Idézet: Lehel - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 12:13
Szamodra a legjobb kompromisszum egy MVA/PVA paneles lenne. Ezeknek jo a kontrasztaranya, ergo jok a feketek, jo a kepdinamika, es eleg jo a szinreprodukcio. PVA paneles modelljei a Samsungnak es az EIZO-nak vannak, amiket dicsergettek (ebbol en az EIZO L557-et lattam mukodes kozben es az jo volt, kar, hogy sulinetben nincs).
Az EIZO egyebkent most jelentett be egy uj 17"-ost (L578 talan), ami igencsak erdekes lesz, egy 1000:1 es kontraszt aranyu PVA panel, amiben pont ezt a kis elteres => lassu reakcio jellemzot egy kulso szabalyozo aramkorrel kompenzaljak, ami nemi kakaolokettel gyorsitja a molekulak mocorgasat... Kivancsi lennek ez vajh' miert nem jutott meg eszebe senkinek? Egyeb apro kenyelmi funkciok mellett (kornyezeti fenytol fuggove teheto fenyeroszabalyzas, ergo ejszaka nem veri ki a szemed a monitor), valszleg egy nagyon jo darab lesz.
Megnéztem az Eizo-kat, hát...
Lehet, hogy ez a legjobb monitormárka? Már ha van ilyen.
Tényleg kár, hogy nincs sulinetben.
A Benq-ról nem találtam olyan oldalt, ahol feltüntetnék a panel típusát. Sajnos.
Samsung 910N. Teccik, bár drágább, mint a Benq. Viszont a samsung.hu-n a színeknél 16,2 millió szerepel. Akkor ez ditherel vagy mi?
Jó lenne 19"-os TFT moncsi, mert szerintem úgyis csak natív felbontásban érdemes használni ezeket. És akkor 1280x1024 nem olyan kicsi, mint 17"-ban. Vagy tévedek?
Én legszívesebben 1024x768-ban használnám, de azt jó nagyban. Ilyen monitor azonban nincs - elég baj az. Pl. 17" 1024x768 natív felbontással.
Vagy tud valaki ilyet?