Egy rettenet régi Gigabyte alaplaphoz kellene nekem egykis segítség, hátha ismeri valaki.
Szóval egy GA586TX alaplapról van szó. Most egy iP-166MHz MMX proci van benne, ami hibátlanul megy. Viszont szeretnék belerakni egy nagyobbat, találtam is megfelelő példányt a múzeumomban

Azaz kettőt is, de mindkettővel azonos a jelenség: 486DX-2 66MHz-esnek látja őket. Mindkét proci AMD K6-2, egyik 266MHz, a másik 333MHz-es. Sajnos nagyon kevés infót találtam erről az alaplapról neten, de annyit kiderítettem, hogy K6-2 300-as tuti megy benne. Hiába állítom a DIP kapcsolóval megfelelő állásba, mindig 486-osnak ismeri fel őket, akárhogyan kapcsolgatom. Kell máshol is jumperelni? Ha valaki tudna adni címet, ahol van a laphoz manual, az is nagy segítség lenne. Én sajnos nem találtam.
Szerk.: még annyit hozzátennék, hogy nem SD, és nem is EDO ramot raktam a lapba, hanem 4x16MB (tehát 64MB) FP ramot (ugyanolyan mint az EDO, talán az is, de ez jó 486os lapba is, a sima EDO viszont nem). Ez befolyásol valamit ennél a procinál, vagy ugyanúgy mennie kéne, mint a P-166-os procinak?
Szerk2.: no, azthiszem minden ok. Még a 166-os Pentium procival telepítettem egy Linuxot a gépre, gondoltam berakom a 333-as procit, és elindítom a rendszert. Meglepődve látom, hogy a Linux látja is a procit rendesen, "AMD-K6 3D processor" -ként látja, és 334MHz-nek (úgyhogy még jól is jumpereltem, úgytűnik)

De akkor a gép bekapcsoláskor vajon miért 486/66MHz-nek látja?
Köszönöm,
Joci
Szerkesztette: Joci 2006. 03. 26. 17:42 -kor