HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 01. 21:47

Idézet: Füleske - Dátum: 2004. április 1, csütörtök - 17:00

Samsung - nál a v a legalja széria. Mondjuk az Acer 1721 is alsókategória , de legalább dvi - s.

ezt mind tudom én is, valami tapasztalatra lennék kiváncsi, illetve arra, hogy melyiknek szebb a képe...
egy dvi csatlakozó nem hat meg, ha a samsungnak jobb a képe...

#762 Felhasználó inaktív   Examinator 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 01:26

Samsung SyncMaster 173P- nagyon szép a képe, elegáns a formája( alu keret, csak egy bekapcs. gombbal), DVI kábeltöl kezdve és fali tartoval befejezve( még tiplik is :D ) mindent adnak hozzá. Nem utolso sorban az ára is elég barátságos. Aki 17"-s TFT-t szeretne vásárolni mindenképpen vegye számitásba. :up:

Core2 Duo E6600@3600; Asus P5W64 WS Pro; Team Xtreem 2x1GB 667@800MHz 3-3-3-8; MSI 7900GTO; Creative X-Fi; WD Raptor 150GB; WD 5000YS; NEC 4551A; Plextor PlexWriter Premium; FSP-460-60PFN; Antec P180; DELL 2405FPW 24"; Ilyama AS4314UTB 17"; Klipsch Promedia 5.1; diNovo Media Desktop Laser; Hauppauge WinTV USB2.

#763 Felhasználó inaktív   Flashman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 08:39

Idézet: Füleske - Dátum: 2004. április 1, csütörtök - 17:00

Mondjuk az Acer 1721 is alsókategória , de legalább dvi - s.

Már miért lenne a 1721 alsókategóriás?  :eek:

#764 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 12:02

Egy Hyundai Q17S-t - amivel egyébként rendkívül meg vagyok elégedve, ezért csak ajánlani tudom - szeretnék a falra szerelni. A "talpán" van is 4 lyuk (szabványos), ami ezt a célt szolgálná, ám valami falikar (távtartó) kéne még hozzá. Hol lehet ilyet kapni, és mibe kerül?

#765 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 15:47

Idézet: deuce - Dátum: 2004. április 1, csütörtök - 20:51

ezt mind tudom én is, valami tapasztalatra lennék kiváncsi, illetve arra, hogy melyiknek szebb a képe...
egy dvi csatlakozó nem hat meg, ha a samsungnak jobb a képe...

Sok különbségre pedig ne számíts a dvi - n kívül. Minkettő kb. ugyanaz az alsókategóriás tn panel.
Gazdaságos szemek by AOC

#766 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 15:50

Idézet: Flashman - Dátum: 2004. április 2, péntek - 7:43

Már miért lenne a 1721 alsókategóriás?  :eek:

Mert az....  Még az aceren belül is ( van ugye 1731 is ) , pedig az acer sem az a kimondott hűdefelsőkategória...  Olcsó tn panel + dvi. Ennyi . 
Gazdaságos szemek by AOC

#767 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 16:19

Remélem nem bántok meg senkit, de TN panel elég gagyi. Igaz, hogy gyorsak az újak, de a színek, színhűség terén igen gyengék. Nekem is TN paneles a moncsim és netre meg officra kiváló, de aztán itt meg is állt. Nagyon jó, hogy vékony, meg elegáns, de már a filmnézésnél is zavarók az egyenetlenségek + még idővel romlik is a helyzet.

#768 Felhasználó inaktív   at33 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 02. 17:36

Idézet: saen - Dátum: 2004. április 2, péntek - 15:23

Remélem nem bántok meg senkit, de TN panel elég gagyi. Igaz, hogy gyorsak az újak, de a színek, színhűség terén igen gyengék. Nekem is TN paneles a moncsim és netre meg officra kiváló, de aztán itt meg is állt. Nagyon jó, hogy vékony, meg elegáns, de már a filmnézésnél is zavarók az egyenetlenségek + még idővel romlik is a helyzet.

Nem bantasz + nekem is TNpanelos moncsim van es teljesen elegedett vagyok a minosegevel!
Jatekra csakis ez hasznalhato szinhuseg...hat nezd nekem tetszenek a szinei!
Filnezesnel sem vettem eszre olyan nagy problemat ami kifejezetten zavarna!
Idovel romlik a helyzet ?Ha annyit romlik, h zavaro lesz akkor gar...

#769 Felhasználó inaktív   Flashman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 19:59

Idézet: Füleske - Dátum: 2004. április 2, péntek - 16:54

Mert az....  Még az aceren belül is ( van ugye 1731 is ) , pedig az acer sem az a kimondott hűdefelsőkategória...  Olcsó tn panel + dvi. Ennyi . 

LOL. :)
Ezek kőkemény érvek. :D Akkor már meg sem merem kérdezni, hogy szerinted a 1712 milyen kategória? Vagy az már kategórián aluli? :D Hogy az Acer value line többi tagját már ne is említsem.
Na mind1, tényleg nem akarok ebből flame-et.

#770 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 20:34

Idézet: Flashman - Dátum: 2004. április 2, péntek - 19:03

Ezek kőkemény érvek. :D Akkor már meg sem merem kérdezni, hogy szerinted a 1712 milyen kategória? Vagy az már kategórián aluli? :D Hogy az Acer value line többi tagját már ne is említsem.

Mielőtt flémet emlegetsz, olvasgass a különféle paneltípusokról (akár ebben a topikban, akár máshol a neten), és/vagy hasonlíts össze élőben különféle paneltípussal készült monitorokat. A TN a legolcsóbb, utána jön az MVA/PVA, IPS, és az S-IPS zárja a sort. Bár a TN-ek sokat fejlődtek, főleg sebességben, a többi azért jobb náluk az egyéb paraméterekben.

#771 Felhasználó inaktív   Flashman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 22:32

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 2, péntek - 21:38

Mielőtt flémet emlegetsz, olvasgass a különféle paneltípusokról (akár ebben a topikban, akár máshol a neten), és/vagy hasonlíts össze élőben különféle paneltípussal készült monitorokat. A TN a legolcsóbb, utána jön az MVA/PVA, IPS, és az S-IPS zárja a sort. Bár a TN-ek sokat fejlődtek, főleg sebességben, a többi azért jobb náluk az egyéb paraméterekben.

Úgy látom kis félreértés van. Én fogalmaztam rosszul, sorry. Valójában nem a panelek tulajdonságaira gondoltam. Tény, hogy nem igazán értek egyet azzal sem, hogy azért mert tn paneles, már alsókategória. (bár legyen ez az én problémám, hisz kétségtelenül ez a sorrend) Lévén, bármelyik panelest is veszi az ember, valamiféle kompromisszumra mindig kényszerül. És főleg nem azért alsós, mert acer. Lényegében ezen kaptam fel a fejem. Nekem például azokat az egyéb paramétereket figyelmbe véve sem kell másik fajta. Nálam elsődleges szempont volt a sebesség. Így maradt a tn. Ezen belül volt szerencsém elég sok típust megnézni. Egyébként köszönöm tanácsod, de a munkámból kifolyólag nem kevés monitorral találkozom nap, mint nap. Nézem azokat épp eleget.
.

#772 Felhasználó inaktív   at33 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 02. 23:32

TN alsokategoria...VP171b Pro Series a ViewSonicnal!
Maradjunk annyiban amit elottem is + fogalmaztak!
Komprumisszum nelkul ma nem lehet LCD-t venni.

#773 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 01:16

Minden paneltípusnak megvannak a maga sajátosságai. Ezek nagy részén ha megfeszülnek akkor sem tudnak drasztikusan változtatni. A legjobb TN sem olyan jó (a gyorsaságot leszámítva, de ez az a kivétel, ami még változhat), mint egy átlagos MVA. Tehetik ezt többé-kevésbé szép házba, ezen az nem változtat. Ez tény, nem szubjektív dolog. A szubjektív az, mennyire tudja valaki tolerálni ezeket a kisebb-nagyobb gyengeségeket.

Első látásra elég szép kepük van már ezeknek is. De később már kezd az ember jobban odafigyelni olyan dolgokra, hogy kvázi "bárhonnan" jól, egyenletesen láthassa az egész képet, kis dülöngélésre, előrehajlásra, stb. kicsit se változzon, a fekete legyen fekete, színek tónusa és a színátmenetek kvázi "tökéletesek" legyenek, ne legyen néha észrevehető a színkeverés, egyszóval legyen (közel) olyan a kép, mintha egy nyomtatott papírlapra nézne az ember, stb. Ezeket a TN már nem tudja.

A TN panelek között persze - többek között - az említett monitorokban lévő panelek a legjobbak (bár az Acer 1731-ese meglehetősen érzékeny a függőleges nézeti szögre/pozicióra).

Én inkább úgy sorolnám be az Acer 1721-et és 1731-et, mint az középkatógória alsó osztálya, és a Viewsonic 171-et meg mint középkategória közepe (de inkább csak a megjelenése és a szolgáltatásai miatt, mivel ugyanaz a panel van benne, mint az Acer 1721-ben).

Szerkesztette: Victor 2004. 04. 03. 01:18 -kor

#774 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 07:19

Idézet: Flashman - Dátum: 2004. április 2, péntek - 19:03

Igen , az már az ipari hulladék vagyis selejt kategória. De asszem te is tudod , hogy a gyártók a selejtet nem dobják ki , hanem beépítik az ilyen monitorokba.  Jó lesz az még gazdaságos józsikának.
Gazdaságos szemek by AOC

#775 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 07:28

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 3, szombat - 0:20

a Viewsonic 171-et meg mint középkategória közepe (de inkább csak a megjelenése és a szolgáltatásai miatt, mivel ugyanaz a panel van benne, mint az Acer 1721-ben).

Az lehet hogy ugyanaz a paneltípus , de azért a viewsonic igencsak válogat.  Lásd fentebb amit írtam. Jó , szuper panelek mennek a viewsonicnak , közép és alsó acernek , az ipari hulladékot meg aki kapja , marja.
Gazdaságos szemek by AOC

#776 Felhasználó inaktív   xlacix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 09:29

Rendelkezik valaki valamilyen tapasztalattal az LG L1910P típusú monitorról?

Az S-IPS panelosra gondolok (25ms, 400:1), mivel tudom hogy korábban MVA panellel szállították. A gyártó honlapján már IPS-re utaló értékek vannak. (mondjuk a magyar oldalon még MVA-s adatok vannak)

Sajnos az LG eléggé össze vissza változtatja ezeket az adatokat.
Csak arra gondoltam, hogy aki idei gyártású L1910P monitort vett az valószínüleg IPS panelosat vett.

???

+Kérdés: A vám megszűnése májustól mennyivel teheti olcsóbbá a TFT monitorok árait?

#777 Felhasználó inaktív   mozso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 09:39

Idézet: xlacix - Dátum: 2004. április 3, szombat - 8:33

Rendelkezik valaki valamilyen tapasztalattal az LG L1910P típusú monitorról?

Az S-IPS panelosra gondolok (25ms, 400:1), mivel tudom hogy korábban MVA panellel szállították. A gyártó honlapján már IPS-re utaló értékek vannak. (mondjuk a magyar oldalon még MVA-s adatok vannak)

Sajnos az LG eléggé össze vissza változtatja ezeket az adatokat.
Csak arra gondoltam, hogy aki idei gyártású L1910P monitort vett az valószínüleg IPS panelosat vett.

???

+Kérdés: A vám megszűnése májustól mennyivel teheti olcsóbbá a TFT monitorok árait?

Nekem volt szerencsen latni egy 2004 januari gyartasu 1910-es LG-t. Egeszen kellemes, csak az a 25ms ne lenne. Latszik nagyon, hogy lassu. A tobbi parameter egeszen jo, szinatmenetek, szurke, megvilagitas, lathatosag.

Viszont a 1720P az eddig nagyon tetszik. Gyors, szep kepe van (bar szurkeatmenet lehetne picit jobb is).

#778 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 03. 09:42

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 3, szombat - 2:20

Első látásra elég szép kepük van már ezeknek is. De később már kezd az ember jobban odafigyelni olyan dolgokra, hogy kvázi "bárhonnan" jól, egyenletesen láthassa az egész képet, kis dülöngélésre, előrehajlásra, stb. kicsit se változzon, a fekete legyen fekete, színek tónusa és a színátmenetek kvázi "tökéletesek" legyenek, ne legyen néha észrevehető a színkeverés, egyszóval legyen (közel) olyan a kép, mintha egy nyomtatott papírlapra nézne az ember, stb. Ezeket a TN már nem tudja.

Ezzel tökéletesen egyetértek.  :up:

#779 Felhasználó inaktív   Flashman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 09:49

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 3, szombat - 2:20

Minden paneltípusnak megvannak a maga sajátosságai. Ezek nagy részén ha megfeszülnek akkor sem tudnak drasztikusan változtatni. A legjobb TN sem olyan jó (a gyorsaságot leszámítva, de ez az a kivétel, ami még változhat), mint egy átlagos MVA. Tehetik ezt többé-kevésbé szép házba, ezen az nem változtat. Ez tény, nem szubjektív dolog. A szubjektív az, mennyire tudja valaki tolerálni ezeket a kisebb-nagyobb gyengeségeket.

A TN panelek között persze - többek között - az említett monitorokban lévő panelek a legjobbak (bár az Acer 1731-ese meglehetősen érzékeny a függőleges nézeti szögre/pozicióra).

Én inkább úgy sorolnám be az Acer 1721-et és 1731-et, mint az középkatógória alsó osztálya, és a Viewsonic 171-et meg mint középkategória közepe (de inkább csak a megjelenése és a szolgáltatásai miatt, mivel ugyanaz a panel van benne, mint az Acer 1721-ben).

Igen, köszönöm. 100%-ig egyetértek ezzel. Valami ilyesmit szerettem volna írni, de este már hatott a fogalmazás gátlom.  :idea:

#780 Felhasználó inaktív   at33 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 10:31

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 3, szombat - 0:20

Van szerencsem idonkent hasznalni Acer 1721 et is..
Es hiaba ugyan az a panel.. a fuggoleges szognel tenyleg eszreveheto kulonbseg van a 171 javara!

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.