HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#2481 Felhasználó inaktív   SmashFM 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 14. 16:29

Idézet: true30 - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 16:00

"Ma vagy holnap megrendelek egy Samsung 710T TFT-t Sulinet Express keretében. Egy kis segítséget szeretnék kérni ezügyben: Hogyan járjak el az átvétel során?"

Nem akarlak elkeseríteni, de idén nem fogsz ilyet már kapni..
Ha mégis, engem is érdekelne, hogy hol, mivel lassan 1 hónapja próbálok ilyet venni, csak mindig pixelhibásat fogtam ki belőle

Hát én 1hete kaptam meg 710t-t szal még fogsz kapni...
Ez hülyeség, hogy kiürül a nagyker:D sztem kis helyes próbálkozol
Full On Renaissance[COLOR=blue]

#2482 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 14. 19:03

Nah, kiprobaltam az elmosos tesztproggit. Haaaat , a TFT nem CRT az mar szent :) Legalabbis az enyemen igencsak mosta a dolgokat. 3-as tesztnel, 3-as szin semaval nagyon kijon. De az autos tesztnel is eleg homalyos ha gyorsra veszem. Bent a cegnel megneztem a proggit crt-n hogy legyen mihez viszonyitanom, ott tok elesen jelenitette meg... Mondjuk nemtudom hogy ez mennyire baj vagy nem baj, ez mindenesetre ennyit tud.

Ha van ra igeny, akkor linkelhetek kepeket is, fixalunk valami teszt adatokat, pl 6-os teszt, 3 -as grafika, 1-es,8-as,16-os tempo, ctrl, es akkor bevagdaljuk  az auto kepet, igy talan meg ossze is lehet hasonlitani az egyes LCD-ket gyorsasag szempontjabol.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2483 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 19:06

Ehh, 2x ment el. Nembaj, ide majd linkelem a kepeket, ha rajovok hogy kell :)

Szerkesztette: Peetie 2004. 12. 14. 19:14 -kor

ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2484 Felhasználó inaktív   Magvasbuci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 21:29

Szijasztok! Ha valaki itt nagyon okos, akkor igazán segíthetne rajtam! Volna itt két ECS monitor, egy 15-ös, meg egy 17-es...és hiába keresem bárhol, sehol (de sehol!) nem találom a válaszidőre vonatkozó számot!  :reklamacio:  Szóval ha valaki netán monitorológus...  :respect:
Az egyik típusszáma: ECS Elitegroup EZ17C
A másik: ECS Elitegroup EZX15G
Köszi a segítséget előre is, fontos lenne! Thx! :up:

#2485 Felhasználó inaktív   dduvi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 01:30

Idézet: Magvasbuci - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 22:29

Szijasztok! Ha valaki itt nagyon okos, akkor igazán segíthetne rajtam! Volna itt két ECS monitor, egy 15-ös, meg egy 17-es...és hiába keresem bárhol, sehol (de sehol!) nem találom a válaszidőre vonatkozó számot!  :reklamacio:  Szóval ha valaki netán monitorológus...  :respect:
Az egyik típusszáma: ECS Elitegroup EZ17C
A másik: ECS Elitegroup EZX15G
Köszi a segítséget előre is, fontos lenne! Thx! :up:

Szia Magvasbuci!

Hát keresgéltem egy darabig a kuglival, és tényleg nem találni róla semmi infót  :(
A válaszidőt sehol nem írják hozzá. Viszont láttam értékelést róla: ötből egyet kapott!  :omg:
Szerintem ezek után már tök mind1, hogy mennyi a válaszideje...
Bye!

#2486 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 03:53

Idézet: dduvi - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 0:30

A válaszidőt sehol nem írják hozzá. Viszont láttam értékelést róla:

HOL láttál értékelést LCD monitorokról?

Különösen a valós VÁLASZIDŐ érdekelne a SULINET-es monitoroknál.

Nem a gyárilag megadott, a jobb értékért kevesebb színárnyalattal és csak fekete-fehérnél (ott jobb) megadott érték érdekel.
A valóságban ugyanis nem butított színárnyalattal és nem csak monochrom színekkel szeretném használni...  :omg:

#2487 Felhasználó inaktív   true30 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 08:16

Idézet: SmashFM - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 15:29

Hát én 1hete kaptam meg 710t-t szal még fogsz kapni...
Ez hülyeség, hogy kiürül a nagyker:D sztem kis helyes próbálkozol

Hol vetted? Mert Még a u*ers-ben sem lehet kapni.. Vagy 10 boltot hívtam fel, sehol sincs

#2488 Felhasználó inaktív   dduvi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 08:55

Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 4:53

HOL láttál értékelést LCD monitorokról?

Különösen a valós VÁLASZIDŐ érdekelne a SULINET-es monitoroknál.

Nem a gyárilag megadott, a jobb értékért kevesebb színárnyalattal és csak fekete-fehérnél (ott jobb) megadott érték érdekel.
A valóságban ugyanis nem butított színárnyalattal és nem csak monochrom színekkel szeretném használni...  :omg:

Szia MadWhite!

Igazából csak Magvasbuci-nak keresgéltem a neten a kérdéses ECS monitorokról részletes infót.
Nem tesztoldal, hanem egy (ha jól emlékszem német) webáruház volt. Csillagokkal pontozták a kínált monitorokat, és az egyik ECS pont ott volt EGY egész db csillaggal az ötből.... :down:
Ha TFT monitor tesztekre vagy kiváncsi, akkor ajánlom a Prohardver oldalát. Ott rendszeresen tesznek fel új teszteket, képekkel leírásokkal.

Itt egy konkrét link:  26 darab 17 colos TFT monitor tesztjéről
Bye!

ui: szerintem a valós időt nagyon nehéz megadni (még ha akarnák is, mint ahogy nem), mivel szinenként eltérő a válaszidő.
Ezért én inkább azt tanácsolnám, hogy próbálj ki minden lehetséges moncsit ami a kezedbe kerül. Pl. haverokat megkérni egy teszt erejéig.

#2489 Felhasználó inaktív   TraceR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 13:02

Hallottatok már olyan monitorrol, hogy Anbonn? A legutóbbi Auchan újságban hírdetnek ilyet. 17"-os, 12ms válaszidőt írnak rá, kapható Sulinetben is és 67990Ft bruttó az ára!

Az ilyen katalógusok jó szokásához híven semmilyen típust nem írtak hozzá, viszont a kép alapján erről lehet szó: L-7B

Kép
ASUS M2A-VM HDMI, AMD BE-2350, 2048MB Kingmax DDR2 RAM, Western Digital WD10EACS 1TB 5400-7200RPM, Samsung SV1604E 160GB 5400RPM, Samsung 2043BW, Pioneer 107, Chicony Wireless Keyboard & Optical Mouse, Casetek 1020-5C

#2490 Felhasználó inaktív   brenci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 15:15

Sziasztok!

17-es TFT-ből melyiket tudnátok ajánlani nekem ami tuti jó vétel?
Egyáltalán mire figyeljek oda vásárláskor?
Bocsi a nagyon amatőr kérdésekért de döntenem kéne 1-2 napon belül ezért nagyon hálás lennék a segítségért.

Üdv.
brenci

POWERED By: AMD Athlon & suxxelero 2Mbit

#2491 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 15. 17:57

Van-e valakinek tapasztalata, határozott pozitív vagy negatív véleménye a következő monitorral kapcsolatban: BenQ FP731

Benq FP731

Kép

Idézet

Model Name: FP731

LCD Size  17"
Display Area  13.3" x 10.6"
Brightness  260 cd/m2
Contrast  450:1
Response Time  25 ms
Pixel Pitch (mm)  0.264
Viewing Angle (H/V Degrees)  140/130
True Panel Resolution (Max.)  1280 x 1024
Display Color Palettes  16.2 million (With Dithering)
Input Signal  D-sub
Integrated Speakers  No
Pivot  No
Swivel  No
i Key Auto Calibration  Yes
OSD Controls  Yes
VESA Wall Mounting Support  Yes (100x100mm)
Digital Photo Frame  -
Low Radiation  TCO99
Kensington Lock Support  Yes
Horizontal Frequency (Max) KHz  31 - 81
Vertical Frequency (Max) Hz  56 - 76
Video Bandwidth (MHz)  25 - 135
Power Supply  Built-in
Power Consumption (Max.)  45W
Casing Color  1) Beige
2) Black
3) Silver-Black
Net Weight  9.7lbs
Dimensions (W x H x D)  14.8" x 14.5" x 6.1"
Gross Weight  12.0 lbs
Carton Dimensions (W x H x D)  -

Édesapukámnak ajánlották, bruttó 79.000,- Ft körüli áron, SuliNET keretein belül... nincs ezért a pénzért valami jobb ajánlatotok? :think:  Én nem tudok semmi jobbat mondani, mindenesetre elég rossz érzés hallani, hogy elkezdték meggyőzködni arról, hogy a monitor 16ms-os. :rolleyes:  Nem akarom! Ha már arról nem is tudom lebeszélni, hogy TFT-t vegyen (bocsi), akkor legalább ne sz@rt kapjon ezért a pénzért...

Köszönöm a segítséget! ;)

Szerkesztette: Omega 2004. 12. 15. 18:00 -kor

#2492 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 19:06

Idézet: dduvi - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 7:55

Szia MadWhite!

Igazából csak Magvasbuci-nak keresgéltem a neten a kérdéses ECS monitorokról részletes infót.
Nem tesztoldal, hanem egy (ha jól emlékszem német) webáruház volt. Csillagokkal pontozták a kínált monitorokat, és az egyik ECS pont ott volt EGY egész db csillaggal az ötből.... :down:
Ha TFT monitor tesztekre vagy kiváncsi, akkor ajánlom a Prohardver oldalát. Ott rendszeresen tesznek fel új teszteket, képekkel leírásokkal.

Itt egy konkrét link:  26 darab 17 colos TFT monitor tesztjéről
Bye!

ui: szerintem a valós időt nagyon nehéz megadni (még ha akarnák is, mint ahogy nem), mivel szinenként eltérő a válaszidő.
Ezért én inkább azt tanácsolnám, hogy próbálj ki minden lehetséges moncsit ami a kezedbe kerül. Pl. haverokat megkérni egy teszt erejéig.

Szia dduvi!

Igazán köszönöm a LINK-et.  :respect:

Kár, hogy a SEx-es listát összevetve csak egy készülék (nem a legmeggyőzőbb, sőt, tutti nem veszem meg) tesztjét olvashattam. (AG NEOVO F-417)

Való igaz, hogy nehéz valós válaszidőt megadni (fekete-fehérnél kisebb, színes átmenetnél nagyobb) én csak arra utaltam, hogy a gyártók üzleti okokból szinte mindíg a legjobb eredményt adják meg. (ahelyett, hogy korrektebben egy intervallumot közölnének, persze annak mérése belátom, nem a legegyszerűbb)

Természetesen igazad van, itt is, mint minden híradástechnikai eszköznél MEG KELL győzödni a gyakolatban, hogy bennünk milyen hatást keltenek a "technikai paraméterek".  :up: or :down:

Bye

#2493 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 19:13

Idézet: Omega - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 16:57

Van-e valakinek tapasztalata, határozott pozitív vagy negatív véleménye a következő monitorral kapcsolatban: BenQ FP731

Arról nem, de a BenQ FP767-ről én egy elég meggyőző tesztet olvastam a dduvi kolléga által prezentált linken. Így elsőre talán csak digitális bemenet hiánya, és a beépített táp zavar (tekercselés zavaró hatása), de mint látom, a tesztet ez a tény nem befolyásolta negatívan.

Én alkalmasnak tartanám a készüléket arra, hogy megnézzem, és nyüstöljem, s ha engem megérintene, még lehet, hogy meg is venném.

Most készülök venni én is 17"-is TFT-t, bár az én személyes igényem ezért az árért kicsit több...  :p

#2494 Felhasználó inaktív   brenci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 21:26

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, amit lehet nem itt kéne feltenni, de nem tudok jobb topicot erre.
A szemem épsége szempontjából érdemes-e a jelenlegi Samsung 755DFX monitoromat TFT-re cserélnem?
Néhányan azt mondták erre, hogy ez már annyira fejlett monitor, hogy nem sokkal károsabb a szemre mint egy TFT , de igazából senki nem tudott rendes magyarázatot adni.
Azért érdekel igazából a téma, mert sajnos a szemem már most sem az igazi, és ha van értelme, akkor cserélnék, de fölöslegesen nem akarok 100k-t kidobni az ablakon.

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv.
brenci