HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 17. 02:53

Őőő, eredetileg a következőről akartam kikérni a véleményeket: ma alaposabban megnéztem pár TFT monitort, és azt vettem észre, hogy egyes típusoknál (ólcsó, drága, vegyesen) eléggé észrevetető egyfajta 1-pixeles pepita mintázat. Főleg a mozgó objektumokon látható: valahogy fut rajtuk egy ilyen 1-pixeles pepita minta. Lehet, hogy inkább csak a színeseken. Előfordul, hogy adott márkán belül pl. a 15"-esnél látható, a 17"-esnél nem. Vagy épp fordítva. Ez mitől van? (Olvasgattam már itt 1-2 dologról, aminek a következménye lehet ez, de nem vagyok benne biztos.) Engem speciel eléggé zavar. (Főleg, mert azon az 2-3 típuson is láttam, amit amúgy megvettem volna.)

#262 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 09:52

idézet:
Ezt írta Victor:
Őőő, eredetileg a következőről akartam kikérni a véleményeket: ma alaposabban megnéztem pár TFT monitort, és azt vettem észre, hogy egyes típusoknál (ólcsó, drága, vegyesen) eléggé észrevetető egyfajta 1-pixeles pepita mintázat. Főleg a mozgó objektumokon látható: valahogy fut rajtuk egy ilyen 1-pixeles pepita minta. Lehet, hogy inkább csak a színeseken. Előfordul, hogy adott márkán belül pl. a 15"-esnél látható, a 17"-esnél nem. Vagy épp fordítva. Ez mitől van? (Olvasgattam már itt 1-2 dologról, aminek a következménye lehet ez, de nem vagyok benne biztos.) Engem speciel eléggé zavar. (Főleg, mert azon az 2-3 típuson is láttam, amit amúgy megvettem volna.)[/quote]

hmm, akkor nem csak én látom, csak nem volt még erőm leírni.
de nem csak mozgó cuccoknál látszik, hanem "álló" képnél is, ha megfelelő irányba/sebességgel mozgatom a fejem előtte...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#263 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 10:05

idézet:
Ezt írta Victor:
Őőő, eredetileg a következőről akartam kikérni a véleményeket: ma alaposabban megnéztem pár TFT monitort, és azt vettem észre, hogy egyes típusoknál (ólcsó, drága, vegyesen) eléggé észrevetető egyfajta 1-pixeles pepita mintázat. Főleg a mozgó objektumokon látható: valahogy fut rajtuk egy ilyen 1-pixeles pepita minta. Lehet, hogy inkább csak a színeseken. Előfordul, hogy adott márkán belül pl. a 15"-esnél látható, a 17"-esnél nem. Vagy épp fordítva. Ez mitől van? (Olvasgattam már itt 1-2 dologról, aminek a következménye lehet ez, de nem vagyok benne biztos.) Engem speciel eléggé zavar. (Főleg, mert azon az 2-3 típuson is láttam, amit amúgy megvettem volna.)[/quote]

Arra gondolsz, amikor álló helyzetben egy pl. homogén felületet tökéletesen homogénnek látsz, de amikor mondjuk megmozdul a kép, s te követed azt a homogén felületet a szemeddel, akkor olyan mintázatot látsz, mint a CRT monitorokon mozulás nélkül (lyukmasz).

Ez nem tom mi lehet, de eddig valamilyen szinten minden TFT-n láttam. Valamelyiken egy picit még teljesen álló helyzetben is látni. Egyébként szerintem (legalábbis az enyémen) elhanyagolható ez az effekt.

Yany

ps.: Ha megengedsz egy tanácsot: emiatt ne riadj el a TFT-től. A CRT-n a lyukmaszk sokkal durvább szvsz.
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#264 Felhasználó inaktív   kokok 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 17. 17:23

idézet:
Ezt írta Lufinyul:
Na akkor még egy érdekes dolog:
Adott egy Viewsonic VP171B TFT és egy BBA ATI 9800PRO kártya.A kártya DVI-jére dugva tökéletes minden, bootnál is és windows alatt is. Viszont ha az ATI analógjára dugom a TFT-t akkor nincs kép bootolás alatt, csak ha már bejön a windows!! Pár hónapja ugyanezen a kártyán egy Acer AL732 TFT volt azzal a kártya mindkét csatiján jól ment minden.
Ergo ebben a DVI mizériában a TFT-k a hibásak s nem az ATI! :)
[/quote]

Hi,

kettőn, akarom mondani hármon áll a vásár. A videókártyán van egy transmitter (adó, továbbító) chip. A tft monitorban pedig egy reciever (vevő). A kettőt egy kábel köti össze. Mind a három dolognak jól kell működni. Pénteken dobok egy linket (akkor leszek saját gép közelbe), aszem az extremtech oldalára mutat(sorry de angol), van egy alapos teszt (scoppal bemért jelek stb.) és kitárgyalja az alapfogalmakat is.

kokok

#265 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 17. 19:17

idézet:
Ezt írta Yany:
Arra gondolsz, amikor álló helyzetben egy pl. homogén felületet tökéletesen homogénnek látsz, de amikor mondjuk megmozdul a kép, s te követed azt a homogén felületet a szemeddel, akkor olyan mintázatot látsz, mint a CRT monitorokon mozulás nélkül (lyukmasz).[/quote]

Olyasmi. (Bár nálam aperture grille van [trinitron képcső], szóval kvázi nem is látni.)

idézet:
Ez nem tom mi lehet, de eddig valamilyen szinten minden TFT-n láttam. Valamelyiken egy picit még teljesen álló helyzetben is látni. Egyébként szerintem (legalábbis az enyémen) elhanyagolható ez az effekt.

Yany

ps.: Ha megengedsz egy tanácsot: emiatt ne riadj el a TFT-től. A CRT-n a lyukmaszk sokkal durvább szvsz.
[/quote]

Hát, nálam nem ez a fő szempont, hanem az élesség. Szóval nemrég dolgoztam egy (pixelhelyesen beállít[ód]ott, viszonylag jó) TFT-n (elötte kb. 3 éve fordult elő, az még nem volt olyan jó), és hát meg kellett hoznom azt a döntést, hogy át kell állni... (Pedig a mostani monitorom sem rossz, fájó szívvel fogom eladni.)

Visszatérve a futó pepitamintára: magamat ismerve nem tudnám nem látni egyfolytában, ezért mindenképp olyat keresek, amin nincs ilyen.

Én ahhoz hasonlítanám, mint amikor maximumra állítom a CRT-men a Moire Cancellation-t kis felbontáson.

Nem tudom, mindegyik csinálja-e, de legalábbis nagy különbségek vannak: van, ahol már-már elfedi az eredeti mintázatot, és fél meterről is látni, és van, ahol én nem tudtam meglátni. Másrészt régebben sem láttam ilyet, szóval ez valami újdonságnak (1-2-3 éves viszonylatban) tűnik. Jó lenne legalább tudni, hogy ez mire jó...

[ 2003. december 18.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]

#266 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 18. 18:02

A 172X mikor jelenik meg? kérdésre válasz:

"Tisztelt Ügyfelünk!

Köszönettel vettük érdeklődését, egyben tájékoztatjuk, hogy a Samsung Rt. kérdezett tipust várhatóan 2004 februártól fogja forgalmazni, fogyasztói ára még nem eldöntött.

Üdvözlettel:

Mándi Gábor
Samsung Magyar Rt."

:(

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#267 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 18. 18:04

idézet:
Ezt írta Lufinyul:
Na akkor még egy érdekes dolog:
Adott egy Viewsonic VP171B TFT és egy BBA ATI 9800PRO kártya.
[/quote]

Tényleg olyan jó a 171b? Pls írjál róla vélemény! :D

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#268 Felhasználó inaktív   szabv 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 18. 19:06

Akarok venni LCD monitort. Nem tud valaki olyan helyet ahol 18 vagy 19 collos LCD-k ki vannak állítva és tesztelhetőek. Info hiányában a prohardver tesztjei alapján Neovo K-19 vagy CTX922 jöhet szóba.

Üdv.:
szabv

#269 Felhasználó inaktív   TNTmax 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 18. 22:17

idézet:
Ezt írta trex4d:
Most rendeltem meg a karacsonyi "meglepetes"-monitoromat egy DELL 2001FP LCD-t.
[/quote]

Ha szabad kerdeznem, honnan es kb mennyiert tudtal ilyen moncsit szerezni? Csak mert en is ilyet akartam venni, de legkozelebb asszem csak nemeteknel van.. ha megvan a "kicsike" irj rola velemenyt! :)

udv,
tntmax
If your mind can conceive it, you will achieve it.

#270 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 18. 23:13

idézet:
Ezt írta Charles:

Tényleg olyan jó a 171b? Pls írjál róla vélemény! :D

Üdv!
[/quote]

Nyáron egy ACER AL732-es tft-m volt az abszolúte nem tetszett meg is váltam tőle 2 héten belül. Visszatértem a hagyományos CRT-re ;) Ellenben ezzel a mostani Viewsonic-kal meg vagyok elégedve, és nem akarom eladni :) Játékra nagyon jó, még a gyors fps-ekre is, színei szépek élesek tiszták nincsenek sötétebb foltok stb... Szal ajánlani tudom! :cool:

#271 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 00:01

idézet:
Ezt írta Lufinyul:

Nyáron egy ACER AL732-es tft-m volt az abszolúte nem tetszett meg is váltam tőle 2 héten belül. Visszatértem a hagyományos CRT-re ;) Ellenben ezzel a mostani Viewsonic-kal meg vagyok elégedve, és nem akarom eladni :) Játékra nagyon jó, még a gyors fps-ekre is, színei szépek élesek tiszták nincsenek sötétebb foltok stb... Szal ajánlani tudom! :cool:
[/quote]

Csatlakozom ;)

#272 Felhasználó inaktív   Simi_Simi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 07:19

Jó Reggelt

Én is boldog tulajdonosa vagyok egy VP171b...javascript: x()
Nagyon állat a monitor.
Nagyon megvagyok elégedve..
Nekem van rajta boot képen... (9200 ViVo)

Zsolt
javascript: x()

#273 Felhasználó inaktív   kokok 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 08:26

idézet:
Ezt írta Charles:
A 172X mikor jelenik meg? kérdésre válasz:

"Tisztelt Ügyfelünk!

Köszönettel vettük érdeklődését, egyben tájékoztatjuk, hogy a Samsung Rt. kérdezett tipust várhatóan 2004 februártól fogja forgalmazni, fogyasztói ára még nem eldöntött.

Üdvözlettel:

Mándi Gábor
Samsung Magyar Rt."

:(

Üdv!
[/quote]

Nekem meg ezt írták augusztusban:

"Tisztelt Uram !

Köszönettel vettük érdeklődését, egyben tájékoztatjuk, hogy a Samsung Rt. a szolgáltatóknál és a nagykereskedelmi hálózatok boltjaiban forgalmazza a termékeket. A jelenlegi készletről és a pontos kiskereskedelmi árról a boltokban kaphat tájékoztatást.
A boltban nem kapható termékeket a boltvezető megrendelheti a központi raktárból.
A monitor ajánlott fogyasztói ára : 199.500.-Ft, és várhatóan szeptemberben forgalomba kerül.

Üdvözlettel,
Koczka László"

Na ezt adjátok össze, csak fél évet tévedtek, meg az árat is elveszítették. Most kalkulálhatják újra szegények. Ja Ukrajnában meg Oroszban már lehet kapni. Jól beszoptam volna ha várok rájuk. Októberben mikor rákérdeztem azt írták még ebben a hónapban megjön. Sirály ez a samsung.

kokok

#274 Felhasználó inaktív   kokok 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 08:28

Hi,

itt a link egy DVI tesztről, amit ígértem:
[url="http://"http://www.extremetech.com/article2/0,3973,1189978,00.asp"]http://www.extremete...,1189978,00.asp[/url]

kokok

#275 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 08:55

idézet:
Ezt írta KikiTaki:
Hi! Hátha valaki itt tud segíteni (A topicomra senki sem válaszolt :( )
Hogyan lehet rávenni az ATI Radeon 9000-et, hogy ne csak Windows alatt adjon ki képet a DVI kimeneten, hanem karakteres felületen is. (Bootoláskor csak a "Welcome" képernyőtől kap jelet a TFT XP alatt, addig semmi...)
???
Köszike

Bye
[/quote]

Ezt pl. az EIZO-nál találtam egy FAQ-ban. Nem lehet hogy nálad is hasonló a probléma?

Q7 Why does not BIOS screen of PC appear on L565?

A Please try changing the input priority setting to Manual from Auto.

If the input priority is auto, the port changes from analog (D-SUB input) to digital (DVI-D input) every 2 seconds. Therefore, a screen with digital input does not appear for maximum 2 seconds when input priority is auto and a PC is started up.

As a result of the check on an actual device, BIOS screen image sometimes does not appear in Auto setting but it appears in Manual setting for about 2 seconds. It is recommended to change the input priority to Manual setting if BIOS screen needs to be confirmed.

"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#276 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 09:04

idézet:
Ezt írta szabv:
Akarok venni LCD monitort. Nem tud valaki olyan helyet ahol 18 vagy 19 collos LCD-k ki vannak állítva és tesztelhetőek. Info hiányában a prohardver tesztjei alapján Neovo K-19 vagy CTX922 jöhet szóba.

Üdv.:
[/quote]

CTX PV922 járt nálam egy hónapja, ha nem lett volna rajta egy szubpixel-hiba, nem is ment volna tovább! :(
Brutál jó képe volt, pedig csak analógról tudtam kipróbálni. A feketéje különösen impresszív a TN-Film-ekhez képest. Vad FPS gémereknek nem merném ajánlani ezt sem, de webezni, dolgozni, RTS/RPG-re szerintem teljesen jó!
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#277 Felhasználó inaktív   lildiko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 09:26

SOS segítséget kérnék! A HOZZÁÉRTŐKmelyiket választanák?:

LG L1710S 17
vagy
Acer AL1714 17

Kösz fiúk,lányok :)

#278 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 11:36

idézet:
Ezt írta kokok:
Hi,

itt a link egy DVI tesztről, amit ígértem:
[url="http://"http://www.extremetech.com/article2/0,3973,1189978,00.asp"]http://www.extremete...,1189978,00.asp[/url]

kokok
[/quote]

Köszi ez tanulságos!

#279 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 19. 16:39

idézet:
Ezt írta lildiko:
SOS segítséget kérnék! A HOZZÁÉRTŐKmelyiket választanák?:

LG L1710S 17