HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   Fehérsólyom 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 10. 21:37

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. április 10, szombat - 19:27

Kérem szépen a vadul egymásnak esett fórumtársakat, hogy maradjanak meg a normális, emberi kommunikáció keretei között.

Természetesen.

#842 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 10. 21:55

Idézet: Fehérsólyom - Dátum: 2004. április 10, szombat - 20:42

Természetesen.

"Természetesen"..... Mert ugye nem is te indítottál ezzel:
"nem lehet, hogy esetleg hülyeségeket írkálsz"
"nagyon hitelesen tudod előadni az általad igaznak hitt valóságot. Manapság elég sok szakma van, ahol ebből meg fogsz tudni élni. Egy darabig persze, amíg a többiek rá nem jönnek..."

(Miközben jól követhetően értelmetlenséget írtál, amivel szemben könnyedén megvédhető volt, amit én írtam.)

Szóval csak ne játszd meg a szentet.

#843 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 21:58

Kéretik ezt befejezni Uraim, utálnám ha warningot hozna nyuszi egyeseknek ;). Komolyra fordítva: peace, ne egymás ellen nyomuljatok, hanem a témánál maradva, egymásért.
Köszönöm!

#844 Felhasználó inaktív   Fehérsólyom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 21:58

Idézet: hajsza - Dátum: 2004. április 10, szombat - 18:36

T. Fehérsólyom!

Remélem szerencsém lesz és még ma válaszolsz nekem. Én mostanában kezdtem el TFT vásárláson gondolkodni, ezért szeretném minél jobban megérteni, hogy most melyik érték is fontos egy ilyen készülék műszaki adatai között. Megköszönném, ha elmondanád, hogy neked melyik készülék vált be. Eddig a neten fellelhető tesztek és a saját igényeim (na meg a rászánt összeg) alapján a Samsung 173P-t néztem ki, de amíg nem láttam egyet személyesen, addig ezt csak egyfajta terv, semmi több.

No de vágjunk is bele a kényesebb részbe: érvelésedben értem, hogy a kép változásakor lesznek olyan (szub)pixelek, amelyek a sötétebből a világosabba, illetve olyanok is, amelyek a világosabb árnyalat felől a sötétebb felé változnak, de feltételezem, hogy ezek a folyamatok egymástól függetlenül, párhuzamosan mennek végbe. Victor korábbi hozzászólásából is ezt olvastam ki, és ennek alapján jött a következtetés, hogy a két változási idő közül a rosszabb (nagyobb) érték határozza meg, hogy milyen gyorsan tud reagálni a monitor.

Az utánhúzással és a szemmel kapcsolatban én a kövektezőket gondolom: bár a 24 (vagy 25) fps az a határ, ahonnan a szem már folyamatosnak érzékeli a mozgást, de az érzékenység felső határa jóval odébb van. Szerintem emiatt van az, hogy még egy viszonylag alacsony késleltetési időket biztosító monitor (tételezzük fel, hogy nem marketing számok, hanem valós adatok vannak megadva) esetén is látunk némi utánhúzást. De ehhez a témához laikus vagyok, csak logikusan próbálok gondolkodni. Ha tévednék, nyugodtan javítsatok ki.

A végére egy kis nyelvhelyesség javítás (valószínűleg csak elütésből származnak): illetva->illetve, keresztűl->kereszül, dölt->dőlt, informácíót->információt, elötte->előtte, milőtt->mielőtt, tőkéletesség->tökéletesség, dillemmádra->dilemmádra.  Na jó, azért adok egy 4-est ;) .Remélem te is igényes vagy és törekszel arra, hogy az amit írsz, helyes legyen. Ehhez remek eszköz a "szerkesztés" gomb.

Igyekszem a legjobb tudásom szerint válszolni.
Nekem egy LG1710B-s monitorom van. Most már viszont nem ajánlom senkinek, mert ha jók az információim, akkor másik (lassabb) panellel készül, ezáltal másképp is teljesít.
Itt egy régi teszt róla: http://prohardver.hu...p?mod=20&id=217
Mielőtt megvettem volna elolvastam természetesen a tulajok hozzászólását is a fórumban.
Persze ez már elavult technológia, de ténylegesen jó játékra, netezérse illetve filmnézésre... Nem lehet panaszom. Az hogy kicsi lenne a látószög, nem nagyon veszem észre, mert szemből nézem, de még egészen oldalról is szép képet ad.

A 173P-ről azt hallottam, hogy 25ms-es, és nem feltétlen jó FPS-re. (Ismerősök is TFT után kutatnak és ők mondták nekem.) Viszont azt tudom, hogy a 172X-nek 12ms, ami igen csak kecsegtető és - a korábban említett ismerősök - azt mondták, hogy teszteken is jól teljesít.
A kettő között a különbség az, hogy a 173P 700:1 kontrasztaránnyal rendelkezik, míg a másik "csak" 500:1-el. Ezzel kapcsolatban pedig csak azt tudom mondani, hogy az enyém is 500:1-hez, de még sohan nem volt feljebb 80%-nál a kontrasztarány.
Azért hivatkozom ismerősökre, mert most már nem figyelem annyira a monitorokat, addig volt érdekes, amíg én is kerestem. Azt viszont megtanultam, hogy a frissítési idő (Tf+Tr) a lehető legkisebb legyen.

Azt tudom még tanácsolni, hogy próbáld megnézni a boltban mindkét modellt. Mondanám, hogy nézz meg egy LG1710B-t is, de az már nem a régi :(

#845 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 22:41

Idézet: Fehérsólyom - Dátum: 2004. április 10, szombat - 21:03

Igyekszem a legjobb tudásom szerint válszolni.
Nekem egy LG1710B-s monitorom van. Most már viszont nem ajánlom senkinek, mert ha jók az információim, akkor másik (lassabb) panellel készül, ezáltal másképp is teljesít.
Itt egy régi teszt róla: http://prohardver.hu...p?mod=20&id=217
Mielőtt megvettem volna elolvastam természetesen a tulajok hozzászólását is a fórumban.
Persze ez már elavult technológia, de ténylegesen jó játékra, netezérse illetve filmnézésre... Nem lehet panaszom. Az hogy kicsi lenne a látószög, nem nagyon veszem észre, mert szemből nézem, de még egészen oldalról is szép képet ad.

A 173P-ről azt hallottam, hogy 25ms-es, és nem feltétlen jó FPS-re. (Ismerősök is TFT után kutatnak és ők mondták nekem.) Viszont azt tudom, hogy a 172X-nek 12ms, ami igen csak kecsegtető és - a korábban említett ismerősök - azt mondták, hogy teszteken is jól teljesít.
A kettő között a különbség az, hogy a 173P 700:1 kontrasztaránnyal rendelkezik, míg a másik "csak" 500:1-el. Ezzel kapcsolatban pedig csak azt tudom mondani, hogy az enyém is 500:1-hez, de még sohan nem volt feljebb 80%-nál a kontrasztarány.
Azért hivatkozom ismerősökre, mert most már nem figyelem annyira a monitorokat, addig volt érdekes, amíg én is kerestem. Azt viszont megtanultam, hogy a frissítési idő (Tf+Tr) a lehető legkisebb legyen.

Azt tudom még tanácsolni, hogy próbáld megnézni a boltban mindkét modellt. Mondanám, hogy nézz meg egy LG1710B-t is, de az már nem a régi :(

És miért is csak az első bekezdésre válaszoltál...

#846 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 23:23

Csak a fontosabbakra válaszolok.

"Vélemény": Érdekes, amikor ezt egy olyan dologgal kapcsolatban hozod fel, hogy pl. egy változás van-e egyszerre egy adott szubpixelben egy új árnyalatra való átállás alkalmával (ezt mondtam én), vagy kettő: egy lekapcsolás, majd egy visszakapcsolás (ezt mondtad te). Itt nincs olyan, hogy "vélemény", itt csak ellenőrízhető logika és fizika van. (Mégcsak semmi paranormális jelenség sincs.) (Utána meg úgy állítod be, mintha mindíg is egyetértettél volna velem. Nem szép...)

Nem igaz, hogy nem tolerálom mások véleményét (pl. szubjektív, vagy egyéb nem ellenőrízhető dolgokkal kapcsolatban). Amit nem szeretek, ha sértegetnek... Az sem igaz, hogy "uralni" akarom a fórumot (helyesebben: topikot), csak fel akartam hívni azok figyelmét, akiknek nem elég jó a TN (mivel - amellett, hogy én is így vagyok vele - hallottam már egy pár panaszt, , és nem lenne jó, ha a TN alapján ítélné meg mindenki az egész TFT technológiát), hogy létezik jobb is. Mert nem csak játékosok vannak itt, hanem akiknek a képminőség az első, pl. CAD-esek, grafikusok, stb. (Mintha te nem tudnád ezt a véleményt elfogadni...)

És néhány konkrét válasz:

Idézet

Azt próbáltam leírni, hogy ha elég gyors a változás (elég gyors a monitor, azaz kicsi a Tf+Tr), akkor azt a szemünk nem tudja követni, és ezért van az, hogy a moziban is folyamatos a film.

Hát nem ezért van. Ha lassú az fps, még nyugodtan lehet darabos a mozgás egy 0 "Tr+Tf"-es TFT-n is, és persze akármilyen más megjelenítőn is.

Idézet

De pl. szerintem senki nem tudja megmondani, hogy egy CRT 100Hz-en vagy 110Hz-en fut ha csak a képet nézi, mert az már olyan gyors, hogy nem megkülönböztethető (egy átlagos emberi szem számára).
Persze nem teljesen tökéletes a biológiai tudásom ezen a téren (sem), ezért remélem elnézed nekem ezt a magyarázatot. Gimiben tanultam, és az maradt meg nekem, hogy egy adott szint felett, már nem eléggé gyors az emberi szem és az agy duo.

A TFT monitorok ma még nem tartanak ott, hogy 100Hz-et tökéletesen elmosódásmentesen meg tudjanak jeleníteni, úgyhogy ezt ne (se) keverd ide.

#847 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 23:27

(Egyébként furcsa, amikor valaki nem azt mondja, hogy "ok, bocs, tévedtem", hanem azt, hogy "ó, hát én mindíg is ezt mondtam"... Nem tudom, miért hiszik azt sokan, hogy ez jobb.)

#848 Felhasználó inaktív   Fehérsólyom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 23:32

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 10, szombat - 22:28

Csak a fontosabbakra válaszolok.

"Vélemény": Érdekes, amikor ezt egy olyan dologgal kapcsolatban hozod fel, hogy pl. egy változás van-e egyszerre egy adott szubpixelben egy új árnyalatra való átállás alkalmával (ezt mondtam én), vagy kettő: egy lekapcsolás, majd egy visszakapcsolás (ezt mondtad te). Itt nincs olyan, hogy "vélemény", itt csak ellenőrízhető logika és fizika van. (Mégcsak semmi paranormális jelenség sincs.) (Utána meg úgy állítod be, mintha mindíg is egyetértettél volna velem. Nem szép...)

Nem igaz, hogy nem tolerálom mások véleményét (pl. szubjektív, vagy egyéb nem ellenőrízhető dolgokkal kapcsolatban). Amit nem szeretek, ha sértegetnek... Az sem igaz, hogy "uralni" akarom a fórumot (helyesebben: topikot), csak fel akartam hívni azok figyelmét, akiknek nem elég jó a TN (mivel - amellett, hogy én is így vagyok vele - hallottam már egy pár panaszt, , és nem lenne jó, ha a TN alapján ítélné meg mindenki az egész TFT technológiát), hogy létezik jobb is. Mert nem csak játékosok vannak itt, hanem akiknek a képminőség az első, pl. CAD-esek, grafikusok, stb. (Mintha te nem tudnád ezt a véleményt elfogadni...)

És néhány konkrét válasz:

Hát nem ezért van. Ha lassú az fps, még nyugodtan lehet darabos a mozgás egy 0 "Tr+Tf"-es TFT-n is, és persze akármilyen más megjelenítőn is.

A TFT monitorok ma még nem tartanak ott, hogy 100Hz-et tökéletesen elmosódásmentesen meg tudjanak jeleníteni, úgyhogy ezt ne (se) keverd ide.

Nem mindig, de volt, amiben igen, és mégis abban is ellenem szegültél...  :confused: :(

Én nem azért írtam a CRT-s példát, hogy ezzel hasonlítsd össze a TFT-ket, hanem azért, hogy bebizonyítsam szemünk gyorsaságát...
Úgy látszik vannak mondatok, amelyeket nem értesz meg. :(

Másfelöl, akik grafikai munkákra használnának TFT-t nem tudok egyet sem ajánlani, mert arra még mindig jobbak a CRT-k.
(És ekkor már tényleg teljesen mindegy, hogy jó-e az a monitor FPS-re vagy sem. Ha egyszer sem fognak vele játzsani, akkor megfelel a lasabb is! Én csak arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy adott esetben játékra jobb egy olyan monitor, ami az elérhető leggyorsabb.(Tf+Tr<<))

Szerkesztette: Fehérsólyom 2004. 04. 10. 23:39 -kor

#849 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 23:35

Ja jó, én igazán megpróbáltam, de most már elég. :( Többet nem válaszolok neked.

#850 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 23:49

Többieknek: (ha már megint idekeveredett ez a dolog, miközben másról volt szó) nem azt mondom, hogy a TN rossz. Ha nem létezne MVA, PVA, IPS, S-IPS, akkor én is ilyet vettem volna. Csakhát léteznek a felsorolt típusok, és nekem történetesen nem a játék volt a legfontosabb (plusz ~20-30eFT megspórolása). De kellemes meglepetésként kevésbé zavaró az elmosása (MVA/PVA esetén talán nem így lenne), mint amire számítottam. És bizony szerintem a jövő a tovább gyorsított nem-TN paneloké. De azért egyelőre kimondottan játékra a TN-t ajánlom én is.

Szerkesztette: Victor 2004. 04. 10. 23:57 -kor

#851 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 00:34

Hihi, belenéztem a Fehérsólyom által belinkelt cikkbe... :D  <- ez az itt beidézett résznek szól, nem Fehérsólyomnak (még mielőtt valaki félreértené)

Ezt írják:

Idézet

Az L1710B egyik legtöbbet emlegetett tulajdonsága a gyár által 16 ms-ban megjelölt válaszidő, amiből 12 ms szükséges az adott pixel felvillanásához és 4 ms a teljes kialváshoz. Ez rekordgyanús értéknek tekinthető, egy egyszerű számítás után kiderül: 1 frame / 16 ms = 62,5 fps, azaz másodpercenként közel 63 teljes felvillanás-kialvás ciklust képes abszolválni a vizsgált TFT.

Nos, ki mondta, hogy az újságírók technikai zsenik? A TFT-nél nincs szükség semmiféle "felvillantásra"! Ez nem CRT. Itt beállítani kell a pixeleket... És a kijelölt intenzitást szépen, mindenféle "kialvás" nélkül, fokozatos átállással érik el. Az elnagyolt, hibás számítást is megbeszéltük már...  :down:  :(

Az egy dolog, hogy a Viewsonic marketinganyagaiban is hasonló számítás szerepel. (És fps értéket hoznak ki belőle.) Ők talán csak nem akartak belemenni a technikai részletekbe, és ellentétes is a "hiedelmekkel", tehát "minek bonyolítsuk a dolgokat, átlaguser úgysem érti" elv rulez... :down:  :down:  :down:

A másik meg, hogy az LG L1710B 16ms-es lenne... Az első széria az volt [AU-Optronics panel], de később lecserélték sajátra, ami nyílván olcsóbb megoldás, mint más gyártótól venni, és úgy tűnik, annak a reakcióideje lassabb, de ezt nem ismerik el... Tesztek szerint inkább ~30ms-os! (Lásd cikket is.) Ja, és Fehérsólyom nem lát rajta utánhúzást? Talán mert ez úgy jön ki, hogy 15+15ms? ;) Na jó, erről fogalmam sincs, közelebbről meg kéne nézni egy ilyet. Lehet, hogy Fehérsólyomé az első szériából való.

Szerkesztette: Victor 2004. 04. 11. 04:40 -kor

#852 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 07:44

Off :
Vazze...  :mad:
Mondom dejó , már a 18. oldalnál tartunk , lesz egy kis info tegnap óta...
De csak a flame lett több...  :mad:  :mad:  :reklamacio: 

On:
Valami jó kis 19-21 colos s-ips-t ajánljatok inkább...

:o
Gazdaságos szemek by AOC

#853 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 08:19

Idézet: Fehérsólyom - Dátum: 2004. április 10, szombat - 23:03

Viszont azt tudom, hogy a 172X-nek 12ms, ami igen csak kecsegtető és - a korábban említett ismerősök - azt mondták, hogy teszteken is jól teljesít.

Idézet

If you are into 3D shooters such as Counter Strike or Unreal Tournament, you will hardly like this monitor: the image will become blurred at sudden movements, and if the action goes on indoors, with low contrast, the blur will become simply unacceptable

Az X-bit labs nagyon lehúzta utánhúzás terén (a 12ms ellenére), viszont a képminőségét kifejezetten dicsérték.

#854 Felhasználó inaktív   Gaborezredik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 09:16

Az AG NEOVO  F417 moncsi milyen panellal készűl ?

Szerkesztette: Gaborezredik 2004. 04. 11. 09:21 -kor

MSI KT4 ULTRA / AMD 2000+ XP / ATI 9600PRO GEX CUBE / 512 MB RAM / 17* NEOVO TFT / AUDIGY

#855 Felhasználó inaktív   Fehérsólyom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 09:21

Itt ez a cikk. Ez leírja néhány technológia működési elvét. Javaslom mindenkinek a figyelmébe! (Hogy csak ne a flamet szaporítsuk, bár már régi, mert az S-IPS-ről konkrétan nem ír.)
http://prohardver.hu...p?mod=20&id=221

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 10, szombat - 22:54

Többieknek: (ha már megint idekeveredett ez a dolog, miközben másról volt szó) nem azt mondom, hogy a TN rossz. Ha nem létezne MVA, PVA, IPS, S-IPS, akkor én is ilyet vettem volna. Csakhát léteznek a felsorolt típusok, és nekem történetesen nem a játék volt a legfontosabb (plusz ~20-30eFT megspórolása). De kellemes meglepetésként kevésbé zavaró az elmosása (MVA/PVA esetén talán nem így lenne), mint amire számítottam. És bizony szerintem a jövő a tovább gyorsított nem-TN paneloké. De azért egyelőre kimondottan játékra a TN-t ajánlom én is.

Azt hiszem, hogy akkor végre közös nevezőre jutunk/jutottunk. :)
Szerintem az is fontos, hogy ma már lehet olyan TN panelt kapni, ami egy egyszerű felhasználónak teljes mértékben keílégíti a képminőség terén állított kívánalmait és ezek mellett elég gyors lesz játékhoz is!
Természetes az is, hogy aki grafikai munkákhoz, tervezéshez használná annak az nem elég jó, de ők szvsz általában nem is játszanak annyit (vagy esetleg akkor egy másik monitort használnak hozzá :D).

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 10, szombat - 23:39

Hihi, belenéztem a Fehérsólyom által belinkelt cikkbe... :D  <- ez az itt beidézett résznek szól, nem Fehérsólyomnak (még mielőtt valaki félreértené)

Ezt írják:

Nos, ki mondta, hogy az újságírók technikai zsenik? A TFT-nél nincs szükség semmiféle "felvillantásra"! Ez nem CRT. Itt beállítani kell a pixeleket... És a kijelölt intenzitást szépen, mindenféle "kialvás" nélkül, fokozatos átállással érik el. Az elnagyolt, hibás számítást is megbeszéltük már...  :down:  :(

Az egy dolog, hogy a Viewsonic marketinganyagaiban is hasonló számítás szerepel. (És fps értéket hoznak ki belőle.) Ők talán csak nem akartak belemenni a technikai részletekbe, és ellentétes is a "hiedelmekkel", tehát "minek bonyolítsuk a dolgokat, átlaguser úgysem érti" elv rulez... :down:  :down:  :down:

A másik meg, hogy az LG L1710B 16ms-es lenne... Az első széria az volt [AU-Optronics panel], de később lecserélték sajátra, ami nyílván olcsóbb megoldás, mint más gyártótól venni, és úgy tűnik, annak a reakcióideje lassabb, de ezt nem ismerik el... Tesztek szerint inkább ~30ms-os! (Lásd cikket is.) Ja, és Fehérsólyom nem lát rajta utánhúzást? Talán mert ez úgy jön ki, hogy 15+15ms? ;) Na jó, erről fogalmam sincs, közelebbről meg kéne nézni egy ilyet. Lehet, hogy Fehérsólyomé az első szériából való.

Pontosan ezt írtam le én is, hogy az első szériák más panellel készültek mint a mostaniak - igaz, nem tudtam, hogy melyikkel, de most már ezen a téren is képben vagyok -, és hogy ezért nem ajánlom már a többieknek a megvételét, mert azok nem teljesítenek olyan jól.
Azon pedig nem érdemes elkezdeni filozofálgatni, hogy nekem milyenem van, mert miután itt áll előttem el tudom dönteni, hogy teljesít-e annyit amit a cikkben leírnak, és amit a cikkre válaszoló tulajok mondtak.

Azt hiszem eláshatnánk a csatabárdot Victor! :rolleyes:
Egyetlen kérdés van, amiben nem értünk egyet, az, hogy mit kezdjen az ember a megadott válaszidőkkel. Te is másképp gondolod és én is, illetve még sokan mások (köztük cikkírók és tesztelők is). Én csak szerettem volna felhívni a figyelmet arra, hogy nem feltétlen jó a maximális képek számára adott képleted, de azt hiszem, ezt már nem mi fogjuk eldöneni, hanem azok akik megveszik az adott monitort.

Szerkesztette: Fehérsólyom 2004. 04. 11. 09:50 -kor

#856 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 11. 15:52

Úgy látom csitulnak a kedélyek és a lényeg kerül előtérbe, szuper  :up: :) !

#857 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 16:06

Idézet: Füleske - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 6:49

Off :
Vazze...  :mad:
Mondom dejó , már a 18. oldalnál tartunk , lesz egy kis info tegnap óta...
De csak a flame lett több...  :mad:  :mad:  :reklamacio: 

On:
Valami jó kis 19-21 colos s-ips-t ajánljatok inkább...

:o

Hát szerintem ezt nem - teljesen - így kellene felfogni. Ha valaki előáll valami szokatlan, új gondolattal, meglátással, akkor mindíg vannak, akik belekötnek (lehet, hogy nem is értik, csak nem hiszik el, hogy az adott dolog nem úgy van, ahogy eddig megszokták). És akkor "meg kell védeni". A tudományban is így megy ez. Nagyon durva viták is vannak. <- Na ez az, amit meg kell próbálni elkerülni! Jó esetben egy pici előrelépés következik be (ha a többiek - legalábbis nagy részük - is megértik, belátják és elfogadják az adott dolgot).

Monitor: már mondtam: A Dell és a NEC 20 és 21"-eseit ajánlom. (A kisebbek nem olyan jók.) Vagy Eizo, de az kicsit túl drága.

(upd: NEC is beletéve)

Szerkesztette: Victor 2004. 04. 12. 14:40 -kor

#858 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 16:09

Idézet: Gaborezredik - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 8:21

Az AG NEOVO  F417 moncsi milyen panellal készűl ?

TN+film.

#859 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 17:11

Idézet

Itt ez a cikk. Ez leírja néhány technológia működési elvét. Javaslom mindenkinek a figyelmébe! (Hogy csak ne a flamet szaporítsuk, bár már régi, mert az S-IPS-ről konkrétan nem ír.)
http://prohardver.hu...p?mod=20&id=221

Már nem azért, de ez már többször be volt itt linkelve. És egy szó sem esik arról, hogy a pixeleket fel kellene "villantani", majd megvárni, hogy kihúnyjanak, meg ilyenek. (Mint CRT-n.) (És úgy általában jó cikk, ellentétben az előzővel.)

Idézet

Szerintem az is fontos, hogy ma már lehet olyan TN panelt kapni, ami egy egyszerű felhasználónak teljes mértékben keílégíti a képminőség terén állított kívánalmait és ezek mellett elég gyors lesz játékhoz is!

Definiálni kellene az "egyszerű felhasználót"... De inkább hagyjuk.

Idézet

Azt hiszem eláshatnánk a csatabárdot Victor! :rolleyes:
Egyetlen kérdés van, amiben nem értünk egyet, az, hogy mit kezdjen az ember a megadott válaszidőkkel. Te is másképp gondolod és én is, illetve még sokan mások (köztük cikkírók és tesztelők is). Én csak szerettem volna felhívni a figyelmet arra, hogy nem feltétlen jó a maximális képek számára adott képleted, de azt hiszem, ezt már nem mi fogjuk eldöneni, hanem azok akik megveszik az adott monitort.

"Nem értünk egyet"...? Nézd, én tudom, miről beszélek, te - ez ugye világos - sajnos nem. Megmondtam már, hogy ez nem vélemény kérdése, hanem megértésé. Te próbát sem vagy hajlandó tenni a megértésre, és a fizikai kipróbálásra, majd a saját szemednek való "hitre". Így téged meggyőzni sem lehet. Te abból indulsz ki, és itt is maradsz, hogy egy x magyar site-on megjelenő cikkecske minden szava szentírás, és egy egyszerű fórumtag ehhez képest nulla. Hát ezzel nem tudok mit kezdeni.

Arra kérlek, inkább mondd azt, hogy "ezt nem hiszem el", de ne azt, hogy "nem értünk egyet". Ez szerintem egy jogos kérés. És talán az is, hogy inkább ne vitatkozz és főleg ne minősíts ilyen körülmények között. Mondd el, hogy te személy szerint nem hiszed el, és kész. De a jusztis ellenkezés, logikus érvek nélkül: hát annak sem sok értelme van.

Ami a "képletet" illeti, az - fenntartom - önmagában helyes. És mint látható, (mind az én "képletem", mind az "megszokott" képlet) azt számolja ki, hogy mennyi az a maximális frissítés, amilyen rátával még épp nem érnek egymásba az elmosások. Azaz, még épp beáll a pixel a kívánt intenzitásra, mielőtt jönne az újabb "utasítás" (beállító impulzus). De ettől még látszik, ahogy átáll a pixel, mivel egyrészt nem húny ki, mint a CRT-ken, hanem "ott marad" a képernyőn, és fokozatosan átáll a megadott intenzitásra; másrészt relatíve lassú a folyamat. Azaz látszik az elmosódás. Tehát, attól, hogy a képlet szerint egy TFT már elvileg képes megjeleníteni 75fps-t egymásba érő elmosódások nélkül, messze nem jelenti, hogy nem látható elmosódás. Abban van különbség, hogy mennyire látható. Jó esetben már csak akkor lehet látni, ha kimondottan odafigyelnek rá.

Összehasonlításképp: CRT-n a foszfor nem annyi idő alatt húny ki (itt van felvillanás, majd kihúnyás), amennyi idő alatt jön az újabb frissítés (pl. 100Hz-nél), hanem jóval gyorsabban. Ezért a CRT nagyon magas (ugyancsak elvi) frissítésekre - lenne - képes (>300Hz, mármint az újabbak) - ezt az elektronika korlátozza. Így a 100Hz itt még tökéletesen elmosódás mentes.

Tehát, majd akkor lesz tökéletes egy TFT pl. 100Hz-es frissítés valóban elmosódás mentes megjelenítésére, ha nem épphogy meg tudja jeleníteni, hanem ha mondjuk a 2-3-szorosát is meg tudná jeleníteni... (Mert akkor az átállás nem a köv. frissítés [beállítás] kezdetére fejeződne csak be, hanem jóval előbb, és az már nem lenne látható.)

Disclaimer: aki nem érti, amiről itt szó van, az ne higyje el! Aki érti, annak meg nem hit kérdése... :D

Szerkesztette: Victor 2004. 04. 11. 19:14 -kor

#860 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 21:19

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 0:54

Ami a "képletet" illeti, az - fenntartom - önmagában helyes.

Ezt magyarázd el plz részletesen mert nagyon nem vágom és sztem Fehérsólyom számolja korrektül. Szóval a képleted szerint indifferens a time fall, amíg a Tr-nél kisebb. Ez nem teljesen világos nekem.

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.