HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#2071 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 09. 15:05

Idézet: xlacix - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 11:51

Képminősége jobb a PVA/MVA -nak mivel az 8 bites (16,7 Mill szin) a TN pedig csak 6 bites (256 ezer szín + ditherelési eljárással 16,2 Millió szín)
(Ha a TN időközben 8 bites lett akkor írjon valaki, de én nem tudok róla.  :)  )

Most még nincs olyan TFT monitor, ami mindenben jó. :(
Illetve az S-IPS-eknek megvan az az előnyük hogy 8 bitesek és jó a válaszidejük is (Itt azt is tudni kell hogy egy 25m-es S-IPS-es monitor sokkal! jobb játékra mint egy 25 ms -es MVA), de nem olyan jó a kontrasztjuk. (Ilyen pl/  19col (25 ms): LG L1910B, L1920B, L1930B  NEC 1960Nxi, 1980Sxi,  IIyama e481s
20 col (16ms): DELL 2001FP, Viewsonic VP201, NEC 2080UX+
21 col (20ms): NEC 2180UX (állítólag ez a legjobb)
)

LG- ből a B- seket írtad többnyire. Miben különböznek ezektől az S- esek?

Ma voltam egy boltban, mert közel van; és arra gondoltam, ha van náluk Samsung 173P 130 e Ft körül, akkor elhozom.
Nem volt még többért sem, de a csávó azt ajánlotta vegyek inkább LG L1915S moncsit, mert árban kb. ott vagyok, és ez 19"- os.
Ez két elég nyomós érv, mer én hajlok a 19" felé, ha ilyen árért (129 999 Ft :)) kapok nem túl gagyi cuccot.

Ha össze tudjátok hasonlítani a 1915S megjelenítőt a 173P- vel, akkor írjatok légyszi! :respect:
A 173P- ben a külseje ragadott magával, de csak ezért nem venném meg. Viszont a ph- n nagyon jókat írnak róla, és még játszani is lehet rajta azt mondják, ha nem vagyok ezen a téren túl igényes. Hát én nem sokat játszom a legújabb játékokkal. Nem is tudnék a 950 MHz- es Duronommal és a 256 MB memóriával.

Ja, igen! Nekem utanznom kéne vonattal, hogy a fővárosban vegyem meg a TFT- t. Ott tudnék 173P- t vásárolni. De azért gondoltam a 1915S- re mert ha van pixel problémám, akkor könnyebben vissza tudom vinni.

:think: Szóval utazgassak inkább, mert megéri vagy van olyan jó ez a másik is?
"Cyborgból nem lesz gépsonka." - Szanya csak egy van! -
www.vitorlasoktatas.hu

#2072 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 09. 15:57

Az LG régebbi modelleken az S csak analóg kimenetes volt a B pedig DVI is. A P nem tom, de most már asszem a P van a B helyett, tehát az S rosszabb, vsz. nincs rajta DVI.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#2073 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 16:13

Idézet: Charles - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 16:57

Az LG régebbi modelleken az S csak analóg kimenetes volt a B pedig DVI is. A P nem tom, de most már asszem a P van a B helyett, tehát az S rosszabb, vsz. nincs rajta DVI.

Üdv!

Köszi.

173P az Samsung SyncMaster.

Már csak az lenne jó, ha találnék valami erről az LG 19"- osról magyarul.
Egyelőre franciául van róla egy csomó, de abból csak logikázni tudok, hogy mi mi?
Nem tűnik túl meggyőzőnek ez a típus.
De ha szép a képe megvenném (talán).

Most inkább affelé hajlok, hogy elutazom egy 173P- ért.
www.vitorlasoktatas.hu

#2074 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 09. 16:17

Idézet: Szanya - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 16:13

Köszi.

173P az Samsung SyncMaster.

Már csak az lenne jó, ha találnék valami erről az LG 19"- osról magyarul.
Egyelőre franciául van róla egy csomó, de abból csak logikázni tudok, hogy mi mi?
Nem tűnik túl meggyőzőnek ez a típus.
De ha szép a képe megvenném (talán).

Most inkább affelé hajlok, hogy elutazom egy 173P- ért.

Sztem ez a 173P nagyon jó monitor, főleg ha nem túl gyors FPS-ekre kell. No azért arra sem annyira rossz, legalábbis a nagytesója a 193P nem volt az Doom3-ra, saját tapasztalatom volt.

Az LG-ről én nem tudok semmit, elég hiányosak az infók, Xaonak se tudott senki semmit mondani az LG 1730P-ről itt.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#2075 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 16:54

Idézet: Charles - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 17:17

Sztem ez a 173P nagyon jó monitor, főleg ha nem túl gyors FPS-ekre kell. No azért arra sem annyira rossz, legalábbis a nagytesója a 193P nem volt az Doom3-ra, saját tapasztalatom volt.

Az LG-ről én nem tudok semmit, elég hiányosak az infók, Xaonak se tudott senki semmit mondani az LG 1730P-ről itt.

Üdv!

Erről eszembe jutott az, mikor a Garda- tavon volt egy vitorlás verseny, és este a kempingben miközben hozta ki a pincér a kaját valaki észrevételezte, hogy az adag nagyobb, mint a kikötői étteremben. Ámde később kiderült, hogy nem olyan finom. Azóta szűk körben szállóigévé vált, hogy a minőség mehet a mennyiség rovására. (De csak abban az esetben, ha másnap reggel is szükség lesz a fizikumodra a versenyen.) :)

Nem tudom, hogy az a 2" különbség mit számít, ha nem CAD- re használom. Megenni pedig túl drága, és nem is laktat annyira.  :D
www.vitorlasoktatas.hu

#2076 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 18:34

Ez lesz a jo ;)
by Augustus
voltam, vagyok, talán leszek is

#2077 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 18:36

Idézet: Eiki - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 16:01

Némi információ kellene erről a monitorról: Acer 1912

Sulinetben kapható 120.000Ft-ért, ergo 60k-ból megvan. Nem találtam használható tesztet róla sem magyar, sem külföldi oldalon, ezért kérem a segítséget.

Amire különösen kíváncsi vagyok:
- van-e és mennyire zavaró az utánhúzás?
- milyen a képe (ugyanis D-sub)?
- pixelgari hogy van rá?
- minden más :)

Köszi mindenkinek  :up:

Én a Tuskóban vettem 1912S -t (ennek 16 msec a response time-ja, szemben a "sima" 25 msec -jával), különösebb gondom nincs vele, talán a DVI-t hiányolom róla. A másik monitoromon, egy 17" -os Fujitsu-Siemensen van DVI és egy hangyányit mintha jobb is lenne a képe - de az is lehet, hogy ez csak annak tudható be, hogy a felbontásuk u.akkora, de ennél 19" -os képernyőn jeleniti meg ugyanazt a pontmennyiséget. Amiben viszont veri a másikat, az a kontraszt/fényerő páros - az alig láthatótól kezdve szinte az olvasólámpáig :)  terjedően állítható. Az utánhúzása: átlagos, legalábbis az én szememben. De olyan TFT monitorra szerintem még jópár évet várni kell, ami ezen a téren fel tudja venni a versenyt a jó öreg CRT -kel... :)
Ja, és pixelhibája semmilyen nincs - (Mondjuk ebből a szempontból jobb a Tuskó, mint némelyik agyonreklámozott számítástechnikai cég, hogy ha esetleg lett is volna, 3 napon belül minden indok nélkül visszaviheted és csere vagy pénz vissza.)

Szerkesztette: Damien 2004. 11. 09. 18:42 -kor

Ha a kereszted állandóan magaddal cipeled, előbb-utóbb felfeszítenek rá...

#2078 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 21:41

D-SUB vs. DVI-hez annyit, hogy nekem DVI és persze az analóg is van a monitorom, és nem láttam akkora különbséget. Talán még picit szebbek a színek analógon, ill. állítható a színhőmérséklet. Talán DVI-n picit élesebb a kép de ezt csak úgy mondom, nem tuti. Én DVI-n használom amúgy, ha már van rajta. :)

Üdv!

#2079 Felhasználó inaktív   erozsolt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 09. 23:15

A HP L1825-ről mit tudtok?
A Miklandban most kapni nettó 90-ért és van rajta DVI, többet nem tudok. Ja, meg már nem gyártja a HP.

http://www.mikland.h...=184&news_page=

#2080 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 23:31

Idézet: erozsolt - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 23:15

A HP L1825-ről mit tudtok?
A Miklandban most kapni nettó 90-ért és van rajta DVI, többet nem tudok. Ja, meg már nem gyártja a HP.

http://www.mikland.h...=184&news_page=

Hát igazából semmit sem tudok róla, de az a 350:1 kontrasztarány nem valami bizalomgerjesztő. ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2081 Felhasználó inaktív   erozsolt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 23:39

Hát akkor ez kihúzva. És nettó 90-alatt mit ajánlanátok _nem_ játékra? Gondolok sok internet + film + amatőr fotózás, szóval nem valami nagyon gyors tevékenység. Inkább fontos lenne, hogy szép legyen a képe meg éles (DVI).

#2082 Felhasználó inaktív   SSeth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 08:35

Végigolvastam az összes Samsung 172X-szel kapcsolatos hozzászólást mert meg akartam nézni, hogy vajon másnak is vannak-e olyan problémái a monitorral mint Nekem. Hát nem nagyon. Van olyan aki azt mondja, hogy nagyon szép a képe meg kiváló stb. Abszolút nem kötekedni akarok de én azt mondom, hogy valami csapnivaló. Hát összehasonlitottam egy Acer 1721-gyel és egy Hitachi cml174sxw-vel. Ég és föld. Nem akarom elhinni, hogy a Samsungnak ennyire szar képe van. Az Aceren a szinek voltak ezerszer telitettebbek miközben a Hitachi-n a fekete volt gyönyörű. De az a baj, hogy még a hitachi szinei és az Acer feketéje is veri a Samsungot.
Nem kizárt, hogy én vagyok a béna és nem állitottam be jól. Nade hol lehet azt beállitani, hogy a szin mennyire legyen szinebb?
De télleg ha valakinek volt hasonló problémája és tudja a megoldást az legyen kedves elmondani mert ez iszonyat fakó.
Elvileg van hozzá MagicTune meg lófüleBright de azokkal nem sokat tudtam kezdeni.
A röhej az , hogy az a két monitor amivel összehasonlitottam majd egy évvel régebbi...
"Kair tangus miopiar!"

#2083 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 12:37

Idézet: fLeSs - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 1:03

Mi van vele? :)

Hát én is ezt kérdezem! :D
Nem tudsz még egy ilyet is kipróbálni összehasonlításképp?

Viszont dattis írta, hogy vesz ilyet, tehát már lesz róla beszámoló
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#2084 Felhasználó inaktív   Bubo doktor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 15:34

Idézet: erozsolt - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 22:39

Hát akkor ez kihúzva. És nettó 90-alatt mit ajánlanátok _nem_ játékra? Gondolok sok internet + film + amatőr fotózás, szóval nem valami nagyon gyors tevékenység. Inkább fontos lenne, hogy szép legyen a képe meg éles (DVI).

Én is hasonló cipőben járok két TFT kellene

1. 19"  jó minőség netezésre és fotókhoz.

2. Játékhoz eddig a 12ms-es 17" Samsungot ajánlották nekem (710) nemtudtok hasonló frissítésűt 19"-ban ?
TÚRA,JÁTÉK,SPORT: GEOCACHING

#2085 Felhasználó inaktív   SmashFM 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 20:02

Hi all! Karácsony előtt tervezek még 1 TFT vásárlást és végre megragadtam 2 gyártónál.
már csak el kellene dönteni melyik legyen :D
ACERon gondolkozok de nagyon csak semmi tapasztalatot nem hallok. Van vkinek kielégítő véleménye a 1721 akármelyik válfajú modeljéről?
a másik kérdés: Samsung Vs. Acer  :think:
eleinte 17" os TFTn gondolkoztam (gépem nem anniyra ütős h akkora felbontáson játszak amit egy 19"os visz), de egyre inkább gondolkozok a 19" on is
Ha 19"os monitoron 1024×740 es felbontást alkalmazok mennyire lesz "gáz" a kép? Vegyek inkább nagyobb monitort és elviselem a rosszabb képet míg nem lesz jobb gépem?
Full On Renaissance[COLOR=blue]

#2086 Felhasználó inaktív   benjami 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 21:09

Idézet: SmashFM - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 19:02

Hi all! Karácsony előtt tervezek még 1 TFT vásárlást és végre megragadtam 2 gyártónál.
már csak el kellene dönteni melyik legyen :D
ACERon gondolkozok de nagyon csak semmi tapasztalatot nem hallok. Van vkinek kielégítő véleménye a 1721 akármelyik válfajú modeljéről?

Én nemrég vettem sulinetben Acer 1721-est. A boltba vittem magammal laptopot monitor teszt progival ellátva. No pixel hiba (kop-kop). Nekem tetszenek a szinei, a fényképeken szép élénk színeket látok, a 16ms sebesség is elégnek tűnik (igaz keveset játszom), a fekete az nem tökéletes de sztem nem túl zavaró, kicsit szűknek tűnik a láthatósági tartománya, oldalról nézve hamar változnak a színek. Ja és persze DVI-n használom. Sajnos nincs nagy tapasztalatom a többi típussal, így nem tudom összehasonlítani. A régi 17-es miro-hoz (kb 10 éves lehet 1024x768/75Hz kezdődő homályosodás) képest ég és föld.

Ti találkoztatok már beégett tft monitorokkal? A munkahelyemen 19-es tft-ket használnak 1 ill. 2 éve, és most tünt fel hogy szürke háttér esetén remekül lehet látni azokat a helyeket ahol fekete vonalak voltak. Mondjuk a moncsik napi 24 órában mennek, és mindig ugyanaz a kép van rajtuk. Szerintetek ez végleges vagy javítható. Azt megtettem hogy felcseréltem 2 monitort hogy más ábra kerüljön rá, kíváncsi vagyok majd halványodik-e.
benjami

#2087 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 23:35

http://www.prohardve...?mod=10&id=9534
:cool:
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#2088 Felhasználó inaktív   dattis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 01:23

Idézet: PeC - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 11:37

Hát én is ezt kérdezem! :D
Nem tudsz még egy ilyet is kipróbálni összehasonlításképp?

Viszont dattis írta, hogy vesz ilyet, tehát már lesz róla beszámoló

Jaja, na megvettem a drágaságomat, Samsung 910T.
Valaki régebben azt mondta, hogy egy 19 colos TFT monitor egy fél orgazmas lehet, hát az.
Na, kezdem is akkor, de azért azt hozzá teszem, hogy nem vagyok elszánt monitortesztelő kisiparos, akinek a kezén átfutott már az összes létező gyártmány:
CRT után ez a fényerő valami hihetetlen, a régi CRT-hez képest elég erősen bevilágítja a sötét szobámat, és nagyon szokatlan elsőre a túl sok fény. Nagyon nagy túlzással már zavaró, de ez szerintem csak ideiglenesen van így. A brightnessen lehetne lentebb venni, de akkor meg a színek nem szépek (apropó, valaki javasolhatna monitorkonfigot, szín, brightness, gamma, stb, meg még ami van).
Maga a kezelés: ahogy vesszük, el lehet vele szórakozgatni, mire kitalálod mi a jó neked, de hiszen ezt csak eccer végig csinálnod.
Képminőség: D-sub csatlakozóval van hozzákötve envídiához, nem tudom, de eccerűen tűéles a monitor képe, minimális zaj sincs a képben. Elismerem, hogy viszonyítási alapom nincs, de eccerűen nem tudom elképzelni, hogy a képélességet ennél jobban lehessen tökéletesíteni DVI-vel. Tökéletes. Színek: erről egyelőre nem nyilatkozok, mert ezt a részt nem tudtam tesztelni, majd pár nap múlva pótolom, rejteget még sok beállítási, konfigurálási módot a moncsika.
Utánhúzás: a monitor elvileg 25 ms-os, és PVA-s. Őszintén megmondva sokkal nagyobb utánhúzásra számítottam. Laptopnál sokkal nagyobbat szoktam látni. Nem mondom, hogy egyáltalán nem lehet észrevenni, pl. futtattam 3dmark 2000-et, ahol néha 100-200fps is volt, ott jobban kijött, mint az NFS U-ban, ahol 50 fölé nem túl gyakran megy a fps rate, legalább is nálam, itt nem volt zavaró. Annak zavaró, aki a monitor előtt töltött idő 80%-át fpsezéssel tölti, nekem egyáltalán nem zavaró az a kis hangyafarknyi utánhúzás. Aki nem jáccik sokat ne féljen ettől.
Jaaa, elsőre sikerült egy pixelhibamentes moncsit kifogni, úgyhogy f@szás. A fehér az tényleg gyönyörőszép fehér, a fekete meg annyira fekete, mint egy ilyen monitornál kell, valóban egy nagyon-nagyon műansznyit lehet látni a széleken feketétől 1-2 százalékban eltérő színt, de 99%-ban úgy sem fekete van előtted, filmnél sem venni észre ebből semmit. Úgyhogy én első körben, és remélhetőleg a másodikban is csak ajánlani tudom mindenkinek, sulinetre is lehet kapni. Nem bántam meg, hogy ezt vettem, nagyon kircsi, csak az a kurva fényerő, rohadt erős.

na üdv

#2089 Felhasználó inaktív   Meetal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 07:06

Hello!

LCD monitort vennék, de nem tudom milyet.
17" vagy 19" os érdekelne, olyan amin élvezhetően nézhetek filmet is.
Az ár max 140.000.- ha lehet sulinetes cucc kellne, mert csak részletre tudnám megvenni.
A tescoban, láttam egy 19" os LG-t sulinetes akció asszem 140.000.-
Nem tudom ez milyen lehet. De ha csak 17"-ost kapok ennyiért az sem baj, de nem szeretnék gagyit venni.
Mit tudtok alyánlani?

Másik dolog, hogy a gépem egy VIA EPIA MII 10000-es amin integrált VGA van. Az alaplapon csak a hagyományos csatlakozó van CRT-k hez.
Erre tudok LCD-t kötni?

Köszi!
:think:  :confused:
Jó Chello, sosem rossz!!!
www.bakonypaintball.hu

#2090 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 11. 08:58

Én is hasonló cipőben járok, én valszeg Acer 1912-t veszek, 16ms, 19", D-sub csatlakozó (az amilyen neked van). Sulinetes és sok helyen kapható, de én Tesco-ba veszek, mert pixelhibát tudtommal ott jól tolerálják.

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.