HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1481 Felhasználó inaktív   bajtokarpi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 17. 20:21

Sziasztok!

Szeretnék venni egy k8nsc-939-es lapot, de sehol sem kapni. Van ötlet, hogy hol kapható?
  Mennyire jó ez a lap? :think:

Köszi!

#1482 Felhasználó inaktív   Tillu 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 18. 08:16

GYerekek!

Adott egy alaplap, ami GA-965P-S3 névre hallghat. Van benne egy nem a gigabyte-os raid vezérlőre dugott sataII-es WD vinyóm. Amikor a Xpress2 progival szeretném a partíciót (3 is van) menteni, akkor kiírja, hogy nem fér ki a hdd-re, holott iszonyat hely van még... mi lehet a gond? illetve azt vettem még észre, hogy elég lassú lett a hdd-m, holott a régi A64-NF4 párossal soikkal gyorsabb volt... nem tudom mi lehet a gubi...

Segítsetek lécci!

#1483 Felhasználó inaktív   upnincs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 18:42

Idézet: upnincs - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 19:40

Sziasztok!

Melegszik a gépem, meg amúgy is szeretnék talán kicsit gyorsabbat.

A következő alkatrészek vannak fixen: 2x512 ddr400 ram, egy AGP-s gigabyte 6600gt, meg a szokásos vincsi + dvd + ez-az sallang. Ezekhez keresek gépet.

A lényeg tehát, hogy lapot és procit szeretnék venni, meg esetleg egy jó szellőzésű házat.

Ha jól látom az AMD procikínálatból, 939-eset érdemes venni? Akkor tehát egy 939-es AGP-s lapra lenne szükségem, és Gigabyte-ot szeretnék (az AMD is fix). SLI nem követelmény.

Ezen kívül pedig egy procit szeretnék, aminek jó az ár/teljesítmény mutatója, némi biztonságos tuningra is gondolok. Legyen képes kihajtani a videokártyámat, ha már van, sokkal több végül is nem kell. Legyen érezhető a fejlődés a 2.4@2.8 p4-hez képest.

Milyen lapot és procit ajánlotok, ezeket figyelembe véve? (legyen pár nap alatt beszerezhető, ami csak a gyártó weboldalán létezik, nem izgat :)).

És milyen hűtési megoldásokat?

Jól szellőző és könnyen szerelhető házra van tippetek?

kösz :)

Sziasztok!

A múltkor nem bővítettem, most viszont újra érdekel a dolog.

A kérdés ugyanaz, tudtok ajánlani valamit? :)

#1484 Felhasználó inaktív   jcimbora 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 31. 21:10

Sziasztok.
Tegnap raktam össze egy gépet. Egy Gigabyte GA-K8N51GMF  alaplappal, giga ram, 2800+ a64...
A gondom az, hogy bármit dugok az USB-re, akár a hátlapira, akár a kivezetettre, folyamatosan azt a hibát kapom, hogy "a windows nem ismeri fel, mert hibás az eszköz..bla bla bla..."
Fogalmam sincs mit tegyek, xpsp2 van a gépen és más gépeken müxik az összes cucc amit rádugtam erre. Ha valakinek van ötlete, azt nagyon megköszönném.

#1485 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 09:18

Idézet: jcimbora - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 21:10

Sziasztok.
Tegnap raktam össze egy gépet. Egy Gigabyte GA-K8N51GMF  alaplappal, giga ram, 2800+ a64...
A gondom az, hogy bármit dugok az USB-re, akár a hátlapira, akár a kivezetettre, folyamatosan azt a hibát kapom, hogy "a windows nem ismeri fel, mert hibás az eszköz..bla bla bla..."
Fogalmam sincs mit tegyek, xpsp2 van a gépen és más gépeken müxik az összes cucc amit rádugtam erre. Ha valakinek van ötlete, azt nagyon megköszönném.

Mindent ellenőrizz végig, hogy jól csatlakoztattad-e rá a lapra a ház USB vezetékeit. A Gigabyte oldaláról:GA-K8N51GMF-9 az NVIDIA drivereket is nézd át, hogy ezeket mind telepítetted-e a Cd-ről.
Ezután MEO az Eszközkezelőben van-e hiba, sárga felkáltójel?
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1486 Felhasználó inaktív   jcimbora 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 10:36

Köszönöm az infót, az usb-vel kapcsolatban. Már kipróbáltam azt is, hogy a ház usb-jét nem csatlakoztattam, de akkor is ugyanaz a hiba jön elő, a drivereket frissítettem már én is, de ugyanaz. Nem lehet, hogy le van pukkanva ez az alaplap? Windowst még nem raktam újra, lehet az segítene?

#1487 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 10:17

Idézet: jcimbora - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 10:36

Köszönöm az infót, az usb-vel kapcsolatban. Már kipróbáltam azt is, hogy a ház usb-jét nem csatlakoztattam, de akkor is ugyanaz a hiba jön elő, a drivereket frissítettem már én is, de ugyanaz. Nem lehet, hogy le van pukkanva ez az alaplap? Windowst még nem raktam újra, lehet az segítene?

Mi a pontos konfigod a lapon kívül? Pölö a tápod mekkora?
Az Eszközkezelő ezek szerint nem jelez hibát. :think: Akkor ha valamelyik totyikbéli HW Guru nem tud okosabbat, nem marad más csak a Win reinst. Legalább megtudod, hogy ha a win reinst után is marad a hibajelenség, akkor valszeg deszka hiba lesz, ami a lehető legrosszabb :mad: hír, de legalább tisztában leszel a helyzettel...
(Az előbb általam belinkelt oldalon van egy USB 2.0 driver, de úgy tudom az csak az SP2 előtti winfosokhoz kell.)
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1488 Felhasználó inaktív   tamaskaa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 14:09

ketoldalas geil illetve hynix ramom melle ugye nem tehetem be harmadiknak az egyoldalas kingstonomat? mind 400as es mind 512mb. mukodni fognak valahogy, vagy kizart dolog?
Asus P5K Deluxe WiFi-AP : intel C2D E6750 / D-TEK FuZion : 2*1GB Crucial Ballistix + 2*1GB Geil PC6400 : ExpertVision GeForce 8800GT 512Mb : Pioneer DVR110BK : Hitachi Deskstar P7K 500GB   : ViewSonic VX2025wm : powered by Corsair HX520 : Gigabyte Poseidon : Logitech G5 v2/Qpad highsense : Logitech G15 : Sennheiser PC150 : Watercool Mo-Ra / Alphacool Station passzivH2O

Abit KV8Pro : AMD Sempron 3000+ : 1GB Infineon : Radeon 9250SE : WDigital 20GB : CM Cavalier : Chieftec 450W

Dell Mini 9

#1489 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 20:09

Két gyors kérdés:a ctrl+f1-es mókát hol kell eljátszani ? (K8nf9 ultra) illetve hol találom a szorzó állítás lehetőségét ?Még véltelenül sem akadtam rá... :(
Door2World

Gigabyte K8NF9 Ultra - AMD X2 3800+ - AC Freezer 64 Pro - 1GB Twinmos - Sapphire HD2600XT

#1490 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 21:17

Idézet: Péter - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 19:09

Két gyors kérdés:a ctrl+f1-es mókát hol kell eljátszani ? (K8nf9 ultra) illetve hol találom a szorzó állítás lehetőségét ?Még véltelenül sem akadtam rá... :(

Valamint még egy:miért van az,hogy a cpu/mem arányt hiába állítom a mem max az fsb sebességével megy,feljebb nem.A bios helyesen írja ki az órajelet,de a winben alapon van.
Door2World

Gigabyte K8NF9 Ultra - AMD X2 3800+ - AC Freezer 64 Pro - 1GB Twinmos - Sapphire HD2600XT

#1491 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 17:33

Idézet: Péter - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 20:09

CTRL + F1 a Bios főmenüben.

#1492 Felhasználó inaktív   steam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 18:46

Hali srácok!

Most vettem egy ga-g1975x alaplapot, de nem tudtam belerakni 4x1G DDRII800-ast se 4x1G DDR667-et. Egyszerűen nem indul el. HA csak egy modult rakok bele, akkor megy. Ha kettőt de külön csatornára (singlechanel mode), akkor is elindul.
Ti mit raktatok bele memóriaként?

THx!

#1493 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 18:56

Idézet: steam - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 17:46

Ha kettőt de külön csatornára (singlechanel mode)

Ha külön csatornára rakod a kettőt, akkor dual channel lesz...

#1494 Felhasználó inaktív   steam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 19:31

lényeg, h duálban nem indul el. ha 2x1G rakok bele ua csatornába vagy 4x1G-t rakok bele A&B csatornába akkor nem indul el. Csak simán, vagy 1db modulllal megy. Van valakinek ilyen alaplapja?

#1495 Felhasználó inaktív   steam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 08:43

van valakinek még ilyen alaplapja rajtam kívül, vagy csak én szívtam meg ennyire?

#1496 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 10:01

Idézet: steam - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 7:43

van valakinek még ilyen alaplapja rajtam kívül, vagy csak én szívtam meg ennyire?

Nézd, a RAM a leginkompatibilisebb alkatrész jó ideje, tehát nem alaplapot kell venni, hanem alaplapot és hozzávaló RAM-ot. Ha valamelyik rammal hibátlan a gép (memtest vagy inkább goldmemory) próbálhatsz BIOS-t frissíteni ha még nem tetted meg, de előfordulhat hogy rosszabb lesz mint előtte ha állítottak a memóriakzelésen, amit egyébként a BIOS változáslistában nem láttam említeni.

Ha fentiek nem segítenek, akkor haverok ramjait elkunyerálod (amit még lehet kapni), és próbálgatod. Ha nincs ilyen lehetőséged, akkor bemész a boltba és azt mondod ebbe a lapba való x GB ramra van szükséged. Ez esetben a régieket elpasszolod.

#1497 Felhasználó inaktív   _BOZONT_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 10:29

Nekem is volt hasonlo problémám de akkor az volt a gond hogy nem "válogatot ramokat" tettem bele.  Amit direkt párba vettem az ment dualba BIOS frissités nélkül.

Szerkesztette: _BOZONT_ 2006. 09. 16. 10:31 -kor

#1498 Felhasználó inaktív   tamaskaa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 11:10

az en lapom se szereti az osszevissza memoriaimat. van egy kingstonom meg egy geilem, de valami nagyon furcsa idozitest ad nekik. [2.5-2-2-5 CR2] szal most nalam is az jatszik, hogy ezeket eladom, es veszek egy masik adagot, de parban. es remenykedek hogy az jo lesz.
Asus P5K Deluxe WiFi-AP : intel C2D E6750 / D-TEK FuZion : 2*1GB Crucial Ballistix + 2*1GB Geil PC6400 : ExpertVision GeForce 8800GT 512Mb : Pioneer DVR110BK : Hitachi Deskstar P7K 500GB   : ViewSonic VX2025wm : powered by Corsair HX520 : Gigabyte Poseidon : Logitech G5 v2/Qpad highsense : Logitech G15 : Sennheiser PC150 : Watercool Mo-Ra / Alphacool Station passzivH2O

Abit KV8Pro : AMD Sempron 3000+ : 1GB Infineon : Radeon 9250SE : WDigital 20GB : CM Cavalier : Chieftec 450W

Dell Mini 9

#1499 Felhasználó inaktív   Darth1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 17:03

Sziasztok

hamarosan egy ilyen alaplap gazdája leszek: Gigabyte ga-k8nsc-939 van valakinek jó/rossz tapasztalata ezzel a tipussal kapcslatban az előző gazdája 3 hetet használta és meg akar válni től elég yo áron ha valaki tud vele valami bibit akkor lécci szóljon

köszi!
www.animatrix.tvn.hu

#1500 Felhasználó inaktív   Péter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 11:21

Nekem 1 kis segítség kéne.Beállítok mindent szépen,csakhogy ha kikapcsolom a gépet,akkor a következő bekapcsoláskor nem hajlandó elindulni a tuning beállításokkal,csak az alapokkal.Ha visszarakom alapra és után restartolok és mindent visszaállítok úgy,ahogy a tuningnál volt akkor megint recc nélkül megy a masina.Valakinek van 5lete,hogy ezzel mit tudnék kezdeni ? Egy picit idegesítő.
Door2World

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.