HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1571 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 09. 08:04

félreértettél.
táppal no para nálam, más a gixer.
szerintem vmi bios-beállítás lehet. :(
"Három dolog van az életben, ami nem érdekel: a politika, a rapzene, és a maga véleménye..."  -Airplane I.-ből szabadon...-
Juan Manuel Fangio&  the Maserati 250F
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI
""Próbáltam Kimit meggyőzni arról, hogy a világbajnokság megnyerése csupán egy cím, amit nem feltétlenül a legjobb pilóta kap, s ezzel a szakma is tisztában van." -Ron Dennis csapatvezető Raikkonen-nek,2005-ben-

#1572 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 08:16

Idézet: minimize - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 7:04

félreértettél.
táppal no para nálam, más a gixer.
szerintem vmi bios-beállítás lehet. :(

Persze, meg a csoda.

Egy rendszer összteljesítménye az nem csak a videókártyán múlik.

Első körben szétszedném azt a 3dmark pontszámot, helyesebben annak tulajdonítanék nagyobb figyelmet amit részletezve ad.

Ha 3D mark pontszámot hasonlítgatsz ne felejtsd el hogy sok "gyökér" agyon tuningolja a rendszerét és a kártyáját, így értelemszerűen nagyobb eredményt kap mint kellene. Ha felmész a 3d mark teljesítmény hasonlító lapjára, akkor igyekezz hasonló paraméterű rendszerrel hasonlítani mint ami neked van, tehát azonos videókártya, azonos GPU/MEM freki, azonos CPU, aminél azonos a CPU freki, ill az FSB, illetve a memória frekije/késleltetése.

Esetleg az msconfigból kiszedheted az összes aut induló programot ls nem ms szolgáltatást, hátha valamelyik belassít, vagy próbaképp feldobsz egy minimál partíciót, amire nem raksz fel ész nélkül dolgokat.

Vírus is bekavarhat, ha valami nod szintű szemetet használsz.

#1573 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 08:24

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 9:16

...Vírus is bekavarhat, ha valami nod szintű szemetet használsz.

:think:

#1574 Felhasználó inaktív   pumukli32 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 09. 16:54

sziasztok
nekem lenne egy olyan problémám, hogy adott egy GA 965P-S3 benne core 2duo 6300-as
és 2darab Kingmax KLDD48F-A8KB5 1gb 800mhz ram. lefutattam az everestet és azt írja hogy csak 400mhz-ek a ramjaim 800 helyett.mi a teendő ? bios beálítás ? és ott mit kell átírnom? előre is köszönöm a segítségeteket

#1575 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 17:30

Idézet: pumukli32 - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 16:54

sziasztok
nekem lenne egy olyan problémám, hogy adott egy GA 965P-S3 benne core 2duo 6300-as
és 2darab Kingmax KLDD48F-A8KB5 1gb 800mhz ram. lefutattam az everestet és azt írja hogy csak 400mhz-ek a ramjaim 800 helyett.mi a teendő ? bios beálítás ? és ott mit kell átírnom? előre is köszönöm a segítségeteket

Csinálhatnál erről egy shotot, mert szerintem csak a DDR miatt gondolod azt, hogy nem 800MHz-cen megy. :)
Nincs azzal semmi gond. ;)

#1576 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 19:25

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 8:16

Persze, meg a csoda.

Egy rendszer összteljesítménye az nem csak a videókártyán múlik.

Első körben szétszedném azt a 3dmark pontszámot, helyesebben annak tulajdonítanék nagyobb figyelmet amit részletezve ad.

Ha 3D mark pontszámot hasonlítgatsz ne felejtsd el hogy sok "gyökér" agyon tuningolja a rendszerét és a kártyáját, így értelemszerűen nagyobb eredményt kap mint kellene. Ha felmész a 3d mark teljesítmény hasonlító lapjára, akkor igyekezz hasonló paraméterű rendszerrel hasonlítani mint ami neked van, tehát azonos videókártya, azonos GPU/MEM freki, azonos CPU, aminél azonos a CPU freki, ill az FSB, illetve a memória frekije/késleltetése.

Esetleg az msconfigból kiszedheted az összes aut induló programot ls nem ms szolgáltatást, hátha valamelyik belassít, vagy próbaképp feldobsz egy minimál partíciót, amire nem raksz fel ész nélkül dolgokat.

Vírus is bekavarhat, ha valami nod szintű szemetet használsz.

lehet, hogy építő szándékú volt, de megmosolygom nagyrészét a kommentnek.
nem az "agyonhúzott" géppekkel hasonlítok, hanem hasonló teljesítményű konfigokkal, és ezekhez képest(is) alacsony a kapott pontszám 3DMark alatt, de pl. STALKER is simábban megy ennél kisebb gépeken  (ismét egy is...). :)
tippek Valakitől???! ;)
"Három dolog van az életben, ami nem érdekel: a politika, a rapzene, és a maga véleménye..."  -Airplane I.-ből szabadon...-
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI
""Próbáltam Kimit meggyőzni arról, hogy a világbajnokság megnyerése csupán egy cím, amit nem feltétlenül a legjobb pilóta kap, s ezzel a szakma is tisztában van." -Ron Dennis csapatvezető Raikkonen-nek,2005-ben-

#1577 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 20:34

Idézet: minimize - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 18:25

lehet, hogy építő szándékú volt, de megmosolygom nagyrészét a kommentnek.
nem az "agyonhúzott" géppekkel hasonlítok, hanem hasonló teljesítményű konfigokkal, és ezekhez képest(is) alacsony a kapott pontszám 3DMark alatt, de pl. STALKER is simábban megy ennél kisebb gépeken  (ismét egy is...). :)
tippek Valakitől???! ;)

Örvendek hogy mosolygásra késztetett a komment, nagyon alap dolgokat írtam pedig le.

Konkrétan tippeket is írtam hogy kizárd az esetlegesen az operációs rendszer hibáit, mégpedig

1, msconfig
2, friss próbapartíció (ez teljesen kizárja a lassító szoftvereket mivel új telepítés, sőt a hibásan egymásra települt drivereket is, a lassító vírus-, tűzfal- programok sem kavarhatnak be ha nincsenek telepítve).

Nyilván egyiket se csináltad meg.

Továbbá felhívtam szives figyelmedet arra, hogy ne az egy közös pontszámot nézegesd, hanem külön-külön, tehát a csak CPU-t pontot ne keverd a grafikai értékekkel, hiszen fingod sem lehet merre keresd mi a probléma, az alacsony CPU eredmény esetén hiába konfigolod halálba a videókártyát, márpedig az alacsony CPU eredmény rontja az össz pontszámot. Erre sem írtál semmit, hogy ezek az értékek melyike rosszabb mint elvárható, mert nyilván egyszerűbb szipogni a papírzsebkendőbe és várni a csodát, mint csinálni valamit, pl leolvasni 3 db számot.

A szintetikus tesztek (értsd hardware-elem scpecifikus tesztek) egyedileg és túlértékelve hamis teljesítmény információt adhatnak, de ilyen esetben segíthetnek, tehát én minden egyes hardver elemet erősen tesztelnék sebességre, és azok pontjait is hasonlítgatnám, mert lehet hogy egy rosszul beállított elem miatt halódik az egész, pl memória. Ebből minimum 1GB-nak kell lennie, intel esetén pedig erősen javasolt a DUAL mód (2db modul), ami ténylegesen működjön is, és látszódjon meg a memória benchmark eredményen is.

A nagy vigyorgás közepette lássuk csak mi a gondod. Vettél egy hardverelemet, ami nem hozza az elvárható teljesítményt, és fingod sincs merre indulj el, ezért kérdezel, na ez ám tényleg a kiváló nagy hozzáértés. Hallottál valami BIOS-ról, és arra gondolsz, hogy valami varázsló majd látatlanban a varázspálcájával legyint egyet, idemásolja mit csinálj, és hipp-hopp a gép sebessége az optimális lesz.
A BIOS funkciója éppen az, hogy a PC jellegzetességét, tehát a gépenkénti nagyon változatos hardver elemeket egyedileg finomhangolni lehessen. De az, amitől a Jóska gépe táltos, a tied lehet el se indul. Első körben tudom javasolni a LoadSetupDefault nevű csodát, ami elmatatások ellen tényleg csoda.
Második körben, ami szintén BIOS-hoz kötődik az az, hogy új videókártya esetén érdemes a BIOS-ok változáslitáját nézegetni, vagy kérdés nélkül felrakni újabb verziót, vagy azt a legújabbat, ami az alaplap saját topikjában (nem gigabyte össztopikban) mint legújabbat ajánlanak.

Próbapartíciónál érdemes lehet úgy is tesztelni, hogy minden felesleges hardver elem legyen eltávolítva (bővítőkártyák, 8 vinyó helyett elég az 1, CD/DVD egységekből szintúgy), illetve a BIOS-ban letiltva, pl a hálókártya, hangkártya ha alaplapi stb.

Mosolyogjunk együtt, milyen szép is ez a világ! Aztán el ne felejtsd ide leírni hogy ha meglett a probléma okozója azt ide leírd, hadd mosolyogjunk mi is, mi balgák. Bár belőled kinézem hogy be nem vallanád csak meghúznád magad csendben.

#1578 Felhasználó inaktív   pumukli32 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 06:46

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 17:30

Csinálhatnál erről egy shotot, mert szerintem csak a DDR miatt gondolod azt, hogy nem 800MHz-cen megy. :)
Nincs azzal semmi gond. ;)

sziasztok
egy kicsit bővebben mert komolyabban nem értek hozzá.
mivel és hogy tudom megnézni ,hogy megy 800mhz-en
köszönöm

#1579 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 17:49

"1, msconfig
2, friss próbapartíció (ez teljesen kizárja a lassító szoftvereket mivel új telepítés, sőt a hibásan egymásra települt drivereket is, a lassító vírus-, tűzfal- programok sem kavarhatnak be ha nincsenek telepítve).

Nyilván egyiket se csináltad meg."

teljesen új a konfig, friss, bontatlan hdd-re történt a telepítés, csak xp ment fel. tovább nem megyek, ugatás-oktatás jelleggel nem bejövős errefelé.

"A nagy vigyorgás közepette lássuk csak mi a gondod. Vettél egy hardverelemet, ami nem hozza az elvárható teljesítményt, és fingod sincs merre indulj el, ezért kérdezel, na ez ám tényleg a kiváló nagy hozzáértés. Hallottál valami BIOS-ról, és arra gondolsz, hogy valami varázsló majd látatlanban a varázspálcájával legyint egyet, idemásolja mit csinálj, és hipp-hopp a gép sebessége az optimális lesz."

nem rombolom tovább a topikot idézetekkel, de pl. ezek miatt a nagy mosolygás.
3d-s teljesítményről beszéltem, ehhez mi köze lenne egy háló-hang, vagy netovább scsi-kártyának, elemenkénti eltávolításnak???!....NEM AZT ÍRTAM, hogy fagy, vagy resetel a gép valami miatt....mit is oktattál (volna) valójában???!
hagyjuk inkább, ha ez a segítség részedről.
:o

Szerkesztette: minimize 2007. 04. 10. 17:56 -kor

Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI

#1580 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 20:11

még annyit, ha nagyon muszáj, privátban, ne itt rongáljunk... :smoker:
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI

#1581 Felhasználó inaktív   Darth1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 10:45

üdv

használ valaki itt am2-es gigabyte lapot?
www.animatrix.tvn.hu

#1582 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 06:25

Idézet: Sentinel2 - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 20:22

Mik is voltak ezek a hibajelenségek S3nál?

A "szokásos" változatos jelenségek, amelyek mind chipset-hibára utalnak, úgymint:
-Fájlmásolás közben pattogó hang a hangszórókban (nem csak az alaplapi, hanem az Audigy2 kártyával is).
-Nagyon erős chipsetborda-melegedés. 4-5 óra intenzív használat (XP telepítés, több GB másolása, rendezgetések, telepítések, stb.) után kézzel már nemigen lehetett megfogni, szinte sütött.
-Ha meg már átmelegedett, akkor a gép baromira belassult, a diszkműveletek (és általában úgy az egész gép) 10-30 másodpercekre megálltak, stb.
-BSOD-ok nem voltak, de a végső stádiumban a fagyás teljesen általános volt.

Kb. 3-4 napig volt nálam az alaplap, aztán visszaküldtem, cseréljék ki DS3-ra.

Szerkesztette: PetruZ 2007. 04. 21. 06:26 -kor

/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#1583 Felhasználó inaktív   schuberth 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 23. 09:31

Sziasztok!

Van egy kis problemam GA-965P-DS3 (v3.3, F10-es BIOS) lappal. A lapban egy E4300 meg 2x1024 Geil Value 667 van. CPU-Z meg speedfan-nal nezegettem a proci feszt es kicsit alacsonynak talaltam. Kerdes, hogy ez igy normalis-e? A reszletek:

A CPU alapfesz 1.325V

BIOS beallitas: 1.325V vagy Normal vagy Auto fesz eseten
CPU idle-ban: 1.296V
CPU orthos-szal: 1.280V

BIOS beallitas: 1.375V
CPU idle-ban: 1.344V
CPU orthos-szal: 1.328V
(es ez nagyabol FSB fuggetlen, ugyanugy vannak az ertekek 200 meg 333 MHz-en is)

A problema az, hogy alapfeszen, huzas nelkul, orthos eszall kb. 1,5-2 ora utan, meg memtest+ egyik tesztnel hibat jelez. Ha megemelem a proci feszt, akkor latszolag minden rendben. Hol lehet a baj?

Szerkesztette: schuberth 2007. 04. 23. 09:32 -kor

#1584 Felhasználó inaktív   AnWar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 17:23

Sziasztok,

múlt héten vettem egy Gigabyte-M55S-S3as alaplapot (Rev. 1.0) és van vele egy kis problémám.

A PCI-E felett található egy kb. 4cm hosszú és 1cm vastag hűtőborda, amiről sajnos dunsztom nincs, hogy mit hűt (bár a Rev. 1.1 és Rev. 2.0 képeken már nincs hűtőborda és alatta mintha két MOSFET lenne). Ez a hűtőborda egyszerűen félelmetes, hogy mennyire melegszik, egy 10 perc standard bekapcsolás és netezés után olyan forró, hogy kézzel nem nagyon tudok hozzányúlni.

Valami ötlet, hogy ez csak nálam egyedi probléma vagy annak nem baj, ha ennyire melegszik?

Előre is köszi a segítséget!

#1585 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 19:01

Idézet: AnWar - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 16:23

Sziasztok,

múlt héten vettem egy Gigabyte-M55S-S3as alaplapot (Rev. 1.0) és van vele egy kis problémám.

A PCI-E felett található egy kb. 4cm hosszú és 1cm vastag hűtőborda, amiről sajnos dunsztom nincs, hogy mit hűt (bár a Rev. 1.1 és Rev. 2.0 képeken már nincs hűtőborda és alatta mintha két MOSFET lenne). Ez a hűtőborda egyszerűen félelmetes, hogy mennyire melegszik, egy 10 perc standard bekapcsolás és netezés után olyan forró, hogy kézzel nem nagyon tudok hozzányúlni.

Valami ötlet, hogy ez csak nálam egyedi probléma vagy annak nem baj, ha ennyire melegszik?

Előre is köszi a segítséget!

Nekem nincs ilyen lapom, de ha valamin borda van, ráadásul passzívan, akkor az bizony elég forró lehet, olyan előírás meg nincsen, hogy a felhasználó megfogdoshassa nyugodtan az alkatrészeket :) A cél csak az, hogy az aktív elem üzemi hőfoka ne menjen a kritikus szint felé, ami azért jóval felette van annak, amit meg lehet fogdosni.

#1586 Felhasználó inaktív   Hunner 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 16:25

Tudom hogy hülye kérdés, de GA-965P-DS3 as lapba lehet rakni nVidia VGA kártyát?
(Nem vagyok ennyire hülye csak nem megy a kb 0perces gépem és nem tudom miért.)
Szerintem lehet (a PCIe az PCIe akár ATI-AMD akár nVidia, de nem vagyok benne biztos. Valaki HALP Please)

#1587 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 19:07

persze, itt is az megy, egy Gigabyte 8800gts320-as, gond nélkül.
lehet, hogy parás lenne pl. Asus-szal? :think:
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI

#1588 Felhasználó inaktív   Hunner 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 19:01

Gainward van...

Oké köszi, csak nem akar indulni. Olyan mintha nem kapna áramot, pedig Tép jó, tápcsatik jó helyre vannak kötve, power sw -is jó helyen van. Már nem tudtam mit gondoljak. Szerdán viszem be szervizbe, aztán megmondják melyik alkatrész hibádzik (a DS3-ra gyanakszom...) és viszem is vissza garis cserére...

#1589 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 20:28

Nálam is NV van (ld. az aláírásom), nincs vele semmi gond.
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#1590 Felhasználó inaktív   fefe9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 18:11

Üdv.
Én is egy Gigabyte M55S-S3 tulaja vok, még nem kész a konfig, csak a lap van meg. Kicsit aggódva olvastam a chipset melegedési problémáit, de remélem nem lesz vele baj, a ház majd egy CoolerMaster Elite 331 lesz, hüsi lesz benne.
Az én kérdésem az, hogy milyen ramokat használnak, akik ilyen mobóval rendelkeznek, az én két kiszemeltem: egy Geil kit 2x512 800mhz CAS 5-5-5-15, vagy pedig egy Kingston kit 2x512 667mhz. A Geil jobbnak tűnik, a Kingston árban kedvezőbb. A laphoz a gyár által ajánlottak közt nincs ez a Geil modul, csak a Kingston. Kérdés: van-e érdemi különbség sebességben a 667 és a 800 közt? Tuning nem téma, csak alapon fog menni minden, a proci egy 3500+ Orleans lesz.
Minden ötlet, javaslat érdekel...

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.