HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 13. 10:19

Én ezt még.. ömm.. olyan április-május környékén vehettem. A lábamat lejártam, mire találtam. Sehol nem lehet(ett) kapni. Én is a nagyobb teljesítményűt vettem.  :cool:  :up:
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
---
AMD everywhere
---

#1542 Felhasználó inaktív   Mice007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 10:28

Idézet: ChRiS_RS - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 11:02

Mit kell rajta vesézni?
A videokártya ugye alpból digitális jelet bocsát ki, amit analógra át kell alakítania, az analógjel végigslisszol a VGA-kábelen, majd a TFT az analóg jelet visszaalakítja digitálissá...
Ennél szerintem gyorsabb az, hogy digitális jel ---> digitális kábel ---> digitális kijelző... semmi átalakítás... Szerinted melyik a jobb???  :confused:  :think:

Az, hogy melyik a jobb, egyertelmu, viszont ez lathato sebesseg csokkenest nem okoz :)
-------==--------
www.mice007.hu

#1543 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 10:46

Látható sebességnövekedést nem (de elméletit igen). Kötöcköcccc????  :D  :p
---
AMD everywhere
---

#1544 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 10:50

Többet árt a tft-n a magas response érték mint a konverzió.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1545 Felhasználó inaktív   Flexer 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 13. 12:32

12ms TFT keresnek jatekhoz. Segittseget kernek abban hogy milyen moncsi felelne meg a legjobban ennek a celnak. Lehet, hogy fentebb mar valaki irta de atom lusta vagyok visszaolvasni. THX :respect:

#1546 Felhasználó inaktív   Flexer 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 08. 13. 12:36

ja es DVI legyen.

#1547 Felhasználó inaktív   rozso2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 14:00

Samsung 172x
Rozsó

#1548 Felhasználó inaktív   Gear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 15:47

Idézet: Mice007 - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 9:28

Az, hogy melyik a jobb, egyertelmu, viszont ez lathato sebesseg csokkenest nem okoz :)

De az vitathatalan hogy ha DVI kábelen kapja a jelet akkor nem kell 2szer konvertálnia. 1szer ugye a VGA alakit digitálist analóggá majd a TFT analógból digitálissá. Ehez biztos kell vmi idő :p .És biztos okoz némi minőségi romlást is.
Egyébként amikor meglett a 172X akkor nekem is csak alap VGA kábelem volt , 2 nap múlva lett DVI kábel ,de külömbséget nem észleltem a képminőségben miután kicseréltem.De így sokkal jobb a feeling :p .
"Ahányszor a homokozóban játszottam, a macska mindig megpróbált betemetni."

#1549 Felhasználó inaktív   kovacsg007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 18:09

Idézet: Gear - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 16:47

De az vitathatalan hogy ha DVI kábelen kapja a jelet akkor nem kell 2szer konvertálnia. 1szer ugye a VGA alakit digitálist analóggá majd a TFT analógból digitálissá. Ehez biztos kell vmi idő :p .És biztos okoz némi minőségi romlást is.
Egyébként amikor meglett a 172X akkor nekem is csak alap VGA kábelem volt , 2 nap múlva lett DVI kábel ,de külömbséget nem észleltem a képminőségben miután kicseréltem.De így sokkal jobb a feeling :p .

Sziasztok! Én is tegnap vettem egy ilyen monitort. Lenne egy gondom vele. A monitorhoz nem adtak DVI kábelt, így normál VGA (D-SUB) kábellel próbáltam ki, hogy minnél előbb lássam, hogy van-e pixel hibája. Ma vettem egy Roline márkájú 3 m-es DVD-D - DVI - D kábelt, de sehogy nem tudok képet csiholni ezzel a monitorra. Videőkártyám ATI Radeon 9700 Pro (HiS). Először próbáltam csak DVI-vel , aztán a kettőt együtt és átváltani, de sehogy nem jött össze. Valaki letudná írni, hogy mit csináljak? Nem gondoltam volna, hogy egy monitor csatlakozás kifog rajtam, de ez is megtörtént. Ja, és próbáltam MagicTune-nal átváltani a forrást és utána bedugni, de így sem akar összejönni. Még egy kérdés. Ti melyik Magic Tune -t használjátok? Az én CD-men a 2-es verzió volt, de az interneten már a 2.5-ös van. Várom a segítséget.

#1550 Felhasználó inaktív   kovacsg007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 18:52

Megint írok, mert nem hagy nyugodni a dolog. Nektek simán ment a DVI úgy, hogy csak kicseréltétek a kábelt (D-SUB-ről DVI-re) ? Mert nekem nem. Kikapcsolt állapotban bedugtam a DVI kábelt, D-SUB ki, monitor be, gép be , kép SEMMI. Csak analógra enged váltani. Hogy tudom megállapítani, hogy mi a rossz ? (monitor DVI, VGA kártya DVI , DVI-D kábel) Várom nagyon a tippeket.. Köszi.

#1551 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 19:39

Nekem minden probléma nélkül ment/megy. Igaz egyik reggel egyszer elfelejtette, hogy melyik volt beállítva. (asszem áramszünet volt akkor éjjel) de egy gombnyomás után exkuzálta magát a monitor és virított a képembe :D
Viccet félretéve: hány tűs kábelt vettél?
---
AMD everywhere
---

#1552 Felhasználó inaktív   NickBeat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 20:03

Idézet: lvsti - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 23:01

A Samsung 173P júzerektől kérdezném, hogy nekik mennyire jött be a "buttonless design"? Mennyire használható az a magic izé szoftver? Hova menti a beállításokat (windoze reinstall után állíthatok be mindent újra)? Más oprendszer (linux, bsd) alatt van valami beállítási lehetőség (úgy tudom, a magic akármit nem portolták, de hátha)?

Más: valamelyikőtök lemérné, hogy hány cm van a talp elejétől addig, ahol már be tudom hajlítani a dvi kábelt? (= mennyire tudom rátolni a falra?)

köszi a válaszokat

lvsti

Nem a monitor memóriájába menti, hanem (pl XP) esetén a

"x:\Documents and Settings\<user>\Dokumentumok\Profiles\"

mappába
Desktop: DELL optiplex 755... és ami kell :)
----
PC helyett - Playstation 3 a játékhoz + LG 32LC51 LCD TV

#1553 Felhasználó inaktív   NickBeat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 20:12

Nekem nem volt semmi probléma a DVI-vel. Kis sem próbáltam az analógot... Egyből összedugtam a cuccot a hozzá adott DVI kábellel.
Amikor a monitort benyomom és nincs jel, akkor az villog rajta felváltva, hogy DIGITAL, illetve ANALOG... aztán jön a jel,  DIGITAL felirat kintmarad és már megy is... Semmi köze a drivereknek ehhez....
Nem bonyolítod el kicsit? Jó helyre dugtál mindent? Feltételezem igen, mert ha nem, akkor az gáz :)
Nem lehet, hogy a Vid. karid a problémás? Máshol nem tudod kiprószálni?
Desktop: DELL optiplex 755... és ami kell :)
----
PC helyett - Playstation 3 a játékhoz + LG 32LC51 LCD TV

#1554 Felhasználó inaktív   kovacsg007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 23:06

Idézet: ChRiS_RS - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 20:39

Nekem minden probléma nélkül ment/megy. Igaz egyik reggel egyszer elfelejtette, hogy melyik volt beállítva. (asszem áramszünet volt akkor éjjel) de egy gombnyomás után exkuzálta magát a monitor és virított a képembe :D
Viccet félretéve: hány tűs kábelt vettél?

Hát szemből ránézve 2 x 9 tű néz velem szembe. = 18. Ez mintha kevés lenne nem ? 24-ről tudok. Az az igazság , hogy nem is számoltam amikor vettem , mert a csomagoláson rajta volt, hogy DVI-D. Ez lehet gond? Nektek hány tűs a DVI kábel?

#1555 Felhasználó inaktív   kovacsg007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 23:10

Ja és single link a kábel.

#1556 Felhasználó inaktív   Mice007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 23:18

Idézet: kovacsg007 - Dátum: 2004. aug. 14., szombat - 0:10

Ja és single link a kábel.

http://www.ddwg.org/dvi.html

Dual Link DVI supports 2x165 MHz (2048x1536 at 60 Hz, 1920x1080 at 85 Hz). A dual link implementation utilizes all 24 of the available pins.

Single Link DVI supports a maximum bandwidth of 165 MHz (1920x1080 at 60 Hz, 1280x1024 at 85Hz). A single link implementation utilizes 12 of the 24 available pins.

itt van pontos info a kabelekrol. Elvileg semmi trukkozesre nincs szukseg DVI seten sem, nem tudom miert nem megy nalad. Kabelt viszonylag egyszeru ellenorizni egy muszerrel, a monitor v. video kartya mar nehezebb ugy.

En a (193P) hozza adott kabelt hasznalom, nem neztem meg hogy single vagy dual, nem tudom ez okozhat-e problemat, ha nem dual pl.
-------==--------
www.mice007.hu

#1557 Felhasználó inaktív   khiraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 10:26

Sziasztok!

En mar 5 eve TFT-n szgepezek, de most komolyabb grafikai munkara is szeretnem hasznalni a gepemet.
Ezert kereznem, hogy milyen markat lenne erdemes vlasztani?
Tudom, hogy a CRT jobb DTP-re, de en mar nagyon hozzaszoktam TFT-hez es ez tetszik ...(kristalytiszta es tueles kep)

Filmeket is neztem rajta, tehat a response time is szamitana. Esetleg van koztunk grafikus?

Udv,
Khiraly

(a mostani monitorom: LiteOn LitePanel 150)

Javitas: Meg valami szabvany felbontas is elkelne. Tehat 4:3. 19"-es TFT-k mind 1280*1024? Mert akkor az a kategoria kiesett ...:-(

Szerkesztette: khiraly 2004. 08. 15. 10:29 -kor

Ha csak az ismert dolgok erdekelnenek, lakatosnak mentem volna.

#1558 Felhasználó inaktív   hp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 10:56

Idézet

Sziasztok!

En mar 5 eve TFT-n szgepezek, de most komolyabb grafikai munkara is szeretnem hasznalni a gepemet.
Tudom, hogy a CRT jobb DTP-re, de en mar nagyon hozzaszoktam TFT-hez es ez tetszik ...(kristalytiszta es tueles kep)

Filmeket is neztem rajta, tehat a response time is szamitana. Esetleg van koztunk grafikus?

Udv,
Khiraly

Javitas: Meg valami szabvany felbontas is elkelne. Tehat 4:3. 19"-es TFT-k mind 1280*1024? Mert akkor az a kategoria kiesett ...:-(

Nem lesz olcsó mulatság, arra készülj fel!
20" -tól felfele kell akkor TFT nézegetned azoknak a felbontása már tudja a 4:3 1600x1200-at.
Érdemes S-IPS panelest választani azok nem a legszebbek a színei, de ezt már ebben a topicban párszor kivesézték.

Pár tipus ami grafikára ajánlott:
Lacie photon20visionII
Eizo FA-2090
Eizo FlexScan L985EX
IIYAMA ProLite H540S
stb.
Home: MSI-K8T M2 | 2xOpteron250 2.4GHz | 2x512 Kingston Reg ECC| ATI R.9800p | 2xWD Raptor36 | DRU-120A | 2xDell2005Fpw | MX700 |
Work: CM Stacker | Tyan K8WE | 2 x Opteron265DC | 2Gb Kingmax  | GFX6800GT | 2xWD Raptor36+74gb | MA203DT+Dell2001FP | Int. Nav. SE | Dualopt. | + MAC mini

#1559 Felhasználó inaktív   Mice007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 12:38

Idézet: khiraly - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 11:26

Sziasztok!

Udv,
Khiraly

hi

en is (tobbek kozt) grafikara hasznalok egy samsung 193P -t, teljesen meg vagyok vele elegedve, igaz ez nem 4:3, de ez engem idaig meg nem zavart.

Neztem a Samsung 213T valtozatot is, az 21" es 1600x1200, de aztan a kulso tap, megjelenes, forma, es ar fuggvenyeben maradtam a masiknal... 

udv
-------==--------
www.mice007.hu

#1560 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 13:17

21"-os moncsiba, milyet érdemes venni.
Olyanra gondolok ami megfelelő ár/érték aránnyal rendelkezik.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80