HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#731 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 22. 15:00

A segitse'gedet terme'szetesen elfogadom, ha valo'ban meghozatja'k - e'sszeru hata'rokig - terme'szetesen kifizetem.
A GA-8IRXP-t pe'ldaul a www.chip.de cikk hata'sa'ra vettem meg / akkor 2 e've az volt a ra'cio benne hogy az 1.6 Northwood minden a'llitgata's ne'lkul futott - es azo'ta is fut - 133 FSb-n teha't 2.13 GHz-n windoze-val vagy Linux-al zokszo' ne'lkul. A mostani aja'nla'suk a GA-8KNXP de ez brutto 60,000 Ft , ennyit nem e'r meg sza'momra igy a tobbi kozul va'logatva a GA-8I875-re esett a va'laszta'som...
Tudod, kinek a szoke kinek a barna de a legjobb a mindke't szint megtalalod reggel a hajkefe'dben a furdoszoba-polcon... :nevet:
SW

#732 Felhasználó inaktív   colo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 22. 15:10

Sziasztok.

Most neztem a tomshardware-n az Intel 865/875 chippes alaplapok julius 12-i tesztjeit. Nagyon erdekes !
A Gigabyte 8KNXP vegigverte az egesz mezonyt, es meg csak veteli ajanlatot sem kapott!!!
A korabbi, 2003 julius 7-i tesztelesek alkalmaval (szinten Intel 865/875) 'legjobb' alaplapnak minositettek ami igy is van. Mellete az MSI 865-os lapjat emlitettek, az Asus-rol szo sem volt!!
Bezzeg most!!! " Legjobb"-nak az Asus-t iteltek ?!,az Aopen es Biostar termekei elott!!
Csak halkan kerdezem: Mi alapjan kapta ez a 'sercego' kondenzatoros ,nem a legfelszereltebb ,aszinkron memoria hajtast nem ismero alplap a 'legjobb' elismerest?,
('Legjobb' alatt nem a szo szerinti legjobbat ertem ,-mert ezen alaplapok mindegyike kivalo- ,hanem a tesztelesek alkalmaval a kimagaslo erdmenyekre gondoltam.)
Van ennek az oldalnak meg hitelessege ,vagy hasonlo sorsra jut mint az Nvidia....?

Udv:Colo

#733 Felhasználó inaktív   colo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 15:19

S W !

Nyugodtan valaszthatod a 8K1100-as tipust is nem fogsz csalodni benne ,es az ara is baratsagos.

#734 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 22. 15:51

Idézet: colo - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 16:19

S W !

Nyugodtan valaszthatod a 8K1100-as tipust is nem fogsz csalodni benne ,es az ara is baratsagos.

E'rte'kelem e's koszonom a jo'indulatodat de szeretne'k e'n donteni a va'sa'rla'sban ne a kereskedo''...
SW

#735 Felhasználó inaktív   Brown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 24. 21:31

Idézet: adamsky - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 7:02

irták semmi gond nem lesz vele. tényleg jol jártál mert egy jo kis lap

Igen, de egy kicsit aggaszt, hogy mindegyik tesztprogi 1.7Voltot ír ki 1.65 helyett.  :confused:

#736 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 20:57

Idézet: colo - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 16:19

S W !

A Gigabyte oldalán 8IK1100 Rev.2.0 -t találtam, az Aliencomputers oldalán nem irják hogy a régi vagy az ujabb Rev2.0-t árulják...?
SW

#737 Felhasználó inaktív   enterprise128k 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 20:30

Üdv !

Tudom most a Gigabyte tulajok nem fognak a szívükbe zárni,de én többet
ilyen lapot nem veszek az biztos.Volt anno egy Gigabyte 845i alaplapom
pontos típusra már nem emlékszem,de iszonyú szívás volt amíg rá nem jöttem,
hogy hibás az alaplap.Szerencsére garanciális volt és cserélték.Hogy ne
maradjak gép nélkül addig vettem ideiglenesen egy olcsó AMD 1700+
+ egy ECS 735-öt. Aztán végül is meghagytam az AMD-s konfigot. Nem is azért
mert az AMD picit gyorsabb volt az 1.5-ös P4-től,hanem mert a P4-et
tudtam eladni több pénzért.Az ECS kisebb hibákat leszámítva elég jól
muzsikált,de aztán úgy 1 év után kicsit kezdett vacakolni,elszállt a LAN stb...
Vissza cserére.És ekkor gondoltam úgy mivel mindenki csak jót írt a Gigabyte lapokról
és a GA-7N400 Pro2-ről,adok még egy esélyt a Gigának.Hát még ilyen vacak lapom,
főleg ennyi pénzért(4x annyiba kerül mint az ECS) nem volt.Amit elismerek picit
gyorsabb mint az ECS,de ez az NForce2 miatt van.És most jöjjenek "kedvenc" lapom
apróságai:

1. állandó fagyások (a proc nincs húzva),a system újra volt telepítve.Volt próbálva
Win98,XP,IDE drive nélkül és azzal stb...
2. ez csak apróság de lassabban indul el mint az ECS.Minden
RAID és egyebek letiltva a BIOS-ban.(már csak azért is mert a RAID sem remekelt ebben
a vacak lapban).
3. ez is apróság de a fapados ECS tudta azt hogy ha lenyomtam egy funkcióbillentyűt
akkor ki tudtam választani miről bootoljon a gép.
A 2. és 3. pont apróság és engem annyira nem is zavar,de a társam akivel együtt
használjuk a gépet már csak emiatt is szeretett volna "finoman" elbeszélgetni
e "csoda" gyártójával.
4. A nem RAID-es IDE port sem az erőssége,mert olyan ez az IDE,hogy IDE sem
mindegy mit köt az ember,és milyen sorrendben.Hol egy CDROM-ot nem kedvel,hol
egy HDD-t.Az ECS ebben is engedékenyebb volt.
5. Hamár IDE-nél tartok,ez talán a "kedvencem" ebben az elektro-temetőben.
Fagyás utan,vagy restart után,esetleg sima bekapcsnál eléggé amnéziás szegényke
hol az egyik HDD-t felejti el hol a másikat,de van úgy hogy mindegyiket .Vagy csak
egyszerűen a detektálásnál lefagy.Ja és volt már olyan is hogy Windows használat
közben bűvészkedett a Giga, egyik pillanatban még meg volt a 80GB-s HDD a másikban
meg már eltünt,ami után ráadásul bad sectorok is keletkeztek a HDD-n,kis adatvesztéssel
amiért külön köszönet a Gigabyte-nak.
6. A fenti dolgok tuning nélkül jöttek elő,de ha már ilyen lapja van valakinek persze a
tuningra is gondol.Jelzem az ECS-ben a proc 1466 helyett simán ment 1650-en sőt amit
nem értek hogyan mert a SiS 735 nem tud 166MHz-s FSB de próbaképpen működött 11x166MHz-en.
Persze alapfeszen,mert az ECS nem tudott feszt emelni.Erre ez a Giga (én még Mega-nak sem
nevezném) alapfeszen nem tudta elérni azeket a MHz-eket.Feszt emelve (ja nagyon "tetszik"
az hogy csak 10%-ot enged feszt emelni),igaz már elérte a cca 1900 MHz-et.
7. Nem lehet a memóriánál a CL-t 2.5 helyett 3-ra áttenni.Azaz át lehet,de utána el sem
indul a gép.
8. Én elhiszem hogy a Giga úgy gondolta hogy tökéletes lapot alkotott,de azért nem ártott
volna ha a lapra szerel egy clear CMOS jumpert.Nem hiszem hogy ne fért volna rá a lapra,
vagy annyit drágított volna.
9. A szorzóállítás is külön kategória.Pl. működik 9.5 x 200 MHz-en, de 7.5x vagy 8.5x200 már sok neki
és el sem indul.

Szóval ez egy FULLEXTRÁS alaplap,amiben ez a kifejezés azt jelenti,hogy tele van
extra hibákkal,amibe az ember FULLadjon bele.

Lehet hogy csak én vagyok finnyás,de 2-ből 2 alaplap nekim kicsit rossz statisztika.

Elnézést ha valamit kihagytam volna,de most "csak" ennyi jutott eszembe.
Elnézést továbbá minden olyan Gigástól,aki szereti ezt a márkát és jólműködő lapja van.

Üdv !

Idézet

Mindent a tuningért: kutyám 40@46 fog, autóm 4 kerék@6 kerék, barátnőm szőke@fekete (+20% IQ),
HT on  2. barátnő 90-60-90 @ 100-60-90

Mindent a tuningért:  kutyám 40@46 fog, autóm 4 kerék@6 kerék, barátnőm szőke@fekete (+20% IQ),
HT on   2. barátnő 90-60-90 @ 100-60-90

#738 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 20:42

Még a legnagyobb "nevek" is gyártanak selejtet, ez ellen nem nagyon lehet tenni.
Nem volt szerencséd... Apropo: Biztos, hogy az alaplap a ludas?  :think:

#739 Felhasználó inaktív   enterprise128k 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 21:55

Hi !

Szinte biztos hogy a lap a ludas. Ez tipikusan az az Anyadeszka (Motherboard) amit lehet is  Anyázni.
Megy is vissza a nagykerbe reklamációra.
Azért az már bosszantó,hogy PII,P3 +BX chipset után nem volt egy olyan konfigom se amire azt mondhattam volna:
No ez tökéletes! De már azzal is megelégednék ha majdnem az lesz.Erre majd nem az lesz...
Mindent a tuningért:  kutyám 40@46 fog, autóm 4 kerék@6 kerék, barátnőm szőke@fekete (+20% IQ),

#740 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 22:14

Idézet: enterprise128k - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 22:55

Azért az már bosszantó,hogy PII,P3 +BX chipset után nem volt egy olyan konfigom se amire azt mondhattam volna:
No ez tökéletes! De már azzal is megelégednék ha majdnem az lesz.Erre majd nem az lesz...

a hiba az Ön készülékében van!  ;)

vagy azt is mondhatnám: mindenkinek olyan a gépe, mint amilyen ő maga...  :D
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#741 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 22:21

Idézet: probalaci - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 23:14

Ilyen Freud-i dolgokba ne menjunk bele... :)

#742 Felhasználó inaktív   enterprise128k 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 00:03

Idézet: probalaci - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 21:14

Hi !

Laci Te
Hallod-e !

Te Próbalaci ne próbálgass !  :) A készülékemben nincs hiba !
"mindenkinek olyan a gépe, mint amilyen ő maga..." - remélem ezt nem úgy értetted, hogy ha hibás a gépem én is az vagyok ?  :)
Nem egy gépet raktam össze,instaláltam hidd el. Az hogy a sajátommal ilyen peches vagyok az meg csak egyszerűen balszerencse. Egyébként az előző Gigalap is ami vissza lett küldve reklamációra arról is kiderült hogy gyátási hiba okozta a gondokat és nem is lehetett javítani,így hát cserélte a nagyker.És hacsak nem dolgozom a Gigabyte-nál (de a hibás készülékem  úgy emlékszik hogy nem) akkor semmi közöm a gyártási hibákhoz.
Most megyek aludni mert korán kelek.

Jó éjszakát ! Jó szórakozást !  :)

#743 Felhasználó inaktív   Rozoga 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 12:53

Idézet: enterprise128k - Dátum: 2004. júl. 27., kedd - 1:03

Hi !

Laci Te
Hallod-e !

Ehhe,ehhe furcsa a nagy számitógépes sápadarcúak tábora.....
Tavaj illenkor MO-n nem nagyon volt eltejedve a Giga /persze azért volt/, idébb jöttem egy országgal itt meg a csapban is gigabyte léc volt. Néztem is mint a tulok, se ABIT, se ASUS, elvétve MSI, aOpen.
Vettem hát aOpent, és Gigabyte-ot. MEgy is minden gond nélkü ma is mindegyik. /A giga valóban felejt néha el eszközt :D /
Na de az itteni számtechesek legalább annyira fikázzák a Giga-t mint mi otthon az ABIT-ot.....
Lehet hogy ez elterjedés függő??? :think:
Nem az a baj , hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerités............

#744 Felhasználó inaktív   Alvin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 18:42

Én egy 7NNXP tulaj vagyok...

Nagyon tetszik ez a lap. Asszem ez az nforce2 közül az egyik legjobb lapocska. Van még egy Epox 8RDA3+ is. Mondanom se kell hogy melyik a gyorsabb.

A kékledes ventije eléggé halk, ami a DPS-n van. Mondjuk ez most a chipsetet hűti mivel HT101-em van 2 vetivel és nem vérne el a 2. venti ezért le kellett szedni. Így most a DPS-t egy 8 cm-es venti boldogítja:)

2*512 Hynixal használom d43-sal. Eddig problémám nem volt vele, minden pöccenésre müxik.
Védd a fákat, egyél hódot!

#745 Felhasználó inaktív   enterprise128k 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 20:51

Idézet: Rozoga - Dátum: 2004. júl. 27., kedd - 11:53

Ehhe,ehhe furcsa a nagy számitógépes sápadarcúak tábora.....
Tavaj illenkor MO-n nem nagyon volt eltejedve a Giga /persze azért volt/, idébb jöttem egy országgal itt meg a csapban is gigabyte léc volt. Néztem is mint a tulok, se ABIT, se ASUS, elvétve MSI, aOpen.
Vettem hát aOpent, és Gigabyte-ot. MEgy is minden gond nélkü ma is mindegyik. /A giga valóban felejt néha el eszközt :D /
Na de az itteni számtechesek legalább annyira fikázzák a Giga-t mint mi otthon az ABIT-ot.....
Lehet hogy ez elterjedés függő??? :think:

Üdv !

Az az eggyel odébb ország melyik ? Volt 2 Abitom is,de azokkal nagyon meg voltam,elégedve.
(leszámítva a kondi-kondit,mert az az egyikben elfáradt). De inkább a kondi púposodjon
ki az Abitban,mint az ütőér a gigám mellett a Gigámtól...
A Giga felejt,én meg ezt nem felejtem el neki. Amúgy kösz a megerősítést hogy a Giga is
hibázhat,nem csak én találtam ki,vagy nem értek a gépekhez.

#746 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 17:16

Idézet: RealPhoenix - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 14:08

Na rakerdeztem, es most mondta hogy utananez, bar tudomasa szerint magyarorszagra ilyen lapot meg nem is hoztak, es valoszinuleg nem is fognak, de ranez a dologra, es esetleg talan valami egyedi rendelessel el tudjak intezni, igy jo??

Bátorkodom megkérdezni: ez ügyben történt valami fejlemény...? :confused:
SW

#747 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 29. 18:46

Nekem regota van Giga lapom,de en ezt penzert sem adnam holmi A betus:D  lapert oda.
En nem szivtam meg nagyot ezzel a lappal.
Havernak viszont van egy p4-es giga lapja es azon a kondik puposodtak ki.
Szal mindenben van szar szeria,de giga azert giga es nem A.. es A...:D
Ez csak az en velemenyemet tukrozi,ezt hangsulyozom.

#748 Felhasználó inaktív   Eeneke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 30. 11:11

Sziasztok!

Éppen gépfejlesztés előtt állok, és kicsit körülnéztem az alaplapok körül. Igazából a szokásos kettő A. mellett a Gigabyte maradt meg az arénában a stabilitás miatt. Meg nincs kedvem 3* szaladgálni vissza az üzletbe egy jó alaplapért. De aztán szétnézve több hardverrel foglalkozó oldal hírei és fórumai között, egyértelműen a Gigabyte jött ki nyerőként.
A következő alaplapokon gondolkodom:
7N400-L ill 7N400-L1
Megnézve a hivatalos oldalt, csak a következő eltérést találtam:
7N400-L1:
Integrated Peripherals
MCP integrated NVIDIA MAC with Realtek 8201 LAN PHY chip
Realtek ALC650 Audio AC'97 Codec
7N400-L:
Integrated Peripherals
Realtek 8100C LAN chip
Realtek ALC650/655 Audio AC'97 Codec
A kérdés az, hogy mit számít ez? Vagy miért csináltak ebből egy L1 verziót?
És hogy jól sejtem-e, hogy ezek az L jelölésű alaplapok a 7N400 pro2-nek olyan verziói, ahol elhagyták a Firewire vezérlőt és a Serial Ata-t és a duálBiost?
Igazából valamelyik L verziójúban szeretnék egy 2500+ Bartont enyhén húzni. Ezeknél is kijött-e 2.0-ás verzió vagy bármelyiket meg lehet venni?

#749 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 01. 18:32

Hi,

Huh, kicsit hosszú idő volt átolvasni a topicot  :) , habár csak a 2004es hozzászólásoktól kezdtem :D
Volna pár kérdésem, mivel augusztus vége felé tervezek egy új gép vásárlását, amiben majd giga 7N400Pro2 lap és 9800Pro VGA lesz (remélhetőleg).
- minden giga termékre 3 év gyártói garancia van? És akkor ezt rövidítik le a forgalmazók, ha nem annyi?
- hátrébb olvastam, hogy zalman CPU hűtőt nem lehetett rá szerelni a lapokra, de lett vmi megoldás. A 7N400Pro2 re minden "fúrás-faragás" nélkül rá fog-e menni a Zalman CNPS7000 Cu hűtő?
- nem alaplap, de a giga9800Pro128MB (2 v. 3 év gar.) jobban megéri-e, mint a HIS ICE-Q 9800Pro? (1000 Ft-tal drágább a giga)
  - van valakinek tapasztalata giga VGA-val? (Hamár ez gigabyte-os topic :p )

előre is kössz,
gene
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#750 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 18:41

Még vmi, ha jól emlékszem a giga -n lévő hangcucc nem a legjobb, szerintetek :)
Arra lennék kiváncsi, ha én csak fejhallgatón hallgatnám az mp3-akat, filmeket és a játékokat, akkor érdemes-e beruházni egy hangkártyára vagy arra elég az alaplapi?

kössz, gene
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.