HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1041 Felhasználó inaktív   nalac 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 13. 14:26

GA- 8KNXP Rev. 2.0 -s alaplapon hogy lehet a biost frissiteni ?

Valaki leirna aki csinalta mar ha lehet reszletesen koszi!

#1042 Felhasználó inaktív   darakan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 23:04

nekem egy ga-7vt600 1394-es lapom van és van egy olyan gondom hpgy nem találom meg a biosban azt az opciót hogy a hdd-kre smart-ot bekapcsolása akinek bevan kapcsolva az modja már el hogy-hogy kellene.

Üdv
"Dobd ide baltát!" Józsi bácsi utolsó mondata.

#1043 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 14. 00:27

Idézet: darakan - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 22:04

nekem egy ga-7vt600 1394-es lapom van és van egy olyan gondom hpgy nem találom meg a biosban azt az opciót hogy a hdd-kre smart-ot bekapcsolása akinek bevan kapcsolva az modja már el hogy-hogy kellene.

Üdv

Szia, nem ismerem a lapod, de ha a BIOS-t átnézve nem láttad a SMART engedélyezési lehetőségét akkor nyilván nincs is.

Én két dolgot tennék.

1. CTRL-F1 előhoz nem átlag usernek való (gigabyte szerint) menüpontokat (mikor a BIOS-ban állsz lenyomod), és újra átnézném a BIOS-t.

2. BIOS frissítés, ha van újabb, majd ld. 1-es pont.. :)

Sőt 3. elindítanék egy smart monitorozó progit, és ha megy, akkor nincs gond...

#1044 Felhasználó inaktív   darakan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 04:57

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 1:27

Szia, nem ismerem a lapod, de ha a BIOS-t átnézve nem láttad a SMART engedélyezési lehetőségét akkor nyilván nincs is.

Én két dolgot tennék.

1. CTRL-F1 előhoz nem átlag usernek való (gigabyte szerint) menüpontokat (mikor a BIOS-ban állsz lenyomod), és újra átnézném a BIOS-t.

2. BIOS frissítés, ha van újabb, majd ld. 1-es pont.. :)

Sőt 3. elindítanék egy smart monitorozó progit, és ha megy, akkor nincs gond...

Kösszi! Most felraktam egy hdd heal-t nevű cuccot egy azt írja hogy engedélyezve van a smart úgyhogy akkor hagyom így. 

#1045 Felhasználó inaktív   darakan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 05:09

Nah mégecer én. Kipróbáltam a ctrl+f1-et és láss csodát nem megszaporodtak a menüpontok viszont így most a hdd healt egy két adatot pirossal ír az gáz? Mert a maxtornál a seek time performace-el van valami baja sztem, a samsungomnál meg a temperature van pirossal szedve de nem értem hogy 27 fokos samsungomnak mibaja a hőmérsékletével. Meg ez nagyon jól jött ez a ctrl+f1, mert itt tudok játszani a memoria ídőzítésekkel is :)

Szerkesztette: darakan 2005. 03. 14. 05:11 -kor

#1046 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 10:32

Idézet: darakan - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 4:09

Nah mégecer én. Kipróbáltam a ctrl+f1-et és láss csodát nem megszaporodtak a menüpontok viszont így most a hdd healt egy két adatot pirossal ír az gáz? Mert a maxtornál a seek time performace-el van valami baja sztem, a samsungomnál meg a temperature van pirossal szedve de nem értem hogy 27 fokos samsungomnak mibaja a hőmérsékletével. Meg ez nagyon jól jött ez a ctrl+f1, mert itt tudok játszani a memoria ídőzítésekkel is :)

Szia!

Nem ismerem azt a progit amit emlegetsz, az active smart-ot szoktam használni.
Annak van SCSI verziója is, tehát elméletileg RAID vezérlőkre kötött vinyókkal is működik.

http://www.ariolic.com/download.html

Szóval nézd meg ezzel is hogy reklamál-e valamit.
A hwsw-n van komplett smart-al foglalkozó topic, https://forum.hwsw.h...showtopic=28336

Vinyókat ha 7200-esek vagy nagyobbak, hűteni kell. Nekem 12 centis házventi segíti ezt, halkan.

#1047 Felhasználó inaktív   darakan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 11:00

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 11:32

Szia!

Nem ismerem azt a progit amit emlegetsz, az active smart-ot szoktam használni.
Annak van SCSI verziója is, tehát elméletileg RAID vezérlőkre kötött vinyókkal is működik.

http://www.ariolic.com/download.html

Szóval nézd meg ezzel is hogy reklamál-e valamit.
A hwsw-n van komplett smart-al foglalkozó topic, https://forum.hwsw.h...showtopic=28336

Vinyókat ha 7200-esek vagy nagyobbak, hűteni kell. Nekem 12 centis házventi segíti ezt, halkan.

Értem amúgy már nekem is active smart megy néha reklamál.. Szerintem most aza baja hogy túl alacsony a hőmérséklete, de ltezik egyáltalán ilyen? Nem hiszem ez a samsung... Bár lehet hogy amiatt hideg hogy csak  udma2-ben megy de nem tom úgy átkötni a 80 eres kábelre amin a maxtor is van ami most az active smart szerint minden rendben van. Mert ha átkötöm akkor valahogy nem ismeri fel csak az egyiket de az se rendesen..

#1048 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 15:03

Hali!
Nekem gigabyte GA-7N400 Pro2 (Rev 1.x) alaplapom van, de sajnos csak most tűnt fel, hogy ez az 1.x verzió, én azt hittem eddig, hogy a 2.x. Utánajártam, és anno, amikor ezt szereztem be, akkor próbáltam a másik verziót is, de valamiért azzal nem indult el a gépem. Azt hittem, valószinűleg javították a hibát az új verzióban, azért jó a mostaniban. Mint kiderült végülis mégiscsak a régi verzióban megy, az újban meg nem a gép. Amúgy kb 3 kondiban különbözik csak.
A lényeg, hogy a specifikációk szerint annyi a különbség, hogy az 1.x sorozaton Silicon Image sil3112A sata kontroller van, míg a 2.x-en Silicon Image sil3512 . Utánanéztem, és bár, az előbbit is nagyon sok alaplapon használják, és sok helyen írnak róla, nem találtam róla pontos leírást, sőt a silicon image weblapján nincs is feltüntetve, míg a 3512-esnek ott van egy nagyon részletes pontos leírása. A gigabyte oldaláról letöltöttem anno a hozzá való drivert, feltelepítettem, tökéletesen kezelte a sata vinyót, de abban a pillanatban, hogy a dr. divx-et elinditottam, mindig resetelt a gép. (pedig, ha nem volt rajta a sata vinyó, a dr. divx tök jól ment). Aztán valahonnan guberáltam egy már ezzel is működő drivert, de nem tudja valaki, mi a jó fene különbség van a két kontroller között?

#1049 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 00:31

Idézet: Tison - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 11:56

Nekem is csinálta a cincogást a lap. De egy ideje kussba van lehet, hogy, a BIOS frissités vagy a vinyó csere oldotta meg a problémát. A vinyókat satásra cseréltem. A BIOS FK.

Szia, jó lenne tudni mitől csendesült el...BIOS nekem is az új.

#1050 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 00:53

Sziasztok!

7N400 Pro2 rev2

A cincogást már kérdeztem. Azt, hogy egy kondi olyan helyen van a processzor felett, hogy miatta meg kell faragni a cseppet sem nagy hűtőbordát, ezt egy taslival elintézem majd ha giga mérnökkel találkozom. (Szépen körbe van rajzolva a lapon mit kell üresen hagyni erre...) Viszont az ITE RAID, tehát az alaplapi plussz ATA vezérlő az egy vicc.
Az UDMA 6-os Maxtorommal nem kompatibilis, a tesztprogram device errort dobott vissza, lassan indult a rendszer stb, pedig az nvidia IDE-ről hiba nélkül ment. Na szép. Ami inkább zavar, hogy az írási sebesség nem megy 23 mega/sec fölé. Ez irtó nagy gáz. Valaki összefutott ezzel a problámával? Mind a maxtor, mind a segate ugyanugy nem ment 23 mega fölé (mindegyik master, ATA 100 kábelen)... Sajnos az ITE RAID szép beállítóprogramjában nem látom a lemez UDMA módját, bár az active smart szerint rendben van (UDMA5). Persze ezt nem a smart adatokból tudja, mert természetesen nem tud smart adatokat nyerni róla...Az olvasási sebesség oké (Ami arra utal hogy jó a DMA mód hiszen az átviteli sebesség lehetőség meg van, illetve a HDTach szerint is meg van a read speed alacsony procievéssel). A SATA meghajtók R/W sebessége is oké. Ötlet? Csak nem lehet ennyire szar az az ITE RAID ha egyszer RAID funkciókat is tud...

A BIOS-al nem vagyok megelégedve ITE-ileg, régi az ITE BIOS-a ami a BIOS-ban van, Ami érdekes, hogy a BIOS changelog csicsergi hogy új ITE BIOS stb, és tényleg, FI ver 1.70, viszont FK-ban megint ver1.41 van...Közbe az ITE site-on vannak újabbak is...Lehet csak egy frissítés kellene... De nem hiszem hogy ez okozza a 23M/sec-es write speed-et... Érdekes hogy az ITE-re rakott vinyók teszteléskor szinte folyamatosan világít a HDD led, míg ugyanennél a tesztnél a SATA-n jóval kevésbé...

#1051 Felhasználó inaktív   markastor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 01:08

Nekem külön kártyán van ITERAID (8212-es), és semmi problémám nincs vele. Bios frissítés?

#1052 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 10:49

Idézet: markastor - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 0:08

Nekem külön kártyán van ITERAID (8212-es), és semmi problémám nincs vele. Bios frissítés?

Szia, ez alaplapi, tehát a BIOS-ának frissítése csakis az alaplapi BIOS-al együtt lehetséges...az meg a legújabb. Azért egy külön kártyás megoldás sohasem keverhető össze egy alaplapi megoldással... Az alaplap arról szól hogy a sokféle jó kis chipet fele annyi alkatrészel amennyivel kéne összedobáljuk és lőn alaplap.
Van nekem is rendes kártyás ATA kártyám, de már nem akarom megbolygatni a gépet, ti a win98 nem ment fel és hibázott, ha ki volt kapcsolva az alaplapi ITE...érdekes...

#1053 Felhasználó inaktív   markastor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 15. 10:51

Én is az alaplapi bios frissítésére gondoltam.

#1054 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 09:51

Idézet: markastor - Dátum: 2005. márc. 15., kedd - 9:51

Én is az alaplapi bios frissítésére gondoltam.

Szia, az friss...

#1055 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 10:26

Sziasztok!

Tegnap szereztem be egy Plextor PX-130A-t a Giga 7N400Pro2 rev 1 alapu gepemhez
az a bajom hogy ha ra van dugva a dvd-olvaso akkor az xp boot kepernyojenel kifagy :(
(csak a dvd olvaso valtozott a gepben, elotte egy pioneer 106? volt benne)

hasonlot az ATI chipsetes (9100IGP) alaplapokkal es samsung cd vagy dvd (nem emlekszem pontosan) olvasoval tapasztaltam, ott kompatibilitasi problema volt :(

Hallott esetleg valaki errol valamit?

Szerkesztette: augustusr 2005. 03. 18. 10:31 -kor

by Augustus
voltam, vagyok, talán leszek is

#1056 Felhasználó inaktív   cHeat001 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 14:46

HAli! Nem tudvalaki valami véleményt mondani a Gigabyte k8nxp-9-es lapról? Mert elég olcsó, kíváncsi lennék rá, hogy milyen a lap...  :think:
MSI MS-7050 alaplap,AMD Athlon64 3000+, Inno3d 6600 GT, 4x512 MB DDR 400-ram, 2*80gb WDC HDD, 40 GB WDC HDD, SAMSUNG DVD Író

#1057 Felhasználó inaktív   Rocker Legény 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 03. 22. 21:27

Üdv!

Következő lenne a problémám, adott egy Gigabyte GA-7N400-L típusú alaplap, rajta egy 3200+-os Athlon Xp, hozzá 2X 512, 400FSB-s Infineon memória, Gigabyte Geforce Fx 5700ultra videókártya, és egy Codegen 400Wattos tápegység. A következőt csinálja, időnként fogja magát a gép és kikapcsol, ma például 2X ! már próbálkoztam azzal hogy levettem a ház oldalát hátha az a probléma , de nincs változás!

Szerintetek mi okozhatja??

#1058 Felhasználó inaktív   Mnemomic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 22:32

Hi!

Most cseréltem le a rendszert egy Gigabyte K8NF-9-es alaplapra és 3200+os AMD 64-re. Van mellette egy 6600GT-m PQI 2x512-es 400Mhz-es memória, egy Maxtor IDE vinyóm.

Sajnos a rendszer elég instabil. Nagy nehezen sikerült felraknom az nforce4 IDE srivert úgy hogy el is induljon a rendszer. De így is van néha hogy nem indul a win ilyenkor be kell tölteni a legutolsó használható rendszert. A microsoft saját driverével rohadt lassú volt a win kezelés.

A másik hogy néha kék képernyőt dob be egy 0x0000009C üzenettel. Ha minden igaz itt előfordulhat hogy memória hiba ugyanis a rendszert nem tuningolom.

Kérdéseim: elképzelhető hogy memória hiba vagy vmi más gond lehet? Az ide drivert hogyan kell felrakni normálisan ugyanis a rendszer ellenőrző eseménynaplóban 3x is van hiba bejegyezve hogy nem tudja deketálni a a harddisket és ezt minden induláskor bent van a naplóban.

#1059 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 14:58

Idézet: Rocker Legény - Dátum: 2005. márc. 22., kedd - 22:27

...és egy Codegen 400Wattos tápegység...

Talán ez!

#1060 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 16:45

A Gigabyte K8NS 939-ről mi a véleményetek?
Most akarok egy ilyet venni, a PCI-E nálam még nem feltétel, ez a lap meg tud mindent, mi szem szájnak ingere.

Szóval ki mit tud róla??

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.