Gigabyte-osok ide!!
Elküldve: 2006. 10. 01. 19:09
Elküldve: 2006. 10. 08. 20:00
a ramok ha 1más ha a 2 szélén vannak, cpuz szerint single channelben mennek...miért?
és ctrl-f1re meg nemtudom miaz ami bejön pluszba dse még mindig nem tudom átrakni 2T-ről 1T-re
Elküldve: 2006. 10. 09. 19:16
Idézet: MarKinG - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 20:00
a ramok ha 1más ha a 2 szélén vannak, cpuz szerint single channelben mennek...miért?
és ctrl-f1re meg nemtudom miaz ami bejön pluszba dse még mindig nem tudom átrakni 2T-ről 1T-re
RTFM!
Nincs dual!
Lehet, hogy a memoriat sem lehet allitani, ha nem talalsz ilyet a menuben (fomenuben kell ctrl+F1-et nyomni)!
A BIOS remelem a legujabb?
Mit varsz egy 754-es laptol? :Đ
Szerkesztette: Miki 2006. 10. 09. 19:45 -kor
Elküldve: 2006. 10. 11. 07:47
Szereztem egy Gigabyte K8NF-9-es deszkát, a PCI-E -re váltás jegyében és nincs vele semmi bajom, mert stabil gyors /bár elvileg ez a nForce4 4X chipset csak a 800 MHZ-es HT sebességet támogatja, nekem megy fullosan 1000-en, biztos mert egy frissebb rev./
A problémám a következő! van egy 3200+ -os Venice-em amit 10 x 240-en használtam az Abit AV8-ban a legnagyobb megelégedéssel. Itt viszont ha tuningolok dettó 10 x 240re akkor újrainduláskor kiírja hogy túlhúzást detektált és hogy ha tuningolni szeretnék előtt nyomjak del-t vagymi, most nemtom pontosan leírni mert nem otthon vagyok. Ha nem nyomok semmit akkor kb. 5 mp múlva újra indul és ez így megy körbe körbe. ha Del-t nyomok akkor bejutok a BIOS-ba /mily meglepő
Az a durva ha csak 1 mhz-el is megemelem az FSB-t akkor jön az üzi hogy:
OVER CPU clock Right NOW! CPU Frequenze: 240
IF System hang on over clocking Please delete key before next time over clock.
ez agyhalál esküszöm, arról nem is beszélve hogy a SMART Fan sem működik. Beállítom a Biosban az értékeket low, medium és high-hoz és a legtöbb amit elértem az az hogy ütemesen fel le bőgeti a venti motorját 1500 és 2000-es fordulat között. A windows-os Easy Tune-al meg semmit nem csinál ha ugyanezeket beállítom.
BIOS a legfrissebb F11-es, a deszka rev. 1.x /már kipróbáltam az összes Biost F2-ig visszamenőleg/
Vazze minden giga lap ilyen kibeba***ttul körülményes?
Abit uGurunál ment mint a veszedelem, meglehet NF4-ből is Abit deszkát kellett volna vennem. Ott inteligensen meg tudták oldani a venti szabályzást is.
Szal Gigabyte tulajok vagy egyéb Xpertek? Tanács, vélemény?
előre is köszi
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!
Elküldve: 2006. 10. 11. 15:04
Elküldve: 2006. 10. 12. 08:22
A lap alapórajelen stabil és nagyon gyors ami jó hír. Alapórajelen megyen 5X HTT-vel is.
BIOS legfrissebb gyári: F11-es
TUNING: nagyon úgy néz ki, hogy ez erősen példányfüggő! :confused: Van akinél sosem jön elő az OVER CPU clock Right NOW! probléma, hogy a kiírás után újra indul a gép van akinél 1 mhz-es emelésre is /pl. nálam/. tuninglehetőség mégis kínálkozik
SMARTFAN: nagyon-nagyon nem megyen! Sem BIOS-ból, sem a legfrissebb Easy Tune-al
Idecsapok egy linket hátha jó teszek a gigabyte lap tulajokkal akik dettó K8NF-9 -el tolják, az összes bios-a elérhető azok is amiket a gigabyte már rég leszedett a honlapjáról /pedig pont a leszedettek közül volt sok alkamas a tuningra/
http://www.lejabeach.../k8nf9bios.html
Ez meg pusztán mod bios-ok gyűjteménye nForce3 és 4hez
http://www.nforce2an.../modbios-en.htm
További szép /Gigabyte mentes/ napot mindenkinek
Ákos
Elküldve: 2006. 10. 14. 21:23
Idézet: Miki - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 20:16
Nincs dual!
Lehet, hogy a memoriat sem lehet allitani, ha nem talalsz ilyet a menuben (fomenuben kell ctrl+F1-et nyomni)!
A BIOS remelem a legujabb?
Mit varsz egy 754-es laptol? :Đ
jóvanna....ctrl-f1 jah...bios uj benne elvileg, 2 hónapja vette az előző tulaj is csak
1T-re atraktam igy akkor.
Elküldve: 2006. 10. 15. 16:20
Nemrég vettem egy Gigabyte GA-M55Plus-S3G lapot, és felfigyeltem egy érdekes jelenségre.
Az USB-porton a gép kikapcsolt állapotában is van áram. Ez normális dolog? A régebbi P4-es Asus lapomon nem volt.
Elküldve: 2006. 10. 15. 18:34
Idézet: MarKinG - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 21:23
1T-re atraktam igy akkor.
Mi az osszefugges az alaplap vasarlasi ideje es a BIOS kozott? :o
Tudod miota allt a nagyker raktaraban?
Nem 1 nap alatt er ide Tajvanrol!
Mi a franc ez a gep leepites mania nalad?
Elküldve: 2006. 10. 16. 09:14
tegnap nézegettem a tuningot, 220as fsb-től már olyan jó h a biosba sem enged be nem reagál betölt kifingik és ez megy amig nem dönt ugy h belép addig megy végtelen ciklus szerint a boot-kifagy-ujraindul :Đ
lehet bios frissités kéne már.... nameg ugye nem raktam wint az elözö kap óta mondjuk az is nforce 4 chipset volt szal csak leszedtem mindent és a giga cdjéről meg fel mindent...
de ez igy elég gáz...
Elküldve: 2006. 10. 31. 01:11
Én ugyanis egy hete küzdök vele de nem sikerül megoldani az istennek sem.
Probléma a következő:
Új alaplap: GA-M59SLI-S4
Vga:GIGABYTE NX76T256D-RH SILENT-PIPE
Proci: AMD X2 4200
Proci hűtő: ASUS SILENT SQUARE /na ez is megér egy misét /
Memória :2db kingston 512 mb
HDD: wd caviar 250
Táp:chieftec 450
A probléma a következő az alaplapra integrált hangkártyát / realtek alc883/ nem bírom föltelepíteni.
Az alaplaphoz adott cd-n lévő Microsoft uaa /universal audio architecture/ bus driver-t
Egész egyszerűen nem lehet föltelepíteni :confused:
Azt írja, hogy xp sp1 verzióval kompatibilis csak /nevetséges 2006 végén/
Ja a Microsoft honlapon már sp2 kompatibilitásról beszél.
A realtek 883 HIGH DEFINITION AUDIO Driver pedig a UAA nélkül nem installálható
A hiba üzenet a köv.
Microsoft bus driver should be loaded in your system before instaling realtek hd audio driver
Próbáltam sp2 és sp1 rendszerre is feltenni
Természetesen letöltöttem minden driverből és progiból az általam található legújabbat az eredmény zéró.
Ha valaki tud megoldást akkor kérem segítsen
Ja ha valaki az asus fent említett hűtőjére vágyna óvatosan mert például erre az alaplapra sem szerelhető fel csak jelentős átalakítással. Mikor megláttam
Elküldve: 2006. 10. 31. 19:48
Idézet: romolusz - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 1:11
Ezeket probaltad?
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherb...me=GA-M59SLI-S4
Elküldve: 2006. 11. 01. 09:16
Idézet: Miki - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 19:48
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherb...me=GA-M59SLI-S4
persze ez volt az első amit kipróbáltam
Elküldve: 2006. 11. 11. 14:18
Egy kis segítségre volna szükségem:
KB két éves GIGABYTE GA-7VASFS (F5) alaplapt használok egy seagate 200G-s, SATA HDD -vel. Tegnap kaptam egy szintén SATA, seagate 200-as winyót. Megpróbáltam rádugni a sata1 -re, de az
scan device... után a
Hawdware initiate failed, please check device!!! üzenet jelenik meg. Ezután sem CD -ről, sem a régi HDD -ről nem bootol. Az új winyó eltávolítása után minden működik, ahogy eddig.
A következőkkel próbálkoztam:
- Csak az új winyót dugtam a sata0 -ra a régi helyére a régi kábelekkel. Az eredmény ugyan az az üzenet.
- Kipróbáltam az új HDD-t egy másik gépbe (HP alapgép inteles CS-el), ott jól működik.
- A GA-7VASFS -re rádugtam egy 80GB -os matroxot új táp és sata kábellel. A jelenség ugyan az a hibaüzenet.
- Gondoltam BIOST frissítek, de csak F5 -öst találtam a http://support.fujitsu-siemens.com/com/sup.../downloads.html -n.
Gondolom ez ugyan az, mint a jelenlegi F5, illetve találtam egy F8 -at egy orosz oldalon, de az GA-7AVSFS-SI -re való. Nem merem az "SI" miatt feltenni.
-Állítgattam a setupban mindent, ami összefügghet ezzel. A jelenség nem változott.
Tehát az alaplap valamiért kizárólag a régi 200GB -os HDD-vel megy. Minden mással nem.
Kérem, ha valakinek van 5lete ossza meg velem.
előre is köszönöm:
Bat
Elküldve: 2006. 11. 11. 20:09
Ilyen alaplap nincs is a Giga oldalan. Foleg szlav oldalakon talalja meg a Google. Ez nagyon erdekes!
Elküldve: 2006. 11. 11. 20:57
Idézet: Miki - Dátum: 2006. nov. 11., szombat - 20:09
Ilyen alaplap nincs is a Giga oldalan. Foleg szlav oldalakon talalja meg a Google. Ez nagyon erdekes!
Igaz, rákerestem: a nem működő HDD-k SATA II -esek.
Én is tapasztaltam, hogy a gigabyte oldalán nincs meg a GA-7VASFS. Gondolom az SFS -ből az .FS a Fujitsu-Siemens akar lenni. De ezt csak abból gondolom, hogy az F5 -ös BIOS frissítést a http://support.fujit.../downloads.html oldalon találtam meg némi keresgélés után.
Bár az én alaplapom egy nem fujitsus kiskerből származott.
Az a kérdés, hogy a SATAI - SATA II problémát megoldja e a bios frissítés (ha egyáltalán van újabb az F5 -nél) vagy vegyek egy SATA -s külső USB házat 9e -ért?
Bat
Elküldve: 2006. 11. 13. 00:16
Idézet: Bat - Dátum: 2006. nov. 11., szombat - 20:57
Elmeletileg a SATAII-es vinyokon van egy jumper, amivel SATAI-re tudod korlatozni. Legalabbis a Samsung vinyokon van.
Elküldve: 2006. 11. 13. 00:46
"Limit external transfer rate to 1.5 Gbits/sec" feliratú, de nincs hatása, az eredmény ugyan az.
Ezen kívül, azóta megpróbáltam SATA 150 -es feliratú vincsivel is (gondolom ez sata1 akar lenni: MAXTOR DiamondMax plus 9, 80GB SATA/150 HDD (6Y080M0)), de ezzel sem megy, a hibaüzenez ua.
Lehet, hogy valami nagyon triviális hiba vagy rossz az alaplap?
Holnap szerzek egy PCI -os SATA2 -s kártyát kölcsönbe, aztán egyelőre megállt a tudományom (a hdd-s topicban azt írták, hogy menni kéne sata1-es lapon a sata2 -es vincsinek kivéve
"azokkal a satas vezerlokkel nem mennek a sata2 vinyok, amik nem tamogatjak a "autospeed negotiationt". ilyen pl: VT8237..."
ebbe a lapba meg pont ilyen van sajnos.
Ettől viszont még menni kéne a SATA150-nes vincsinek -gondolom-, úgyhogy a jelenség továbbra is para.
Bat
Elküldve: 2006. 11. 13. 10:52

Súgó
A téma zárva.