LCD monitor vásárlásán gondolkodok és 17-19 collos méretben. A fórumot figyelemmel kísértem mostanában, de azért még mindig bizonytalan vagyok.

Persze minél kevesebb pénzért akarok vásárolni és természetesen tökéletes alatt nem akarok leállni.

Komolyabban szólva, a Samsung 193P árát egy kicsit sokallom, a bruttó 215 körüli összeg azért nagyon húzós. Viszont jó lenne 19 collost venni és találtam egy kellően szimpatikus modellt a MAG PS 976-os "személyében". Bruttó 160-165-ért már meg lehetne venni, ami barátságosnak nevezhető. Sajnos a panel típusáról sehol sem olvastam semmit, de szvsz. PVA/MVA lehet, mivel 170/170 fokos láthatósággal rendelkezik. Tesztet sehol nem találtam róla kivéve a Computer Panoráma TFT monitoros különszámát, de azt tesztnek csak a legnagyobb jóindulattal lehetne nevezni. Ők kiemelték jó képminőségét. És persze az nagyon tetszik, hogy van digitális bemenete.
Tudtok valamit esetleg erről a monitorról? Használja valaki? Vagy tud valaki hasonlóan kellemes árú monitorról? Elsősorban hobbi célokra kellene, netezés, játék, filmnézés, stb.
Tudom, hogy a képfrissítési frekvencia mást jelent, mint CRT esetben, de az nem gond, hogy csak 60 Hz-t tud 1280x1024-ben? Mennyivel jobb egy 75 Hz-et is tudó monitor? Játék vagy más gyorsan mozgó alkalmazás közben látszik köztük különbség? Szvsz. mindegy, de hátha vannak más tapasztalatok is.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor