HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#2381 Felhasználó inaktív   dduvi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 06. 16:08

Idézet: SmashFM - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 16:58

hi all! az a gondom hogy nem műkodik az AUTO gomb a 710t-m en pedig DVI-n van összekötve :(
Vkinek van vmi ötlete mi lehet a baj?
driver installálva
jah és van 2pixelhiba rajta ugyhogy sztem nem marad sokáig:D

Szia SmashFM!

Szerintem GYORSAN vidd vissza a moncsit, mert 3 napig szó nélkül cserélik a pixelhibás samsungokat. (még 1 rossz pixel esetén is!) Nekem is 710T-m van és elsőre hibásat kaptam. Nem működött a DVI csatin keresztül. Egyből csere volt, és az új darab tökéletes muzsikált már. Ezen elsőre működött az AUTO funkció is....
Bye!

Szerkesztette: dduvi 2004. 12. 06. 16:09 -kor

#2382 Felhasználó inaktív   Garcia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 16:13

Idézet: NeCrO - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 14:37

Szeretném a tanácsotokat kérni! SE-ben szeretnék TFT monitort venni, és a következők közül kellene kiválasztanom egyet:
- Samsung 172X
- Samsung 710N
- LG 1730B
Kérdésem már ki is találtátok, melyiket ajánljátok? Miért?

Engem is érdekel a téma.
Vissza olvasnék, de 80 :eek: oldal... :think:

#2383 Felhasználó inaktív   SmashFM 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 06. 16:28

Idézet: dduvi - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 17:08

Szia SmashFM!

Szerintem GYORSAN vidd vissza a moncsit, mert 3 napig szó nélkül cserélik a pixelhibás samsungokat. (még 1 rossz pixel esetén is!) Nekem is 710T-m van és elsőre hibásat kaptam. Nem működött a DVI csatin keresztül. Egyből csere volt, és az új darab tökéletes muzsikált már. Ezen elsőre működött az AUTO funkció is....
Bye!

jo már beszéltem a kereskedővel, el van intézve. de ez az auto még mindig nem jo:(
"Auto adjustment not avaible"
miért nem elérhető? driver installálva van 710t tulajok help
Full On Renaissance[COLOR=blue]

#2384 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 17:28

Hé emberek a TFT-knél nem beszélhetünk Hz-ekröl!!
A CRT-knél van értelme erröl beszélni,mert ott minden egyes képpont ujra frissül idöröl idöre bármi történjen is vele,ha nem frissülne akkor kialudna!!
A foszfornak van utánvilágitási ideje ezért amig ez le nem cseng addig az elektron ágyunak van ideje(Sorfreki) végigszaladni a teljes képernyön és ujból gerjeszteni a képpontokat.

RefreshLock?? :think:  :think:  :think:
Használjátok csak..................

A TFT monitoroknál megadott Freki az csak azt jelenti,hogy a monitor elektronikája mekkora frekvenciát képes fogadni!!!!!!!!
Minden egyes képpont egy kis lednek fogható fel(vagy gyengébbek kedvéért kis zseblámpának) ami különbözö szinekben tud világitani illetve nem világitani. Ha van a képben vmi változás akkor a változást érintö képpontok megváltoztatják a szinüket és kész!
Tehát kinek hány Hertz-es a zseblámpája otthon?? ;)

Üdv.

#2385 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 19:22

Lenne még egy amatőr kérdésem. Ha DVI nélküli monitort veszek, akkor ugye a képet nekem kell beállítanom, nem lövi be automatice... Ha egyszer beállítom frankóm,és mondjuk utánna més felbontásban használom, mondjuk winből gamebe, akko rutánna winbe visszatérve a beállítás megmarad? Azaz megjegyzi?
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#2386 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 19:54

Én most vettem egy Lg L1730s TFT LCD monitort és az lenne a kérdésem hogy a gyárilag a szinhőmérséklet 6500K ra van beállitva és minden enyhén pirosas, föltoltam majdnem 9300K ra és minden jó lett(az az a régi CRT-m 9300K volt és én ahoz szoktam)szóval az lenne a kérdés melyik beállitás a jó,vagy ti melyikkel használjátok?

Erre senki nem tudja a választ?????
Asus P8z68-VPro,2600K + Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4 GB,Nec AD7261S DVD,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,Sound Blaster X-Fi Platinum,Logitech Z5300 5.1 THX,LG W2600H-PF,Cooler Master Haf-X 942 Ház,Corsair TX 850,Logitech G15,Logitech Mx1000

#2387 Felhasználó inaktív   Taki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 20:29

Idézet: SmashFM - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 15:58

hi all! az a gondom hogy nem műkodik az AUTO gomb a 710t-m en pedig DVI-n van összekötve :(
Vkinek van vmi ötlete mi lehet a baj?
driver installálva
jah és van 2pixelhiba rajta ugyhogy sztem nem marad sokáig:D

Szerintem DVI-n összektve az AUTO gombnak nem szabad működnie. Annak csak az analóg esetén van értelme. A pixelhiba miatt pedig minél hamarabb vidd vissza...

#2388 Felhasználó inaktív   hcsaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 20:43

Idézet: NeCrO - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 20:22

Lenne még egy amatőr kérdésem. Ha DVI nélküli monitort veszek, akkor ugye a képet nekem kell beállítanom, nem lövi be automatice... Ha egyszer beállítom frankóm,és mondjuk utánna més felbontásban használom, mondjuk winből gamebe, akko rutánna winbe visszatérve a beállítás megmarad? Azaz megjegyzi?

Az én monitorom DVI nélküli Fujitsu. Ez minden alkalommal, ha változik a felbontás bedob egy kis ablakot, hogy auto adjust és belövi a képet, úgyhogy ennek nem sok köze van a DVI-hoz. Szerintem az újabb monitorok tudják ezt a funkciót...

üdv

#2389 Felhasználó inaktív   hcsaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 20:47

Idézet: zsombor22 - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 20:54

Én most vettem egy Lg L1730s TFT LCD monitort és az lenne a kérdésem hogy a gyárilag a szinhőmérséklet 6500K ra van beállitva és minden enyhén pirosas, föltoltam majdnem 9300K ra és minden jó lett(az az a régi CRT-m 9300K volt és én ahoz szoktam)szóval az lenne a kérdés melyik beállitás a jó,vagy ti melyikkel használjátok?

Erre senki nem tudja a választ?????

Bármelyik beállítás jó. Használd úgy, ahogy neked tetszik. Én egyedin használom valahol a kettő között félúton...

üdv

#2390 Felhasználó inaktív   hcsaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 20:50

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 0:41

Segítséget kért nem dicsekedett, már bocsánat. Sok értelme volt hozzászólnod.  :omg:

Nem kell mindenben az értelmet keresni. Én csak segíteni próbáltam. Gondolom a jószándék látszott a hozzászólásomon... ;)

üdv

#2391 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 21:16

Idézet: hcsaba - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 19:47

Bármelyik beállítás jó. Használd úgy, ahogy neked tetszik. Én egyedin használom valahol a kettő között félúton...

üdv

Köszi  :respect:
Az enyém is DVI nélküli és nekem is jön az auto adjust és beállitja a képernyőt..
Asus P8z68-VPro,2600K + Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4 GB,Nec AD7261S DVD,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,Sound Blaster X-Fi Platinum,Logitech Z5300 5.1 THX,LG W2600H-PF,Cooler Master Haf-X 942 Ház,Corsair TX 850,Logitech G15,Logitech Mx1000

#2392 Felhasználó inaktív   SmashFM 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 06. 21:20

Holnap viszem vissza, remélem csak jobbat kapok.
Egyébbként kis leírás:
Utánhúzást abszolult nem észlelek nagy fps-nél sem, színei valami gyönyörűek szal melegen ajánljatom a 710t mindenkinek :up:
még azon filozok milyen felbontásban használjam:D
Full On Renaissance[COLOR=blue]

#2393 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 22:44

Haliho! Cirka 3,5 ora olvasgatas utan sikerult az 50. laptol idaig jutni :) Mostanra leszukult a kep bennem 3 darabra, ami sulintetes, es 17"os.

LG 1730S, LG 1730B, SAMSUNG 710N . Namost, nekem elsosorban jatekra kell /80%-ban cstrike/, tehat nezzuk a gyorsasagot. Az lge.com-on az lg-hez 16,2M szint irnak, ez ugye a ditherelesre enged kovetkeztetni, a nemet lg-n mar 16,7 van. Remelem ez utobbi az igaz. A samsungrol viszont csak a 16,2M-et lattam, tehat az ott megadott 12ms valszeg nem igaz. Viszont a samsung a 3 napos cseregarival szimpi.

Masik: jatek mellett TV-t is nezek a gepemen, tunerkartya, szobaantenna. Nagyon nem szeretnek szart venni, hogy aztan a fejemmel egyutt verjem a falba a TFT-t :) Hasznal vki TFT-t tunerral ?

A DVI-rol ugy gondolom lemondanek az arkulonbseg miatt. Igy maradna a 1730S. Hogy latjatok, merjek belevagni?

Remelem valaszoltok :) koszi, P.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2394 Felhasználó inaktív   dduvi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 08:33

Idézet: pet - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 18:28

Hé emberek a TFT-knél nem beszélhetünk Hz-ekröl!!
A CRT-knél van értelme erröl beszélni,mert ott minden egyes képpont ujra frissül idöröl idöre bármi történjen is vele,ha nem frissülne akkor kialudna!!
A foszfornak van utánvilágitási ideje ezért amig ez le nem cseng addig az elektron ágyunak van ideje(Sorfreki) végigszaladni a teljes képernyön és ujból gerjeszteni a képpontokat.

RefreshLock?? :think:  :think:  :think:
Használjátok csak..................

A TFT monitoroknál megadott Freki az csak azt jelenti,hogy a monitor elektronikája mekkora frekvenciát képes fogadni!!!!!!!!
Minden egyes képpont egy kis lednek fogható fel(vagy gyengébbek kedvéért kis zseblámpának) ami különbözö szinekben tud világitani illetve nem világitani. Ha van a képben vmi változás akkor a változást érintö képpontok megváltoztatják a szinüket és kész!
Tehát kinek hány Hertz-es a zseblámpája otthon?? ;)

Üdv.

Szia pet!

Én is azt mondtam, hogy: "Úgy is max 75Hz-en fog menni a TFT moncsi" Csak véletlenül maradt fent a RefreshLock (100Hz-en) amikor monitort cseréltem.Azóta már rég a multé a progi.
Bye!

#2395 Felhasználó inaktív   pitya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 08:55

Idézet: Peetie - Dátum: 2004. dec. 6., hétfő - 22:44

Haliho! Cirka 3,5 ora olvasgatas utan sikerult az 50. laptol idaig jutni :) Mostanra leszukult a kep bennem 3 darabra, ami sulintetes, es 17"os.

SAMSUNG 710N ...... A samsungrol viszont csak a 16,2M-et lattam, tehat az ott megadott 12ms valszeg nem igaz. Viszont a samsung a 3 napos cseregarival szimpi.

Masik: jatek mellett TV-t is nezek a gepemen, tunerkartya, szobaantenna. Nagyon nem szeretnek szart venni, hogy aztan a fejemmel egyutt verjem a falba a TFT-t :) Hasznal vki TFT-t tunerral ?

A DVI-rol ugy gondolom lemondanek az arkulonbseg miatt. Igy maradna a 1730S. Hogy latjatok, merjek belevagni?

Remelem valaszoltok :) koszi, P.

Hali
Samsung 710T monitorom van, arról tudok valamit mondani. Játékra (pld. UT2k3, NFS:U2, Flat Out) is jó, nincs utánhúzása. A DVI viszont valóban nyugodtabb, szebb képet ad, mint az analóg csatakozó.
Tunerkártyám is van, nincs semmi gondom a tv (vagy film) nézéssel a monitoron.
Live fast... Die Never!

#2396 Felhasználó inaktív   Fidel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 09:46

Hali!

Nekem LG1730s-m van, én speciel nyilván ezt tudom neked ajánlani.
Próbáltan ami fontos lehet mindennel, játékoknál sem láttam semmi utánhúzást!!!
Szinei nekem nagyon tetszenek-dvd-re is tökéletes, ezért gondolom tunerrel is hasonlóan viselkedik, de mivel azom nincs ilyen tapasztalatom sincs!!!

Rengeteg beállitási lehetőség van, tehát játszhatsz a szinekkel, fényerővel, biztos találsz számodra kedvezőt!!

Egyébként azt csináltam: bementem 1 műszaki árúházba és végig néztem a választékot!!
1 szó mint 100, én tudom ajánlani az LG-t!!!

#2397 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 10:42

Idézet: Fidel - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 8:46

Hali!

Nekem LG1730s-m van, én speciel nyilván ezt tudom neked ajánlani.
Próbáltan ami fontos lehet mindennel, játékoknál sem láttam semmi utánhúzást!!!
Szinei nekem nagyon tetszenek-dvd-re is tökéletes, ezért gondolom tunerrel is hasonlóan viselkedik, de mivel azom nincs ilyen tapasztalatom sincs!!!

Rengeteg beállitási lehetőség van, tehát játszhatsz a szinekkel, fényerővel, biztos találsz számodra kedvezőt!!

Egyébként azt csináltam: bementem 1 műszaki árúházba és végig néztem a választékot!!
1 szó mint 100, én tudom ajánlani az LG-t!!!

Nekem is pont ilyen monitorom van és tényleg király,te mennyire állítotad a szinhőmérsékletet?mert nekem  gyáriba 6500K körül van de én felnyomtam 9300K elött eggyel és sokkal jobb let.

#2398 Felhasználó inaktív   Geryzz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 10:52

Idézet: Geryzz - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 15:51

üdv!

arra már rájöttem, hogy el kell dönteni, hogy vagy gyors tft játékra, vagy színhű, szép képpel rendelkező tft grafikai cuccokra.

mivan ha mindkettő fontos lenne...??? :think:
gondolom olyan nincs amelyik, mindkét témában jól teljesít...

szóval a nagy kérdés.........melyik a gázosabb, nehezebben megszokható megoldás??

egy gyors, leginkább játékra alkalmas tft-vel photoshopban editálni, színhelyesen, megszokni a nem fekete feketét, stb...stb..
VAGY
egy jó képminőségű tft-vel játszani (nfsu2), és dvd-t, tv-t nézni???

19-es méretben gondolkozom, és br 150 körül nézelődök, tehát konkrét tippeknek is örülnék...

előre is megathx minden válaszért!!!!!!
üdv
gery

urak!

erre senki semmit?? :eek:

#2399 Felhasználó inaktív   rozso2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 10:54

Sziasztok!

Nyáron sokat olvastam ezt a topicot és ennek hatására vettem meg a Samsung 172x-emet szeptemberben.

Most egy barátom szeretne TFT monitort válsárolni sulinetre és a segítségemet kérte.
Sajnos most nincs időm újra átolvasni a topicot, ezért kérlek titeket, hogy írjátok meg, hogy most melyil monitort érdemes megvenni sulinetre és melyiket biztos ne vegye meg!
17" Word, CAD, játék, film

Köszi!
Rozsó

#2400 Felhasználó inaktív   dduvi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 11:56

Idézet: Geryzz - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 11:52

urak!

erre senki semmit?? :eek:

Szia Geryzz!

SZERINTEM inkább a gyors TFt mellett döntsél, mert igazán színhelyes moncsit még nem nagyon találsz TFT-ben. Lehet próbálkozni színprofillal, és kalibrálással, de a végeredmény akkor sem közelíti meg a CRT-ket. Melóhelyre (nyomdába) vettünk egy jófajta 17"-es Sony-t, és próbálkoztak belőni a szinét, de nem sok sikerrel  :( 
Tehát legalább játszani tudjál vele rendesen! Sajna 19"-es moncsikról nincs tapasztalatom, tehát ajánlani sem tudok. Viszont úgy láttam az elméleti paraméterek alapján, hogy a legtöbb 19"-es csak 25ms-ot tud. Szerintem játékra okés egy gyors (12-16 ms) 17"-es is  :up: .
Bye!

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.