Asztali TFT-k
Elküldve: 2004. 11. 28. 23:16
Samtron 73V 79 900 Ft
Ilyen drága lenne a Bluefish?
Elküldve: 2004. 11. 28. 23:21
Idézet: rhapsody - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 23:59
Sulinetre 3db-ból kellene választani egyet.
[...]
Ez kékhalas ár. Ha valaki tud jobbat máshol, azt megoszthatná velem.
Köszi.
Én a Depo- nál választottam boltot, és nem jártam rosszul. Bár én sulinetre nem vettem még semmit.
Szerkesztette: Szanya 2004. 11. 28. 23:22 -kor
Elküldve: 2004. 11. 29. 11:26
Idézet: GeeKay - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 23:20
mert tudtommal vannak olyan pixelhibák, amik csak bizonyos szineknél látszanak. és nem akarom a boltam tölteni a fél délutánt(bár még mindig jobb, mint utána fél hónapot utána szaladgálni...)
de azért jó lenne mondjuk olyan max15-30 alatt átnézni
vagy iiyama monitor teszt
a http://www.iiyama.de oldalon kint van
Service > Download > Monitor Test und Kalibrationstool
Elküldve: 2004. 11. 29. 11:30
Idézet: GeeKay - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 23:00
(pár oldallal ezelőtt írtam már)
szal samsung 710T, játékra is használnám (azaz sok játék) megvehetem nyugodt szívvel?
me' ha igen, akkor holnap megyek érte:)
amúgy ha esetleg pixelhibás (Isten ments, hogy az legyen), akkor sulinetben mennyire 'könnyű' kicserélni?
köszi
Cserélniük kell 3 napon belül szó nélkül. Mikor mi voltunk agabe-el, mi is elhoztunk elsőre egy rosszat, visszavittük és gond nélkül ment a csere. Meg se nézték, hogy rossz-e vagy sem. Hozták az új dobozt

Amúgy meg vegyél nyugodtan 710T jjjóóóó aaazzzz

Elküldve: 2004. 11. 29. 11:47
Ez is az a fajta, amin egy üveg lap van, a karcok miatt. Egyáltalán nem találom zavarónak, pedig még a gyári fólia is rajta van, ezt nem szedjük le, majd a gazdája

Pixelhibamentes, és valami eszméletlen szép képe van.
De komolyan, gyönyörű színek, természetes fehér, és mindemellett szép fekete.
Viszont sajnos van egy kis utánhúzása, de nem vészes, bár hardoce gamereknek nem ajánlom.
Fényereje elég jó, gyárilag 50/50 kontraszt/fényerőn van, és a fényerőt egy picit visszábbvettem, de nagyon jó. 19-es létére közelről nézve sem raszteres a kép, ami azért még néhány 15-ösön is látható szokott lenni.
Nem tudom milyen panel van benne, de nagyon tetszi.
Képeket nézegetve feltűnt, hogy a közepes színeknél (szürke, középpiros) kicsit lassabban áll be a végleges szín, pl. egy piros motor képénél volak olyan részek, amik egy tized másodpercel sötétedtek csak be. Nem vészes ez sem, csak furcsa vol.
Egy rövid, rossz minőségű videot nézve is jók voltak a sötét részek, nincs zavaró háttérvilágítás.
DVI és SVIDEO, valamint komponens video bemenete is van, ami azért igen ritka. Kollégám szerint olcsón lehet is venni hozzá távkapcsolós TV tunert is.
Teszt közben egy Matrox G400 volt a videokari, és analógon csatlakoztattam.
Nekem tetszett a monitor, kinézetre viszont szép, bár nem mindenkinek.
Elküldve: 2004. 11. 29. 23:23
A Kecskeméti Auchanban nézegettem a Samsung Samtron 73V-t.
Olvastam róla Prohardver-en hogy egészen tűrhető jószág.
Viszont én egy nagyobbat választottam.
Samsung SyncMaster 910N a választott.
Első benyomás:
20/20-on megy most, de igy is nagyobb a fényereje mint az LG Flatron 775-nek
80/80-on. Egyszerűen mesés. Szem fáradásról szó sincs. Pixel hiba nincs.
Elküldve: 2004. 11. 29. 23:40
Elküldve: 2004. 11. 30. 06:39
Valaki tud róla, hogy lehet-e már kapni a Samsung 913N-t?
Esetleg valaki látott már ilyet működni?
Prohardver szerint 500 Euro alatt lesz.
(Ez most nettó vagy bruttó értendő?

BloodScalp (PvP)
Osonka - Lvl 21 Human Female Rouge (Mining / Engineering)
Vöröserik - Lvl 19 Dwarf Male Warrior (Mining / Blacksmithing)
Jótündér - Lvl 3 Human Female Mage (Tailoring / Enchanting)
Tréningatya - Lvl 2 Human Male Priest (Herbalism / Alchemy)
Woszem - Lvl 4 Night Elf Female Hunter (Skinning / Leatherworking)
Arathor (PvE)
Brutalina - Lvl 4 Troll Female Shaman (Skinning / Leatherworking)
TwoLock - Lvl 3 Tauren Male Warrior (? / ?)
Elküldve: 2004. 11. 30. 07:02
Idézet: freeone - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 23:40
Vszínű a Budafoki Auchanba adják tovább. 19" és 95e környékén van az ára, de hogy most a monitorszétosztótól volt-e olyan szar képe azt nem tudom

Elküldve: 2004. 11. 30. 13:54
Ezt a szépséget nézegettem: SONY SDM-HS74P
Alapvetöen tetszettek a szinei, bár nem tudtam rendesen kipróbálni (MM...). A mellette kiállított "normál" TFT-khez képest sokkal szebb képet adott, olyan fényes felülete volt mint egy CRT monitornak (e miatt jobban is tükrözödik, de a jobb szinekért cserébe ezt hajlandó vagyok feláldozni).
Egy másik modell amit nézegettem: NEC MultiSync LCD1770NX (black)
Erröl még kevesebbet tudok, és nem láttam még müködés közben.
Megjött a 13.havi fizum, úgy döntöttem beruházok végre egy jó TFT-be. Ha van tanács, tapasztalat az emlegetett két modellel kapcsolatban, szivesen venném.
Fontos: DVI csati, lehessen rajta játszani, és filmet nézni (legyenek élvezhetö szinei, és ne csak szemböl).
Elküldve: 2004. 11. 30. 17:59
Tanácsra lenne szükségem. Sulinet keretében egy 19"-os TFT monitorra szeretnék beruházni. Átböngészve az árakat, raktárkészleten meglévőket, két monitor maradt ami számításba jöhet:
LG 1930S
FSC SCALEOVIEW T19-1
Az LG-vel annyi bajom van, hogy nincs rajta DVI csatlakozó. Az Fujitsu-val meg az, hogy ha minden igaz TN-es panelt használ, amiről nem sok jót olvastam.
Nomármost főleg játékra használnám, de nem FPS-re hanem RTS-re (Real Time Strategy). Nagyon amatör vagyok ilyen téren, de az RTS-nél is annyira számít a reakcióidő mint az FPS-nél?

Szal mit javasoltok? Előre is köszi a segítséget
Elküldve: 2004. 12. 01. 09:28
Elküldve: 2004. 12. 01. 13:54
Idézet: Bearnie - A Neandervölgyi - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 21:46
Szeretnék beruházni egy 17"-os TFT-re, és szükségem lenne tanácsra.
Helyhiány miatt kellene a cucc és játszani is szeretnék rajta. (UT2004, NFSU2, HL2, stb)
Szeretnék olyat, ami még megfizethető, (esetleg benne van a sulinetben, ez annyira nem fontos!) ez kb. 90 - 110.000 Ft.-ig gondoltam.
Nekem a Samsung 172x -et ajánlották, erről is szeretnék véleményeket, ha valakinek van ilyene.
Köszönettel:
Bearnie
Hi
Nekem Samsung 172V monitorom van eddig semmi bajom nincs vele. Szoktam rajta fps játékot játszani meg hasonlókat és semmi gond. Kamerával felvett filmek eseten kicsit sötét

Szerkesztette: Tompi 2004. 12. 01. 13:55 -kor
"Április 1: Az a nap, amelyen emlékezetünkbe idéztetik, hogy micsodák vagyunk az évnek a többi háromszázhatvannégy napján"
"Amíg rendszeresen ittam, mindenre vissza tudtam emlékezni, akár megtörtént, akár nem."
Elküldve: 2004. 12. 02. 11:52
amúgy a TFT pixelhibamentes hál' istennek, alig tudtam beszerezni mert 69.000Ft volt, és úgy elkapkodták mint a cukrot!!
Elküldve: 2004. 12. 02. 15:11
Idézet: DonManö - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 10:52
amúgy a TFT pixelhibamentes hál' istennek, alig tudtam beszerezni mert 69.000Ft volt, és úgy elkapkodták mint a cukrot!!
Gondolom az AOC LM720-ra gondolsz. Én is most néztem, ki is írták, hogy elfogyott, és egyezkedjünk az eladókkal

A weblapjuk szerint két fajta van belőle, az LM720 és az LM720 SE, esetleg ezt valahol jelzik a monitoron(?). A második 16-os, az első 25-ös.
Elküldve: 2004. 12. 02. 16:30
Idézet: Flash - Dátum: 2004. nov. 30., kedd - 12:54
Alapvetöen tetszettek a szinei, bár nem tudtam rendesen kipróbálni (MM...). A mellette kiállított "normál" TFT-khez képest sokkal szebb képet adott, olyan fényes felülete volt mint egy CRT monitornak (e miatt jobban is tükrözödik, de a jobb szinekért cserébe ezt hajlandó vagyok feláldozni).
Megjött a 13.havi fizum, úgy döntöttem beruházok végre egy jó TFT-be. Ha van tanács, tapasztalat az emlegetett két modellel kapcsolatban, szivesen venném.
Fontos: DVI csati, lehessen rajta játszani, és filmet nézni (legyenek élvezhetö szinei, és ne csak szemböl).
En egy SONY HS94P-B-t vettem egy honapja, ez az altalad kinezettnek a nagytestvere, ez szinten X-Brite technologiat hasznal, a kepminoseg egy szoval nagyon jol jellemzheto, brillians... Vegigneztem jopar TFT-t ebben a kategoriaban, de ilyen gyonyoru kepet, mint amit a Sony produkalt, sehol nem lattam. Pedig jopar gyarto hasznalja ugyanezt a panelt, a Sony megis valami olyasmit tudott muvelni vele, amit mas nem...
Elküldve: 2004. 12. 02. 17:32
Idézet: Flash - Dátum: 2004. nov. 30., kedd - 14:54
TN+film panelja van, tehát ezért az árért nem feltétlenül olyan jó. bár ha játékra kell, akkor oké.
Elküldve: 2004. 12. 02. 19:44
Idézet: voison - Dátum: 2004. dec. 1., szerda - 9:28
mondjatok erre vmit.
legalább fikázzátok le vagy vmi.
V
Elküldve: 2004. 12. 03. 00:59
Idézet: voison - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 20:44
V
A paramaméterei jónak tűnnek, de félnék olyasmit megvenni ami ennyire noname.
gyakorlatilag oem lcdtokokat gyártanak, és ami panelek ajánlottak bele, azok tn-esek. akkor viszont nem lehet igaz, hogy 16.7m színe van. kérdés, hogy megvalósul -e a 85Hz?
az 1 év helyszíni gar viszont nem rossz pont.
Elküldve: 2004. 12. 03. 05:32
Idézet: voison - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 20:44
V
Szia voison!
Ha TFT-t nem is láttam még a cégtől, viszont vettek melohelyre 17" KTC crt moncsit.
Na ha valami sz*r, akkor ez az

Igaz, adtak rá 3 év helyszíni garit, de ez mit sem javít a monitor színvonalán.
Ha megvennéd, akkor előtte mindenképpen próbáld ki, hogy mit tud. Ha ez nem megy, akkor inkább válassz más típúst szerintem!
Bye!