legalább megvolt az első beírásom a fórumba :banana: :lame:

Szia adam526!

Igaz, hogy nem a 910T van nekem, csak a kistesója a 710T, de beraktam a Mátrix-ot a kedvedért  :cool: . Szerintem teljesen élvezhető a képe, még a gyors mozgásoknál is. (igaz ugyan, hogy nem veszi fel a versenyt a CRT-vel) Ha nagyon figyuztam 8), akkor látszott egy minimális bizonytalanság a homogén képrészeknél. (viszonylag egyszínű, sötét háttérnél)
Bye!

#2283 Felhasználó inaktív   dduvi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 09:32

Idézet: dattis - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 5:51

Tényleg, áruljátok már el? Mit számít a fényerő? Így is olyan rohadt erős a fénye a maga 250cd/m2-el, hogy bevilágítja az egész szobámat, és sw-esen lejjebb kellett venni, mert a nagy fény már irritálta a szememet....

Szia dattis!

Igen, igazad van abban, hogy majd mindenki visszaveszi a fényerőt kapásból.
Én úgy fogom fel a dolgot, hogy jóóó ha van tartalék fényerő  a moncsiban....Igaz ugyan, hogy csak tipp, de szerintem a belső megvilágítása gyengülni fog az idők folyamán.
Ha van benne tartalék, akkor még mindig tudjuk majd utólag emelni a fényerőt. Tudom, hogy más technológia, de a CRT-k esetében is ez volt. Egy idő után elkezdett csökkenni a fényerejük. Végül a fehér már inkább szürke v. valamilyen színárnyalat volt.
Bye!

#2284 Felhasználó inaktív   béna 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 23. 09:45

Idézet: Rlaci - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 17:06

Szerintem már ebben a topicban is volt ilyesmiről szó (valahol a közepe táján), főleg ATI kártyák kapcsán.

Namég1x.....!!

Szóval Kedves RLaci...nevemből is adódóan sajnos nem találtam meg a TOPIC közepén amit keresek, de valóban az ATI kártyás probléma érdekelne... :respect:  :respect2:  :lame:
ehe

#2285 Felhasználó inaktív   TOZO 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 23. 16:45

Idézet: dduvi - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 2:33

Szia TOZO!

Valszeg nem számít, de én a 4.10-es catat használom. Ha nem megy rendesen csak DVI-n a moncsi, akkor szerintem vidd vissza! Nekem is szar volt az első 710T-nek a DVI csatija. Csak analógon volt hajlandó működni. Egyből cserélték szó nélkül.

Köszi, most vizslattam meg a válaszodat, a dvi csatinak jónak kell lennie, mert általában megy, lehet hogy a radeon 9500 nem adja mindíg a jeleket a dvi-re. (különben ez a 2. moncsi ami pont így működik nálam, mert az első 710T pixelhibás volt és visszavittem, de ebből a szempontból ugyanígy viselkedett). Ezért gondoltam a Catalist driver beállításaira, mint hibára.

Van valakinek radeon 9500 és samsung 710T párosítása, esetleg DVI-s összekötéssel???

#2286 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 16:53

910T nalam mind radeon9800-cal, mind 9550-nel hibatlanul megy, mindket csatin tesztelve.

#2287 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 17:34

Hali!

Lehet, hogy már volt róla szó, ha igen, akkor sorry mindenkitől.

Szóval egy észrevételemen alapuló kérdésem lenne.

A házban van több TFT is egy Viewsonic vp171 egy Lg Flatron L1730B ás egy régebbi DTK nemtom milyen típus.

Az észrevételem az volt, hogy bizonyos homelapok (többek között a hwsw is) kicsit másképp néz ki színvilágilag az utóbbi kettőn mint a Viewsonicon. Ez elsősorban abban merül ki, hogy a V.sonicon bizonyos részek sokkal halványabban látszanak (pl a HWSW főoldalán lévő menűsor háttere) Ez vajon mitől van? Tudom, hogy a háraom nem egy árkategória, de elképzelhető, hogy egy majdnem fele annyiba kerülő Lg-nek vagy a még olcsóbb DTK-nak  a képe színhűbb (ha lehet ilyet mondani) mint a Viewsonicnak? Vagy esetleg a a két "olcsó" darab ami jeleníti meg "hülyén" a színeket?
Nekem egy életbevágó kérdés, de kíváncsi lennék rá, hogy ez mitől van. Nekem személy véleménem szerint a Viewsonicnak szebbek a színei, de lehet hogy azért mert azt régóta használom? :)

#2288 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 18:55

A vga kártya beállításaiban is lehet össze vissza állítgatni a színeket, meg gammát stb.
Lehet hogy innen van a különbség.

#2289 Felhasználó inaktív   jaja 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 19:03

Halli
Vettem ma egy 710T monitort.
Van egy kis bibi
A képernyőn van egy hajszál vékony fügöleges vonal ami a fehér képernyőn csillog.
Mi lehet?
pixelhiba?
Abit KN8-SLI | A64 3700+ San Diego @2900MHz 1.5V | Sapphire X800 GTO PCIe | Arctic Freezer 64 | 2×512Mb F1-3200DSU2-1GBFX DDR400 1T 2-2-2-5 | Enermax Liberty 400W

Valami nincs rendben abban a világban, ahol a legjobb rapper fehér, a legjobb golfozó néger, és a németek nem akarnak háborúzni.

#2290 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 20:14

Sziasztok, rendeltem egy LG 1730B TFT monitort. Jó választás volt? Elvileg 12 vagy 16ms :think:. Remélem nem lesz rajta pixelhiba :think:

Vagy valaki mondana egy oldalt ahol ezt tesztelik?

#2291 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 20:31

Nos, lassan aktualizálódik a monitor vásárlásom, és konkrétan 2 jelöltet néztem ki magamnak.

Az egyik a Samsung 910N, a másik pedig a BENQ FP-931

A BENQ mellett a jobb válaszidő (25 helyett 16 ms), a Samgung mellett pedig a jobb látószögek és kontraszt arány szól. Guga mester honlapján 16.7M színt írnak a BENQ-re, de letöltöttem a cég honlapjáról a kezelési útmutatót, és ott 16.2-t írnak, szóval valószínűleg ez a helyes, így a két monitor színmélysége megegyezik.

Nem mellékes szempont, hogy a BENQ több, mint 10k-val olcsóbb, viszont a Samsung márkában jobban megbízom (erről a BENQ-ről még nem sokat hallottam, szóval ha van valakinek ilyen monitorja, akkor tapasztalatokat is szívesen fogadok :) )

Szóval melyiket ajánljátok? A Samsung áránál nagyobb keret nemigen van a dologra. Ja és 19" kell. A méret a lényeg :)
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#2292 Felhasználó inaktív   dduvi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 00:06

Idézet: GAI - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 21:31

Nos, lassan aktualizálódik a monitor vásárlásom, és konkrétan 2 jelöltet néztem ki magamnak.

Az egyik a Samsung 910N, a másik pedig a BENQ FP-931

A BENQ mellett a jobb válaszidő (25 helyett 16 ms), a Samgung mellett pedig a jobb látószögek és kontraszt arány szól. Guga mester honlapján 16.7M színt írnak a BENQ-re, de letöltöttem a cég honlapjáról a kezelési útmutatót, és ott 16.2-t írnak, szóval valószínűleg ez a helyes, így a két monitor színmélysége megegyezik.

Nem mellékes szempont, hogy a BENQ több, mint 10k-val olcsóbb, viszont a Samsung márkában jobban megbízom (erről a BENQ-ről még nem sokat hallottam, szóval ha van valakinek ilyen monitorja, akkor tapasztalatokat is szívesen fogadok :) )

Szóval melyiket ajánljátok? A Samsung áránál nagyobb keret nemigen van a dologra. Ja és 19" kell. A méret a lényeg :)

Szia GAI!

Az lenne az igazi, ha meg tudnád nézni őket élőben. (De ez itthon nem olyan egyszerű sajnos)
Ha csak a "papírforma" alapján kéne döntenem: Ha a BENQ-ra is 3 év garit adnak, akkor azt választanám. Ha nem, akkor Samsungot.
Bye!

#2293 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 07:53

Idézet: béna - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 9:45

Namég1x.....!!

Szóval Kedves RLaci...nevemből is adódóan sajnos nem találtam meg a TOPIC közepén amit keresek, de valóban az ATI kártyás probléma érdekelne...   :respect:  :respect2:  :lame:

Majd ha lesz időm rákeresek.

#2294 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 09:49

Idézet: dduvi - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 0:06

Szia GAI!

Az lenne az igazi, ha meg tudnád nézni őket élőben. (De ez itthon nem olyan egyszerű sajnos)
Ha csak a "papírforma" alapján kéne döntenem: Ha a BENQ-ra is 3 év garit adnak, akkor azt választanám. Ha nem, akkor Samsungot.
Bye!

Hát élőben nem valószínű, hogy meg tudom nézni őket.
Elmentem mmarkt-ba, de csak másfajta modellek voltak kitéve. A 15"-os BENQ nem tűnt rossznak.

Mindkettőre 3 év gari van.
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#2295 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:48

Idézet: Casoli - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 19:14

Sziasztok, rendeltem egy LG 1730B TFT monitort. Jó választás volt? Elvileg 12 vagy 16ms :think:. Remélem nem lesz rajta pixelhiba :think:

Vagy valaki mondana egy oldalt ahol ezt tesztelik?

Hali!

pont egy ilyen elött ülök. Nekem a színek nem annyira tetszettek mint a Vievsonicon, de az árához képest igencsak jó kis moncsi. Játékra tökéletes, semmi utánhúzást nem produkál. szerintem jól döntöttél. :) Amúgy 12ms-os és ahhogy azt fentebb is írtam reális ez az érték.

#2296 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 11:49

Idézet: Lancelot - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 17:55

A vga kártya beállításaiban is lehet össze vissza állítgatni a színeket, meg gammát stb.
Lehet hogy innen van a különbség.

A különbség ugyan azon a gépen is visszaköszönt, tehát bizti nem videokártya beállításai miatt van. :)

#2297 Felhasználó inaktív   Casoli 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 19:20

Idézet: pojzon - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 11:48

Hali!

pont egy ilyen elött ülök. Nekem a színek nem annyira tetszettek mint a Vievsonicon, de az árához képest igencsak jó kis moncsi. Játékra tökéletes, semmi utánhúzást nem produkál. szerintem jól döntöttél. :) Amúgy 12ms-os és ahhogy azt fentebb is írtam reális ez az érték.

Tegnap este megérkezetta TFT, csak tesztelni nem volt időm, de ez ma megtörtént. Bontom fel a dobozt, szedem ki, hát egy nagyon masszív, nehéz talp kerül ki a dobozból, és egy designos panel. Eddig jó. Összerakom, bekapcsolom. Gyönyörű pixelhiba mentes kép. Indítok játékot (FPS) hát azért van utánhúzása :(. Vagyis lehet hülyeséget mondok, de FPS-ben ha huzigálom jobbra balra, homályosodik a kép :( Ennek igy kell lennie? Pedig a gyártó azt állítja 12ms.

Sebaj, előszedtem egy Philips 170S5 TFT-t. Elvileg 16ms. Picit drágább, szép ennek is a képe, de ez is ugyanúgy homályosodik.

Következő tesztalany, Samsung T710V. 25ms. Ennek is jó a képe ez jóval olcsóbb, de nincs rajta DVI. Homályosodás ugyanakkora mértékű mint a fentebbi két pédánynál. Hogy is van ez?

#2298 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 20:07

Vennék egy jóképű TFT-t sulinetben. Gyorsaság nem számít, inkább a képminőség és a széles látószög. Eredetileg a 173P-t néztem ki, mert azon van DVI is, de ha jól gondolom, egy 910N-el sem járnék rosszul, ha natív felbontásban (1280×1024) használom.

Jól sejtem, hogy a DVI főleg akkor hasznos, ha a natív felbontásnál kisebben nézném a képet? Az az igazság, hogy hiába éles 1280-ban egy 17"-os, olyan kicsik a betűk, hogy inkább 1024-en járatnám, de akkor meg töröttek/homályosak a vonalak.

Kérdésem: Ha egy 19"-os, DVI nélküli TFT-t használok 1280-ban, akkor nagyobbak-e a betűk és tisztább-e a kép mint egy DVI-s 17"-oson 1024-ben? Vagyis 173p vagy egy 910N? (Utóbbi olcsóbb is, de a látószöge majdnem ugyanolyan jó, vszont a képminőségről nincs referenciám.) Esetleg 910T?

Köszi!

#2299 Felhasználó inaktív   kapasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 21:29

Még annyit az előzőhöz, hogy egy jó minőségű kártyával (Matrox G550) hajtanám meg a monitort.

#2300 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 21:44

1280-on jaratva a 910T-t, nem latok kulonbseget az analog, meg a digitalis csatlakozas kozott, mindketto eles. (radeon9550@DVI, radeon9800@analog)
1024-ben nezve meg ugyanugy latszik, hogy nem az a nativ felbontas. (Ne akarj moire-tesztet vagy felbontas-tesztet nezni Nokia tesztprogrammal, iszonyat gaz)

Szerkesztette: nyunyu 2004. 11. 24. 21:53 -kor

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.