HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1451 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 04. 05:39

Idézet: mexel - Dátum: 2006. júl. 2., vasárnap - 9:58

Ez érdekel. Mit kapcsolt ki?

gondolom a procihütőt:))

#1452 Felhasználó inaktív   BaziJoe73 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 15. 17:23

Még az is érdekelne és nagyon megköszönném ha valaki megtudnámondani ,hogy Gigabyte GA-K8nf9 ultra alaplapon lehete álitani a HT sebességét és hol????? KÖSZI!!!

#1453 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 19:43

Lenne egy gyors kérdésem, kicsit bajban vagyok a dologgal, pedig nem ma kezdtem  :)
Vettem egy gigabyte K8N ultra 9 lapot. Van rajta 2 hálókari, amiből az nvidiás nem müxik vmiért. Feltelepítettem a driverét (vadiúj wint is tettem fel, merta régi winnel nem ment.), saját driverrel fel is ismeri a kártyát, érzékeli hogy van-e csatlakozva kábel vagy nincs, de egyszerűen sehogyan sem tudok csatlakozni vele sehová. Sőt, ha beüzemelem, akkor win indítás után kb1 percig vmit molyol a gép, addig semmi mást sem lehet csinálni vele. Ha beteszek a gépbe egy másik hálókártyát, akkor tökéletesen üzemel egy pillanat alatt az új kártya, tehát a vin beállítások (alap) nem valószínű hogy rosszak.(chello- tehát sok mindent állítani nem kell. ) Az alaplapi hálókártya az ipconfig-ra mindig ugyanazt írja ki, a /renew kapcsolóra nem reagál, vagy kiírja hogy nincs eszköz amin ezt végre lehetne hajtani (vagy vmi ilyesmit). Ha rákötöm a routert még azt sem látja. Rossz lenne a kártya az alaplapon? Az előző tulaj azt állítja, hogy nála működött.  :(  Higgyem vagy ne higgyem? Nem hiszem hogy a giga lapon ilyen speckó kártya lenne, eddig ugyanaz alatt az oprendszer alatt vagy 5 lap megfordult pár hét alatt és mind ment.

Ja, és a kérdésemmég az lenne, találkozott-e ilyen problémával vki, és ha igen akkor mi volt a megoldás?

#1454 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 12:18

Úgy látszik lett megoldás. Másik kérdés: Az nf4 bordáján (passzív) a ház hőmérője általában 79-80 fokot mér. Ez meddig mehet fel? ( az alaplapi szenzorok 70-et mutatnak fixen)

#1455 Felhasználó inaktív   BaziJoe73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 12:37

Szijasztok K8NF9 Ultra rew2-es alaplapom van a tuningal nincsen semmigond egészen addig amig a gépet kinem kapcsolom.Mert ha ezt megteszem akkor beindítás után a BIOS Skippeli a tuningot és alapon indul de ha nyomok utána egy CTRL+ALT+DEL gombot és igy ujraindul akkor már megint megy a tuning. Milehet ez a válaszotokat előreis köszi???????

#1456 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 20:05

Hello!

Mi a vélemény a gigabyte 8i865gvme-ről? Ezt tudnám olcsón megvenni. Stabil? Tuninggal hogy áll?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1457 Felhasználó inaktív   gibae 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 09:46

Kérlek segítsetek!
Elpukkant az alaplapom: Gigabyte T2 512k. EIDE volt. Mivel a kondikat egyszer már kiforrasztották, szeretnék új alaplapot. Az újakba nem megy bele a régi procim, ami teljesen jó! Milyen alaplapot vegyek ehhez a procihoz? Cyrix 6x86 200+MX
Hol tudok utánanézni, hogy ez a proci melyik alaplapba megy bele?
Köszi! Éva

#1458 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 18:28

Idézet: Valdy - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 20:05

Hello!

Mi a vélemény a gigabyte 8i865gvme-ről? Ezt tudnám olcsón megvenni. Stabil? Tuninggal hogy áll?

Ha erről a lapról van szó, akkor sztem legalább egy olyan lapot kellene választanod amin egy jövendőbeli VGA zsuga bővítő slot(AGP v. PCI-X) van, mert így csak az integrált graf. vezérlőt használhatod vagy egy hagyományos PCI slotba illeszthető kártyát ami már nem nagyon van. Gondolom az a terved, hogy nem fogod játékra, 3D-s progikra használni a gépedet, de ez mindig alakul, változik.
Nekem az egyik gépemben egy giga 8ig1000mk lap van GA-8IG1000MK link amiben legalább egy AGP SLOT van. A 8ig1000mk nem tuningsztár, de atomstabil, és 2 év óta semmi problem nem volt vele!
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1459 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 18:42

Idézet: gibae - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 9:46

Kérlek segítsetek!
Elpukkant az alaplapom: Gigabyte T2 512k. EIDE volt. Mivel a kondikat egyszer már kiforrasztották, szeretnék új alaplapot. Az újakba nem megy bele a régi procim, ami teljesen jó! Milyen alaplapot vegyek ehhez a procihoz? Cyrix 6x86 200+MX
Hol tudok utánanézni, hogy ez a proci melyik alaplapba megy bele?
Köszi! Éva

A cpu-d ezek szerint ilyen:http://www.machines.hu/cgi-bin/machines/ne...kk.cgi?cikk=171
Hasonló nevű lapot csak ezt találtam: Gigabyte oldalán GA-586T2 lap
Szerintem a processzorodhoz nagyon nehezen kapnál már akár használt P I. kategóriájú alaplapot, ill. nem érdemes költeni erre. Ki kell mondani, hogy itt lenne az ideje egy teljesen új gép beszerzésének.
Ha azonban bármilyen okból nem szeretnél 70-80ezret kiadni, akkor használtan is vehetsz már Pentium III. esetleg Pentium IV. kategóriájú gépet 30 ezerből is vagy még olcsóbban is.

Tomato alaplap+ procc fillérekért! Nem tudom aktuális-e még?

Szerkesztette: akaido 2006. 08. 06. 19:05 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1460 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 08:10

Üdv!

Van valakinek ötlete, hogyan lehetne működésre bírni egy K8NF9-Ultra lap SPDIF kimenetét? Nálam meg se nyekken. Végignyálaztam BIOS-t, az nForce audio panelt, sehol nem találtam ilyen lehetőséget. Egy Marantz házimozi erősítőre kötöttem rá, ez írja a kijelzőjén, ha valamilyen jel érkezik a Coax bemeneten. Az előző nF2-es Epox lapomnál ez úgy működött, hogy már boot alatt volt PCM jel, majd filmet indítva AC3-ra váltott. A Giga-nál semmi nem jelenik meg, olyan, mint ha nem is lenne bedugva kábel. Kétféle kábellel is próbáltam, így törés kizárva. Az erősítő bemenete él, mert ha átdugom az asztali DVD kábelét, akkor megy frankón. Vigyem vissza gariban?
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1461 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 12:11

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 9:10

Üdv!

Van valakinek ötlete, hogyan lehetne működésre bírni egy K8NF9-Ultra lap SPDIF kimenetét? Nálam meg se nyekken. Végignyálaztam BIOS-t, az nForce audio panelt, sehol nem találtam ilyen lehetőséget. Egy Marantz házimozi erősítőre kötöttem rá, ez írja a kijelzőjén, ha valamilyen jel érkezik a Coax bemeneten. Az előző nF2-es Epox lapomnál ez úgy működött, hogy már boot alatt volt PCM jel, majd filmet indítva AC3-ra váltott. A Giga-nál semmi nem jelenik meg, olyan, mint ha nem is lenne bedugva kábel. Kétféle kábellel is próbáltam, így törés kizárva. Az erősítő bemenete él, mert ha átdugom az asztali DVD kábelét, akkor megy frankón. Vigyem vissza gariban?

A hozzá való Realtek audio paneles programot használod? A gyártótól letölthetőt vagy a CD-n lévő Gigabyte-osat? Nem-e esetleg csak azzal a progival lehet bekapcsolni az SPDIF-et?! :confused: :think: Persze ezek csak kósza ötletek! Ha se így se úgy nem megy, akkor inkább vidd vissza!
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1462 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 14:05

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 13:11

A hozzá való Realtek audio paneles programot használod? A gyártótól letölthetőt vagy a CD-n lévő Gigabyte-osat? Nem-e esetleg csak azzal a progival lehet bekapcsolni az SPDIF-et?! :confused: :think: Persze ezek csak kósza ötletek! Ha se így se úgy nem megy, akkor inkább vidd vissza!

Köszi az ötletet, erre gondolok én is. Eddig SoundStormos lapom volt, ahhoz nem kellett semmilyen Realtek driver, amit eddig telepítettem nF3, nF4 lapokat, azokhoz igen, de ott kérdőjeles is maradt a Realtek Audio Device, így egyértelmű volt. Ennél a lapnál viszont a kérdőjel eltűntetéséhez elég volt az nForce Audio Driver telepítése, így nem jutott eszembe, hogy esetleg az is kellhet. Megpróbálom, ha az sem válik be, akkor passz.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1463 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 19:23

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 13:11

MŰKÖDIK!!! :dance:

Ez volt a megoldás, úgy látszik SoundStorm után van még mit megszoknom... :)

Köszönöm a segítséget!

Szerkesztette: EV6 2006. 08. 07. 19:23 -kor

#1464 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 19:26

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 20:23

MŰKÖDIK!!! :dance:

Ez volt a megoldás, úgy látszik SoundStorm után van még mit megszoknom... :)

Köszönöm a segítséget!

Örülök, hogy végre értelmes is az eszembe jutott! :D Szívesen! ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1465 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 17:06

Tetszik a hangja ennek a Realtek hangkarinak (ALC880)  :cool:
Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#1466 Felhasználó inaktív   Shaman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 22:09

Sziasztok!

Van egy Gigabyte GA-K8N Pro SLI alaplapom, az a baj vele, ha a BIOS-ból akarom húzni, akkor max. 210-es FSB-ig engedi, Windows alól viszont 240-250 is megy simán. Nincs valami megoldás ennek a "védelem"-nek a kiiktatására?

#1467 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 11:21

Idézet: Shaman - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 23:09

Sziasztok!

Van egy Gigabyte GA-K8N Pro SLI alaplapom, az a baj vele, ha a BIOS-ból akarom húzni, akkor max. 210-es FSB-ig engedi, Windows alól viszont 240-250 is megy simán. Nincs valami megoldás ennek a "védelem"-nek a kiiktatására?

Nehéz ügy, én is szenvedtem vele, végül az F6 BIOS-sal sikerült a legtovább jutnom.
Még ezzel is kiabál néha, de elindul. Ritkán kapcsolom ki ezt a gépet így nem piszkáltam már régen.
Most így megy:
Kép

#1468 Felhasználó inaktív   Shaman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 14:19

Idézet: Bucy - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 11:21

Nehéz ügy, én is szenvedtem vele, végül az F6 BIOS-sal sikerült a legtovább jutnom.
Még ezzel is kiabál néha, de elindul. Ritkán kapcsolom ki ezt a gépet így nem piszkáltam már régen.
Most így megy:
Kép

Az új BIOS-okat is próbáltad? Emeltél valamilyen feszt, a procijén kívül?

#1469 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 14:42

Idézet: Shaman - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 15:19

Az új BIOS-okat is próbáltad? Emeltél valamilyen feszt, a procijén kívül?

Mindent próbáltam, olvass visszább írtunk róla itt is.
Pár hónapja nem piszkáltam már. BIOS a legújabb is volt rajta fesz az egekig, de nem segített. :(
2 hétig mindent megpróbáltam szinte, de beleuntam, jó ez így, majd ha unatkozok nekiesek megint. :)

#1470 Felhasználó inaktív   daemon69 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 15:51

Idézet: Shaman - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 23:09

Sziasztok!

Nálam a HT Frequency ratio 1,5x-re visszavétele segített. Így indításnál reklamált a lap, de elindult.

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.