HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#2251 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 20. 18:44

Idézet: agabe - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 18:03

Ez most akkor valami cseh piacra gyártott darab, ami ide került ??:).. meg miaz hogy TCO03/TCO99 ? most akkor melyik?:)

Made in Slovakia.

Legalabbis az en kerektalpas 910T-m az.
Dobozara meg TCO'03 emlema van raszitazva, monitoron nem latom jelolve.

#2252 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 18:46

nem mondanám, hogy zavaró.. picit fura crt után.
Nem igazán tudom milyen lenne a "jó", mert tuti ezt is megszokom pár nap alatt, de ha nem muszáj, akkor ne a rosszat szokjam már meg :)
De nagyon durva fényereje van... Entertain módban nem lehet rázéni mert megvakulsz :D
Szavaz a hejesirók pártyára!

#2253 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 18:50

Idézet: agabe - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 18:37

viszont a beállításokban vki más tulajnak kell segítenie.. no gyertek és segítsetek :)
Alapbeállításai zavaróak ?

Mittudomen, en egyedul a gamma-t allitottam at mode3-ra, tobbi mind alapertelmezett (fenyero 80%, kontraszt 80%, normal szinek)

#2254 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 18:52

Idézet: MyCroft - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 18:46

nem mondanám, hogy zavaró.. picit fura crt után.
Nem igazán tudom milyen lenne a "jó", mert tuti ezt is megszokom pár nap alatt, de ha nem muszáj, akkor ne a rosszat szokjam már meg :)
De nagyon durva fényereje van... Entertain módban nem lehet rázéni mert megvakulsz :D

azt sokan szokták, hogy fényerőt eléggé leveszik, már írták itt, de konkrétabbat nem took.

#2255 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 18:55

tényleg mit ír ki 100Mhz-nél.. vagy legalábbis 75Hz fölött?? van valami jelzés, hogy túl magas a freki?

#2256 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 19:00

DVI-nek hiaba allitok be 85Hz-t, akkor is csak 75-ot ad a Radeon.

#2257 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 19:02

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 19:50

Mittudomen, en egyedul a gamma-t allitottam at mode3-ra, tobbi mind alapertelmezett (fenyero 80%, kontraszt 80%, normal szinek)

ehh.. 80as fényerőnél én megvakulok.. nálam most 42-n van :) a kontraszt 80.
A gamma meg mode 2
A szineket hagytad 50 50 50-en?

#2258 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 19:03

Idézet: agabe - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 19:55

tényleg mit ír ki 100Mhz-nél.. vagy legalábbis 75Hz fölött?? van valami jelzés, hogy túl magas a freki?

jaja.. igaza van nyunyu-nak.. nálam a régi moncsi miatt 100Hz-re volt állítva alapból, de nem szólt semmit, mert lesz..rta mi van beállítva 75ön futott :)

#2259 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 19:08

Idézet: MyCroft - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 19:03

jaja.. igaza van nyunyu-nak.. nálam a régi moncsi miatt 100Hz-re volt állítva alapból, de nem szólt semmit, mert lesz..rta mi van beállítva 75ön futott :)

A DSUB-ra voltam kíváncsi, mert lehet hogy az első moncsiban még az is rosz volt :), de mondjuk felesleges próbálgatni, úgyis DVI-n fog menni. :D

#2260 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 19:23

Idézet: MyCroft - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 19:02

ehh.. 80as fényerőnél én megvakulok.. nálam most 42-n van :) a kontraszt 80.
A gamma meg mode 2
A szineket hagytad 50 50 50-en?

Nem csoda, hogy nem birod mode2-on a 80-as fenyerot.
Ugy nekem is kib*szna a szememet a forum, hiaba hasznalom a militarista skint.

Mode3 sokkal egyenletesebb szurkeskalat biztosit, Mode2 nagyon eltolja vilagos iranyban.
Szinekkel meg nem jatszottam.

#2261 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 19:30

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 20:23

Nem csoda, hogy nem birod mode2-on a 80-as fenyerot.
Ugy nekem is kib*szna a szememet a forum, hiaba hasznalom a militarista skint.

Mode3 sokkal egyenletesebb szurkeskalat biztosit, Mode2 nagyon eltolja vilagos iranyban.
Szinekkel meg nem jatszottam.

nah áttettem mode3-ba és felraktam 60ra a fényerőt.. a 80 még így is sok nekem :)

#2262 Felhasználó inaktív   GeeKay 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 02:44

sziasztok
2monitort nézeget már egy ideje
Samsung 173P és 710T
melyiket inkább? 25ms vs 12ms-t írnak, de ebből mi igaz, azt nem tudom. szal játékra is lenne, és nem kéne az utánhúzás. melyiknek kisebb végül is?
amúgy nagyjából egyező paraméterekkel rendelkeznek
köszi

#2263 Felhasználó inaktív   dduvi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 03:09

Idézet: MyCroft - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 20:30

nah áttettem mode3-ba és felraktam 60ra a fényerőt.. a 80 még így is sok nekem :)

Szia MyCroft!

Nekem is 710T-m van. Mode3, 60 bright, 60 cont, mindhárom szín 60-on customnál. De szerintem az 50 all és a 60 all között nem látni külömbséget.

#2264 Felhasználó inaktív   dduvi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 03:24

Idézet: GeeKay - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 3:44

sziasztok
2monitort nézeget már egy ideje
Samsung 173P és 710T
melyiket inkább? 25ms vs 12ms-t írnak, de ebből mi igaz, azt nem tudom. szal játékra is lenne, és nem kéne az utánhúzás. melyiknek kisebb végül is?
amúgy nagyjából egyező paraméterekkel rendelkeznek
köszi

Szia GeeKay!

Szerintem inkább a 710T a jobb vétel. Mindkét moncsinak 16.2 Mil. a színe. Tehát a 12 és 25 ms válaszidő nem valós egyiknél sem. De az arányok akkor is megmaradnak. Tehát gyorsabb a 710T.
A fényerőben a 710T a jobb. (300 vs 270) Kontraszt arányban a 173P (600:1 vs 700:1) Látószögben a 173P a jobb. (160° / 160° vs. 178°/178°) Az alapján dönts, hogy mire kell alapvetően. Ha játszol, akkor szerintem mindenképpen a 710T a nyerő.
Bye!

#2265 Felhasználó inaktív   dduvi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 03:33

Idézet: TOZO - Dátum: 2004. nov. 20., szombat - 9:15

Catalistaror 4.9 van fent, most éppen megint dvi-n megy a monitor, de ha hozzányúlok a catalisator beállításaihoz, azonnal nem lesz dvi-n kép csak az analogon, ezért van most bedugva mindkét kábel a pc-be és a monitorba is. Előbbutóbb szeretném a d-subot áthelyezni egy másik gépbe, de amíg nem biztonságos,addig nem. Ami érdekes, hogy a beállításoknál a megjelenítő eszköznél az fpd-t nem érzékeli.

Szia TOZO!

Valszeg nem számít, de én a 4.10-es catat használom. Ha nem megy rendesen csak DVI-n a moncsi, akkor szerintem vidd vissza! Nekem is szar volt az első 710T-nek a DVI csatija. Csak analógon volt hajlandó működni. Egyből cserélték szó nélkül.

#2266 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 09:30

Idézet: dduvi - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 4:09

Szia MyCroft!

Nekem is 710T-m van. Mode3, 60 bright, 60 cont, mindhárom szín 60-on customnál. De szerintem az 50 all és a 60 all között nem látni külömbséget.

Köszönöm.. próba :)

#2267 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 12:17

Itthon a technika. :D
Nagy az öröm a családban.
Anyu is látja a különbséget.
:p  :p  :p

Már tudom, hogy miről beszéltek, mikor az utánhúzást emlegetitek.
Első egérrángatásomra észrevettem, de a másodiknál már megszoktam.
Aztán szerintem vagy teljesen hozzászoktam, vagy a moncsi saját meghajtóprogijának telepítése segített, de hiába keresem. :) Na jó most, hogy leírtam úgy gondoltam kipróbálom megint. Szóval ha skubizom, mint kaméleon és ügyesen előcsalogatom, akkor valami olyat tapasztalok, mintha a tűéles (TFT- hez méltó) kép/kurzor crt- sen körvonalazódik. A kurzor tehát nem üstökös csóvát húz magaután. Sőt, semmit! Egyszerűen csak kvázi normálissá alakul pixelesből, míg húzom.

Mindjárt megpróbálom UT 2000- rel. Tegnapelőtt elkértem a haveromtól, mert ez még elfut az én konfigomon is.

De amit nyertem ezzel a monitorral a régihez képest...

Mikor kiderült, hogy elgondolkodhatok egy TFT vásárláson, akkor a haver elkérte a 17"- os crt- met, mert megvenné. De addig ideadta az övét. Aztán nála maradt az enyém, én meg csak most vettem újat. Hát az az ideiglenes cucc annyira gáz volt, hogy már el sem lehetett olvasni az apróbb betűket.
És akkor tegnap beizzítottam a 173P- t.
Legszívesebben adnék egy puszit a képernyőének, de annak nem örülne. :)

173P egy 25 ms- os cucc, de mégis csak azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy aki teheti az lépjen át a laposabb dimenzióba!

Nem lepődtem meg, mert képen már láttam, de élőben még szebb ez a darab. Jó ránézni. Bordót szerettem volna. De gondolom, mivel nem nagy rá a kereslet,  nem nagyon kapható sehol. Ettől függetlenül el vagyok ragadtatva tőle.

Szempont lehet viszont egyeseknek, akik szerettek a katódsugaras megjelenítőjükre CD- t, kávét, szendvicset pakolni, azoknak fejleszteniük kell a kézügyességüket, ha váltanak.

Ja, és vidékről utaztam a vásárlás helyszínére, ezért odaszóltam, hogy ellenőrizzék le a pixelhibákat előre, mert nem szeretnék vonatozgatni. Azt mondták amúgy is megteszik mindegyikkel.
Hát nincs is probléma. Elsőre hibátlan. Vagy csak még nem vettem észre. Ha viszont eddig nem zavart...

Köszönöm mindannyiotoknak a segítséget! :respect:
Sikerült megtalálnom a nekem valót.

Ha érdekel még valakit egyéb konkrétum 173P- vel kapcsolatban, most már én is segíthetek.
"Cyborgból nem lesz gépsonka." - Szanya csak egy van! -
www.vitorlasoktatas.hu

#2268 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 12:52

Nah azt hiszem megszoktam :D
Tegnap még fura volt egy kicsit, de most már mintha ősidők óta ismernénk egymást ;)
Kapásból át is rendeztem az asztalom tegnap este.. mert TFT mégiscsak full szemből illik nézni, a crt meg itt volt a bal sarokban, mert az csak ott fért el, nade ővékonyság már itt figyel előttem :)
Én is beleszerettem asszem, TETSZIK :)
Ami még kicsit zavar,hogy pl itt is az oldal tetjén van az a kis scrollozos news vagy mi.. na az vibrál.
Ellenben játék alatt még semmi bajom nem volt vele, bár NFSU2-vel akarom megnyúzni egy kicsit, csak az egyik khm.. gyári cd rossz volt :D, de hétfőn visszaviszem "gariba" :D

És ami miatt most nagyon virul a fejem, hogy van egy kis linuxos gép itt az asztal alatt, amire épp most kerülne új debian és ha a régi moncsim lenne, akkor dughatnám át a kábelt meg srb stb, de most.. csak rádugom az analógot, megnyomok egy gombot és látom is a másik gép képét :) És miközben telepít, nem kell malmoznom, csak egy gombnyomás és újra itt vagyok.

So.. I LOVE THIS GAME :D

#2269 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 13:50

Idézet: MyCroft - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 12:52

...itt is az oldal tetjén van az a kis scrollozos news vagy mi.. na az vibrál....

Hi!
Az a nálam is vibrál (100HZ CRT ), azt nem a moncsi csinálja, hanem  olyan az animáció, csak eddig esetleg nem vetted észre ,mert CRT-n az egész képhez képest nem olyan feltűnő :)

#2270 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 21. 15:26

Sziasztok!
Szerintetek sulinetben mit érdemes venni? Csak mert egyik jó nagy boltban most a 17-es fujitsu-siemens monitor 73k bruttó, ami elég jó... Amit lehet róla tudni, hogy 14ms-os, és nincs rajta dvi. Ez nagy hátrány? Mondjuk ennyi pénzért... Szóval várnék ötleteket, vagy beszéljetek rá/le erre a monitorra  :cool:

üdv
fishi

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »