HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#1561 Felhasználó inaktív   Gear 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 15. 16:43

Idézet: kovacsg007 - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 17:09

Sziasztok! Én is tegnap vettem egy ilyen monitort. Lenne egy gondom vele. A monitorhoz nem adtak DVI kábelt, így normál VGA (D-SUB) kábellel próbáltam ki, hogy minnél előbb lássam, hogy van-e pixel hibája. Ma vettem egy Roline márkájú 3 m-es DVD-D - DVI - D kábelt, de sehogy nem tudok képet csiholni ezzel a monitorra. Videőkártyám ATI Radeon 9700 Pro (HiS). Először próbáltam csak DVI-vel , aztán a kettőt együtt és átváltani, de sehogy nem jött össze. Valaki letudná írni, hogy mit csináljak? Nem gondoltam volna, hogy egy monitor csatlakozás kifog rajtam, de ez is megtörtént. Ja, és próbáltam MagicTune-nal átváltani a forrást és utána bedugni, de így sem akar összejönni. Még egy kérdés. Ti melyik Magic Tune -t használjátok? Az én CD-men a 2-es verzió volt, de az interneten már a 2.5-ös van. Várom a segítséget.

Én már a magic tun-t nem használom , de attól nem is függ.
"Ahányszor a homokozóban játszottam, a macska mindig megpróbált betemetni."

#1562 Felhasználó inaktív   Ka Pál 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 15. 19:00

Sulinetben szeretnék LCD monitort venni és a jelöltek között szerepel egy Belinea. A fórumokban még nem találtam erröl a márkáról semmit.  :confused: Tud vki vmit mondani róla? Köszönöm!

#1563 Felhasználó inaktív   playback 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 19:53

ebben a topicban is irtak rola
- I beat the shit out of some kids today. [...] It made me feel good about myself. It was like I did something constructive with my life.

Postmodern cultural critique has fried my brain. I have no soul left. I am a sad, cold, evil, twisted person.

#1564 Felhasználó inaktív   Klampfer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 09:27

Sajna az LG 1720P utani erdeklodésem finoman szolva is eredménytelen volt a forumon, sajna a weben sem talaltam igazan kimerito tesztet rola. (Prohardver eleg szukszavu)
Ugyhogy most megprobálkoznék a SONY SDM-HX73 Tipusaval, eröl esetleg valaki vagy jot, vagy roszat, vagy barmit?

Elore is koszonom.

#1565 Felhasználó inaktív   Trava 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 16. 21:15

Idézet: kovacsg007 - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 19:52

Megint írok, mert nem hagy nyugodni a dolog. Nektek simán ment a DVI úgy, hogy csak kicseréltétek a kábelt (D-SUB-ről DVI-re) ? Mert nekem nem. Kikapcsolt állapotban bedugtam a DVI kábelt, D-SUB ki, monitor be, gép be , kép SEMMI. Csak analógra enged váltani. Hogy tudom megállapítani, hogy mi a rossz ? (monitor DVI, VGA kártya DVI , DVI-D kábel) Várom nagyon a tippeket.. Köszi.

Ugyan ilyen problémám volt a 173P  x800pro párossal.
A megoldás az lett ,hogy kábel csere előtt :
1,monitor tápcsatlakozóját kihúzni
2, dvi kábel beköt
3,monitor bekapcsol
4,digitális jel felismer
--HP NX6310---. Fujitsu Siemens Core2Duo E6600,--

#1566 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 13:16

Hali!

A melóhelyen most kaptam egy 19"-os HP L1925-öt. :) Nagyon király az öreg 17-es CRT monitorhoz képest.
Sajna nem derül ki mire képes igazából ez a TFT, mert a mh-i gépemben (szintén HP, PIV) csak egy alaplapi szutyok intel videokari van természetesen csak D-SUB kimenettel. :(

Persze az ajánlott 1280*1024-ben tökéletes. Kár, hogy más felbontásokban nem az igazi, de hát ez adva van a müködési elvből kifolyólag.

Tényleg? Ez még a legprofibb TFT-knél is igy van?

Más. Néztem filmet is rajta (divX), de nekem furcsa a CRT-hez képest, hogy bizony egy kicsit maszatol vagy mi a fene. Jobb lenne a helyzet DVI kimenettel? 
Adatai:

19 inch aktív mátrix kijelző (48,25cm)
170 fok függőleges, 170 fok vízszintes látható szög
kontraszt: 500:1
1280x1024 maximális felbontás (75HZ)
<20ms frissítési frekvencia
0,295mm-es képpont sűrűség
16,7 millió szín

Szóval elég jó a frissitési freki, mégis elmosódik a film. Jó a mh-en ez nem különösebben érdekel, csak a későbbiekre gondolva, ha otthonra is veszek egy TFT-t, mire számitsak, azért kérdezgetem ezeket a dolgokat. :)
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#1567 Felhasználó inaktív   Papin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 14:19

Sziasztok! :)

Lassan én is beruháznék egy TFT-be!

Mire használnám? Sok játékra, egy kis grafikára, no és megesik, hogy egész nap word/excel bámulásra kényszerülök! Max. néha egy kis filmnezés, de nem jellemző. Egyszóval mindenre, de gondolom a játék jelenti a nagyobb kihívást, nem a word! :)

Eddig 3 típust ajánlottak (mindegyik 17"-os):

1. HP TFT 1730
1280 x 1024 felbontás
25 ms
DVI van

2. SAMSUNG TFT-LCD 173P
1280 x 1024 felbontás
Válaszidő : 25 ms
DVI van

3. SAMSUNG TFT-LCD  172X
1280 x 1024 felbontás
Válaszidő   <12 ms
DVI van

Kicsit visszaolvastam, látom sokan használják pl. az említett két Samsungot is.
Eddig még nem használtam TFT-t, így csak bámulom a paramétereket, a topic meg nagyon hosszú, szóval minden okítást szívesen veszek.
Pl. azt sem értem, miért drágább a Samsung 173P a 172X-nél, amikor jobb a válaszideje a másiknak? Bizonyára más paraméter is fontos, de úgy gondolkodtam, hogy a korszerűbb képernyők tudják a jobb válaszidőt, s valószínűleg akkor más területeken sincsenek hátrányban.
Egyáltalán mennyire probléma a 25 ms, ha játszani is akarok?

Persze nem feneketlen a pénztárcám, de húzom már 1 éve a vásárlást, így nem 10-20 eFt-on akarom elrontani a dolgot, akkor inkább még gyűjtök hozzá.

Mit javasoltok? Akár egy negyedik ötlet is jöhet! :)

Szerkesztette: Papin 2004. 08. 17. 14:24 -kor

Papin

Ez így túl hosszú, majd inkább belinkelem...

#1568 Felhasználó inaktív   Papin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 14:49

Samsung honlapot közben nézegettem, s azt tapasztaltam, hogy a 173P kontraszt aránya 700:1, míg a 172X típusnak 500:1. A képlátószög is kicsit eltér, ráadásul a design is teljesen más .

Ettől se lettem sokkal okosabb! Nem tudom ezek az értékek mennyire igazak (pl. HP-val összehasonlítva), ha pedig igazak mennyire számítanak? Egyáltalán melyik a jobb típus?
Papin

#1569 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 17. 14:55

4. ötlet... ---> CRT!!! :Đ

Ha nem FPS-el játszol (mert nem derül ki, hogy mivel szeretnél) akkor vegyé 173P-t. Más technologiát képvisel a 172X és a 173P.
Nekem 172X van és teljesen jó...
Csak 1-2 oldalt olvass vissza és ott leírtam részletesen. Ennyit megtehetnél, hamár ekkora összeget kiadsz.
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
---
AMD everywhere
---

#1570 Felhasználó inaktív   Manta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 14:33

Gondoltam nem nyitok neki új topikot:

Szeretnék venni egy 19''-es TFT-t vagy Sulinetre, vagy ha nagy az árkülönbség, akkor programon kívül, áfa visszaigényléssel. Ti melyik típust javasolnátok (főleg hogy most egy csomó típus kiesett SEX-ben)? Elsősorban grafikához kellene, és csak másodlagos szempont a játék vagy pláne a filmnézés (azt kirakom TV-re általában). DVI bemenet és külső táp mindenképp kellene. Tetszene, ha rendelkezne RCA vagy S-video-bemenettel. A drágább típusok sajnos nem játszanak, olyan 190e a plafon.

#1571 Felhasználó inaktív   xlacix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 16:39

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 12:16

HP L1925

Szóval elég jó a frissitési freki, mégis elmosódik a film. Jó a mh-en ez nem különösebben érdekel, csak a későbbiekre gondolva, ha otthonra is veszek egy TFT-t, mire számitsak, azért kérdezgetem ezeket a dolgokat. :)

Ezt a monitort tényleg csak irodai munkára tudom ajánlani.
MVA panel van benne. Aminek a színhűsége jó, de viszont lassú.
Illetve egyenetlen a váltási sebessége. (Értsd: más fehér-fekete ill. fekete-fehér váltás esetén)
A 20ms pedig nem a teljes érték amit meg szoktak adni mert az 25 ms.

19" -ban az LG-Philips féle S-IPS paneles monitorok a jók. (Ezek is 25 ms-esek mégis ég és föld a különbség)
Pl/
NEC 1960Nxi
IIyama e481-s (-b, -w)
LG L1910B

Elvileg a PVA panelos Samsung-ot 20ms -es válaszidővel is elég jónak mondják. (csakhát csak szoftveresen állítható)

20" -osban (1600x1200) vannak 16ms-es S-IPS panelos TFT-k is. (pl/ Viewsonic VP201b, DELL 2001FP)

#1572 Felhasználó inaktív   Papin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 07:08

Idézet: ChRiS_RS - Dátum: 2004. aug. 17., kedd - 15:55

4. ötlet... ---> CRT!!! :Đ

Ha nem FPS-el játszol (mert nem derül ki, hogy mivel szeretnél) akkor vegyé 173P-t. Más technologiát képvisel a 172X és a 173P.
Nekem 172X van és teljesen jó...
Csak 1-2 oldalt olvass vissza és ott leírtam részletesen. Ennyit megtehetnél, hamár ekkora összeget kiadsz.

Főleg stratégiai játékokat szeretem, de szoktam FPS-t és autós játékokat (pl. GTA) is futtatni.
Ha meg lehet szokni, akkor szerintem egy kis utánhúzás nem zavar, de nem szeretnék olyan típust, ami egyáltalán nem alkalmas gyors játékokhoz.
Mondjuk inkább úgy, a képminőséget (képélesség, ne pixelesedjen, ne mossa el a képet, színhűség, stb.) fontosabbnak tartom, mint hogy a leggyorsabb TFT-m legyen.

Tudom, hogy más technológia a 172X és a 173P.
Írtam is, hogy visszaolvastam. Sőt, azóta is olvasgatok, de így se tiszta a kép.
Pl. azt se tudtam egyértelműen kiokvasni, hogy ugyanolyan panel van-e a 127X-ben is, mert háromfélét is mondtatok rá.

Azóta annyit okosodtam, hogy a válaszidő önmagában semmit se jelent, mert az adott típusú panelen lehet gyorsabb is, mint a másik alacsonyabb értékű TFT.
Ez azonban továbbra se segített az eligazodásban.

Az említett HP TFT-ben milyen panel van? Mit tud az a TFT valójában? (HP honlapon 4 sort találtam róla.)

Esetleg írnál a saját tapasztalataidról?
Papin

#1573 Felhasználó inaktív   Papin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 08:33

Egy kanadai oldalon találtam részletesebb leírást a HP 1730-ról:
http://www.hp.ca/pro...l1730/index.php

Thin-Film Transistor (tft)

Akkor se tudom melyik jobb...  :think:
Papin

#1574 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 08:41

Sajnos összehasonlítási alapom nincs. Én a 172X-el maximálisan meg vagyok elégedve. Minimális utánhúzása van. A láthatósági szöge persze nem a legjobb, de én általában (az esetek 97%-ban) szemben ülök vele :D úgyhogy ez nem zavar.
Pixelesedés... ezt mire érted?  :confused: Remek színei vannak, a fényerőt én majdhogynem a minimum környékén használom, mert kilőné a szememet :) Filmnél is jó, de mint minden TFT-n ezen is jól látszik a tömöríés.
Stratégiai és autós gémekkel én is játszom és ahhoz (is) tökéletes!  :cool:
---
AMD everywhere
---

#1575 Felhasználó inaktív   Papin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 11:29

Közben utánaérdeklődtem pár boltban, úgy néz ki 172X nem nagyon van, 173P ill. 193P az van (csak persze drágább).

Ha mondjuk veszek egy Samsungot, s találok rajta egy szubpixel hibát, kicserélik? Régebben itt említettétek, hogy Samsung 3 napig cserél, kérdés mennyi rossz pixel kell egy cseréhez?

---

HP1730-ról senki nem tud semmit?
Papin

#1576 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 11:41

Idézet: xlacix - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 17:39

Ezt a monitort tényleg csak irodai munkára tudom ajánlani.
MVA panel van benne. Aminek a színhűsége jó, de viszont lassú.
Illetve egyenetlen a váltási sebessége. (Értsd: más fehér-fekete ill. fekete-fehér váltás esetén)
A 20ms pedig nem a teljes érték amit meg szoktak adni mert az 25 ms.

19" -ban az LG-Philips féle S-IPS paneles monitorok a jók. (Ezek is 25 ms-esek mégis ég és föld a különbség)
Pl/
NEC 1960Nxi
IIyama e481-s (-b, -w)
LG L1910B

Elvileg a PVA panelos Samsung-ot 20ms -es válaszidővel is elég jónak mondják. (csakhát csak szoftveresen állítható)

20" -osban (1600x1200) vannak 16ms-es S-IPS panelos TFT-k is. (pl/ Viewsonic VP201b, DELL 2001FP)

Köszi az infókat! Az otthonra történő vásárlás odébb van még, de nem árt jó előre tájékozódni. :)

Ennek a HP-nek tényleg gyönyörűek a szinei. :up:
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#1577 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 12:48

Idézet: Papin - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 12:29

Közben utánaérdeklődtem pár boltban, úgy néz ki 172X nem nagyon van, 173P ill. 193P az van (csak persze drágább).

Akkor rossz helyen keresel szvsz. Pl. itt találhatsz... legalábbis az árlistán szerepel a 22"-os monitorok között 137e Ft. És még a depo-n is körbenézhetnél... tuti, hogy van!
---
AMD everywhere
---

#1578 Felhasználó inaktív   Papin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 14:42

Idézet: ChRiS_RS - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 13:48

Akkor rossz helyen keresel szvsz. Pl. itt találhatsz... legalábbis az árlistán szerepel a 22"-os monitorok között 137e Ft. És még a depo-n is körbenézhetnél... tuti, hogy van!

Jajj, elfelejtettem szólni, hogy vidéki vagyok, és helyi boltokat néztem csak. Persze ők is pesti nagykerbe járogatnak (ezért nem értem mondjuk), de nekem nem mindegy, hogy hová kell vinnem gond esetén!

Köszi a segítséget!
Papin

#1579 Felhasználó inaktív   Papin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 15:06

A Samsung 193P-t használja vki játékra?
A képeket elnézve azon töprengtem, mennyire stabil ezen a viszonylag kicsi talpon a monitor?
(Tudom ez más árkategória, de lehet a cégemnél is lesz váltás.)
Papin

#1580 Felhasználó inaktív   NickBeat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 16:47

Idézet: Papin - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 15:06

A Samsung 193P-t használja vki játékra?
A képeket elnézve azon töprengtem, mennyire stabil ezen a viszonylag kicsi talpon a monitor?
(Tudom ez más árkategória, de lehet a cégemnél is lesz váltás.)

Nekem 173P-m van, de a talpa olyan nehéz, mint  a kő :) Valszeg' a 193P-é még nehezebb. Meg fogja tartani. De nézz el a MediaMarkt-ba, ott megborigathatod...
Desktop: DELL optiplex 755... és ami kell :)
----
PC helyett - Playstation 3 a játékhoz + LG 32LC51 LCD TV

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »