HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#2704 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 30. 20:38

LG: >ITT< totál mást irnak, mint amit az albacomp oldalán.

LG 2: http://www.emj.hu/we...04.12.21_1.aspx

Szerkesztette: Pikkolo 2004. 12. 30. 20:45 -kor

#2705 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 21:55

LG-kről nem nyilatkoztam (talán nem hiába). :)

#2706 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 31. 09:57

[OFF]

Idézet: Peetie - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 18:05

MIndenesetre en itt befejeztem a veled valo tarsalgast, es a hozzaszolasaidra valo barmilyen nemu reagalast.

Hála a jó Istennek!
Hálásan köszönöm Neked!  :respect:

(s szerintem mindazok, akik már unták ezt a negatív, destruktív hozzáállást)

Azért a jó öreg LEGjobb, LEG olcsóbb... toicban az újévi jókívánságom neked is szól!  :)

Megjegyzés:
Te már sokszor kritizáltál, (sőt fikáztál) én csak most az egyszer, de te már ezen a három zárójelben lévő megjegyzésemen is kiakadtál. Nem EZ volt a célom, csak az, hogy „tükröt tartsak” eléd. (Ahogyan pl. fram tartott elém, s amiért én pl. nem húztam fel magam, mert megértettem a helyzet mögöttes tartalmát...)

Ajánlok valamit:
:reszeg: OK? :)

[ON]

#2707 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 31. 12:52

Az ISO 13406-2 szabvány, közérthető változatban:

http://www.nec-mitsu...pecials/onl...sch/iso/

Pixel faults -> majd, jobb alul a "Play" gomb.

A szabványban megadott értékek 1 millió cellára vonatkoznak (1280x1024~=1,3 millió)

Csatolt fájl:

Ciciman is on borda

#2708 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 31. 15:20

Idézet: fram - Dátum: 2004. dec. 31., péntek - 13:52

Az ISO 13406-2 szabvány, közérthető változatban:
..

Type 3 és 5 villogó pixel megengedett az elég vicces, vagy rosszul értelmezem? A villogó sztem zavaróbb, mint ha csak simán besülne.

#2709 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 31. 17:25

Az nem jelent mást, mint a bizonytalan [1x világít, 1x nem] sub-pixel is hibásnak számít. Szó sincs arról, h disco-fények lepnék el a monitort.
Ciciman is on borda

#2710 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 19:07

Sziasztok!

gbt-nek volt tavaly :) egy hozzászólása egy mára hála Istennek lecsengő topicban, amire nem érkezett megfelelő válasz, s amit szeretnék az újévben előhozni.

„a betűk rettenetesek 1024x768-ig. Felette kezd élvezhető lenni a kép. Viszont NAGYON KICSIK A BETŰK! A windows betűméret növelése pedig elég ortopéd dolog, azaz nem megoldás. Tehát én nem vennék egyelőre TFT-t, ha sokat dolgoznék szövegekkel.
DE: az újabb 12ms-os cuccok már igen jók képekhez, videókhoz, játékokhoz is (közepes szinten), mintha szép mozgó-képeslapokat néznék.”
(gbt 2004. dec. 28., kedd - 22:56)

Az én problémám (s szerintem másé is) az, hogy noha van egy 19”-es TFT-m, de én leginkább SZÖVEGEKKEL dolgozom, (persze mással is) akarom mondani, szeretnék élvezhetően dolgozni.

Ha nem natív a felbontás (1280x1024) érthetően - a TFT LCD technológia megjelenítési sajátosságából adódóan - elmosottak a betűk, ha natív, nem látom azokat, annyira kicsik. (az asztal ergonómiájából adódóan 1,1 méterről nézem a monitort.)

Hogyan lehet a kijelzőt natív felbontásban használni úgy, hogy az mindent úgy kezeljen, mint ha pl. 800x600-ban lenne? (tehát ugyanakkora betűk, grafikai elemek, stb.) Egy egyszeri metódus érdekelne! (amit csak néha (pl. egyes filmek, vagy játékok esetén) kellene átkonfigurálni.)

A probléma érzékeltetésére néhány példa:
-ha egy weblapon akarnék szöveget írni, sokszor megesik, hogy hiába állítom az ie-ben a betűméretet maximumra, a karakterek ugyanolyan kicsik maradnak. (pl. a hwsw esetében is.)
-a weblapok nagy része NEM 1280x1024-es felbontásra, hanem 800x600-ra illetve 1024x768-ra van optimalizálva. A natív felbontás ebben az esetben még élvezhetetlenebbé teszi a karakterek méretét, nem is beszélve arról, hogy a képernyő egy része nem kerül kihasználásra.
-natív felbontásban a felbontásból adódóan az egeret jóval nagyobb „munkára” kell bírni, mint pl. egy jóval kisebb felbontás esetén (pl. 800x600) Ezt is ki szeretném küszöbölni.
-a videó filmek leginkább 4:3-as TV vagy egyéb más mozi szabvány felbontásban vannak, így natív felbontásnál még a „sima” 4:3-as lejátszásnál is bejátszik alul és felül a képernyő passzív mivolta. (csík) (Mivel a natív felbontás 5:4-es képarányú!)
Nem is beszélve arról, amiről GAI 2004. dec. 17., péntek - 6:13-kor  írt: „ha egy szabványos 4:3 képarányú felbontást akarsz ráhúzni ezekre (az amúgy 5:4 képarányú) monitorokra, akkor szépen el fogják nyújtani a képet függőlegesen, tehát torzítani fognak”
-bizonyos játék programok egyszerűen nem támogatják a natív felbontást, vagy egészen egyszerűen a videokártya nem képes ezen a felbontáson megfelelően élvezhető grafikát produkálni.

Bízom benne, hogy sikerül valakinek megnyugtató választ adnia, amit előre is köszönök.

Ui.: Elnézést, ha ez már részletesen ki lett volna tárgyalva, (hol?) én nem találkoztam vele.

Szerkesztette: MadWhite 2005. 01. 01. 19:10 -kor

#2711 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 19:19

- nekem 17"-os TFT-m van hasonló felbontással és 1-1.2 méterről kényelmesen elolvasom a betűket, nem lenne megoldás egy szemüveg/klencse/szemészorvos? (ez komolyan írom, nem piszkálódás)
- a formok betűstílusa előre van definiálva azt hiszem, ergo IE nem tud változtatni rajta (ezt majd megerősítik/megcáfolják mások)
- a weblapot, hacsak nem arra tervezték nem lehet "kihúzni" a kívánt méretre, ez csak megfelelő html-flash stb. struktúrával elérhető
- az elnyújtás bizony jelen van, ezzel nem lehet mit tenni, vagy natívba játszol v. kompromisszumot kötsz
- lásd előbb, ill. ilyen igények esetén vegyél gyorsabb (és sajna drágább) VGA-t, más megoldás nemigen van (vagy vedd le a details-t minimálra...)

#2712 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 19:47

Idézet: Eiki - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 18:19

- nekem 17"-os TFT-m van hasonló felbontással és 1-1.2 méterről kényelmesen elolvasom a betűket, nem lenne megoldás egy szemüveg/klencse/szemészorvos? (ez komolyan írom, nem piszkálódás)

Nincs baj a szememmel. (Tényleg köszönöm,  :respect: hogy a látásommal kapcsolatban aggódsz, de nem kellene.) Egyszerűen nem szeretem bogarászni a hangya betűket (mint olvasom más sem nagyon) és ragaszkodom az általam leírt felbontás „nagyságához”. (Meg ahhoz, hogy ne kelljem pl. „kilométereket” tologatni az egeret, mert szerintem egy számítógép előtti munkának nem egy karerősítő gyakorlatról kellene szólnia…  :mad: )

Amúgy köszönöm a tippeket, de én valami MÁSra gondoltam volna…
Szóval továbbra is  :confused:

#2713 Felhasználó inaktív   Bubo doktor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 22:18

Most vettem egy 19" TFT-t Philips 190S5FS . Szerintem lowcostba nagyon ott van.

PHILIPS 190S5

http://www.consumer.philips.com/consumer/c..._00_HU_CONSUMER

117500és123000 között nyomják bolttól függően , és állítólag 16000 (de min 6000) vissszadnak monitorcserébe ( LEHET ROSSZ IS)
TÚRA,JÁTÉK,SPORT: GEOCACHING

#2714 Felhasználó inaktív   nubu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 01:10

HI !

Egy olyan TFT problémám lenne , hogy hol a búsba találok
valami LCD v. TFT monitor kalibrációs programot ?

( kerestem a google.-on , vagy egy órát , meg itt a hwsw-n is
de mikor kinyögte ezt a 91 oldalas topicot ,és amikor az első pár
oldalon nem találtam semmit akkor beborultam :( )

Szóval mikor most crt-ről tft-re váltottam teljesen mások lettek a
színek , és a monitor menujében kézből nem igazán
megy az R G B keverés :)

m.

#2715 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 02:07

Idézet: nubu - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 1:10

HI !

Egy olyan TFT problémám lenne , hogy hol a búsba találok
valami LCD v. TFT monitor kalibrációs programot ?

( kerestem a google.-on , vagy egy órát , meg itt a hwsw-n is
de mikor kinyögte ezt a 91 oldalas topicot ,és amikor az első pár
oldalon nem találtam semmit akkor beborultam :( )

Szóval mikor most crt-ről tft-re váltottam teljesen mások lettek a
színek , és a monitor menujében kézből nem igazán
megy az R G B keverés :)

m.

Pl.: Nokia montorteszter  :up:
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#2716 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 09:06

Idézet: MadWhite - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 18:07

Sziasztok!

gbt-nek volt tavaly :) egy hozzászólása egy mára hála Istennek lecsengő topicban, amire nem érkezett megfelelő válasz, s amit szeretnék az újévben előhozni.

„a betűk rettenetesek 1024x768-ig. Felette kezd élvezhető lenni a kép. Viszont NAGYON KICSIK A BETŰK! A windows betűméret növelése pedig elég ortopéd dolog, azaz nem megoldás. Tehát én nem vennék egyelőre TFT-t, ha sokat dolgoznék szövegekkel.
DE: az újabb 12ms-os cuccok már igen jók képekhez, videókhoz, játékokhoz is (közepes szinten), mintha szép mozgó-képeslapokat néznék.”
(gbt 2004. dec. 28., kedd - 22:56)

Az én problémám (s szerintem másé is) az, hogy noha van egy 19”-es TFT-m, de én leginkább SZÖVEGEKKEL dolgozom, (persze mással is) akarom mondani, szeretnék élvezhetően dolgozni.

Ha nem natív a felbontás (1280x1024) érthetően - a TFT LCD technológia megjelenítési sajátosságából adódóan - elmosottak a betűk, ha natív, nem látom azokat, annyira kicsik. (az asztal ergonómiájából adódóan 1,1 méterről nézem a monitort.)

Hogyan lehet a kijelzőt natív felbontásban használni úgy, hogy az mindent úgy kezeljen, mint ha pl. 800x600-ban lenne? (tehát ugyanakkora betűk, grafikai elemek, stb.) Egy egyszeri metódus érdekelne! (amit csak néha (pl. egyes filmek, vagy játékok esetén) kellene átkonfigurálni.)

A probléma érzékeltetésére néhány példa:
-ha egy weblapon akarnék szöveget írni, sokszor megesik, hogy hiába állítom az ie-ben a betűméretet maximumra, a karakterek ugyanolyan kicsik maradnak. (pl. a hwsw esetében is.)
-a weblapok nagy része NEM 1280x1024-es felbontásra, hanem 800x600-ra illetve 1024x768-ra van optimalizálva. A natív felbontás ebben az esetben még élvezhetetlenebbé teszi a karakterek méretét, nem is beszélve arról, hogy a képernyő egy része nem kerül kihasználásra.
-natív felbontásban a felbontásból adódóan az egeret jóval nagyobb „munkára” kell bírni, mint pl. egy jóval kisebb felbontás esetén (pl. 800x600) Ezt is ki szeretném küszöbölni.
-a videó filmek leginkább 4:3-as TV vagy egyéb más mozi szabvány felbontásban vannak, így natív felbontásnál még a „sima” 4:3-as lejátszásnál is bejátszik alul és felül a képernyő passzív mivolta. (csík) (Mivel a natív felbontás 5:4-es képarányú!)
Nem is beszélve arról, amiről GAI 2004. dec. 17., péntek - 6:13-kor  írt: „ha egy szabványos 4:3 képarányú felbontást akarsz ráhúzni ezekre (az amúgy 5:4 képarányú) monitorokra, akkor szépen el fogják nyújtani a képet függőlegesen, tehát torzítani fognak”
-bizonyos játék programok egyszerűen nem támogatják a natív felbontást, vagy egészen egyszerűen a videokártya nem képes ezen a felbontáson megfelelően élvezhető grafikát produkálni.

Bízom benne, hogy sikerül valakinek megnyugtató választ adnia, amit előre is köszönök.

Ui.: Elnézést, ha ez már részletesen ki lett volna tárgyalva, (hol?) én nem találkoztam vele.

Nekem ugyanez a problémám a betűmérettel at 1280x1024-es felbontásban - gyakorlatilag ezért nem vettem még TFT-t.
Azt már megfigyeltem, hogy vannak emberek, akik szeretik a hangyapénisznyi betűket - ez egyszerűen ízlés kérdése, nem szemállapoté - mások viszont imádják, ha a nagyobb monitoron végre élvezhetik a nagyobb betűs szöveget.
Nekem 19-es CRT-m van, 1024x768-ban használom, szvsz ez a méret a legjobb netezéshez, szövegszerkesztéshez.
Kár, hogy ez az új technológia egyszerűen ránk erőlteti az 1280x1024-et. Nincs többé választás.

lala

#2717 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 12:35

Majd jön a Longhorn + Avalon vagy miszösz, és lesznek yoo vektorgrafikus ikonok, egyebek. Akkor bármilyen felbontásban ugyanakkora lesz minden.
Legalábbis remélem :)

#2718 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 13:14

Üdv!
OLCSÓ, (de) megbízható 15" TFT-t keresnék.
Üzletbe kellene, napi 12-15 órát van bámulva.

//W98 és Virge hajtaná meg

Szimpi az Orion, de nem nagyon ismerem a kínálatot, és hogy mit lehet kapni, és mi az ami jó TFTből.

Segítségeteket előre is köszönöm!
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2719 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 02. 13:16

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 12:35

Majd jön a Longhorn + Avalon vagy miszösz, és lesznek yoo vektorgrafikus ikonok, egyebek. Akkor bármilyen felbontásban ugyanakkora lesz minden.

A fizikai képernyő kvantált.... azon csak a kalapács segít. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#2720 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 13:50

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 11:35

De addig MIT tegyek?  :think:
Ha egyszer nem szeretem a hangyapéniszt...  :reklamacio:

Nincs semmi megoldás?
Vettem egy frankó TFT-t, és mégsem jó a szememnek a kis karakterek miatt? :omg:

Szerkesztette: MadWhite 2005. 01. 02. 13:51 -kor

#2721 Felhasználó inaktív   hcsaba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 02. 14:45

Idézet: MadWhite - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 14:50

Nincs semmi megoldás?

Egyelőre maradj a palatáblánál, arra akkora betűket írsz amekkora tetszik és a szemedet sem bántja... ;)

De nem ilyen tragikus a helyzet. Pár éven belül biztos megoldást találnak a problémádra... :evil2:

Szerkesztette: hcsaba 2005. 01. 02. 14:46 -kor

#2722 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 15:27

Idézet: hcsaba - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 13:45

Egyelőre maradj a palatáblánál, arra akkora betűket írsz amekkora tetszik és a szemedet sem bántja... ;)

Köszönöm a szakmailag igen megalapozott és magasröptű választ.
Máris jobban érzem magam.  :D

Sőt, végül is visszamehetünk az őskorig, és egy szakócával firkálhatunk mamut állatkákat a sziklafalra.  Áááááááááááá.... :omg:  :D  :p

#2723 Felhasználó inaktív   hcsaba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 02. 15:54

Idézet: MadWhite - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 16:27

Köszönöm a szakmailag igen megalapozott és magasröptű választ.
Máris jobban érzem magam.  :D

Sorba vettem a mai technikai eszközöket a számítástechnikai képmegjelenítésben és elolvastam az általad nyitott topik hozzászólásait, ebből vontam le a következtetést: A CRT károsítja a szemet (ráadásul múzeumban lenne a helye), a TFT-n pedig aprók a betűk.

Ezen kívül csak a projektor marad, amivel elég nagy képet tudsz vetíteni a falra, nem nagyon sugároz és kva drága.

Tehát most 2005 elején ezek a választható alternatívák. A választás rajtad áll.

Nos?

:)  :)  :)

Szerkesztette: hcsaba 2005. 01. 02. 15:55 -kor

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139