HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#3161 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 27. 09:26

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 6:44

Ez S-IPS jellemző. A fullfekete fekete meg MVA/PVA jellemző. :)

Na de a mostani vp171b-mnek is sokkal szebb a feketéje pedig....... szal azért gáz a kisebbik view.....

#3162 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 27. 09:28

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 9:26

Na de a mostani vp171b-mnek is sokkal szebb a feketéje pedig....... szal azért gáz a kisebbik view.....

Bár a közmondás szerint nem a méret a lényeg - csak nagy legyen -, itt bizony az. És minden más egyelőre háttérbe szorult.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3163 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 27. 09:37

Idézet: TiWiNE - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 23:24

A DVI-I meg a  DVI-D kozott van vmi kulombseg, mer a vidkarik altalaban DVI-I sek, de a monitoromnak meg DVI-D je van. :think:

Idézet: lameXpert - Dátum: 2003. jan. 26., vasárnap - 10:24

Idézet

DVI

A DVI (Digital Video Interface) a Digitális Képernyő Munkacsoport (DDWG) által kidolgozott specifikáció, amely meghatározza az analóg és digitális monitorok csatlakoztatásátnak lehetőségét ugyanazon csatlakozón keresztül.

Három különböző DVI specifikáció létezik:

DVI-A : analóg jel alkalmazására
DVI-D : a digitális jel alkalmazására
DVI-I : az integrált specifikáció, mely mind analóg, mind digitális jel használatát lehetővé teszi

A DVI csatlakozó és áramkör alkalmazásával az analóg monitornak küldött digitális jel átkonvertálódik analóg jellé. Amennyiben digitális monitorra - például TFT-re - kapcsolódik a kábel, az átalakítás szükségtelen. Napjainkra a monitorokon egyre gyakrabban alkalmazzák a DVI csatlakozót a hagyományos 15 tűs VGA port mellett, vagy helyett

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3164 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 09:47

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 1:21

Tegnap (vagyis ma már tegnap előtt mivel elmúlt éjfél) megvettem az IIyama Prolite E435S 17"-os LCD TFT Monitoromat, melynek a response time-ja mindössze 10 ms, nagyon szép monitor és nagyon megvagyok vele elégedve. Az ElectroWorld-ben vettem, Debrecenben, alig vártam már, hogy megékezzen, és felhívjanak, külön köszönet nekik, hogyszóltak mikor megjött ;) NAgyon rendesek amúgy az ElectroWorld-ben.

Maximálisan egyetértek :up:

#3165 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 09:51

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 9:28

Bár a közmondás szerint nem a méret a lényeg - csak nagy legyen -, itt bizony az. És minden más egyelőre háttérbe szorult.

Mire gondolsz?

Egyébként a VP211b-nél 600:1, 170/170 nagyon furcsa nekem, mert ha nem ez: http://www.samsung.com/Products/TFTLCD/Mon...U4/LTM213U4.htm akkor melyik panel van benne?  :confused:

Szerkesztette: Racecam 2005. 01. 27. 10:01 -kor

#3166 Felhasználó inaktív   TiWiNE 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 11:07

[quote name='lameXpert' date='2005. jan. 27., csütörtök - 9:37'] [/QUOTE] [/quote]
kosze :respect:

#3167 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 27. 11:31

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 9:51

Mire gondolsz?

Úgy tűnik, "megérett" az idő a jelenleg már "tucatterméknek" számító - olcsón gyártható - 19"-os panelek fölötti méretek gyártására. Ergo, beindulnak a nagyobb panelekkel készült termékek, szerintem nem kisebb hibaaránnyal, mint az első 17-19"-osok.
¤

#3168 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 12:07

Idézet: TOMKTOM - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 16:06

A TCO szabvány egy sugárzáskibocsájtási szabvány, már van újabb, a TCO03-as, de azért még a monitorok java része csak a 99-et tudja.  :(

Ez így csak féligazság. Az újabb TCO szabványok már nem a sugárzáskibocsátás értékében térnek el a korábbi változatoktól, hanem egyéb környezetvédelmi követelményeket is támasztanak (pl. milyen anyagból készülhet a monitor, hány %-át kell tudni újrahasznosítani stb.).
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#3169 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 12:08

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 11:31

Úgy tűnik, "megérett" az idő a jelenleg már "tucatterméknek" számító - olcsón gyártható - 19"-os panelek fölötti méretek gyártására. Ergo, beindulnak a nagyobb panelekkel készült termékek, szerintem nem kisebb hibaaránnyal, mint az első 17-19"-osok.

20"-21"-os monitorok eddíg is elérhetőek voltak, csak horror árban, sőt még nagyobbak is.
Ebbe  kategóriába "egyenlőre" még nem tört be a TN-Film panelek dömpingje.
Mivel a fejlődés itt is, szerencsére, töretlen egyre jobb paraméterekkel rendelkező S-IPS, PVA/P-MVA panelek készülnek.
De még mindíg nem értem, hogy mire gondolsz itt: ".....beindulnak a nagyobb panelekkel készült termékek, szerintem nem kisebb hibaaránnyal, mint az első 17-19"-osok.
Nem látok ugyanis olyan "hibákat?", melyek a kisebb (17"-19") ugyan ilyen paneloknál ne lennének meg.

Szerkesztette: Racecam 2005. 01. 27. 12:08 -kor

#3170 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 27. 13:55

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 12:08

20"-21"-os monitorok eddíg is elérhetőek voltak, csak horror árban, sőt még nagyobbak is.
Ebbe  kategóriába "egyenlőre" még nem tört be a TN-Film panelek dömpingje.
Mivel a fejlődés itt is, szerencsére, töretlen egyre jobb paraméterekkel rendelkező S-IPS, PVA/P-MVA panelek készülnek.
De még mindíg nem értem, hogy mire gondolsz itt: ".....beindulnak a nagyobb panelekkel készült termékek, szerintem nem kisebb hibaaránnyal, mint az első 17-19"-osok.
Nem látok ugyanis olyan "hibákat?", melyek a kisebb (17"-19") ugyan ilyen paneloknál ne lennének meg.

Ha még mindig nem érted, akkor ülj le és próbáld meg megérteni.

Idézet

....jelenleg már "tucatterméknek" számító - olcsón gyártható - 19"-os panelek fölötti méretek gyártására. Ergo, beindulnak a nagyobb panelekkel készült termékek, szerintem nem kisebb hibaaránnyal, mint az első 17-19"-osok.

¤

#3171 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 14:15

Sziasztok
Tapasztalt már valaki ilyet?

Két LCD monitor van rákötve egy ATI 9000 -es (Gigabyte) kártyára.
Eddig mindkettő analógon ment, az első egy DVI -analóg átalakítóval az elején. 

Most az első  monitor kábelét kicseréltem DVI kábelre, és azóta a MÁSIK nem megy.

Mi lehet az oka?

Szerkesztette: Lancelot 2005. 01. 27. 14:17 -kor

#3172 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 14:33

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 13:55

Ha még mindig nem érted, akkor ülj le és próbáld meg megérteni.

Ezt azért nem kellett volna!  :(
Még akkor sem, ha esetleg félreértettelek.

Lehet, hogy a félreértés oka ez volt:

Idézet

Én ezt úgy értelmeztem, hogy azt mondod, a gyártók így gondolkodnak: nem baj, ha nem jó, csak adjuk ki, viszik majd, mert nagy. Mivel a két monitor tesztjéről és annak tapasztalatairól volt szó.
Erre írtam amit írtam.

Ha félreértettelek akkor elnézést érte!

#3173 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 27. 16:28

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 14:33

Ezt azért nem kellett volna!  :(
Még akkor sem, ha esetleg félreértettelek.

A félreértés még csak-csak, azzal nem lenne probléma. De meg nem értett dolgon vitatkozni...

Valóban, azért jönnek ki a nagyméretű eszközök, mert a gyártási technológia most érett be annyira, hogy már megérje nagyobb tömegben - és ezáltal olcsóbban - gyártani. Most válik - majd -tömegtermékké, (mert bizony a 14-15"-okat kifuttatták. Eltűntek.) aminek meg kell teremteni a felvevőpiacát.

Viszont annyira még nem érett be, hogy valóban jó is legyen - mert az bizony drágább, többet kellene selejtbe rakni -, ezért hát, bizony most még csak attól jobb, hogy nagyobb.

Mert nekem is ugyanakkora kell, mint a szomszédnak, csak kétszerakkora legyen...
¤

#3174 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 27. 16:32

De most tényleg... bántottalak valamivel?

Szerkesztette: lameXpert 2005. 01. 27. 16:56 -kor

¤

#3175 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 16:45

Azért nem kell mindenáron a legnagyobb. :) Igaz én is 21-est akartam, de mivel hirtelen kellett kiadni a pénzt nem akartam olyan sokat költeni rá. Méretre még ok a 19-es, de az 1600x1200 nagyon kéne.

#3176 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 27. 18:52

Írtam egy levelet az Extreme Digital-nak, melyben megkérdeztem, árulnak-e DVI kábelt a TFT-khez, mert tavasszal vennék egyet... Ez volt a válasz:

Idézet: Extreme Digital - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 11:17

A ViewSonic VX912 monitorhoz DVI kábelt nem forgalmazunk, ezt a ViewSonicnál be lehet szerezni.

Erre varrjatok gombot... :rolleyes: Egy 130 ezres monitorhoz nem tudnak adni egy ~3 ezres kábelt!
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#3177 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 19:03

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 16:45

Azért nem kell mindenáron a legnagyobb. :) Igaz én is 21-est akartam, de mivel hirtelen kellett kiadni a pénzt nem akartam olyan sokat költeni rá. Méretre még ok a 19-es, de az 1600x1200 nagyon kéne.

Ja, ha az embernek van egy jó gépe, egy csúcs videókártyával, akkor szeretné 1600x1200-ban full grafikával és szűrőkkel nyomni mondjuk a HL2-őt.  :)

#3178 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 19:23

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 6:44

Ez S-IPS jellemző. A fullfekete fekete meg MVA/PVA jellemző. :)

Akkor még egyszer: láttad őket élőben? Mi a személyes benyomásod? (esetleg a 193P-hez viszonyítva)

Szerkesztette: Racecam 2005. 01. 27. 19:24 -kor

#3179 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 19:53

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 19:03

Ja, ha az embernek van egy jó gépe, egy csúcs videókártyával, akkor szeretné 1600x1200-ban full grafikával és szűrőkkel nyomni mondjuk a HL2-őt.  :)

Nem a játékok miatt, nem emlékszem, hogy mikor játszottam utoljára. :) Otthon a CRT-t 1600x1200-ba használom, és ahhoz vagyok hozzászokva, ott férek el kényelmesen. Ez az 1280x1024 kicsit szűkös, nem fér el annyi explorer se mint amennyit megszoktam. Melóhoz is jobb lenne az 1600. Igazából a Samsung 213T-vel szemeztem nagyon sok ideig, olyat szerettem volna, ha nem ilyen hirtelen kell megvenni, ráadásul itt drágább mint otthon. Erősen gondolkodtam, hogy azt kéne, mert nem vesz az ember minden nap monitort, de 11000 korona volt ami olyan 310000 Forint. Otthon ugyanez 250 alatt van kicsivel.

#3180 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 20:13

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 19:53

Nem a játékok miatt, nem emlékszem, hogy mikor játszottam utoljára. :) .........

Persze, kinek mi a megszokott, kényelmes, mondjuk én magamból indultam ki.  ;) 

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.