Idézet: kokler - Dátum: 2004. április 6, kedd - 9:07
Soxor elhangzott itt az AG-Neovo F-417-es moncsi neve,de mintha nem
olyanok nyilatkoztak volna rola,akik ilyet hasznalnak,hanem elegge akademikus
megallapitasok hangzottak el a papir-parameterek alapjan...
Alapvetően hibás a meglátásod a megállapításaim természetét illetően. Élőben nézelődtem, válogattam, majd utánanéztem, hogy miért is látom jobbnak az egyiket, mint a másikat. Mi az a - egyesek számára, pl. a számomra zavaró - pepita-váltakozás egyes monitorokon (mint kiderült, az újabb TN-eken; bár még ez is jobb, mint a korábbi, még szembetűnőbb színkeverésük), stb. Úgy tűnik, nem csak az izlések különbözőek, hanem a minőségi elvárások is (ami meg nagyrészt egyéni érzékenység kérdése)...
Nem mondtam, hogy a TN paneles monitorod rossz, de tény, hogy létezik nála jobb is. De ne vedd a szívedre!
Mellesleg, én már majdnem megvettem egy Hyundai Q17-et (amiben ugyanolyan, 20ms-es HyDIS panel van, mint a tiedben, csak ezen van DVI is), mert már nagyon kellett egy másik monitor, és a barátnőm beszélt le róla, mert őt is zavarta a pepitázás, és hogy függőlegesen (még) kisebb a láthatósági szög, mint vízszintesen.
Bár, el kell még mondani, hogy a mai desktop TN panelk elé van téve egy plusz filmréteg, ami némileg megnöveli a láthatósági szöget, így még mindíg jobbak, mint a laptopok paneljei. (Mivel azokon nincs ilyen filmréteg, mivel az áttételesen növeli a fogyasztást.)
Szerkesztette: Victor 2004. 04. 06. 20:20 -kor