HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#2684 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 29. 21:45

Egy (most vásárolt) LG Flatron L1915S monitorom van, aminél egy érdekes tesztet végeztem. Megszeretném osztani ezt veletek és várnám a ti válaszotokat is.

A készülék a legsötétebb környezeti háttér mellett és teljes képernyős „fekete” háttérkép esetén is tökéletesen homogén, bevilágítás mentes képet ad.
(Megj.: Persze nem teljesen matt fekete, de ha jól tudom, a TFT-k egyik legmegoldhatatlabbank tűnő technológiai kihívása az, hogy nem képesek teljesen fekete képet produkálni. Ám ha jól sejtem, ez a CRT-knél is egy kis problémát jelent.)

Világos környezetben - az-az nem is olyan feltétel mellett, ahogyan az LG-t néztem - egy általam „vizsgált” Samsung SyncMaster 710T elég durván előhozta a bevilágítás jelenségét. (szép nagy szűrke kifli effekt a kijelző felső tartományában.)

Körkérdés:
És a ti TFT-tek hogy áll EZZEL az esetleges „hiba jelenséggel”?

#2685 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 22:05

Idézet: Peetie - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 22:44

(en ugytudom 3 napon belul barmilyen hibara cserelni kell barmilyen termeket, de ennek jol utana kellene nezni).

Sajnos nem jól tudod!

* mechanikai sérülés esetén NEM KÖTELES (és tapasztalatom szerint nem is fogja) kicserélni a forgalmazó a terméket, legyen szó bármilyen termékről. (Erről már írtam egy általad is látogatott topicban, csak sajnos úgy látszik, te NEM olvastad el figyelmesen ezt a részt. [Csak más részeket és más okból...]
* A gyárók nagy részének álláspontja szerint (amit a forglamazó is követ) 5 pixelhiba alatt NEM KÖTELES visszacserélni a TFT LCD monitort. (Ez több áruházban jól olvashatóan fel van tüntetve pont a monitorok mellett.)
* Ennek ellenére mindent meglehet próbálni. A jelszó: KEDVESEN. (Erről már kifejtettem az álláspontom egy másik topicban, saját tapasztalatból beszélek.)

Vero! Sok sikert, próbáld azért meg! Ha vásárlói tanács kell, adhatok pár nálam bevált praktikát, persze csak E-mailen, hogy ne tartsuk fel a topicot. Szóval szívesen segítek, ha kell.  :up:

#2686 Felhasználó inaktív   dduvi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 22:50

Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 21:45

Egy (most vásárolt) LG Flatron L1915S monitorom van, aminél egy érdekes tesztet végeztem. Megszeretném osztani ezt veletek és várnám a ti válaszotokat is.

A készülék a legsötétebb környezeti háttér mellett és teljes képernyős „fekete” háttérkép esetén is tökéletesen homogén, bevilágítás mentes képet ad.
(Megj.: Persze nem teljesen matt fekete, de ha jól tudom, a TFT-k egyik legmegoldhatatlabbank tűnő technológiai kihívása az, hogy nem képesek teljesen fekete képet produkálni. Ám ha jól sejtem, ez a CRT-knél is egy kis problémát jelent.)

Világos környezetben - az-az nem is olyan feltétel mellett, ahogyan az LG-t néztem - egy általam „vizsgált” Samsung SyncMaster 710T elég durván előhozta a bevilágítás jelenségét. (szép nagy szűrke kifli effekt a kijelző felső tartományában.)

Körkérdés:
És a ti TFT-tek hogy áll EZZEL az esetleges „hiba jelenséggel”?

Szia MadWhite!

Nekem is 710T-m van.Egy alig látható minimális "bevilágítás" látszik csak a széleken (kb:2-3 mm)
Ettől eltekintbe nagyon jó, és egyenletes a "feketéje".
Bye!

#2687 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 00:09

Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 22:05

Sajnos nem jól tudod!

* mechanikai sérülés esetén NEM KÖTELES (és tapasztalatom szerint nem is fogja) kicserélni a forgalmazó a terméket, legyen szó bármilyen termékről. (Erről már írtam egy általad is látogatott topicban, csak sajnos úgy látszik, te NEM olvastad el figyelmesen ezt a részt. [Csak más részeket és más okból...]
* A gyárók nagy részének álláspontja szerint (amit a forglamazó is követ) 5 pixelhiba alatt NEM KÖTELES visszacserélni a TFT LCD monitort. (Ez több áruházban jól olvashatóan fel van tüntetve pont a monitorok mellett.)
* Ennek ellenére mindent meglehet próbálni. A jelszó: KEDVESEN. (Erről már kifejtettem az álláspontom egy másik topicban, saját tapasztalatból beszélek.)

Vero! Sok sikert, próbáld azért meg! Ha vásárlói tanács kell, adhatok pár nálam bevált praktikát, persze csak E-mailen, hogy ne tartsuk fel a topicot. Szóval szívesen segítek, ha kell.  :up:

Jah, mindenre en sem emlekezhetek... :) Ez a mechanikai seruleses dolog nekem azert fura. Ha veszek egy monitort 100+ezer forintert, akkor elvarom hogy az tokeletes legyen. Dehat a gyartok ugynezki nem igy gondolkodnak, legyen a vasarlo okos, es nezze meg mielott megveszi... :(
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2688 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 05:47

Idézet: Peetie - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 7:52

Hali, en nagyon elegedett vagyok az LG-vel.

Te és én már két jó pont az LG-nek.
"az LG jó" - rulez!  ;)

#2689 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 06:20

Idézet: Peetie - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 23:09

Ez a mechanikai seruleses dolog nekem azert fura. Ha veszek egy monitort 100+ezer forintert, akkor elvarom hogy az tokeletes legyen. Dehat a gyartok ugynezki nem igy gondolkodnak, legyen a vasarlo okos, es nezze meg mielott megveszi... :(

Ez nem így van, kedves Peetie!  :p

A gyártók is így gondolkodnak. Nekik az-az érdekük, hogy meglegyél elégedve a termékükkel, hogy te magad élőszóban is reklámot csinálhass nekik, öregbítve így a JÓ gyártók goodwilljét. S hogy legközelebb is az ő terméküket vásárold. Hiszen a gyártók is jól tudják: egy elégedett vevő elmondja elégedettségét vagy 2-3 tucat embernek, de egy elégedetlen vevő akár 30 tucatnak is...

Gyártói oldal: a manapság olyan elterjedt ISO minőségbiztosítási rendszerek (melyek sajnos sokak által még csak divat szintjén ismertek, avagy „kell és kész”) egyik alapköve pont a termék nyomon követése a gyártás menetében. (Azért merek írni a minőségbiztosítási menedzsmentről, mert "véletlenül" kaptam ilyen képzést IS  :D ) A köztudatban egy egyenlőség jelet tesznek az ISO és az azt definiáló termék vagy szolgáltatás tűrésértéken belüli minőségértékére. Az ISO több. Végigköveti pl. a TFT-t a beszállítói oldaltól az utolsó darab csavar szintjéig egészen addig, amíg a monitor el nem hagyja a gyártó üzem kapuit. Sőt, mindezt úgy, hogy később be lehessen azonosítani olyan dolgot is, hogy pl. 2004. augusztus 23-án az esti műszakban, hajnali 2 és 3 óra között Kiss Péter a 3484574955 sorozatszámú monitor összerakásánál vétett, mert a hátlap 3. csavarját nem húzta meg a megadott 50 N-os nyomatékkal. (Esetleg mert szerelmes volt, persze ezt nem fogja megadni az ISO. :D)
Szóval egy ISO minőségbiztosítási rendszer keretében akkreditált gyártó cég esetén nagyon is komolyan gondolják, hogy hibátlan terméket kapj.

Eladói oldal: Nos mire a monitor a bolt polcára kerül, esetleg több szállító cégen is keresztül megy, sőt talán olyanokon is, melyeknél az ISO rendszer még nem biztosított (megj.: vagy ha igen, akkor csak „úgy” meg van csinálva, mert ha nem lenne, nem működhetnének. Személyes megj.: az ún. „csak úgy ISO” cégeknek, akik az ISO-ben elírtakat nem tartják be, én visszavonnám az akkreditációját, ha én egy akkreditáló cég vezetője lennék) A kereskedő nem tudhatja, hogy az esetlege4s mechanikai sérülés mikor keletkezett (beszállítás előtt, vagy a boltból való elszállítást követően te általad) így NEM fogja visszacserélni.

Fogyasztóvédelmi aspektusok: Ma Magyarországon a FVF minőségellenőrző laboratóriuma nem képes megállapítani, hogy egy mechanikai sérülés MIKOR keletkezett. (Ha megtudná állapítani, akkor kauzálisan igazolható lenne, hogy az a vásárlást követően, vagy előtte keletkezett, és jogosan reklamálhatnál.) A FVF álláspontja szerint, a vásárlónak a FV Törvényben foglaltak szerint kell eljárnia: A vásárló kötelezettsége, hogy a vásárlandó terméket a vásárlás alkalmával szemrevételezéssel megtekintse, azt alaposan szemügyre véve. A vásárlással egyfajta szerződés jön létre az eladó és a vevő között, ahol a szerződés tárgyát jelen esetben a vásárlandó termék képezi. A szerződés tárgyát illetően pedig az érintett feleknek meg kell bizonyosodniuk. Jelen esetben leginkább a vevőnek kell bizonyosságot szereznie, hiszen ő fogja „megfizetni” a termék „árát”. Ő fog „ráfizetni” ha nem jár el körültekintően a vásárlás metódusakor.

További fogyasztóvédelmi tanácsok tarifái:
Írások E-mailben: 5 perc gépelés – 1 piros pöttyös sima csokis túró rudi :)
Akadékoskodó levelezőknek a felár: fikázásonként plusz egy darab mazsolás tejcsokis piros pöttyös túró rudi
Kedvezmény visszatérő ügyfeleknek: egyénre szabott. :D  :D

#2690 Felhasználó inaktív   julyus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 30. 09:17

DVI to DVI kábelt TFT monitor és VGA kártya közé tud valaki szerezni nekem?
----------===== My PC =====----------
Intel 486 DX2 @ 66 MHz, 2x512 MD DDR2, 2x200 GB MAXTOR SATA hwRAID0, 2x36 GB IBM U2W SCSI HDD, S3 Trio 3D VGA 4 MB RAM, 16x Pioneer 108D DVD, 14" analóg VGA monitor... nagyfloppy meghajtó, stb...stb...

#2691 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 09:49

Nekem tegnapelőtt egész Debrecent végigjárva sem sikerült szereznem :(

#2692 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 09:56

Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 23:05

A legtöbb TFT gyártó az ISO 13406-2 Class II szabványt követi melyben le van irva, hogy melyik tipisú hibánál hány hibás pixel kell a cseréhez, de az nem 5 db.

#2693 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 10:06

Idézet: Anonymus23 - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 12:29

...még egy piros subpixelhibát is sikerült "kijavítani"...

Hogy is megy ez? :confused:  Nekem is van egy hibám LG1730B-n. Gondoltam már rá, hogy valami szoftverrel esetleg "meg lehetne tornáztatni"... :think:

#2694 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 10:55

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 9:56

A legtöbb TFT gyártó az ISO 13406-2 Class II szabványt követi melyben le van irva, hogy melyik tipisú hibánál hány hibás pixel kell a cseréhez, de az nem 5 db.

Pl. Acer-nél már egy rossz helyen levő dead-pixel esetén is visszaveszik a terméket. Samsungnál is, úgy hallottam. Ez utóbbinál azonban még kettő, kevésbé feltűnő helyen található dead-pixel esetén sem veszik vissza a monitort. Ezeket itt helyben hallottam. :)

#2695 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 14:13

Idézet: Omega - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 11:55

Pl. Acer-nél már egy rossz helyen levő dead-pixel esetén is visszaveszik a terméket. Samsungnál is, úgy hallottam. Ez utóbbinál azonban még kettő, kevésbé feltűnő helyen található dead-pixel esetén sem veszik vissza a monitort. Ezeket itt helyben hallottam. :)

Mi az, hogy rossz helyen? A fentebb emlitett szabvány ezt nem emliti, persze a gyártó lehet normális és ilyen esetekben is kicserélheti.

Szerkesztette: Pikkolo 2004. 12. 30. 14:14 -kor

#2696 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 16:36

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 8:56

Én fogysztóvédeli oldalról közelítettem meg a helyzetet.
A legtöbb áruházban (pl. MM) egy ehhez hasonló felirat olvasható:
Üzletünk összhangban a gyártói utasítással az 5 vagy annál kevesebb pixelhibás TFT LCD monitort nem tudja visszacserélni.

Na akkor hogy is van ez kérem szépen?
Félretályékoztat az eldó?
Vagy félretályékoztat a gyártó?
Kik is az a "legtöbb TFT gyártó"?
Milyen is az-az ISO szabvány, ami nem kötelező érvényű minden gyártóra? :confused:

Valaki kérem öntsön tiszta vizet a pohárba. Mert azt hiszem ez nekünk, TFT LCD felhasználóknak eléggé fontos kérdéseket jelentenek. (Hogy pl. egyetlen egy pixelhiba esetén garanciában cserélik -e a monitort, VAGY erre-arra hivatkozva elhajtanak a picskuszba...) :hinta:

Szerkesztette: MadWhite 2004. 12. 30. 16:39 -kor

#2697 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 18:28

Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 16:36

Nem tudom, de felretajekoztatni igy szoktak. :) Bocs, de ugy szurta a szemem.

szerk. sot, lehet kulon is kene irni ?  :think:  :D

Szerkesztette: Peetie 2004. 12. 30. 18:28 -kor

ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2698 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 18:41

Idézet: Peetie - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 17:28

Nem tudom, de felretajekoztatni igy szoktak. :) Bocs, de ugy szurta a szemem.

szerk. sot, lehet kulon is kene irni ?  :think:  :D

Hogy megnyugodj:

Félre tájékoztat

(((És az nem szúrja a szemed, hogy sokszor csak fikázni szoktál egy írást, és ha kell, még a halottba is belekötsz? Te soha nem vétel hibát? Mert ha igen, akkor talán először te önmagadnak kellene hogy szúrja a szemedet, s ha már tökéletes (megvilágosult) ember leszel, akkor szúrhatná s szemed mások hibája is. De megsúgom, akkor már nem fogja szúrni a szemed semmi sem…)))

#2699 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 19:05

Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 18:41

Hogy megnyugodj:

Félre tájékoztat

(((És az nem szúrja a szemed, hogy sokszor csak fikázni szoktál egy írást, és ha kell, még a halottba is belekötsz? Te soha nem vétel hibát? Mert ha igen, akkor talán először te önmagadnak kellene hogy szúrja a szemedet, s ha már tökéletes (megvilágosult) ember leszel, akkor szúrhatná s szemed mások hibája is. De megsúgom, akkor már nem fogja szúrni a szemed semmi sem…)))

NC. De ezt altalanos iskolaban tanitjak...Es ez nem olyan netes helyesirasi hiba, hogy roviditek eztazt meg egybeirok pardolgot.
MIndenesetre en itt befejeztem a veled valo tarsalgast, es a hozzaszolasaidra valo barmilyen nemu reagalast.

#2700 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 19:56

Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 17:36

Üzletünk összhangban a gyártói utasítással az 5 vagy annál kevesebb pixelhibás TFT LCD monitort nem tudja visszacserélni.

Na akkor hogy is van ez kérem szépen?
Kik is az a "legtöbb TFT gyártó"?
Milyen is az-az ISO szabvány, ami nem kötelező érvényű minden gyártóra? :confused:

Itt irnak az emlitett ISO szabványról: http://www.albacomp.hu/te_LCDhiba.asp
2 fekete v. 2 fehér v. 5 szines esetén csere (felbontástól függően)

Szerkesztette: Pikkolo 2004. 12. 30. 19:57 -kor

#2701 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 19:57

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 14:13

Mi az, hogy rossz helyen? A fentebb emlitett szabvány ezt nem emliti, persze a gyártó lehet normális és ilyen esetekben is kicserélheti.

Arra akartam célozni, hogy a szabvány sz@rt sem ér, mert nem olyan dolgokat ír (elő), amelyek a gyakorlati életben értelmesek. :)  Vagy igen?

Ui.: rossz hely=pofádva 'virító' fekete képpont'. ;)

#2702 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 19:58

Idézet: Omega - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 20:57

Arra akartam célozni, hogy a szabvány sz@rt sem ér, mert nem olyan dolgokat ír (elő), amelyek a gyakorlati életben értelmesek. :)  Vagy igen?

Ui.: rossz hely=pofádva 'virító' fekete képpont'. ;)

jah, kb.
jobb volt amit a samsung egyből cserélte rossz pixel esetén, most kurva iso bekeret

#2703 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 20:00

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 19:58

jah, kb.
jobb volt amit a samsung egyből cserélte rossz pixel esetén, most kurva iso bekeret

Így igaz. ;)

Ezért írtam, amit. Gyakorlati tapasztalat. ISO 'ajánlás' marhára kevés, a gyakorlat többet számít. :)
És hadd ne mondjam, jó helyen kell vásárolni...

Szerkesztette: Omega 2004. 12. 30. 20:02 -kor

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.