HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#751 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 01. 18:54

Idézet: gene - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 19:32

- nem alaplap, de a giga9800Pro128MB (2 v. 3 év gar.) jobban megéri-e, mint a HIS ICE-Q 9800Pro? (1000 Ft-tal drágább a giga)

nincs pofám HIS-képet berakni a gigás topic-ba, ezért csak a link:

HIS 9800Pro IceQ dimensions

és ha rákeresel az "iceq" szóra a videókártyák között, fogsz találni infókat is!

de persze a Gigabyte sem lehet rossz!  ;)
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#752 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 10. 20:28

Helo

Fejlesztésen gondolkodom én is.
PIII Tua -> AMD 2500+ Barton
Vidijó kártya (9600 Pro), hangkártya (Terratec Sky), wincsi marad.
Gigában gondolkodom, de nem tudom melyiket válasszam. Mit javasoltok? A proci előbb utóbb húzva lesz (inkább utóbb), ha engedi. És halk hűtő menne bele vmelyik Zalman 7000.

Előre is köszi
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#753 Felhasználó inaktív   ctg 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 11. 13:13

Hali mindenki!

Gigabyte-os lettem  ;)

Eddig Epox-om volt, dehát cserélni kellett a gépet.

Egy pici kérésem lenne valakihez, akinek van esetleg :

7VT600 1394 -hez keresnék valami tuning bios-t, ami a a 166-os alapú procik esetén ha 200 -ra vágom az FSB-t , nem emeli 40 MHz-re a PCI -t meg AGP 80-ra, hanem maradna 33/66 !
Létezik ilyen?
Ha 200-as alapú procc van benne akkor alapból tudja , de sajna 166-osnál már nem.
Előre is kössz.

#754 Felhasználó inaktív   dzsoncika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 19:20

Szevasztok!

Olyan problémára keresném a választ, ha tud rá vki megoldást, XP Prof SP1-es csomagot szeretném feltelepíteni a következő konfigra. Gigabyte GA-8TRS300M alaplap, 2400 cell proci 512 PQI ram.
A telepítendő fájlok felmásolása után, mikor megkezdené a windos telepítését 1-2 perc után megáll CRC hibára hivatkozva, és már több brobálkozás elenére sem sikerült ezen a ponton tovább vinni a telepítést. probálkozás alatt azt értem, hogy másik meghajtó másik lemez, csere ram.
Ha vki találkozott már hasonló hibával megköszönném a segítségét. :confused:

#755 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 19:43

Idézet: dzsoncika - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 18:20

Szevasztok!

Olyan problémára keresném a választ, ha tud rá vki megoldást, XP Prof SP1-es csomagot szeretném feltelepíteni a következő konfigra. Gigabyte GA-8TRS300M alaplap, 2400 cell proci 512 PQI ram.
A telepítendő fájlok felmásolása után, mikor megkezdené a windos telepítését 1-2 perc után megáll CRC hibára hivatkozva, és már több brobálkozás elenére sem sikerült ezen a ponton tovább vinni a telepítést. probálkozás alatt azt értem, hogy másik meghajtó másik lemez, csere ram.

Szia!

A vinyo es a CD olvaso egy kabelen van?
A vinyo nem hibas veletlenul?
A csere ram biztos, hogy jol mukodott? (Le kellett volna egy memoria tesztet is futtatni)
Lehet az  IDE kabel is hibas!
Lehet meg a proci is hibas!
Lehet az alaplap is hibas!

Ha az elsore nemleges a valasz, akkor erdemes egy szervizbe elvinni a gepet (esetleg a vasarlas helyere), mert otthon nem sok eselyed van letesztelni a dolgokat.

#756 Felhasználó inaktív   ctg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 11:16

Idézet: ctg - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 12:13

Hali mindenki!

Gigabyte-os lettem  ;)

Eddig Epox-om volt, dehát cserélni kellett a gépet.

Egy pici kérésem lenne valakihez, akinek van esetleg :

7VT600 1394 -hez keresnék valami tuning bios-t, ami a a 166-os alapú procik esetén ha 200 -ra vágom az FSB-t , nem emeli 40 MHz-re a PCI -t meg AGP 80-ra, hanem maradna 33/66 !
Létezik ilyen?
Ha 200-as alapú procc van benne akkor alapból tudja , de sajna 166-osnál már nem.
Előre is kössz.

Na látom mélyen megvetettek , egy volt Epox-ost :)

Senkinek sincs ilyen lapja ?

Pedig hálálkodnék egy héten át minden nap egyszer e-mailben !  :D

#757 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 19:18

Idézet: ctg - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 10:16

Szia!

Szerintem nincs ilyen bios, mivel ez a fixalhato PCI/AGP elsosorban az alaplap csipkeszletetol fugg.
Ha neked fontos a fix AGP/PCI, akkor nforce2-es (ha jol tudom jelenleg csak ez tudja) alaplapot kellett volna vasarolnod.

#758 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 21:30

Idézet: dzsoncika - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 20:20

Szevasztok!

Udv!

A fentebb emlitett kerdesek jogosak es jok.

Ezzel a lappal olyan tapasztalatom van hogy a Samsung optikai eszkozok kozul ha jol emlekszem akkor a sima CD olvasokkal nincs kibekulve. (harom napom ment ra mier rajottem)  :pokeas:

Egyebkent az ATI chipset rendkivul erzekeny Celeronnal a memoriakra es mem beallitasokra.
BIOS-ban hogy vannak beallitva a mem, cpu opciok? High perf. be van kapcsolva?

#759 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 21:33

Idézet: ctg - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 12:16

Tuningra inkabb nforce2-t kellett volna venned....
via ebben sem a legjobb.. (ehhez a proci kategoriahoz)

#760 Felhasználó inaktív   ctg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 09:03

Idézet: Miki - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 18:18

Szia!

Szerintem nincs ilyen bios, mivel ez a fixalhato PCI/AGP elsosorban az alaplap csipkeszletetol fugg.
Ha neked fontos a fix AGP/PCI, akkor nforce2-es (ha jol tudom jelenleg csak ez tudja) alaplapot kellett volna vasarolnod.

Itt nem a fixálhatóságról van szó, félre ne érts.

Csak az , hogy amit eleve tud, hogy 200 -as procinál mit kell csinálni 200 -as frekin, azt tudni kellene 166-os procinál 200-as frekin is.

Mondjuk így is elmegy emelt pci frekivel 200-on , de nem akarom sokáig így használni, lehet nem tesz jót  az áramköreinek :)

#761 Felhasználó inaktív   umek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 18. 19:29

Idézet: Tinca - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 21:28

Helo

Gigában gondolkodom, de nem tudom melyiket válasszam. Mit javasoltok? A proci előbb utóbb húzva lesz (inkább utóbb), ha engedi. És halk hűtő menne bele vmelyik Zalman 7000.

Előre is köszi

GA-7N400 Pro2

info a laprol

én most ilyet akarok venni, ugyanolyan procit mint a tied, és régóta válogatok, szerintem ez tutto.

#762 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 11:42

sziasztok. segitség kellene  havernak van egy gigabyte GA7VAX  lapja namármost megmondaná vki hogy tudom a biosát frissíteni? met nekem asus lapom van nekem netről befrissíti. azért kell mert vett egy 2.8-as procit és ahoyg tudom azt nem ismeri fel a lap.... sürgős
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#763 Felhasználó inaktív   S W 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 11:55

Idézet: S W - Dátum: 2004. júl. 22., csütörtök - 1:08

Evek ota csa Gigabyte alaplapot hasznalok. Szeretnem lecserelni a 8IRXP-t egy 8I875-re, van valakinek tippje hogy hol lehet kapni mert a Neten nem talaltam magyar boltot amelyik ezt a tipust arusitana... :confused:

A tortenet tanulsa'gos...
Sehol nem tala'ltam GA-8I875-os alaplapot, Ausztria'ban is csak Salzburgban leltem legkozelebb a Neten - oda'ig nem mentem el. Az "AlienComputers" sem tudott segiteni, mondtak hogy soha nem is volt ilyen alaplapjuk, rendelni sem tudnak...
A Gigabyte weboldalat bonge'szgetve meglepodve fedeztem fel hogy a GA-8I875 es a GA-8IK1100 Rev. 2 szinte teljesen azonos csak a Lan es nemi chip-ta'mogatas a kulonbseg! Az azonossa'g oly me'rte'ku hogy a "User's Manual" is GA-8I875/GA-8IK100 ne'ven fut. Milyen jo' hogy a kereskedok tudja'k hogy mit a'rulnak...?
Elmentem, megvettem a GA-8IK1100 Rev 2. alaplapot, terme'szetesen nem csalo'dtam a magyar kereskedelemben mert 34,700 Ft-e'rt meg sem kerdeztek hogy esetleg az osszeszerele'shez nem lenne szukse'gem par darab csavarra...?
Van mit fejlodni...
SW

#764 Felhasználó inaktív   Lord Death 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 12:34

Idézet

Helo

Előre is köszi

Én 8 hónapja használok Giga 7N400Pro2 -t még egyszer sem hagyott cserben 2500+ barton 3200+ megy benne

#765 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 12:48

Idézet: Lord Death - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 13:34

Én 8 hónapja használok Giga 7N400Pro2 -t még egyszer sem hagyott cserben 2500+ barton 3200+ megy benne

Csak megerositeni tudom a kollegat. A 7N400Pro2 nekem is atomstabilan megy. (Csak ha tulhuzom akkor kell lemenni hidba es kibanyaszni az elemet  :D  )
Minden eszközet hasznaltam mar (sata, firewire, raid...) es minden ment tokeletesen, csak dicserni tudom. Ja es van ra 3 ev garancia!
by Augustus
voltam, vagyok, talán leszek is

#766 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 19. 12:57

Idézet: Eisenhower - Dátum: 2004. aug. 19., csütörtök - 12:42

sziasztok. segitség kellene  havernak van egy gigabyte GA7VAX  lapja namármost megmondaná vki hogy tudom a biosát frissíteni? met nekem asus lapom van nekem netről befrissíti. azért kell mert vett egy 2.8-as procit és ahoyg tudom azt nem ismeri fel a lap.... sürgős

Elnavigalsz IDE, letoltod amelyik kell. (nezd meg pontosan milyen verzioju az alaplap GA-7VAX(1394/-A/stb)!!!)
Csinalsz egy boot floppyt, kicsomagolod ra a fileokat, berakod, bootolsz floppyrol, es elvileg mar csinalja is. Ha valahol kerdez ertelem szeruen valaszolsz.
Elvileg van a Gigabyte-nak is ablakok-os BIOS frissitoje, de azt nem ajanlom, lattam mar miatta meghalt alaplapot...
by Augustus

#767 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 11:29

Sziasztok!

Most vettem 1 Gigabyte 7VT880-L alaplapot (még nincs összepakolva a cucc) kíváncsi lennék másnak mit adtak a laphoz. Nekem csak 1 slot helyre helyezhető 2 USB port volt, konkrétan az SPDIF_OUT panelt hiányolom. A tuskesor megvan, rátudok egyet barkácsolni ha éppen muszáj... De ha esetleg jár(t?) volna hozzá...

Szal jár ez hozzá vagy sem?
:think:

#768 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 19:17

Áááá, életem legnagyobb szívása ez a lap.

Vagy én vagyok nagyon  :lama: vagy ez a lap suxx :(

A régi lapomban KT333-asban a procim 2400+ vígan szaladgált 166-os fsb-vel 2800+ként, de ebben a lapban nem tudok állítani fsb-t, csak szorzót tudok állítani. Ha az fsb-t növelem, akkor a PCI órajele is nő szépen, szal nem járható út :(

Nem tudja a fix PCI/AGP sebességet sem, pedig u.ez a chisetű ASUS tudja.

Segítsetek, én vagyok a nagyon láma, vagy ez a lap 1 darab trutyli?

#769 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 19:56

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 12:29

Sziasztok!

Most vettem 1 Gigabyte 7VT880-L alaplapot (még nincs összepakolva a cucc) kíváncsi lennék másnak mit adtak a laphoz. Nekem csak 1 slot helyre helyezhető 2 USB port volt, konkrétan az SPDIF_OUT panelt hiányolom. A tuskesor megvan, rátudok egyet barkácsolni ha éppen muszáj... De ha esetleg jár(t?) volna hozzá...

Szal jár ez hozzá vagy sem?
:think:

Udv!
Tudomasom szerint csak a fulloasabb szerelesu lapokhoz (Pro, tehat nem az -L stb.) adnak minden nyalanksagot, mint peldaul ezt a SPDIF_OUT panelt is.
Egyebkent nehany helyen lehet kapni kulon is ilyen ketyeret. 1-et tudok ahol szokott lenni, vagy tudnak hozni ha epp nincs.  :cool:
by Augustus

#770 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 17:26

Idézet: umek - Dátum: 2004. aug. 18., szerda - 20:29

GA-7N400 Pro2

info a laprol

én most ilyet akarok venni, ugyanolyan procit mint a tied, és régóta válogatok, szerintem ez tutto.

Kösz. És az a kis cooler az északi hídon nem túl hangos? Vagy rögtön le is kell cserélni passzívra?
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.