Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 8:56
Lehet hogy a fő BIOS-t már rég kinyirtad, csak nem vetted észre...és most hogy a tartalék is elszállt, nincs minek indulnia.
Ez a drága GIGA kilökhetne annyi infót induláskor hogy most ez a BACKUP BIOS vagy nem.
Mert így csak akkor látsz különbséget, ha mondjuk két külön verziód van a két BIOS-ban és lesed a verziót...legalábbis nálam 7N400Pro2 rev2
Hali.
Most ilyen kötekedős vagyok.
De ne haragudj, annyi égbekiáltó marhaságiot írsz, hogy nem tudom szó nélkül hagyni (lehet hozzáírni az előzőhöz).
A Giga második bios-sza nem egészen úgy működik, ahogy sejted! Olvasd el a lapod kezelésijét. A második, "backup" bios tartalmát Te hozod létre/szinkronozod össze az erre szolgáló menüpontban és Te választod ki, hogy honnan induljon a rendszer, túl az automatikus, befejezetlen POST-ra, hibás ellenőrző összegre alapuló automatikus váltáson.. Az, hogy honnan fut a lap, édesmindegy, a második bios futása esetén tartalmát visszaírja az elvileg félresütöttbe (autorecovery). De itt két külön dologról van szó: A cmos "hibás" értékeiről (aminek semmi köze sincs fizikailag a bios-ok tartalmához, lévén ez a terület a déli híd, vagy a firmware hub egy része), illetve a bios félresütéséből, vagy saját, akh-ból eredő hiba, amire megoldás a giga második bios-a.
Dzsáper-jumper, angolosan, tüskepár, ha szépen magyarra fogjuk, nem minden lapon van. A táp lehúzása az alaplapról metódus helyett egyszerűbb a táp áramtalanítása és várakozás pár másodpercig, ezután a lap kezelésije szerint alkalmazható művelet bejárása.
A ventikről nem sok fogalmad lehet, mint ahogy hűtésben is vannak hiányosságaid, javaslom az egyéb hw szekció ezirányú kiemelt témáját tanulmányozni.
Az meg, hogy a szemedben egy ház csak 120-as ventihelytől kezdődik, egyéni szocprobléma, a többi viszont ettől még nem trágyahalom. Ugyan innen tápoldalról én sem preferrálom, ha a forró huzat a tápon keresztül távozik, ez nagyon gyakran bevett megoldás, főleg nem nagyfűtő prociknál ezzel lényegében nincsen probléma és teljesen felesleges a hátsó venti használata. Bár ez csak egy példa, az én gépemben a hátső venti 1-2 fokot jelent, akármerre is fúj-de ez nyilván egyéni dolog, más felállásban, más házban drámai is lehet a hatás. Gondolkozni kell, ahogy írtad és belátni, hogy ahova felesleges a 120-as venti, ott a 80-as is jó tud lenni és halk is.
Javíts ki, ha tévedek, de az AMD ajánlása úgy tudom, 350g-ra szól.