HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1501 Felhasználó inaktív   buszka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 28. 18:03

Hali!Hali! Az alaplapom: GA-8I945P-G-RH. Akinek van ilyen légyszi modja meg hogy ebbe jó-e a 800Mhz DDR2 vagy csak a 667Mhz DDR2.  :think:  Köszi

#1502 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 29. 10:05

Idézet: buszka - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 18:03

Hali!Hali! Az alaplapom: GA-8I945P-G-RH. Akinek van ilyen légyszi modja meg hogy ebbe jó-e a 800Mhz DDR2 vagy csak a 667Mhz DDR2.  :think:  Köszi

GA-8I945P-G-RH oldalán az áll, hogy:

1. The world's first RoHS compliant motherboard
2. Supports Intel® Pentium® D Processor
3. Supports new generation dual channel DDR2 667 memory architecture
4. Integrated new generation SATA 3Gb/s storage interface
5. Experience revolutionary graphics with the PCI-Express x16 interface
6. Features integrated high-speed Gigabit Ethernet connection
7. Features 8 channel Intel® High Definition Audio

Specification menu:
1. 4 DDR II DIMM memory slots (supports up to 4GB memory)
2. Supports 1.8V DDR II DIMM
3. Supports dual channel DDR II 667/533/400 DIMM

Szerkesztette: akaido 2006. 09. 29. 10:06 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1503 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 19:25

Idézet: buszka - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 19:03

Ha nem kapsz normális 667 -et (pl: A.data) nyugodtan tedd bele a 800 -ast.
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#1504 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 30. 11:13

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 19:25

Ha nem kapsz normális 667 -et (pl: A.data) nyugodtan tedd bele a 800 -ast.

Így van. Max. nem megy neki 800-on.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1505 Felhasználó inaktív   buszka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 30. 17:38

Idézet: akaido - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 10:05

GA-8I945P-G-RH oldalán az áll, hogy:

1. The world's first RoHS compliant motherboard
   2. Supports Intel® Pentium® D Processor
   3. Supports new generation dual channel DDR2 667 memory architecture
   4. Integrated new generation SATA 3Gb/s storage interface
   5. Experience revolutionary graphics with the PCI-Express x16 interface
   6. Features integrated high-speed Gigabit Ethernet connection
   7. Features 8 channel Intel® High Definition Audio

Specification menu:
   1. 4 DDR II DIMM memory slots (supports up to 4GB memory)
   2. Supports 1.8V DDR II DIMM
   3. Supports dual channel DDR II 667/533/400 DIMM

Sajnos az angol tudásom nulla :( . Azt én is láttam,hogy csak 667mhz szerepel, csak a szöveg értésemmel van gond :D .

#1506 Felhasználó inaktív   buszka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 30. 17:45

A procim intel pentium d i820 core duo 2.8Ghz 800Mhz Fsb. Ehhez van 2db 512/667mhz Hynix ram-om.
Nem hozzáértve azt hittem, hogy a 667Mhz -val nem fog jól menni. De ha az alaplapba nem jó akkor nem költök feleslegessen /nincs is miből :D / Köszi

#1507 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 30. 19:23

Idézet: buszka - Dátum: 2006. szept. 30., szombat - 17:45

A procim intel pentium d i820 core duo 2.8Ghz 800Mhz Fsb. Ehhez van 2db 512/667mhz Hynix ram-om.
Nem hozzáértve azt hittem, hogy a 667Mhz -val nem fog jól menni. De ha az alaplapba nem jó akkor nem költök feleslegessen /nincs is miből :D / Köszi

hekkerbarbi valszeg Guru hozzám képest, így óvatosan azt mondom, fog a rendszer működni 667-essel is. :)

Szerkesztette: akaido 2006. 09. 30. 19:25 -kor

#1508 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 30. 20:05

Idézet: buszka - Dátum: 2006. szept. 30., szombat - 18:45

Elöszőr is, a procid hivatalos neve: 'Pentium D 820' - 'D' jelző utal a dual -ra ez a proci az eslő generációs dualcore proci azaz 2db 90nm -es mag van feldobva rá.
Másodrészt a hynix ddr2 667 ramok fognak menni a deszkádban bár csak remélni tudom, hogy gyári hinyx és nem csak csippes bár alapórajaen illik menni mindkettőnek a lényeg, hogy 2 tökegyforma modul legyen.
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#1509 Felhasználó inaktív   buszka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 09:34

Azt honnan tudom meg, hogy gyári hynix vagy csak a csip hynix?

#1510 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 13:02

Idézet: buszka - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 10:34

Azt honnan tudom meg, hogy gyári hynix vagy csak a csip hynix?

Eredeti:

Kép
Kép
Kép
Kép

#1511 Felhasználó inaktív   buszka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 19:09

Hát Cpu-z vel még nem tudom megnézni mert nem állt össze a gép. A cimke nem olyan mint amit a képen látni. a felirat a csippen a köv: Hynix Kor; HY5PS12821; F-Y5; 450AA; 27CK1104G1;

#1512 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 20:00

gigabyte k8n-e van itt nálam most, minden félremér sztem a csipszeten lévő borda hömérsékletét irja minden cpu hömérsékletnek mert az nem 70 hanem 25... meg a venti sebességét is összevissza speedfannal nem is tudok semmit sem szabályozni  :(
a ramok ha 1más ha a 2 szélén vannak, cpuz szerint single channelben mennek...miért?
és ctrl-f1re meg nemtudom miaz ami bejön pluszba dse még mindig nem tudom átrakni 2T-ről 1T-re
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#1513 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 19:16

Idézet: MarKinG - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 20:00

gigabyte k8n-e van itt nálam most, minden félremér sztem a csipszeten lévő borda hömérsékletét irja minden cpu hömérsékletnek mert az nem 70 hanem 25... meg a venti sebességét is összevissza speedfannal nem is tudok semmit sem szabályozni  :(
a ramok ha 1más ha a 2 szélén vannak, cpuz szerint single channelben mennek...miért?
és ctrl-f1re meg nemtudom miaz ami bejön pluszba dse még mindig nem tudom átrakni 2T-ről 1T-re

RTFM! :reklamacio:  :D
Nincs dual!
Lehet, hogy a memoriat sem lehet allitani, ha nem talalsz ilyet a menuben (fomenuben kell ctrl+F1-et nyomni)!
A BIOS remelem a legujabb? ;)
Mit varsz egy 754-es laptol? :Đ

Szerkesztette: Miki 2006. 10. 09. 19:45 -kor

#1514 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 07:47

Sziasztok!

Szereztem egy Gigabyte K8NF-9-es deszkát, a PCI-E -re váltás jegyében és nincs vele semmi bajom, mert stabil gyors /bár elvileg ez a nForce4 4X chipset csak a 800 MHZ-es HT sebességet támogatja, nekem megy fullosan 1000-en, biztos mert egy frissebb rev./

A problémám a következő! van egy 3200+ -os Venice-em amit 10 x 240-en használtam az Abit AV8-ban a legnagyobb megelégedéssel. Itt viszont ha tuningolok dettó 10 x 240re akkor újrainduláskor kiírja hogy túlhúzást detektált és hogy ha tuningolni szeretnék előtt nyomjak del-t vagymi, most nemtom pontosan leírni mert nem otthon vagyok. Ha nem nyomok semmit akkor kb. 5 mp múlva újra indul és ez így megy körbe körbe. ha Del-t nyomok akkor bejutok a BIOS-ba /mily meglepő :)/ és ha elmentek mindent kezdődik előről az egész. csak akkor megy rendesen a gép ha visszaállítom az FSB-t 200-ra.

Az a durva ha csak 1 mhz-el is megemelem az FSB-t akkor jön az üzi hogy:

OVER CPU clock Right NOW! CPU Frequenze: 240
IF System hang on over clocking Please delete key before next time over clock.

ez agyhalál esküszöm, arról nem is beszélve hogy a SMART Fan sem működik. Beállítom a Biosban az értékeket low, medium és high-hoz és a legtöbb amit elértem az az hogy ütemesen fel le bőgeti a venti motorját 1500 és 2000-es fordulat között. A windows-os Easy Tune-al meg semmit nem csinál ha ugyanezeket beállítom.

BIOS a legfrissebb F11-es, a deszka rev. 1.x /már kipróbáltam az összes Biost F2-ig visszamenőleg/

Vazze minden giga lap ilyen kibeba***ttul körülményes?

Abit uGurunál ment mint a veszedelem, meglehet NF4-ből is Abit deszkát kellett volna vennem. Ott inteligensen meg tudták oldani a venti szabályzást is. :(

Szal Gigabyte tulajok vagy egyéb Xpertek? Tanács, vélemény?

előre is köszi
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#1515 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 15:04

Hmmmm, senki?  :confused:

#1516 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 12. 08:22

Nah! Levontam a következtetéseket 3-4 nap után!
A lap alapórajelen stabil és nagyon gyors ami jó hír. Alapórajelen megyen 5X HTT-vel is.

BIOS legfrissebb gyári: F11-es

TUNING: nagyon úgy néz ki, hogy ez erősen példányfüggő!  :confused:  Van akinél sosem jön elő az OVER CPU clock Right NOW! probléma, hogy a kiírás után újra indul a gép van akinél 1 mhz-es emelésre is /pl. nálam/. tuninglehetőség mégis kínálkozik :) , mert találtam egy fórumot ahol az egyik hozzászólásban a kollega megemlítette, hogy neki dettó ez a problémája de megy 218-as, 243-as és 248-as FSB mellett! ÉS TÉNYLEG  :cool:  eme 3 FSB beállítás mellett túljut az OVER CPU clock Right NOW! kiíráson! Ha mégsem akkor a probléma a memória időzítéseknél a mem fesznél vagy a proci fesznél keresendő. Ja ás csak és kizárólag 2X HTT szorzóval megy a tuning, 2.5X-el, 3X-el visszaál a BIOS default-ra. azt még nem próbáltam hogy a HTT link sávszélt átállítom 16/16 bit-ről 8/8-ra, meglehet hogy akkor megy a deszka magasabb HTT szorzóval is. Most a 3200+ -os Venice megy 2480-on /10x248/ 1.45v-on. Ez már jobb is mint az Abitom, de azért visszasírom annak tuning melletti stabilitását + az 4X-es HTT-vel tolta a 2400-at

SMARTFAN: nagyon-nagyon nem megyen! Sem BIOS-ból, sem a legfrissebb Easy Tune-al  :down: . Ahogy fentebb leírtam max. érdekes hangokat tudok kicsiholni ebből az opcióból,  csendes működést sajna nem  :(  A ventim egy Thermaltake SilentBoost K8 amit ez a szar a gyári maximuma felett!!!! pörget közel 3000-en! na így már minden csak nem halk /hangos vazze/ Ebben a szekcióban akkorát ütött az Abitos uGuru hogy csak na. Beállítottam szépen a feszültségét az összes!!!! ventinek és máris lett csönd hatékony hűtés mellett! Szal a zajt még nem sikerült eliminálnom ami pedig 10x zavaróbb a tuningkálváriánál, mert házistúdiózgatok  :mad:

Idecsapok egy linket hátha jó teszek a gigabyte lap tulajokkal akik dettó K8NF-9 -el tolják, az összes bios-a elérhető azok is amiket a gigabyte már rég leszedett a honlapjáról /pedig pont a leszedettek közül volt sok alkamas a tuningra/

http://www.lejabeach.../k8nf9bios.html

Ez meg pusztán mod bios-ok gyűjteménye nForce3 és 4hez

http://www.nforce2an.../modbios-en.htm

További szép /Gigabyte mentes/ napot mindenkinek

Ákos

#1517 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 14. 21:23

Idézet: Miki - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 20:16

RTFM! :reklamacio:  :D
Nincs dual!
Lehet, hogy a memoriat sem lehet allitani, ha nem talalsz ilyet a menuben (fomenuben kell ctrl+F1-et nyomni)!
A BIOS remelem a legujabb? ;)
Mit varsz egy 754-es laptol? :Đ

jóvanna....ctrl-f1 jah...bios uj benne elvileg, 2 hónapja vette az előző tulaj is csak  ;)
1T-re atraktam igy akkor.

#1518 Felhasználó inaktív   ifazekas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 16:20

Hali!

Nemrég vettem egy Gigabyte GA-M55Plus-S3G lapot, és felfigyeltem egy érdekes jelenségre.
Az USB-porton a gép kikapcsolt állapotában is van áram. Ez normális dolog? A régebbi P4-es Asus lapomon nem volt.
//Gigabyte GA-M55Plus-S3G; Athlon64 3800+; 2x512Mb DDR2 800 A-Data; 2x1024Mb DDR2 800 Geil; Gigabyte 7300GT GV-NX73T256P-RH; 320GB Seagate Barracuda sATA; 160GB Hitachi Deskstar T7K160 IDE; 2x Sony-NEC Optiarc AD-7173S; Canon LideScan 100; Leadtek TV2000 XP Expert Stereo FM; Genius WebCam Messenger; Canon Pixma IP 4300//

#1519 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 18:34

Idézet: MarKinG - Dátum: 2006. okt. 14., szombat - 21:23

jóvanna....ctrl-f1 jah...bios uj benne elvileg, 2 hónapja vette az előző tulaj is csak  ;)
1T-re atraktam igy akkor.

Mi az osszefugges az alaplap vasarlasi ideje es a BIOS kozott?  :o :D
Tudod miota allt a nagyker raktaraban? :D
Nem 1 nap alatt er ide Tajvanrol! :D

Mi a franc ez a gep leepites mania nalad? :D

#1520 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 09:14

h ne jástszak hanem h tanuljak  :Đ

tegnap nézegettem a tuningot, 220as fsb-től már olyan jó h a biosba sem enged be nem reagál betölt kifingik és ez megy amig nem dönt ugy h belép addig megy végtelen ciklus szerint a boot-kifagy-ujraindul  :Đ
lehet bios frissités kéne már.... nameg ugye nem raktam wint az elözö kap óta mondjuk az is nforce 4 chipset volt szal csak leszedtem mindent és a giga cdjéről meg fel mindent... :think:
de ez igy elég gáz... :rolleyes:

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.