HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 09. 14:33

Idézet: tomcat2 - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 13:10

Ki tud nekem jobb TFT-t mondani Sulinetben az ACER 1721-nél amin van DVI is és max 130 körül van!
Tudomásom szerint a LG1710B van még de az szerintem nem jobb. 

Ki tud lebeszélni az ACER-ről?

Léteznek még 12ms körüli TFT-k is, és egyes tesztek szerint (pl. THG) ha igazából nincs is kevesebb elmosás, kontrasztosabb a képük, a "feketé"-jük sötétebb, és kicsivel jobbak a színeik, mint a korábbiaknak. (Pontos típusokat nem tudok, keress vissza, stb.)

#1302 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 17:09

Valamelyik lapon olvastam, ha jól emléxem, hogy 1 év múlva a 15" tft-k ELŐÁLLÍTÁSI ára 29s Ft lehet, a 17" eké meg 32e Ft. Akkor crt-knek annyi...azaz áttelepülhetnek Indiába meg Afrikába :p
. . . a n y t h i n g

#1303 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 18:47

Szvsz itt olvashattad a HWSW-n ;)
Azért az előállítási ktg még nem minden. Bár meglepően alacsonynak hangzik az beztos. Mindenesetre 1/3-val biztos hogy csökkenni fog az áruk.
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
---
AMD everywhere
---

#1304 Felhasználó inaktív   Mice007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 19:53

Probaltam ma vadaszni 193P-re... nem sok sikerrel..... sehol nem volt....sot a 3testorben azt mondtak hogy ez a tipus megszunt es mar nincs ilyen.

udv
-------==--------
www.mice007.hu

#1305 Felhasználó inaktív   Crybaby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 20:26

Idézet: zeroo - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 0:10

nemtod fpsre mien 767?

ha egyszer nem játszok fps gamekkel akkor honnét tudjam ;)
mindenestre nhl, nba, fifa hibátlan a 767-12 -es tft-men
Konfig #2:
IWill XP333-R; XP 1700@1633Mhz 1.55V,Zalman NB47j; Spire Whisperrock IV ; 512MB Corsair VS PC3200 DDR;  Inno 6600GT 128MB AGP; Samsung 80GB 7200 RPM ATA-133 ; IBM DTLA 75MB 7200 RPM , Pioneer 110D DVD-RW, Pioneer 120S DVD , Benq 937s+ , Chieftec 360W , Jazz 9902 ,  XP Prof Hun SP2
Szorgos népünk győzni fog! ;)

#1306 Felhasználó inaktív   webszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 20:47

Most hallottam az egyik barátomtól, hogy neki egy 30ms TFT monitora van és azon a játékok tökéletesen mennek, élesek és nem mos.... Sony sdm-x52
Másutt meg azt mondták, hogy minél kisebb legyen a válaszideje.... a 25ms-esnél kijelentették, hogy játékra alkalmatlam... nevezetesen a Samsung 173P-nél
Akko ez most hogy van?????? :think:

Szerkesztette: webszab 2004. 06. 09. 20:48 -kor

"Mindenki derül, ha Minden kiderül"

#1307 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 22:00

Idézet: webszab - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 19:47

Most hallottam az egyik barátomtól, hogy neki egy 30ms TFT monitora van és azon a játékok tökéletesen mennek, élesek és nem mos.... Sony sdm-x52
Másutt meg azt mondták, hogy minél kisebb legyen a válaszideje.... a 25ms-esnél kijelentették, hogy játékra alkalmatlam... nevezetesen a Samsung 173P-nél
Akko ez most hogy van?????? :think:

Úgy, hogy ezek az értékek csak a fekete->fehér + fehér->fekete (néha más a kettő) váltásokra vonatkoznak. A PVA panelek (ilyen van a 173P-ben is) sajátossága, hogy a középértékek közötti váltások jóval hosszabbak.

ps. mondjuk az talán túlzás, hogy [i]teljesen[b] alkalmatlan.
ps.2. de ne hidd el, tudod, én csak hülyeségeket beszélek...

Szerkesztette: Victor 2004. 06. 09. 22:02 -kor

#1308 Felhasználó inaktív   webszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 22:34

Idézet: Victor - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 21:00

ps.2. de ne hidd el, tudod, én csak hülyeségeket beszélek...

Nyugi, láttam a másik topicban a szócsatátokat...nyugi..csak megkérdeztem!!!!!

#1309 Felhasználó inaktív   webszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 22:48

Idézet: Victor - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 21:00

Úgy, hogy ezek az értékek csak a fekete->fehér + fehér->fekete (néha más a kettő) váltásokra vonatkoznak. A PVA panelek (ilyen van a 173P-ben is) sajátossága, hogy a középértékek közötti váltások jóval hosszabbak.

Az az igazság, hogy ezeknek a működését látni kéne, összekéne tudni vetni más monitorokkal..!!! Gondolom észrevettétek, hogy a Samsung 173P és a 172X között vacillálok. 173p-nek a képe szép a kontrasztja is jó, de 25ms-es--> ezt kéne látni élesben is, hogy mennyire felel meg, mert lehet, hogy megéri a 172X-nél. A 172X-nek a képe nem olyan jó, mint a P-jé, a kontrasztja sem, de 12,16ms-es... Szóval elég nehéz dönteni..ezeket látni kéne!!! Emiatt is vacillálok, mert a barátomé 30ms-es és mégis nagyon jól működik... Vki tud olyan helyet ahol nagyon sok és viszonylag mostani monitorokat tesznek ki és vmi képernyőkímélő v. akármi megy rajtuk..?? Dee ha vki továbbiérveket akar mondani a két monitorra v. egy harmadikra azokat is szíívesen várom :)

#1310 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 23:26

Idézet: webszab - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 21:48

Az az igazság, hogy ezeknek a működését látni kéne, összekéne tudni vetni más monitorokkal..!!! Gondolom észrevettétek, hogy a Samsung 173P és a 172X között vacillálok. 173p-nek a képe szép a kontrasztja is jó, de 25ms-es--> ezt kéne látni élesben is, hogy mennyire felel meg, mert lehet, hogy megéri a 172X-nél. A 172X-nek a képe nem olyan jó, mint a P-jé, a kontrasztja sem, de 12,16ms-es... Szóval elég nehéz dönteni..ezeket látni kéne!!! Emiatt is vacillálok, mert a barátomé 30ms-es és mégis nagyon jól működik... Vki tud olyan helyet ahol nagyon sok és viszonylag mostani monitorokat tesznek ki és vmi képernyőkímélő v. akármi megy rajtuk..?? Dee ha vki továbbiérveket akar mondani a két monitorra v. egy harmadikra azokat is szíívesen várom :)

Hát igen, a személyes tapasztalat a legfontosabb. Persze nem árt, ha jól tudja értelmezni az ember, amit lát, stb. Meg ha lát egy sz@r LCD-t, akkor tisztában legyen vele, az miért olyan, és hogy nem minden LCD olyan, mert nem egyformák, stb.

#1311 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 23:59

Idézet: webszab - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 21:34

Nyugi, láttam a másik topicban a szócsatátokat...nyugi..csak megkérdeztem!!!!!

Nyugodtan, nem azért írtam.

De most teljes nyugalommal elköszönök.

#1312 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 08:17

Idézet: webszab - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 23:48

Vki tud olyan helyet ahol nagyon sok és viszonylag mostani monitorokat tesznek ki és vmi képernyőkímélő v. akármi megy rajtuk..??

Ilyen helyek pl a MediMarkt, Tesco, Cora stb.

Én pl a MediMarktban csekoltam le egy 172X-et, mégis az ismerős kereskedőn keresztül rendeltem meg. Volt a Mediában egy Samsung-sarok, ott lestem meg, és nagyon tetszett.

172X mellett szól még nálam a vékony káva, jó ránézni.
Az is igaz, hogy ez a vékony káva optikailag kicsit "nagyít" a képernyő méreten.
A másikat nem ismerem, ettől még az is lehet szuper.

Az a fontos, hogy te döntsd el, mert a legrosszab, ha utána szidja magát az ember, hogy miért nem a másikat.
Fő szempontok:
Mire kell, mennyi pénz van rá, melyik tetszik jobban, műszaki paraméterek szerint melyik felel meg jobban az igényeimnek, stb. stb.

Ha nem tudsz dönteni, mert sok a vélemény és az infó, akkor:
Van erre tudományos kiválasztási módszer is: adj súlyozást a kérdéseknek - műszaki adatoknak - szempontoknak (melyik mennyire fontos számodra) és ezek alapjén osztályozd a különböző paramétereket mondjuk 1-5ig, egy súlyozott számtani átlaggal számolva a szubjektív dolgokból azonnal objektív adatot fogsz kapni.
Ezt ha megcsinálod nagyon érdekes eredményt fogsz kapni, de fontos a következetesség, és a tárgyilagosság (őszinteség).
:cool:
Gigabyte GA-P55A-UD4 ▓ Core i5 750 ▓ CM Hyper TX3 ▓ 2x2+2x4GB DDR3 ▓ Gigabyte GTX580 ▓ 128GB SSD Samsung 830 ▓ 8,25 TB Samsung ▓ Genius5.1 HomeTheater ▓ Samsung SyncMaster P2770HD ▓ Logitech G5 Laser ▓ CM 960 II Advanced ház ▓ Corsair CX400W ▓ KingPro 650VA szünetmentes táp ▓ SonyEricsson Xperia X8 ▓ Samsung 40C650 ▓ Asus HDP-R1 ▓ Acer V3-531G

#1313 Felhasználó inaktív   Joey@audiklub 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 10. 09:05

Hali!

Pár napja boldog tulajdonosa vagyok egy 15" TFT-nek (Nokia 500Xa).
Használtan vettem, mert erre volt keret.
Amiért írok: az a bajom vele, hogy az auto adjustment nem működik, rendszeresen elb. a képet. Ezzel még együtt tudnék élni, mert beállítgatom kézzel, de azért érdekelne, hogy miért nem tud alaphelyzetbe állni? Mi kell ehhez egyáltalán?
Ami viszont sokkal fontosabb, és tuti valami bagatel hiba okozza, hogy felhők úszkálnak átlósan a képen. Gondoltam összegerjed valamivel, de igazság szerint nem lehet teljesen kiszűrni, vagy jelentkezik, vagy nem. Ahonnan hoztam, ott semmi ilyet nem tapasztaltam. A video kártya Sapphire Radeon 8500, 1024x768 @ 75 Hz. Ha 60 Hz-re állítom, akkor a felhők 1-2 pixelsorosak lesznek, és vízszintesen mozognak 1/4-ed képernyőt fel-le.

Mit csináljak hogy ez megszűnjön? :think:

Válaszokat legyetek kedvesek a joey kukac audiklub pont hu címre is, mert mostanában nem leszek sokat net közelben (modem suxx...)

Előre is kösz! :respect:
Joey @ Audiklub

#1314 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 11:00

:( ...meg használt tft is suxx...  :(
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
---
AMD everywhere
---

#1315 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 12:02

Idézet: Joey@audiklub - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 10:05

Hali!

Pár napja boldog tulajdonosa vagyok egy 15" TFT-nek (Nokia 500Xa).
Használtan vettem, mert erre volt keret.
Amiért írok: az a bajom vele, hogy az auto adjustment nem működik, rendszeresen elb. a képet. Ezzel még együtt tudnék élni, mert beállítgatom kézzel, de azért érdekelne, hogy miért nem tud alaphelyzetbe állni? Mi kell ehhez egyáltalán?
Ami viszont sokkal fontosabb, és tuti valami bagatel hiba okozza, hogy felhők úszkálnak átlósan a képen. Gondoltam összegerjed valamivel, de igazság szerint nem lehet teljesen kiszűrni, vagy jelentkezik, vagy nem. Ahonnan hoztam, ott semmi ilyet nem tapasztaltam. A video kártya Sapphire Radeon 8500, 1024x768 @ 75 Hz. Ha 60 Hz-re állítom, akkor a felhők 1-2 pixelsorosak lesznek, és vízszintesen mozognak 1/4-ed képernyőt fel-le.

Mit csináljak hogy ez megszűnjön? :think:

Válaszokat legyetek kedvesek a joey kukac audiklub pont hu címre is, mert mostanában nem leszek sokat net közelben (modem suxx...)

Előre is kösz! :respect:

Nem tudom a megoldást, de kiváncsi lennék, hogy mennyiért vetted?
Nem mai fiú lehet, hisz a Nokia se mostanában gyártott TFT-t...
:think:
Gigabyte GA-P55A-UD4 ▓ Core i5 750 ▓ CM Hyper TX3 ▓ 2x2+2x4GB DDR3 ▓ Gigabyte GTX580 ▓ 128GB SSD Samsung 830 ▓ 8,25 TB Samsung ▓ Genius5.1 HomeTheater ▓ Samsung SyncMaster P2770HD ▓ Logitech G5 Laser ▓ CM 960 II Advanced ház ▓ Corsair CX400W ▓ KingPro 650VA szünetmentes táp ▓ SonyEricsson Xperia X8 ▓ Samsung 40C650 ▓ Asus HDP-R1 ▓ Acer V3-531G

#1316 Felhasználó inaktív   webszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 17:25

Az egyik hozzászólásban olvastam, hogy a Samsung 172X-nek PVA panele van. Akkor hasonló képe van, mint 173P-nek? Deee nagyon sok helyről hallom olyanok véleményét akik Samsungot használnak, hogy a 25ms-es monitorukkal semmi gond az fps játékok terén...

#1317 Felhasználó inaktív   Stingerdf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 18:27

Idézet: webszab - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 16:25

Az egyik hozzászólásban olvastam, hogy a Samsung 172X-nek PVA panele van. Akkor hasonló képe van, mint 173P-nek? Deee nagyon sok helyről hallom olyanok véleményét akik Samsungot használnak, hogy a 25ms-es monitorukkal semmi gond az fps játékok terén...

Az újabbak már nem PVA-sok.
Stating: "I fight for peace" is bullshit. It's just like if you would say: "I fuck for virginity".

#1318 Felhasználó inaktív   webszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 22:05

olyanok tapasztalataira lenne szükségem akik bármilyen monitorról TFT monitorra tértek át....szerintük miben jobb a TFT, mint a CRT??? Tom, hogy hülye a kérdés (a hely és a szem óvása érv kilőve)

#1319 Felhasználó inaktív   Gear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 22:17

Idézet: webszab - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 21:05

olyanok tapasztalataira lenne szükségem akik bármilyen monitorról TFT monitorra tértek át....szerintük miben jobb a TFT, mint a CRT??? Tom, hogy hülye a kérdés (a hely és a szem óvása érv kilőve)

Pedig ez a lényeg ... a nyugodt kép és kis helyigény...
"Ahányszor a homokozóban játszottam, a macska mindig megpróbált betemetni."

#1320 Felhasználó inaktív   webszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 23:02

Idézet: Crybaby - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 23:00

De az is igaz hogy a Samsung 173P-nek tényleg gyönyörú képe van, és elvileg ha játékra mégsem lenne annyira jó akkor kicserélném a barátném 767 moncsijára, ő úgyiscsak netezik.
Mondjuk ami játéknak mennie kellene rajta az az NHL ;)

Mááár megjött a 173P monitor?????? ;)
Mert nagyon érdekelne a véleményed..!!!!!! pl.: játékkal és filmmel kapcsolatban.......

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.