idézet:
Ezt írta AtiAmdfan:
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e ga-7vax(rev:1.1) lapomba 1x256mb 333mhz noname helyett 1x512mb 400mhz Samsung modult rakni. Azt gondolom, hogy jobb, de mégis mennyivel? Érezhető a hatása vagy csak az ember lelke nyugszik meg ettől a plusz 7000Ft-os kiadástól (mert a régi ram-ot eltudom boltolni).
Egyébként f1 2002-vel és mod-jaival szoktam játszani + vcd svcd -ket szoktam csinálni (divx->mpeg1-2), szóval ezen alkalmazásoknál érezhető különbséget tapasztalnék?[/quote]
Azt hogy 333-as vagy 400-as a ram ha nem huzod nem számit, de az hogy 256 vagy 512-es a ram az már számit![]()
![]()
Föleg ha xp-éd vanmármint windows xp-éd
![]()
Gigabyte-osok ide!!
Elküldve: 2003. 12. 08. 07:31
Elküldve: 2003. 12. 09. 12:37
idézet:
Ezt írta adamsky:
Azt hogy 333-as vagy 400-as a ram ha nem huzod nem számit, de az hogy 256 vagy 512-es a ram az már számit![]()
![]()
Föleg ha xp-éd vanmármint windows xp-éd
[/quote]
Köszi a segítséget!
Még annyi, hogy az mindegy, hogy 2x256 van benne vagy 1x512(400mhz)?
Elküldve: 2003. 12. 09. 14:45
idézet:
Ezt írta AtiAmdfan:
Köszi a segítséget!
Még annyi, hogy az mindegy, hogy 2x256 van benne vagy 1x512(400mhz)?[/quote]
Neked most mindegy mert az a lap nem duál ramos igy ezt a pluszt nem tudod kihasználni. Ha a közeljövöbe mondjuk 1/2 éva alatt alaplapott akarsz cserélni akkor számit mert gondolom ugyis dual memorias lapot veszel. Igy ekkor ki tudod használni. Én inkább párban egyformát vennék és késsöbb nem kell a fejemet törnöm mi legyen utána
Elküldve: 2003. 12. 15. 06:14
Tuningolni próbált vele valaki? Nálam valami miatt kikapcsolja a PAT-et, ha nem 200-on megy a RAM. Ha nagyobb FSB-nél 1,66-os zsorzót állítok és 200 alá jön ki a RAM frekv, akkor is kikapcsolja. HOgy van ez?
Más: lehetséges, hogy ez a lap csak 0,88V-ot ad egy 2,8C-nek?
Elküldve: 2003. 12. 16. 00:30
[QB]Nincs esetleg valaki, aki próbálta a 8KNXP C.I.A nevű cuccát? ...
hát jó nagyot!
mivel rev 1.0-ás a sajátom, így azt sajnos nem tudom személyes tapasztalatok alapján mennyire jó vagy se. számos cikk átböngészése után -mind külföldi mind hazai oldalakat értve ez alatt- úgy néz ki jobb, ha te állítod az értékeket és nem foglalkozol a C.I.A-vel. a M.I.B. sem úgy muzsikál mint elvárható lenne.
a tuning ügybe annyit tudok hozzá tenni esetemben, hogy a memória mennyiség miután kibővült két ddr400-as, 256 mb-os modulra stabilabb lett a lap. 1.50 vcore érték mellett a 2 ghz-es cerka 2.8-on üzemel legalább másfél hónapja. a napi nyolc órát futja most is és semmi probléma nem merült fel eddig. a bios frissítés után már a memória modulok is jobban pörögnek 2-3-2-6-os időzítéssel. (mondjuk jobban örülnék érthetőleg, ha egy p4c lenne benne. egyenlőre ez van)
a HT-nak elvileg mennie kéne tuning után. ennél a lapnál nem hallotam erről a problémáról. ha C.I.A.-t ki kapcsolod, és te babrálod az értékeket akkor is fenn áll ez?
a vcore értéket te állítottad be, vagy default-on van?
0.88-as értéken 2.5 ghz-en ment a procim gond nélkül.
megpróbálok jobban utána nézni a problemádnak.
minden jót!
[ 2003. december 16.: ARK ANGEL szerkesztette a hozzászólást ]
Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.
Elküldve: 2003. 12. 16. 06:12
mivel rev 1.0-ás a sajátom, így azt sajnos nem tudom személyes tapasztalatok alapján mennyire jó vagy se. számos cikk átböngészése után -mind külföldi mind hazai oldalakat értve ez alatt- úgy néz ki jobb, ha te állítod az értékeket és nem foglalkozol a C.I.A-vel. a M.I.B. sem úgy muzsikál mint elvárható lenne.
a tuning ügybe annyit tudok hozzá tenni esetemben, hogy a memória mennyiség miután kibővült két ddr400-as, 256 mb-os modulra stabilabb lett a lap. 1.50 vcore érték mellett a 2 ghz-es cerka 2.8-on üzemel legalább másfél hónapja. a napi nyolc órát futja most is és semmi probléma nem merült fel eddig. a bios frissítés után már a memória modulok is jobban pörögnek 2-3-2-6-os időzítéssel. (mondjuk jobban örülnék érthetőleg, ha egy p4c lenne benne. egyenlőre ez van)
a HT-nak elvileg mennie kéne tuning után. ennél a lapnál nem hallotam erről a problémáról. ha C.I.A.-t ki kapcsolod, és te babrálod az értékeket akkor is fenn áll ez?
a vcore értéket te állítottad be, vagy default-on van?
0.88-as értéken 2.5 ghz-en ment a procim gond nélkül.
megpróbálok jobban utána nézni a problemádnak.
minden jót!
Nem a HT kapcsolódik le, hanem a PAT. És csak akkor, ha kézzel babrálomaz értékeket. Egyébként a CIA nem csinál semmit, azért kérdeztem, hogy másnál mi a helyzet.
Nálam minden feszültségre azt írja, hogy Normal, de nem írja ki, hogy mennyi a konkrét érték. Egyedül a Vcore-t írja ki, az is normálon volt 0,88V. Ez mintha kevés lenne.
Így neme merek feszt emelni, mert a franc tudja, mi történik.
Elküldve: 2003. 12. 16. 13:34
Elküldve: 2003. 12. 16. 14:17
Nekem egy GA-7N400-as lapom van egy 2400+-al.
Kérdés:
1.
Minden tesztprogram és az EasyTune4 is 1.700-1.740V közötti Vcore-t "mér", miközben a proci tudtommal 1.65V-os. A BIOS-ban csak OK szerepel, érték nem. Akkor most mennyi és ha annyi, akkor nem baj?
Egyébként 12x166-on megy 52-58 fokon egy TT SilentBoost-tal.
Kipróbáltam a fesz emelést is a +5% esetén a Vcore maradt ugyanannyi.
2.
A többi fesz. érték viszont BIOS szerint OK (ugye érték nincs), EasyTune4 alapján szerintem is OK, de AIDA, Sandra (és a többi hölgy
Táp: Azona 400 PFC, van még 1 CD-RW, 2 vinyó, Gef2MX, 2 házventi.
A gép amúgy stabil.
Akkor most mennyi az annyi és ki tudja jól?
/A system és cpu temp is csak az EasyTune szeint annyi, amennyi a BIOS-ban, a hölgyek akkora zöldségeket írnak, hogy csak na./
Érdekesség:
Egy 333-as Samsung és egy 400-as noname DDR megy 333-on DualChannel-ban nagy meglepetésemre. /Persze teljesítménynövekmény nem nagyon van/
Garfield:
Ez a lap "Gigabyte-módra" tuningolható (Fesz.-ek csak +5, +10% asszem), gondolom az E is ilyen.
Elküldve: 2003. 12. 16. 14:46
idézet:
Ezt írta mcsjunior:
Hello!!
Próbálta már valaki [url="http://"http://www.aerocool.com.tw/aerocool-files-v3/cooler/dp102.htm"]EZT[/url] a hűtőt? Szerintem a megadott adatok alapján el kellene, hogy férjen a konditól. Az ára kicsit húzós (kb 9000HUF), de biztos jól hűt.
McsJunior
[ 2003. december 07.: mcsjunior szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nekem volt szerencsem beruhazni egy ilyen hutobe
Nem javaslom senkinek. Torony hazban, igaz lesarkazas vedo nelkul a sulyanal fogva elmozdul a proci, igy az egyebkent se nagy huto teljesitmeny tovabb csokken. Egyebkent 2*8 cm-e haz ventivel nem tudott nyitott haz mellet lehuteni egy XP1800+ pricit 1.575V-on 11,5*191 MHz FSB mellett es folyamatosan a BIOS szerint 71 fokos volt a proci. Masnap megprobaltam vissza vinni, de nem vettek vissza, igaz elore szoltak, hogy hutot nem cserelnek, de a fene se gondolta, hogy nem lesz jo ennyi penzertMost egy P3-933-ast hut, persze gond nelkul, csak hat nem erre vettem. Esetleg, ha valaki ratesz valami nagyobb fordulatu 8cm-es ventilatort, akkor talan mukodhet, nekem 2500 korul forgott mindketto venti, egyebkent probaltam 2db 6 centis 4500-as ventivel is, de nem sokat ertek.
szoval nekem nem jott be
Elküldve: 2003. 12. 17. 11:19
idézet:
Ezt írta Atlantis:
Nem a HT kapcsolódik le, hanem a PAT. És csak akkor, ha kézzel babrálomaz értékeket. Egyébként a CIA nem csinál semmit, azért kérdeztem, hogy másnál mi a helyzet.
Nálam minden feszültségre azt írja, hogy Normal, de nem írja ki, hogy mennyi a konkrét érték. Egyedül a Vcore-t írja ki, az is normálon volt 0,88V. Ez mintha kevés lenne.
Így neme merek feszt emelni, mert a franc tudja, mi történik.[/QB][/quote]
bocs (azok a fránya betűk no meg rövidítések).
a PAT lekapcsolása nem új keletű dolog, ha jól emlékszem FE-s az utlosó bios a lapodhoz. elvileg pont a PAT-tal kapcsolatos gondokat javították ki benne.
pontosan így hangzik:Fixed memory PAT mode issue.
na akkor ennek nézek utána.
más hivatalosan 1.475-1.55 közötti a vcore érték alapból a northwood-os vonalnál. ezt minden féle képpen bírni kell én AIDA 3.85-tel nézztem a feszt. szépen kifirkantja a te procid hivatalos értékeit is. ha rábíztam a lapra akkor boot-olástól kezdve 1.64 volt az érték. ezért inkább kézzel belőttem.
egy dolog nagyon izgat, majd a Fiery-nak szegezem a kérdést, mert számomra fura fesz értékeket jelezki a progi, arról nem is beszélve, hogy a SisoftSandra-t nagyon nem szereti a lapom. olyan csipogást csap ajaj!!
![]()
ezektől eltekintve beton stabil se fagyás se érthetetlen hibák. no szóval műkszik ahogy a nagy könyvbe meg van írva.![]()
Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.
Elküldve: 2003. 12. 18. 11:58
idézet:
Ezt írta ARK ANGEL:
bocs (azok a fránya betűk no meg rövidítések).
a PAT lekapcsolása nem új keletű dolog, ha jól emlékszem FE-s az utlosó bios a lapodhoz. elvileg pont a PAT-tal kapcsolatos gondokat javították ki benne.
pontosan így hangzik:Fixed memory PAT mode issue.
na akkor ennek nézek utána.
más hivatalosan 1.475-1.55 közötti a vcore érték alapból a northwood-os vonalnál. ezt minden féle képpen bírni kell én AIDA 3.85-tel nézztem a feszt. szépen kifirkantja a te procid hivatalos értékeit is. ha rábíztam a lapra akkor boot-olástól kezdve 1.64 volt az érték. ezért inkább kézzel belőttem.
egy dolog nagyon izgat, majd a Fiery-nak szegezem a kérdést, mert számomra fura fesz értékeket jelezki a progi, arról nem is beszélve, hogy a SisoftSandra-t nagyon nem szereti a lapom. olyan csipogást csap ajaj!!
![]()
ezektől eltekintve beton stabil se fagyás se érthetetlen hibák. no szóval műkszik ahogy a nagy könyvbe meg van írva.[/quote]
Nálam megy a Sandra rendesen. Nálam is stabil, imádom ezt a lapot. Nálad méri rendesen az NB hőmérsékletet? Nálam mindig 25°C. EasyTune-t használod? Szvsz szart sem ér az a program, összevissza ír ki mindent.
Elküldve: 2003. 12. 18. 21:57
idézet:
Ezt írta Atlantis:
Nálam megy a Sandra rendesen. Nálam is stabil, imádom ezt a lapot. Nálad méri rendesen az NB hőmérsékletet? Nálam mindig 25°C. EasyTune-t használod? Szvsz szart sem ér az a program, összevissza ír ki mindent.[/quote]
Az EasyTune-t kétszer próbáltam és nem lett a kedvencem. Jobban szeretem a bios-os babrálást. A 25 °C nem is fog változni, mivel a hardware monitor a következőket tudja:
- cpu/system/power fan revolution detect
- cpu temperature detect
- cpu warning temperature
- system voltage detect
- cpu/system/power fan fail warning
bocs az angol "idézetért", de magyarul kissé hosszabb lenne. ez még akkor se magyarázza, miért ír ki az Aida mindig 25 °C-ot.
ma jelent meg az Athlon 64-es lapokról egy teszt a hwsw-n. az ott szereplő Gigabyte lap esetében is az volt Fiery által jogosan hiányolt eleme a biosnak, hogy minden feszhez az OK-ét írja csak ki konkrét érték nélkül a HM.
más, más fórumon találtál olyan emberkét ki ilyen lappal bír?
minden jót!
Elküldve: 2003. 12. 19. 10:35
idézet:
Ezt írta ARK ANGEL:
Az EasyTune-t kétszer próbáltam és nem lett a kedvencem. Jobban szeretem a bios-os babrálást. A 25 °C nem is fog változni, mivel a hardware monitor a következőket tudja:
- cpu/system/power fan revolution detect
- cpu temperature detect
- cpu warning temperature
- system voltage detect
- cpu/system/power fan fail warning
bocs az angol "idézetért", de magyarul kissé hosszabb lenne. ez még akkor se magyarázza, miért ír ki az Aida mindig 25 °C-ot.
ma jelent meg az Athlon 64-es lapokról egy teszt a hwsw-n. az ott szereplő Gigabyte lap esetében is az volt Fiery által jogosan hiányolt eleme a biosnak, hogy minden feszhez az OK-ét írja csak ki konkrét érték nélkül a HM.
más, más fórumon találtál olyan emberkét ki ilyen lappal bír?
Van 1-2 ember, de nem írnak vissza.
minden jót![/quote]
Elküldve: 2003. 12. 19. 15:25
[ 2003. december 19.: Remus szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 19. 19:07
idézet:
Ezt írta Remus:
Nekem is Gigabyte alaplapom van.Nekem egy kicsit furcsa hogy ha kikapcsolom a gépet az optikai egerem tovább ég(PS/2). Ez normális dolog? Nincs bekapcsolva a biosba a duplaklikkes inditás.Várom a hozzászolásokat.
[ 2003. december 19.: Remus szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Üdvözlet a táborban. kérlek írd meg a lap pontos típusát és rev számát valamint melyik bios-szal működik.
![]()
Elküldve: 2003. 12. 19. 19:08
szomorú ha ennyire inaktívak a fazonok.
Elküldve: 2003. 12. 19. 19:18
idézet:
Ezt írta ARK ANGEL:
Üdvözlet a táborban. kérlek írd meg a lap pontos típusát és rev számát valamint melyik bios-szal működik.
[/quote]
HI!
Ez egy GA-7n400-L lap F5-ös biossal.Nemtudom mi az a rev szám.
Elküldve: 2003. 12. 19. 19:35
idézet:
Ezt írta Remus:
HI!
Ez egy GA-7n400-L lap F5-ös biossal.Nemtudom mi az a rev szám.[/quote]
A rev. = revision átdolgozott, javított kiadást jelent az alaplapnál.
nekem az usb-s egerem akad össze valszeg az integrált hangkeltő cuccal néha, de tudom kezelni a helyzetet és a stabilítást nem befolyásolja és nem is bosszantó.
remélem a te lapoddal azonossal bíró fórumozok reagálnak rá érdemben. az adott bios beálítását nem ismerem. az egér ill. a ps2 port kezeléssel kapcsolatos elemeket kéne megkuksiznod.
AZ f5-ös bios többek között pedig pont ezeket a hibákat javítja:
-Fix windows xp show unknow device if unplug ps2 KBC & MOUSE
-Fix windows 98 show unknow device in device management
bocs az angolért, de mindig a hivatalos ismertetést teszem be.
minden jót!
Elküldve: 2003. 12. 19. 19:46
Elküldve: 2003. 12. 19. 19:59
idézet:
Ezt írta Remus:
Thx a hozzászolást de sajna a biosba nincs erre utalo dolog.Olyan van hogy gép inditása dupla klikkel de kivan kapcsolva az is.Írtak már egy páran más forumban is és ugytünik "normális" dolog[/quote]
nincs mit. nem hiszem, hogy túl sokat segítettem.![]()

Súgó
A téma zárva.