HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#721 Felhasználó inaktív   Brown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 21. 20:06

Sziasztok!

Mától én is a Gigabyte alaplapok boldog tulajdonosa vagyok. Sikerült beszereznem egy GA-7N400 Pro2 (rev.2) lapot. Minden jól működik, eddíg nincs bajom vele, leszámítva (gondolom) a téves procihőmérséklet mérését és a feszültségek értékeit egyes prgik által. Szóval most zárt házban a proci 67fokos, mind a BIOS, mind a Speedfan és az Everest szerint is. Egyedül a Sandra írja hogy CPU 38 fokos, MB 42 fokos és valami Power/AUX temp 67 fokos. Ami a feszültségértékeket illeti +12V ág, 11.7V, -12V ág, 9.15V!!! DTK 400Wattos tápom van és az előző alaplappal ilyen értékeket nem produkált. Jah a CPU VCore-ja 1.7 Volt 1.65 helyett (2800+Barton), legalább is ezek programok által feltüntetett érték ez. BIOS-ban nem tudom megváltoztatni, ugyanis csak növelni lehet.
Kicsit bizonytalan vagyok e témákban, hogy mi lehet a probléma.
Esetleg találkozott valaki ilyen esetekkel?

#722 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 23:29

Az újjabb biost érdemes feltenni, de semmi sem fog változni valószínüleg, mivel a hőmérsékletet a processzor magjába beépített szenzorból olvassa ki a lap, így ezért 67 fokos a procid.
Nekem egy Cooler Master Aero7 Lite borda hűt Coolink 8 cm-es 21 db zajú motorral és ez alapon kb. most 55 fokon jár.
Egyébbként az alaplap mindent teljesen pontosan olvas és ennek megfelelően mutat ki.

Csak a satnya ASUS és ABIT alaplapok mutatnak ilyen 30-35 fokokat, ami nevetséges.
Nézd meg, hogy ezekben az ASUS, ABIT és társaiban a processzorfoglalat alatt van beépítve az érzékelő.

Nyugi jó lapot választottál!

#723 Felhasználó inaktív   Brown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 00:06

Idézet: Tsabi5 - Dátum: 2004. júl. 21., szerda - 22:29

Az újjabb biost érdemes feltenni, de semmi sem fog változni valószínüleg, mivel a hőmérsékletet a processzor magjába beépített szenzorból olvassa ki a lap, így ezért 67 fokos a procid.
Nekem egy Cooler Master Aero7 Lite borda hűt Coolink 8 cm-es 21 db zajú motorral és ez alapon kb. most 55 fokon jár.
Egyébbként az alaplap mindent teljesen pontosan olvas és ennek megfelelően mutat ki.

Csak a satnya ASUS és ABIT alaplapok mutatnak ilyen 30-35 fokokat, ami nevetséges.
Nézd meg, hogy ezekben az ASUS, ABIT és társaiban a processzorfoglalat alatt van beépítve az érzékelő.

Nyugi jó lapot választottál!

Első teendőm volt a legújabb BIOS beleégetése, de változást nem hozott. Amíg minden rendben működik, addíg nyugodt vagyok.

#724 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 00:08

Evek ota csa Gigabyte alaplapot hasznalok. Szeretnem lecserelni a 8IRXP-t egy 8I875-re, van valakinek tippje hogy hol lehet kapni mert a Neten nem talaltam magyar boltot amelyik ezt a tipust arusitana... :confused:
SW

#725 Felhasználó inaktív   RealPhoenix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 01:04

Menj az aliens computersbe, a kiraly utcaban van, es csak jot mondhatok arrol a boltrol, eddig akarmi volt, mindig megoldodott a problemam, mig pl a users computers-nel ennek csak az ellentetje mondhato el.
PL: ramsoztak egy egeret, microsoft explorer 3.0-asat, s csak erdekesseg keppen megkerestem neten hol lehet kapni hasonlot, es az aliensben a 4.0as ilyen eger kerult annyiba mint ez a szar, ami viszont a szar usersban kb 12ert volt, vagyis ezegyszer jol bebuktam 2e forintot, mert ugyanaz 2e-vel lett volna olcsobb az aliensben, de vegulis mind1, mert soha tobbe nem megyek a USERS bolt kozelebe, rohadt csalok.

Amugy az alomlapoddal kapcsolatban: ha gigabytes lap, akkor ok tutti behozatjak neked ha kulon szemelyesen megrendeled
Asus P5WD2-Premium, Intel P4840EE@3833MHZ 2*1M cache, Corsair 1G 1GHZ, GF6600, Chieftech Dragon, 550W Chieftech tap, Philips109S4 Lightframe 3, 2*250G winch, Canon LPB-810, Thomson WHP 540D, Logitech MX518,Ninja1000;

#726 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 08:02

Idézet: Brown - Dátum: 2004. júl. 21., szerda - 21:06

Sziasztok!

Mától én is a Gigabyte alaplapok boldog tulajdonosa vagyok. Sikerült beszereznem egy GA-7N400 Pro2 (rev.2) lapot. Minden jól működik, eddíg nincs bajom vele, leszámítva (gondolom) a téves procihőmérséklet mérését és a feszültségek értékeit egyes prgik által. Szóval most zárt házban a proci 67fokos, mind a BIOS, mind a Speedfan és az Everest szerint is. Egyedül a Sandra írja hogy CPU 38 fokos, MB 42 fokos és valami Power/AUX temp 67 fokos. Ami a feszültségértékeket illeti +12V ág, 11.7V, -12V ág, 9.15V!!! DTK 400Wattos tápom van és az előző alaplappal ilyen értékeket nem produkált. Jah a CPU VCore-ja 1.7 Volt 1.65 helyett (2800+Barton), legalább is ezek programok által feltüntetett érték ez. BIOS-ban nem tudom megváltoztatni, ugyanis csak növelni lehet.
Kicsit bizonytalan vagyok e témákban, hogy mi lehet a probléma.
Esetleg találkozott valaki ilyen esetekkel?

irták semmi gond nem lesz vele. tényleg jol jártál mert egy jo kis lap

#727 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 08:07

RealPhoenix!

Ezer koszonet, megprobalom oket...

Szerkesztette: S W 2004. 07. 22. 08:08 -kor

SW

#728 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 10:30

Felhivtam az Alien Computert es kozoltek hogy egyedi megrendeleseket nem tudnak kielegiteni csak azt tudnak adni amit a CHS behoz... Roviden ennyit a kereskedelemrol...

Tesse'k mondani ez ma'r Europa?

Hmmm... Becsben 130 Euro, legalabb kira'ndulok egyet, a kereskedok meg egye'k meg amit foztek...
SW

#729 Felhasználó inaktív   RealPhoenix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 12:20

Figy, egyik nap megyek oda be, megkerjem neked a lapot??

Tenyleg kell??

-valoszinusitem hogy azert mondtak, mert nem ismernek, es telefonon keresztul inkabb ezt mondjak, mintsem bizonytalansagba rendeljenek-

Szoval??
/csak mert ha igen, akkor majd ha megyek be szolok neked elotte emailben, talalkozunk, es egyutt bemegyunk, nezd meg mennyibe kerul a lap, es sztem a felet hozd el majd oda es megprobalom megdumalni veluk/
Asus P5WD2-Premium, Intel P4840EE@3833MHZ 2*1M cache, Corsair 1G 1GHZ, GF6600, Chieftech Dragon, 550W Chieftech tap, Philips109S4 Lightframe 3, 2*250G winch, Canon LPB-810, Thomson WHP 540D, Logitech MX518,Ninja1000;

#730 Felhasználó inaktív   RealPhoenix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 13:08

Na rakerdeztem, es most mondta hogy utananez, bar tudomasa szerint magyarorszagra ilyen lapot meg nem is hoztak, es valoszinuleg nem is fognak, de ranez a dologra, es esetleg talan valami egyedi rendelessel el tudjak intezni, igy jo??

Amugy miert pont ez a lap kell, miben mas mint mas 875P chipsetes?? mit tud amit nem vettem volna eszre??

Szerkesztette: RealPhoenix 2004. 07. 22. 13:11 -kor

#731 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 15:00

A segitse'gedet terme'szetesen elfogadom, ha valo'ban meghozatja'k - e'sszeru hata'rokig - terme'szetesen kifizetem.
A GA-8IRXP-t pe'ldaul a www.chip.de cikk hata'sa'ra vettem meg / akkor 2 e've az volt a ra'cio benne hogy az 1.6 Northwood minden a'llitgata's ne'lkul futott - es azo'ta is fut - 133 FSb-n teha't 2.13 GHz-n windoze-val vagy Linux-al zokszo' ne'lkul. A mostani aja'nla'suk a GA-8KNXP de ez brutto 60,000 Ft , ennyit nem e'r meg sza'momra igy a tobbi kozul va'logatva a GA-8I875-re esett a va'laszta'som...
Tudod, kinek a szoke kinek a barna de a legjobb a mindke't szint megtalalod reggel a hajkefe'dben a furdoszoba-polcon... :nevet:
SW

#732 Felhasználó inaktív   colo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 22. 15:10

Sziasztok.

Most neztem a tomshardware-n az Intel 865/875 chippes alaplapok julius 12-i tesztjeit. Nagyon erdekes !
A Gigabyte 8KNXP vegigverte az egesz mezonyt, es meg csak veteli ajanlatot sem kapott!!!
A korabbi, 2003 julius 7-i tesztelesek alkalmaval (szinten Intel 865/875) 'legjobb' alaplapnak minositettek ami igy is van. Mellete az MSI 865-os lapjat emlitettek, az Asus-rol szo sem volt!!
Bezzeg most!!! " Legjobb"-nak az Asus-t iteltek ?!,az Aopen es Biostar termekei elott!!
Csak halkan kerdezem: Mi alapjan kapta ez a 'sercego' kondenzatoros ,nem a legfelszereltebb ,aszinkron memoria hajtast nem ismero alplap a 'legjobb' elismerest?,
('Legjobb' alatt nem a szo szerinti legjobbat ertem ,-mert ezen alaplapok mindegyike kivalo- ,hanem a tesztelesek alkalmaval a kimagaslo erdmenyekre gondoltam.)
Van ennek az oldalnak meg hitelessege ,vagy hasonlo sorsra jut mint az Nvidia....?

Udv:Colo

#733 Felhasználó inaktív   colo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 15:19

S W !

Nyugodtan valaszthatod a 8K1100-as tipust is nem fogsz csalodni benne ,es az ara is baratsagos.

#734 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 15:51

Idézet: colo - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 16:19

S W !

Nyugodtan valaszthatod a 8K1100-as tipust is nem fogsz csalodni benne ,es az ara is baratsagos.

E'rte'kelem e's koszonom a jo'indulatodat de szeretne'k e'n donteni a va'sa'rla'sban ne a kereskedo''...
SW

#735 Felhasználó inaktív   Brown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 24. 21:31

Idézet: adamsky - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 7:02

irták semmi gond nem lesz vele. tényleg jol jártál mert egy jo kis lap

Igen, de egy kicsit aggaszt, hogy mindegyik tesztprogi 1.7Voltot ír ki 1.65 helyett.  :confused:

#736 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 20:57

Idézet: colo - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 16:19

S W !

A Gigabyte oldalán 8IK1100 Rev.2.0 -t találtam, az Aliencomputers oldalán nem irják hogy a régi vagy az ujabb Rev2.0-t árulják...?
SW

#737 Felhasználó inaktív   enterprise128k 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 20:30

Üdv !

Tudom most a Gigabyte tulajok nem fognak a szívükbe zárni,de én többet
ilyen lapot nem veszek az biztos.Volt anno egy Gigabyte 845i alaplapom
pontos típusra már nem emlékszem,de iszonyú szívás volt amíg rá nem jöttem,
hogy hibás az alaplap.Szerencsére garanciális volt és cserélték.Hogy ne
maradjak gép nélkül addig vettem ideiglenesen egy olcsó AMD 1700+
+ egy ECS 735-öt. Aztán végül is meghagytam az AMD-s konfigot. Nem is azért
mert az AMD picit gyorsabb volt az 1.5-ös P4-től,hanem mert a P4-et
tudtam eladni több pénzért.Az ECS kisebb hibákat leszámítva elég jól
muzsikált,de aztán úgy 1 év után kicsit kezdett vacakolni,elszállt a LAN stb...
Vissza cserére.És ekkor gondoltam úgy mivel mindenki csak jót írt a Gigabyte lapokról
és a GA-7N400 Pro2-ről,adok még egy esélyt a Gigának.Hát még ilyen vacak lapom,
főleg ennyi pénzért(4x annyiba kerül mint az ECS) nem volt.Amit elismerek picit
gyorsabb mint az ECS,de ez az NForce2 miatt van.És most jöjjenek "kedvenc" lapom
apróságai:

1. állandó fagyások (a proc nincs húzva),a system újra volt telepítve.Volt próbálva
Win98,XP,IDE drive nélkül és azzal stb...
2. ez csak apróság de lassabban indul el mint az ECS.Minden
RAID és egyebek letiltva a BIOS-ban.(már csak azért is mert a RAID sem remekelt ebben
a vacak lapban).
3. ez is apróság de a fapados ECS tudta azt hogy ha lenyomtam egy funkcióbillentyűt
akkor ki tudtam választani miről bootoljon a gép.
A 2. és 3. pont apróság és engem annyira nem is zavar,de a társam akivel együtt
használjuk a gépet már csak emiatt is szeretett volna "finoman" elbeszélgetni
e "csoda" gyártójával.
4. A nem RAID-es IDE port sem az erőssége,mert olyan ez az IDE,hogy IDE sem
mindegy mit köt az ember,és milyen sorrendben.Hol egy CDROM-ot nem kedvel,hol
egy HDD-t.Az ECS ebben is engedékenyebb volt.
5. Hamár IDE-nél tartok,ez talán a "kedvencem" ebben az elektro-temetőben.
Fagyás utan,vagy restart után,esetleg sima bekapcsnál eléggé amnéziás szegényke
hol az egyik HDD-t felejti el hol a másikat,de van úgy hogy mindegyiket .Vagy csak
egyszerűen a detektálásnál lefagy.Ja és volt már olyan is hogy Windows használat
közben bűvészkedett a Giga, egyik pillanatban még meg volt a 80GB-s HDD a másikban
meg már eltünt,ami után ráadásul bad sectorok is keletkeztek a HDD-n,kis adatvesztéssel
amiért külön köszönet a Gigabyte-nak.
6. A fenti dolgok tuning nélkül jöttek elő,de ha már ilyen lapja van valakinek persze a
tuningra is gondol.Jelzem az ECS-ben a proc 1466 helyett simán ment 1650-en sőt amit
nem értek hogyan mert a SiS 735 nem tud 166MHz-s FSB de próbaképpen működött 11x166MHz-en.
Persze alapfeszen,mert az ECS nem tudott feszt emelni.Erre ez a Giga (én még Mega-nak sem
nevezném) alapfeszen nem tudta elérni azeket a MHz-eket.Feszt emelve (ja nagyon "tetszik"
az hogy csak 10%-ot enged feszt emelni),igaz már elérte a cca 1900 MHz-et.
7. Nem lehet a memóriánál a CL-t 2.5 helyett 3-ra áttenni.Azaz át lehet,de utána el sem
indul a gép.
8. Én elhiszem hogy a Giga úgy gondolta hogy tökéletes lapot alkotott,de azért nem ártott
volna ha a lapra szerel egy clear CMOS jumpert.Nem hiszem hogy ne fért volna rá a lapra,
vagy annyit drágított volna.
9. A szorzóállítás is külön kategória.Pl. működik 9.5 x 200 MHz-en, de 7.5x vagy 8.5x200 már sok neki
és el sem indul.

Szóval ez egy FULLEXTRÁS alaplap,amiben ez a kifejezés azt jelenti,hogy tele van
extra hibákkal,amibe az ember FULLadjon bele.

Lehet hogy csak én vagyok finnyás,de 2-ből 2 alaplap nekim kicsit rossz statisztika.

Elnézést ha valamit kihagytam volna,de most "csak" ennyi jutott eszembe.
Elnézést továbbá minden olyan Gigástól,aki szereti ezt a márkát és jólműködő lapja van.

Üdv !

Idézet

Mindent a tuningért: kutyám 40@46 fog, autóm 4 kerék@6 kerék, barátnőm szőke@fekete (+20% IQ),
HT on  2. barátnő 90-60-90 @ 100-60-90

Mindent a tuningért:  kutyám 40@46 fog, autóm 4 kerék@6 kerék, barátnőm szőke@fekete (+20% IQ),
HT on   2. barátnő 90-60-90 @ 100-60-90

#738 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 20:42

Még a legnagyobb "nevek" is gyártanak selejtet, ez ellen nem nagyon lehet tenni.
Nem volt szerencséd... Apropo: Biztos, hogy az alaplap a ludas?  :think:

#739 Felhasználó inaktív   enterprise128k 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 21:55

Hi !

Szinte biztos hogy a lap a ludas. Ez tipikusan az az Anyadeszka (Motherboard) amit lehet is  Anyázni.
Megy is vissza a nagykerbe reklamációra.
Azért az már bosszantó,hogy PII,P3 +BX chipset után nem volt egy olyan konfigom se amire azt mondhattam volna:
No ez tökéletes! De már azzal is megelégednék ha majdnem az lesz.Erre majd nem az lesz...
Mindent a tuningért:  kutyám 40@46 fog, autóm 4 kerék@6 kerék, barátnőm szőke@fekete (+20% IQ),
HT on   2. barátnő 90-60-90 @ 100-60-90

#740 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 22:14

Idézet: enterprise128k - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 22:55

Azért az már bosszantó,hogy PII,P3 +BX chipset után nem volt egy olyan konfigom se amire azt mondhattam volna:
No ez tökéletes! De már azzal is megelégednék ha majdnem az lesz.Erre majd nem az lesz...

a hiba az Ön készülékében van!  ;)

vagy azt is mondhatnám: mindenkinek olyan a gépe, mint amilyen ő maga...  :D
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35