HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#941 Felhasználó inaktív   medium84 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 18. 18:19

Sziasztok!

Hozzáértő segítségét kérném. Egy igen régi gépem van, de jelenleg nincs keretem teljesen újra beruházni, csak gyorsabb procit, meg több memóriát akarok rakni bele. Az alaplap típusa: Gigabyte GA-6BXE ( http://tw.giga-byte....cts_GA-6BXE.htm ). Akkoriban a legjobbak közé tartozott.
Az a kérdésem, hogy milyen a legjobb proci, amit belerakhatok és hol találok még ilyet? Ja, Slot 1 Socket-ról már van egy átalakítóm, nemtom milyenre, de most egy 700 MHz-es PIII Celeron van benne.

Előre is kösz! Kérlek e-mailben válaszolj! medium84@freemail.hu

-medium....

#942 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 07. 20:39

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 14:46

GA-8TRS300M + kingston kvr400x64c3a/256 ram(ok)+ cerka 2400d,
a ramok 400mhz-n mindig hibáznak, akár dualban akár 2db vagy 1 db is
próbáltam infineon ramokkal is, ue; 333mhz-n rendesen mennek,
mit kellene beállítani, hogy menjen rendesen 400-on?

Üdv Gigabytosok!
Nekm mindkét sz.gépemben Gigabyte deszka lakozik. Egyik 8IG-1000MK,
és a másikban GA-8TRS300M.
Az utóbbiról: http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/artic...cid/1/y/50.html
mindkettővel meg vagyok elégedve. Konfigom aláírásomban.
A két egyforma RAM: Nanya NT256D64S88AAG-7K PC 2100 CL2-esek.
XP-SP1 install sima volt. Az SP2 is.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#943 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 08:49

Idézet: akaido - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 21:39

Üdv Gigabytosok!
Nekm mindkét sz.gépemben Gigabyte deszka lakozik. Egyik 8IG-1000MK,
és a másikban GA-8TRS300M.
Az utóbbiról: http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/artic...cid/1/y/50.html
mindkettővel meg vagyok elégedve. Konfigom aláírásomban.
A két egyforma RAM: Nanya NT256D64S88AAG-7K PC 2100 CL2-esek.
XP-SP1 install sima volt. Az SP2 is.

Ez a lap volt nálam, mert gondoltam árához képest megfelel nekem
GA-8TRS300M

2 hét után ugy kidobtam hogy csak na. Mindegy mennyiért viszik, csak vigyék el mert ennyit egyetlen egy lappal se szivtam. iszonyatosan háklis volt a ramokra, főleg ha dualban akartam használni

Nem tetszett neki a kingmax ram, duálban folyamatosan fagyott. Meg nem volt olyan stabil mint az ASUS P4r800-as

Szerkesztette: Richardka 2005. 01. 11. 08:50 -kor

Már van nettem :)

#944 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:03

A másik

Giga N400pro2-vel kapcsolatban
Nálam is volt olyan lap ugy 5 honapig, mig AMD-és gépem volt (ki akartam probálni az AMD-ét), semmi gond nincsen vele. egy Falconrock4-es volt rajta, igaz a kondikal szenvedni kell.
Tunningpotenciálja pedig a haver 2,5-ös bartonját vettem meg, a 220 FSB-vel lazán vitte a proccit huzamosabb ideig is. Sajnos a procci szorzolockos volt.
Mindenfajta ramot megevett még a szar :) Kingmaxot is :)
Az tény ha nem használja valaki a sata és pata raidet akkor kapcsolja ki mert picit lassu a felismerése, na nagy dolog, pár másodpercel tovább bibelődik vele.
Stabil volt, nagyon ujratelepitgetni nem kellett,
Érdekes volt a gigalant használni, ment mint a golyo :)

#945 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 09:28

Idézet: Richardka - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 8:49

Ez a lap volt nálam, mert gondoltam árához képest megfelel nekem
GA-8TRS300M

2 hét után ugy kidobtam hogy csak na. Mindegy mennyiért viszik, csak vigyék el mert ennyit egyetlen egy lappal se szivtam. iszonyatosan háklis volt a ramokra, főleg ha dualban akartam használni

Nem tetszett neki a kingmax ram, duálban folyamatosan fagyott. Meg nem volt olyan stabil mint az ASUS P4r800-as

Sajnálom! Nekem semmi bajom vele. Bezzeg az ASUS lappal volt RAM bajom, mint a hardweroc tesztben, meg Neked is. Azt tartom elképzelhetőnek, hogy az ATI új deszkachipsetgyártói próbálkozásában ez benne van. Tudom-tudom, ez Téged nem vigasztal.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#946 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 13:59

:) engem már nem érint mert eladtam :)

#947 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 18:24

Sztem pont egy vacak példányt fogtál ki. Ami nálam van az, vígan megy dual channel RAM-mal, Pioneer dvd íróval+ LG combo drive-val.
Furcsak kérdés tudom: de  aki megvette nem panaszkodiott még nálad? tudom, hogy nem érdekel már...csak ha már Gigabyte topic, tudjunk meg minél többet...

#948 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 10:07

Sziasztok Fiatalok4

Bekövetkezett amire nem vártam, két hete bedobta a törülközőt a GBT 8KNXP rev. 1.0-ás lap. :grrr:
A "jó kedvről" pedig egy Club3D 9800 PRO gondoskodott, ugyanis jó formán az alaplappal egy időben szintén "bemutatott egy fityiszt". :(

Mérgeslettem és vettem egyenlőre egy Abit IS7 rev. 1.2-es lapot.  :cool2:

A garancia intézésről már nem is beszélek, mert nem akarok másik billentyűzetet venni.

Minden jót!

Üdv. AA ;)
iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

#949 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 11:00

Idézet: akaido - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 19:24

Sztem pont egy vacak példányt fogtál ki. Ami nálam van az, vígan megy dual channel RAM-mal, Pioneer dvd íróval+ LG combo drive-val.
Furcsak kérdés tudom: de  aki megvette nem panaszkodiott még nálad? tudom, hogy nem érdekel már...csak ha már Gigabyte topic, tudjunk meg minél többet...

Az a baj mire eladtam, addigra rájöttem milyen ram kell bele, meg milyen időzitéseket adjak meg neki.

Amugy ö másra használja a gépet mint én, meg jelentősen olcsobban adtam mint vettem, Irodai munkára kellett arra meg bőven megfelel. Még nem panaszkodott hogy az office elszáll neki :)
Amugy volt alkalmam összehasonlitani egy ASUS P4r7800-assal is mert pont ugyanolyan konfig volt mellete. Szinte mindenben megegyeztek na ja a ramokkal kivéve, én ugy láttam a Giga lassabb egy picivel, probaképpen haverral egyszerre inditottunk mindent és igy 1-2-3 másodperccel késsőbb végzett a giga mint az asus.
Megjegyzem a ramra nem kell ráfogni, mert a ramokat is egyformákat egyforma időzitéssel állitottuk be, igaz a gigánál elöször meg kellett keresni hogy mely ramokat csipi

#950 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 15:12

Idézet: Richardka - Dátum: 2005. jan. 13., csütörtök - 11:00

Az a baj mire eladtam, addigra rájöttem milyen ram kell bele, meg milyen időzitéseket adjak meg neki.

Amugy ö másra használja a gépet mint én, meg jelentősen olcsobban adtam mint vettem, Irodai munkára kellett arra meg bőven megfelel. Még nem panaszkodott hogy az office elszáll neki :)
Amugy volt alkalmam összehasonlitani egy ASUS P4r7800-assal is mert pont ugyanolyan konfig volt mellete. Szinte mindenben megegyeztek na ja a ramokkal kivéve, én ugy láttam a Giga lassabb egy picivel, probaképpen haverral egyszerre inditottunk mindent és igy 1-2-3 másodperccel késsőbb végzett a giga mint az asus.
Megjegyzem a ramra nem kell ráfogni, mert a ramokat is egyformákat egyforma időzitéssel állitottuk be, igaz a gigánál elöször meg kellett keresni hogy mely ramokat csipi

Ez a RAM hézag azért is érdekes mert pl. az IGP vs. RAM topicban Integrált VGA vs. RAM Topic és a

Költséghatékony deszkák
Yvorl által jegyzett cikkben is inkább az ASUS ATI IGP-s lapnak voltak RAM gondjai. Az ASUS és a Gigabyte ATI IGP-s fej-fej mellett teljesítettek.

#951 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 20. 23:10

GigaByte GA-K8NS Ultra-939 lap + 3500+ Athlon64-es procija van egy ismerősnek.

A gond az, hogy a biosban azt mondja, hogy a CPU és AG feszültségek magasak???
Minden alapon van, frekik rendben, ne mtudom mi lehet ez!?

A gép atomstabil, semmi panasz..

Köszi

#952 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 06:41

Idézet: calibra - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 22:10

GigaByte GA-K8NS Ultra-939 lap + 3500+ Athlon64-es procija van egy ismerősnek.

A gond az, hogy a biosban azt mondja, hogy a CPU és AG feszültségek magasak???
Minden alapon van, frekik rendben, ne mtudom mi lehet ez!?

A gép atomstabil, semmi panasz..

Köszi

Lehet hogy a tápjával van valami gond. Nálam 420W Enermax-al semmi gond nincsen.
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#953 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 07:32

ja a tápot ird le milyen, első körben erre tipelek én is

#954 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 14:15

Idézet: Richardka - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 8:32

ja a tápot ird le milyen, első körben erre tipelek én is

:) na azzal sem lesz gond:
420-as Chieftec

Majd nyomok ide fényképet a biosáról :), mert nem is az enyém meg nincs is annyira a közelemben!

#955 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 17:52

Nekem az alaplapom azt közölte a CT 420-asom 5 voltjára, hogy az csak 3,45. Nem kell foglalkozni azzal, mit mond egy alaplapi érzékelő, főleg akkor, ha nyilvánvaló butaságot közöl.
... a trip back in time is all I need ...

#956 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 21:12

Kipróbáltam az F5 biost a laphoz. Aki tuningolni akar az fel ne rakja mert egy rakás sz@r.  :reklamacio: :reklamacio:
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#957 Felhasználó inaktív   mini 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 24. 19:38

Az miben nyilvánult meg Frosty? Én az F6a bétát próbáltam ezen kívül, az tény, hogy kula.

#958 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 09:33

Akinek eladtam a giga lapot, az ATI chipestest, szolt hogy talált egy hibát ami nem tudja mitől van :)
Ha USB-re köti a billentyüzetett akkor van hogy egy idő után, nincs időhöz kötve elfelejti a billentyüzetett kezelni. Ujrainditáskor kiirja hogy nincs bill. Gép áramtalanitás után meg jo egy darabig, utána kezdődik elölről
Most Ps2-ön használja ott non probléma
A lap tipusa GA-8TRS300M csak hogy képben legyünk :)

#959 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 15:32

Ez a GA-8TRS300M lap nagyon vacakol. Csak azt tudom mondani, hogy az enyém szerencsére teljesen jól műxik, bár USB klaviatúrával még nem próbáltam. Még mindig annak a valószínűsége a legnagyobb, hogy azért az ATI nem egy nagy tapasztalattal bíró alaplapi chipsetgyártó, és hát ez sajnos "benne van"...legalábbis ezek szerint.(Ez utóbbi nem hangzott valami bizattóan a leendő vásárlóknak)

#960 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 20:12

Hali!

Tegnap vettem egy Gigabyte GA-8I915P Duo-t, nagyon jól műxik és maga a lap is tetszik, DE amilyen jó az alap olyan szar a ráintegrált hangkártya... illetve annak is a drivere. Eddig egy Abit KD-7-es integráltját használtam, azzal nem volt semmi gondom, símán ki tudtam mindent küldeni 5.1-re, mp3, filmek... de amióta ezt használom nem lehet, mindent csak 2.1-ben játszik le és a kezelő progiban sehogy se lehet elérni, hogy kihasználja az összes csatornát... valami ötlet?!
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »