HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#3941 Felhasználó inaktív   doriath 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 24. 08:18

Idézet: doriath - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 14:29

Hi!

Hallott már valaki az alábbi moncsiról?

DANA 17" TFT 7003L   15ms (Bruttó 66.850 Ft)

Főleg játékra és DVD-re keresek monitort, ezt ajánlották, de sajna nem találok a neten semmit róla!!!

Valaki, valamit.... :respect:

Köszi!

D.

U.i.: (mondjuk szemezgetek a samsung 710n-el is, csak az egy kicsit drágább)

Szóval nem bírtam magammal, és csak kutatgattam még egy kicsit saját információigényem kielégítése érdekében.

Akit érdekel:

http://www.dana-computer.com/dana/index.ph...id=24&Itemid=41

Egyébként semmit nem írnak róla, talán annyit tudok, hogy LG-től veszik a paneleket, és valami belső gyártású moncsi de semmi egyebet...

D.
ASUS A8N-SLI Premium |AMD64 3200+ Venice ::3500+::| 2*Corsair CMX1024-3200C2::2.5-3-3-6::| Inno3d GF7800GT|250GB Samsung SataII, 160GB Seagate, 80GB Maxtor|Sweex Carry x - 410W Chieftech APFC| Zalman CNPS7700-Cu

#3942 Felhasználó inaktív   durward 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 24. 10:45

Senki nem tud segíteni?

Szerkesztette: durward 2005. 02. 24. 10:53 -kor

#3943 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 12:15

Idézet: durward - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 10:45

Senki nem tud segíteni?

Adatok alapján eléggé egyforam a két monitor, mindkettőben TN panel van. Gyakorlatban viszont lehet különbség a képük között, ezt csak akkor tudnád megnézni, ha egymás mellett látnád a kettőt.

A Samsungnál az a furcsa, hogy először 12 milit írnak, aztán meg 16-ot. :)
A Viewsonicnál meg a 170 fok szerintem nem igaz.

#3944 Felhasználó inaktív   craic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 16:32

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 13:15

Adatok alapján eléggé egyforam a két monitor, mindkettőben TN panel van. Gyakorlatban viszont lehet különbség a képük között, ezt csak akkor tudnád megnézni, ha egymás mellett látnád a kettőt.

A Samsungnál az a furcsa, hogy először 12 milit írnak, aztán meg 16-ot. :)
A Viewsonicnál meg a 170 fok szerintem nem igaz.

Szerintem is túlzás a 170fok, bár 5:1-re van megadva, nem a szokásos 10:1-re. Én 140/130-at láttam más helyeken.
Én a kettő közül mindeképpen a Samsungot választanám. (szerintem nagyon szép monitor, de nem csak ezért)

#3945 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 16:45

Na, ma ellátogattam a Mediamarktba TFT szemlére  :)  Érdekes tapasztalatokat szereztem, talán sokatok hülyénekis fog miatta tartani. Elöszöris azzal a meglepetéssel találkoztam, hogy nagy áltanosságban a TFT monitoroknak szebbek a képei, mint CRT-s társaiké, bár ez TFT monitoronként más és más. A legkellemesebb élmény egy Viewsonic 912s monitorral kapcsolatban volt. Fantasztikusan jó a képe, gyönyörűek a színei. Összehasonlítottam ott néhány jobb CRT-vel is, mint pl. Samsung 957N, 753, de egyértelműen szebb színei voltak mindnél. Ami tovább fokozzta a meglepetésemet, hogy ez a monitor 12 ms, vagyis valószínüleg TN+film paneles, de ennek volt a legszebb képe, színe.
A másik érdekes tapasztalatom a Samsung 710T-vel kapcsolatban volt. Sok fórumon agyba főbe dícsérték ezt a monitort. Háááát én nem tudom, lehet, hogy szarul volt kalibrálva, de valami hihetetlenül szutyok színei voltak. Rossz volt még ránézni is  :( Azért gyanakszom, hogy vmi ilyen kalibrálási gondok lehettek, mert pl. az összes Samsungnak ratyi színei voltak, még a 8 biteseknek is, pedig ahogy olvasgatom a teszteket a Samsungot a színei miatt szokták dicsérni. Volt még egy TFT, aminek baromira tetszettek a színe az egy AG Neavo volt, nem tudom már a pontos típust (17" volt), de azis gyönyörű volt. Szal a konklúziót levonva, ha egy TN+film panel ilyen gyönyörű képet is tud produkálni, akkor nem aggódom (tegnap rendeltem egy BenQ FP71E+ monitort)

:)

Szerkesztette: jrpryv 2005. 02. 24. 16:45 -kor

" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3946 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 18:10

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 22:56

Ez nem olyan nagy probléma, egy kattintás és vissza tudod állítani.
Lehet, hogy a régebbi játékok kisebb felbontást támogatnak, és valamiért úgymarad a win.

Már próbálkoztam a kattintással, ott van a maximum. Pl. tegnapelőtt 1280x1024-es felbontáson nyomtam a C&C Generals Zero Hourt, ma már csak 1024x768 felbontás a maximum, értendő? Meglepődtem, bár idegesítő.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#3947 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 21:11

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 16:45

Na, ma ellátogattam a Mediamarktba TFT szemlére  :)  Érdekes tapasztalatokat szereztem, talán sokatok hülyénekis fog miatta tartani. Elöszöris azzal a meglepetéssel találkoztam, hogy nagy áltanosságban a TFT monitoroknak szebbek a képei, mint CRT-s társaiké, bár ez TFT monitoronként más és más. A legkellemesebb élmény egy Viewsonic 912s monitorral kapcsolatban volt. Fantasztikusan jó a képe, gyönyörűek a színei. Összehasonlítottam ott néhány jobb CRT-vel is, mint pl. Samsung 957N, 753, de egyértelműen szebb színei voltak mindnél. Ami tovább fokozzta a meglepetésemet, hogy ez a monitor 12 ms, vagyis valószínüleg TN+film paneles, de ennek volt a legszebb képe, színe.

Én úgy vettem észre, hogy az ilyen kiállítási példányoknak nagyon szar a szine, képélessége stb..

Nézzél meg egy sony xblack-es tft-t, ott helyben lesz*od magad olyan durva képet ad.

#3948 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 21:19

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 22:11

Én úgy vettem észre, hogy az ilyen kiállítási példányoknak nagyon szar a szine, képélessége stb..

Nézzél meg egy sony xblack-es tft-t, ott helyben lesz*od magad olyan durva képet ad.

Ezt most jó, vagy rossz értelemben mondod? Mármint a le.... :) Annakis szar képe lesz? Vagy éppen ellenkezőleg?
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#3949 Felhasználó inaktív   zozzzi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 21:55

Idézet: durward - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 6:58

OK OK  Akkor újra nekifutok.

Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem. Két gyártó terméke küzül probálok választani de nem megy

samsung: SyncMaster 172X

Képponttávolság 0,289 mm
Fényerő 270 cd/m2
kontraszt arány 500:1
Képlátószög (H/V) 160°/130°
Válaszidő <12 ms
Interface analóg/digitális
Vízszintes frekvencia 30-81KHz
Függőleges frekvencia 56-75KHz
Bemeneti videojel analóg RGB, DVI Digital link
Videoszint analóg: 0,7 VP-P, digitális: TMDS™
Szink. típus szeparált H/V, kompozit H/V, SOG(opció)
Bemeneti aljzat 15 érintkezős D-sub, DVI-D
Tulajdonságok Ultra vékony káva, MagicBright, Csuklós technológia (álló/fekvő), Gyors válaszidő: 16ms

Viewsonic vx 715

LCD Panel Type 17" Color TFT active matrix SXGA LCD
Display Area 13.3" horizontal x 10.6" vertical; 17.0" diagonal
Contrast Ratio 450:1 (typ)
Viewing Angle 170° horizontal, 170° vertical @ contrast ratio > 5:1
Response Time 16ms (typ)
Brightness 300 cd/m2 (typ)
INPUT SIGNAL Video RGB analog (75 ohms, 0.7 Vp-p); DVI-D (TMDS, 100 ohms)
Sync H/V separated (TTL), composite, sync-on-green
Frequency Fh:24~82kHz, Fv:50~85Hz
CONNECTOR Power 3-pin AC plug, (CEE22)
Signal 15-pin mini D-sub and DVI-D
ViewSonic Wizard CD-ROM, 15-pin VGA video cable

Melyiket javasoljátok a kettő küzül ?
és miért?

Így jóval rövidebb  :)

Hali!

SAMSUNG NE! Nekem is az van. De nem itt a bibi, hanem ott hogy a SONY is ennyibe kerül. (legalábbis ott ahol ezt vettem) Na de nem is ez a baj, hanem az hogy amikor megvettem itthon megnéztem kiderült hogy pixelhibás. Ugyhogy 2 hétig nem volt monitorom. De ahogy érdeklődtem a boltban ahol ezt vettem, ott kiderült hogy már pár Samsungot hoztak, de normálisat még egyet se!!! (TFT) És ez nem csak a 910N típúsúra vonatkozik hanem a felsőbb kategóriára is. Na de mióta kicserélték azóta faszás. A pozitiv dolog amit el tudok róla mondani azok a színei. Nagyon szépek. Faszás képe van.
Intel E6600 2.40@3.24 GHz; Gigabyte GA-P35-DS4; 4x1024 MB Kingmax DDRII 800 memória, Gainward ATI 4850, 1xWD 36GB sata Raptor, 1xSamsung 200GB sata, 1xSamsung 250GB sata, NEC 7173S sata, ASUS DRW-1814BLT sata DVD RW, Samsung 22"TFT (226CW), Logitech MX5500, Coolermaster Elite+Chieftec CFT-650-A-12B

#3950 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 23:08

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 21:19

Ezt most jó, vagy rossz értelemben mondod? Mármint a le.... :) Annakis szar képe lesz? Vagy éppen ellenkezőleg?

Éppen ellenkezőleg, mintha nem is tft lenne hanem vmi überkirály crt v. még annál is több. A saturnban ki vannak rakva egymással szembe, meg lehet nézni, ég és föld.

#3951 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 23:09

Idézet: zozzzi - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 21:55

SAMSUNG NE! Nekem is az van. De nem itt a bibi, hanem ott hogy a SONY is ennyibe kerül. (legalábbis ott ahol ezt vettem)

Melyik sony volt olyan árban?

#3952 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 23:15

Megpróbálom mégegyszer, hátha.

Tehát:

Utánhúzás szempontjából mindig az FPS-ek jönnek szóba, mint gázos progik. Kérdeném, hogy ilyen értelemben az FPS-ekkel egy kalapban említendőek-e az autóverseny szimulátorok (pl. Colin MR), illetve a focis játékok (pl. PES, FIFA)? Esetleg konkrétan az említett gámékkal kapcsolatban 25 ms-os kollégák tapasztalata érdekelne.

Esetleg valaki?  ;)
Weblap: Terragen Images

#3953 Felhasználó inaktív   NeveMania 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 01:29

Szeretném megkérdezni néztetek-e a TFT-itekhez asztalra erősíthető kart?
Lehet ilyent kapni Mo-on? Rákeresve AG Neovo-s fajtát találtam kicsit magas áron (szerintem)..
Konkrétan a Samsung 173p-mhez érdekelne egy ilyen megoldás.

#3954 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 02:55

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 23:15

Megpróbálom mégegyszer, hátha.

Tehát:

Utánhúzás szempontjából mindig az FPS-ek jönnek szóba, mint gázos progik. Kérdeném, hogy ilyen értelemben az FPS-ekkel egy kalapban említendőek-e az autóverseny szimulátorok (pl. Colin MR), illetve a focis játékok (pl. PES, FIFA)? Esetleg konkrétan az említett gámékkal kapcsolatban 25 ms-os kollégák tapasztalata érdekelne.

Esetleg valaki?  ;)

Ez teljesen személyfüggő, Neked kéne kipróbálni valahol, hogy megfelel e az igényeidnek. Hiába írja itt valaki, hogy jó ha neked nem tetszik. Vagy esetleg valaki lebeszél, aztán kiderül, hogy Neked jó lett volna. :)
Holnap délután megnézek egy autószimulátort. ;)

#3955 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 02:56

Idézet: NeveMania - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 1:29

Lehet ilyent kapni Mo-on? Rákeresve AG Neovo-s fajtát találtam kicsit magas áron (szerintem)..

A bolhán van (volt?) egy, azt hiszem 4-5K körül.

#3956 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 05:12

Idézet: NeveMania - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 1:29

Még nem is kelt el, https://forum.hwsw.h...showtopic=82417

#3957 Felhasználó inaktív   NorJoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 11:28

Sziasztok!

Megpróbáltam tájékozódni itt a fórumon, visszaolvastam, de a vélemények alapján még nem tudom eldönteni, hogy mit válasszak.
Az esélyesek:
Samsung 710T
LG1730B (tudom, sokan nem szeretik)
ViewSonic  VG712b v. s

Igazából csak ritkán játszanék, a legtöbb időt programozással, szerkesztéssel tölteném, de lényeges az, hogy filmnézésre is alkalmas legyen a monitor. Először a Samsung 710T típusra gondoltam, de a színek miatt kicsit gondolkodóba estem, hiszen van akinek nem tetszik a jó bevált CRT-je után. Ez a gondom nekem is, ugyanis egy LG 795FT plus-t váltanék le javíthatatlan hiba miatt. Nem ragaszkodom a 12ms-es kialvási időhöz, FPS-el szinte sohasem játszom.
Mit tudtok összefoglalni a fenti monitorokról? Ha esetleg valakinek lenne jobb ötlete, örülnék neki!
Ár max. 110EFt

#3958 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 13:28

Idézet: NorJoe - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 11:28

Megpróbáltam tájékozódni itt a fórumon, visszaolvastam, de a vélemények alapján még nem tudom eldönteni, hogy mit válasszak.
Az esélyesek:
Samsung 710T
LG1730B (tudom, sokan nem szeretik)
ViewSonic  VG712b v. s

Én elfogult vagyok, mert pont 710T-m van. Szóval azt válaszd  :up:

#3959 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 16:55

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 3:55

Ez teljesen személyfüggő, Neked kéne kipróbálni valahol, hogy megfelel e az igényeidnek. Hiába írja itt valaki, hogy jó ha neked nem tetszik. Vagy esetleg valaki lebeszél, aztán kiderül, hogy Neked jó lett volna. :)
Holnap délután megnézek egy autószimulátort. ;)

Nem vagyok egy hardkórgémer, tehát nem kell, hogy tökéletes legyen az említett gámékkal, de azért lehetőleg legyen minél jobb. :D
Sikerült már lecsekkolnod az autószimulátort 25 ms-os TFT-n?
Weblap: Terragen Images

#3960 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 18:32

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 16:55

Nem vagyok egy hardkórgémer, tehát nem kell, hogy tökéletes legyen az említett gámékkal, de azért lehetőleg legyen minél jobb. :D
Sikerült már lecsekkolnod az autószimulátort 25 ms-os TFT-n?

Megnéztem egy autószimulátort és szerintem hibátlan. ;) :up:

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.