HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1591 Felhasználó inaktív   Nuenue 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 04. 08:26

Üdv Gigabyte Guruk!
A minap alaplapcserére kényszerültem, elég SOS módon, és egy Gigabyte GA-7VAX ra esett a választás mert a  szervízben ez tűnt a legkompatibilisebbnek a procimhoz. Sok jót hallottam a Gigabyte alaplapokról, de elég fontos lenne tudnom, hogy a fenti alaplap ki tudja-e aknázni a jelenlegi procit.
A processzor egy 3000+-os Sempron. A legfrisebb Bios-t feltettem, ezzel már felismerte a Sempront, de kétségeim vannak hogy a prociban levő 512 cache-t támogatja-e ez az alaplap.
Légysz segítsetek SOS, hogy még időben tudjak cserélni másra.

Kösz előre is  :respect:

#1592 Felhasználó inaktív   Nuenue 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 04. 10:40

Ja és még valami a GA-7VAX-hoz
Jól látom, hogy nem látom a bios-ban az internal cache beállításokat?

#1593 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 04. 10:57

Idézet: Nuenue - Dátum: 2007. máj. 4., péntek - 9:40

Ja és még valami a GA-7VAX-hoz
Jól látom, hogy nem látom a bios-ban az internal cache beállításokat?

cpu support

A support link szerint támogatja a lap a procit.
A (procival kompatibilis) lap szerintem nem befolyásolja hogy mennyi cache van a prociban és negatív hatással se igen lehet rá :) Minek neked "internal cache" beállítás? Mire jó az neked ha letiltanád? Ha lassú gép kell vegyél 486-ost.

#1594 Felhasználó inaktív   Nuenue 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 04. 13:44

Köszi a gyors választ!
Igazából az internal cache-t csak furcsállottam hogy nincs, mert eddig minden biosban találkoztam vele. Ha defaultból engedélyezve van akkor noproblemo.
A Sempron 3000 512 cache-el + GA-7VAX vonatkozásában pedig, ami gyanús hogy lassabb lett a gép kb 20-30%-al. Mondjuk ez lehet amiatt is, hogy rendszer reinstall nélkül fut, mert csodák csodájára minden felállt pöccre fagyás nélkül az alaplap csere után. (az alaplapi drivereket azért felraktam) Ennek ellenére újra fogom rakni a gépet teljesen, és akkor okosabb leszek. Csak biztosra akartam menni a procival kapcsolatban.

#1595 Felhasználó inaktív   etzel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 07:18

Hali!

Gigabyte 965P-S3/DS3-ról mik a tapasztalatok?
http://prohardver.hu/cikkek/2006-11-27/ala...sz/oldal_5.html

- Alapon legyen atomstabil, tuning nem érdekel
- PH-n olvastam, hogy nagyon melegszik a chipset, ez mennyire veszélyes? Érdemesebb emiatt inkább egy heatpipe-os alapot keresni?
- RAM-ra mennyire kényes? (KINGMAX 2x1GB-t szereti?)
- Használ valaki ilyet linux alatt? Mennyire támogatott? (elsősorban JMicron vezérlő érdekel)

Köszi!
A.

#1596 Felhasználó inaktív   fefe9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 19:11

Nuenue:
sztem jól választottál, én ilyen lapot használok jó ideje, atomstabil, hibátlan. A bios-ban ha Ctrl+F1-et nyomsz, kibővül a menű. Még egy dolog: ha sokáig használod még, és zavar a chipset venti hangja (engem zavart), nyugodtan cseréld le passzívra, 8-900 küvecs egy hűtőborda hozzá, és egy zajforrással kevesebb.

#1597 Felhasználó inaktív   Nuenue 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 07. 08:16

Idézet: fefe9 - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 19:11

Nuenue:
sztem jól választottál, én ilyen lapot használok jó ideje, atomstabil, hibátlan. A bios-ban ha Ctrl+F1-et nyomsz, kibővül a menű. Még egy dolog: ha sokáig használod még, és zavar a chipset venti hangja (engem zavart), nyugodtan cseréld le passzívra, 8-900 küvecs egy hűtőborda hozzá, és egy zajforrással kevesebb.

megoldódott a 20-30%... Valami miatt, ha auto-ra volt állítva az agp busz, csak 4x-es sebességel ment a videókaresz. Átálítottam 8x-ra és ismét hasít. Kösz a ctrl+F1 infót! A hűtőbordát megfogadom , bár engem nem zavar, de asszonypajtinak macskafüle van. A múltkor a titokban lebonyolított (addig passzív hűtésű volt) videókártya cserét is rögtön kiszúrta. "Nem lett hangosabb a gép? Mi ez a zaj?"

#1598 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 08:45

Idézet

- Alapon legyen atomstabil, tuning nem érdekel

Ezzel nincs hiba. Bár az S3-al nekem rossz tapasztalataim voltak, a DS3 teljesen okés. Csak alapon járatom, semmi tuning.

Idézet

- PH-n olvastam, hogy nagyon melegszik a chipset, ez mennyire veszélyes? Érdemesebb emiatt inkább egy heatpipe-os alapot keresni?

Szintén ugyanaz: a DS3 valamivel hidegebb, de egyébként nem vészes. Hétvégén egész napokat simán kibír leterhelve, nem fagy, nem döglik.

Idézet

- RAM-ra mennyire kényes? (KINGMAX 2x1GB-t szereti?)

Állítólag kényes egy kicsit. Nekem 2x1GB Geil van, azzal semmi baja. Ki kell próbálni.

Idézet

- Használ valaki ilyet linux alatt? Mennyire támogatott? (elsősorban JMicron vezérlő érdekel)

A legfrissebb Ubuntu/Kubuntu/Debian alatt már nincs gond. Áprilisi Kubuntu 7.04 is van a gépemen, gond nélkül felment és működik.
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#1599 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 22:20

GA-965P-DS3 és DS3P között mi a fene a különbség? Kutattam az oldalt, aztán azt hittem, az 1333fsb, de azt csak a DS3P rev 3.3-nál írják, a 2.0-nál nem.... akkor mégis? :think:
Végülis az érdekel igazából, hogy nem cseszték-e el a DS3-hoz képest, mert BandiT listáján most DS3P van csak, DS3 nincs :think:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1600 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 01:36

Közben megkaptam az óhajtott választ, hogy nem bökte ki a szemem a plusz PCIE... meg firewire is van rajta vagy mi a szösz :think:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1601 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 11:43

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 0:36

Közben megkaptam az óhajtott választ, hogy nem bökte ki a szemem a plusz PCIE... meg firewire is van rajta vagy mi a szösz :think:

Gigánál van webes összehasonlítás funkció
Products_ComparisonSheet
amivel könnyen megnézheted mi az eltérés. Valóban, ez olyan DS4-szerű lap, nem tudom kinek elég 1 PCI csati (ha a 16x-os PCI-E csatik tele vannak) :)

#1602 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 07:13

Üdv!

Hoztak be hozzám javításra egy Gigabyte GA-8I848P-G alaplapot. Bios checksum errort ir ki és keres egy bios imaget a winchesteren vagy floppyn. Úgy nézem, hogy a floppyhoz hozzá sem nyúl. A vinyára hiába rakok rá bios fileokat, gondolom valami spéci helyre kéne tenni. Állítólag a Gigabyte lapok biosában van egy ilyen lehetőség, hogy a biost lementse a lap a vinyára. Valaki megtenné ezt, akár másmilyen tipusú lappal is, csak, hogy megtudjuk pontosan hova és milyen néven menti le a biost.

Előre is köszi.

#1603 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 08:27

Idézet: Lacima - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 8:13

A vinyára hiába rakok rá bios fileokat, gondolom valami spéci helyre kéne tenni.

Milyen rendszer van a vinyón? NTFS-ről nem olvas.
HDD-ként látszó Boot-olható pendriveról próbáld meg.

#1604 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 09:15

Idézet: Bucy - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 8:27

Milyen rendszer van a vinyón? NTFS-ről nem olvas.
HDD-ként látszó Boot-olható pendriveról próbáld meg.

Másik vinyót tettem be, azon nem kereste hanem kiirta, hogy nincs rajta pedig fat32-re formáztam. Most a saját vinyóját leformázom fat32-re. Simán rárakom a netről letöltött biost kicsomizva és kész?

#1605 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 10:06

Idézet: Lacima - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 8:15

Másik vinyót tettem be, azon nem kereste hanem kiirta, hogy nincs rajta pedig fat32-re formáztam. Most a saját vinyóját leformázom fat32-re. Simán rárakom a netről letöltött biost kicsomizva és kész?

Nem tudom a gigának mi kell, de én inkább fat-ra formáznám, abba a 2GB-ba biztos belefér egy bios file... hogy pontosan mi kell hova, ott a support mail, lehet hogy lassan válaszolnak, de ha nem írsz nekik akkor sosem.

#1606 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 10:20

Leformáztam ráraktam a filet, de csak annyit ir ki, hogy bios auto recovery és mennek a pontok szép sorban  :confused:

#1607 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 10:27

Idézet: Lacima - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 11:20

Leformáztam ráraktam a filet, de csak annyit ir ki, hogy bios auto recovery és mennek a pontok szép sorban  :confused:

Nem fejezi be az automatikust semikor?
Próbáld meg így itt a leírás.
Ez csak akkor működik, ha felismeri a HDD-t a BIOS, nem sérült annyira.

Szerkesztette: Bucy 2007. 05. 14. 10:31 -kor

#1608 Felhasználó inaktív   Lacima 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 19:28

Kb. 5 órán keresztül ment és ment és ment és ment... :) Egyébként nem értem, hogy elméletileg a vinya egy rejtett helyére teszi a biost. De mi van ha a vinyát újraformázom, újraparticionálom stb? Nem a filerendszerre rakja gondolom, de akkor hova?

#1609 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 20:30

Idézet: Lacima - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 20:28

Kb. 5 órán keresztül ment és ment és ment és ment... :) Egyébként nem értem, hogy elméletileg a vinya egy rejtett helyére teszi a biost. De mi van ha a vinyát újraformázom, újraparticionálom stb? Nem a filerendszerre rakja gondolom, de akkor hova?

Vinyón lévő BIOS csak vész esetén kell, mint most, hogy beolvassa magának abba a flash ROM-ba ahol lennie kell.
Ha van egy másik ilyen lap és foglalatban van a chip, menet közbeni cserével is helyrehozható a BIOS, vagy el kell vinni mondjuk ide és megírják neked.
Mitől sérült meg, volt előzménye? Felismer egyáltalán valamilyen meghajtót, eljut odáig?

#1610 Felhasználó inaktív   Tomi84 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 20:52

Sziasztok.

Mától én is beléptem a klubba
Délután óta boldog tulajdonosa vagyok egy DS3P, rev 3.3-as lapnak. Következő ugrás majd egy core proci lesz, de az majd egyszer...

Szóval a telepítés és beállítgatások után elkezdtem próbálkozni a tuningal (előtte gigabyte 955-ös lapom volt, tehát megközelítőleg kiismerem magam a biosban) de nem megy minden úgy ahogy szeretném. Első kérdésem: mi az a (G)MCH? Lehet állítania feszültségét, de nem tudom mi az
Egyébként egy Pentium D 945 van benne. Előző lappal 17-es szorzón, 250-es FSB-vel ment 4.25Ghz-en. Most levittem a szorzót 12-re és az FSB-t akarom feltolni olyan 350 körül. De egyenlőre hiába állíítgaot be neki 300-as körüli értékeket, 284Mhzen megy. Hogy erre hogy jött rá az nem tudom... Ráadásul a memóriának 1:1 arányt adtam meg, de ő automatikusan visszarakta 4:3-ra.

Kinek van tapasztalata ezzel a lappal? Megoszthatna velem egy-két infomorzsát

ja, és ami még kissé ''érdekes'': amikor a biosban beállítom az fsbt, feszültésget stb. rámegyek, hogy ''save and exit'' és amit kilépek a gép kikapcsol. Újraindul, eljut post screen-ig, megint kikapcs. Másodperc múlva újraindul, majd ezzel a 284-es fsb-vel megy. (amiben megintcsak nem vagyok biztos, mert Windows és everest 284-es fsb-t mond, cpu-z meg 200-at    )

legújabb F5 bios van rajta, és 4x512 A-data vitesta 533 memória. (simán mennek 850-en)
Amiket beállítottam: FSBVoltage: +0.2, DDRVoltage: +0.2, FSB: 300, memória 1:1, Cpu V 1.275-ről 1.325-re.
DFI LanParty UT P35-T2R - Core 2 Dou 6400 @ 3.5Ghz- 2x1Gb CSX Diablo 1200Mhz - ATI Radeon X1900All-In-Wonder- 2x36Gb Western Digital WD360ADFD@RAID 0- Samsung SP2004X 200Gb - NorthQ Giant Reactor 1000W - Codegány ház

Képek a vízhűtésemről

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.