HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1561 Felhasználó inaktív   Kitk@t 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 06. 11:05

DS3-as lapom van a 3.3-as verzióból. Most telepíteném újra a windows, érdemes e bekapcsolni a z AHCI-t? Mennyivel változik a sebesség?
KÖSZÖNET AZOKNAK AKIK EDDIG SEGÍTETTEK!

#1562 Felhasználó inaktív   Kitk@t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 13:09

RAID funkciót próbálta már valaki a DS3-nak? Tapasztalat?

#1563 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 19:16

e téren semmi.
viszont valami fogja a gépet 3d alatt, 3d mark05-ben 1024mellett 8600pötty, dual core+gts320 mellett,2gb800+-os memóval.
biosban nem a sima pci van beállítva, hanem pci express.
tippek? :(
"Három dolog van az életben, ami nem érdekel: a politika, a rapzene, és a maga véleménye..."  -Airplane I.-ből szabadon...-
Juan Manuel Fangio&  the Maserati 250F
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI
""Próbáltam Kimit meggyőzni arról, hogy a világbajnokság megnyerése csupán egy cím, amit nem feltétlenül a legjobb pilóta kap, s ezzel a szakma is tisztában van." -Ron Dennis csapatvezető Raikkonen-nek,2005-ben-

#1564 Felhasználó inaktív   Sentinel2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 19:22

Idézet: PetruZ - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 6:17

Üdv!

Van az aláírásomban látható szinte teljesen zsír új gép (ami modern, az új, a többi, a vége felé, már nem :) ). Múlt héten még egy S3 volt alatta, de mivel azt véletlenül kaptam DS3 helyett, így kicserélték. Az S3 teljesen rossz volt, a chipset túlmelegedett, állandóan behalt, stb., de ez már lényegtelen, most már csak a DS3 van. :)
Szóval az a gondom, hogy kicsit bizonytalannak érzem, a Marvell LAN meg egyszerűen összevissza működik.
Az előbbin azt értem, hogy nem igazán tudom, melyik SATA vezérlőn kellene használni, és azt milyen üzemmódra kellene állítani. Most az ICH8-as vezérlőbe van beledugva. Ha a BIOS-ban bekapcsolom az AICH-t, akkor az XP (SP2, februárig frissítve) már boot-kor kifagy bsod-dal (AICH nélkül volt telepítve, lehet, hogy ez a baja). IDE módban viszont nem tudom, mekkora hátrány működtetni, veszít-e valamit a SATA-II elérhető elméleti teljesítményéből, satöbbi. Egyébként a vinyó sebességén nem érzek lassulást, a régi gépemnél jelentősen gyorsabbnak érződik (viszont ezt nem teszteltem).
A másik a Marvell Yukon vezérlő, ami teljesen sztochasztikusan működik. Tegnapelőtt kaptam a gépet, akkor nem volt semmi baja. Tegnap délután kb. 3-4 órát ment gond nélkül. Aztán meghülyült. Ilyen állapotban totál kiakad a háló, az ADSL is behal, reconnect sem működik, a modemen és a gép hátulján a LAN link led-je "befagy", meg sem rezdül. Ebben az állapotban az XP-s hálózati control panel elemei sem működnek, a tray-en lévő hálózati ikonokon sem jönnek fel a popup menük. Az Event Log-ban viszont feltűnik két "yukonwxp" error bejegyzés a System részben, mindössze annyi üzenettel, hogy belső hiba történt ("internal error"), majd jön egy message arról, hogy a LAN újraéledt. Pedig nem működik. Ezután kb. 5-10 percen belül vagy megfagy a komplett gép, vagy újraindítja magát. Ha az első hibajelzések után kihúzom a LAN kábelt és visszadugom, a vezérlő megint feléled úgy 4-5 percig, aztán újra kiakad.
Driverfrissítés természetesen megvolt, a legfrissebb Gigabyte-os cuccok vannak fent. Ugyanezen a gépen van egy tegnapi (070327) build-os 7.04-es Ubuntu is (az első verzió, ami végre felmegy a JMicron vezérlős gépekre is), a LAN hiba ugyanúgy jelentkezik ott is, tehát nem XP-s driverhiba.
A gép nincs húzva, BIOS-ban (gyári F10) semmi tuningopció nincs bekapcsolva. A chipset-en nincs hűtés, és nem is érzem annyira vészesen forrónak (a korábbi S3 kifejezetten sütött ehhez képest). Az Everest szerint a Yukon és a 7900GS ugyanazon az IRQ-n ülnek, shared módban (a Device Manager-ben nem látszik semmi ütközés). Még erre tudok gyanakodni, ugyanis tegnap este egy izmosabb 3D-s játékkal játszottam (a grafkártyához adott Call of Juarez-zel :) ), és ez alatt jelentkezett az első kiakadás (a háttérben Emule futott). Az IRQ-t viszont nem tudom befolyásolni (vagy nem jöttem rá, hogyan lehetne).
A gépen minden más normálisan működik, egyéb teljesítményproblémát nem érzek, +/- pár százalékos difivel hozza az elvárható teszteredményeket is. A CPU nem melegszik 40-45 fok, a GPU 50-55 fok fölé (másfél óra CoJ után néztem), a ventik szinte alap 1000-1100-as fordulaton mennek.
Ma még egy dolgot kipróbálok: a régi gépemben van egy egyszerű KTI kártya, amivel semmi bajom nem volt, azt délután átrakom az újba, a Yukon-t meg letiltom. Ha ezzel is leakad, akkor széttárom a kezeimet...

Egyéb ötlet?

Hi!
Mik is voltak ezek a hibajelenségek S3nál?
Ugyanis nekem M57S4-SLI van és ha nagyobb terhelést kap mindig lekapcsol az egész gép.
A táp nem lehet hibás ugyanis a másik régi lapommal gond nélkül ment és kb. ugyanekkora terhelést kapott.(ráadásnak nem éppen dzsunka táp FSP-500W-os,s elégnek is kell lennie)Memória hiba nem lehet ugyanis akkor mást csinálna,nem lekapcsolást és az is szintén márkás. Szóval szótlanul állok a probléma előtt.Kinek milyen tapasztalata volt?
Legújabb bios és driverek fent vannak.

#1565 Felhasználó inaktív   Kitk@t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 07:21

Próbáltam raidot várázsolni DS3- lapra, de nem ment, sőt az ahci-t sem sikerült beüzemelnem, egyszerűen a windows telepítő a lemez formázás után nem tudta a floppyról felmásolni a jraid.sys -t. Másnál is előfordult ilyen? Akinek sikerült, hogy csinálta?

#1566 Felhasználó inaktív   Kitk@t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 15:12

Senki se használja a gigabyte 965p-ds3 lapját bekapcsolt achi-val vagy/és raiddel?

#1567 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 08. 19:48

valaki tudna küldeni egy normálisan működő bios-beállítást??
dual maggal 3dmark 2005ben 8500pötty, kissé kevéske.
driver utolsó hivatalos, alapon minden,dx ok.másra nem tudok gyanakodni. táp 500-as fsp. :(
"Három dolog van az életben, ami nem érdekel: a politika, a rapzene, és a maga véleménye..."  -Airplane I.-ből szabadon...-
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI
""Próbáltam Kimit meggyőzni arról, hogy a világbajnokság megnyerése csupán egy cím, amit nem feltétlenül a legjobb pilóta kap, s ezzel a szakma is tisztában van." -Ron Dennis csapatvezető Raikkonen-nek,2005-ben-

#1568 Felhasználó inaktív   Sentinel2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 20:44

Idézet: minimize - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 20:48

valaki tudna küldeni egy normálisan működő bios-beállítást??
dual maggal 3dmark 2005ben 8500pötty, kissé kevéske.
driver utolsó hivatalos, alapon minden,dx ok.másra nem tudok gyanakodni. táp 500-as fsp. :(

Nekem éppen ez a gyenge pont a rendszerben,az 500W -os fsp táp lekapcsol néha. Szerintem nem tudja táplálni rendesen a vga karit. Milyen vga kártyád van?

#1569 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 20:57

gigabyte gts.
de nem tettem fel az átalakítót a táphoz, csak ami a dobozból jön...
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI

#1570 Felhasználó inaktív   Sentinel2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 21:09

Idézet: minimize - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 21:57

gigabyte gts.
de nem tettem fel az átalakítót a táphoz, csak ami a dobozból jön...

Jaja,én se csináltam mást.Külön csatija van a tápról,de mégse bírja. .....
His x1950XT a kártya és csak amikor a szufla kéne a vgara,akkor csapja le.

#1571 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 08:04

félreértettél.
táppal no para nálam, más a gixer.
szerintem vmi bios-beállítás lehet. :(
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI

#1572 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 08:16

Idézet: minimize - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 7:04

félreértettél.
táppal no para nálam, más a gixer.
szerintem vmi bios-beállítás lehet. :(

Persze, meg a csoda.

Egy rendszer összteljesítménye az nem csak a videókártyán múlik.

Első körben szétszedném azt a 3dmark pontszámot, helyesebben annak tulajdonítanék nagyobb figyelmet amit részletezve ad.

Ha 3D mark pontszámot hasonlítgatsz ne felejtsd el hogy sok "gyökér" agyon tuningolja a rendszerét és a kártyáját, így értelemszerűen nagyobb eredményt kap mint kellene. Ha felmész a 3d mark teljesítmény hasonlító lapjára, akkor igyekezz hasonló paraméterű rendszerrel hasonlítani mint ami neked van, tehát azonos videókártya, azonos GPU/MEM freki, azonos CPU, aminél azonos a CPU freki, ill az FSB, illetve a memória frekije/késleltetése.

Esetleg az msconfigból kiszedheted az összes aut induló programot ls nem ms szolgáltatást, hátha valamelyik belassít, vagy próbaképp feldobsz egy minimál partíciót, amire nem raksz fel ész nélkül dolgokat.

Vírus is bekavarhat, ha valami nod szintű szemetet használsz.

#1573 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 08:24

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 9:16

...Vírus is bekavarhat, ha valami nod szintű szemetet használsz.

:think:

#1574 Felhasználó inaktív   pumukli32 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 09. 16:54

sziasztok
nekem lenne egy olyan problémám, hogy adott egy GA 965P-S3 benne core 2duo 6300-as
és 2darab Kingmax KLDD48F-A8KB5 1gb 800mhz ram. lefutattam az everestet és azt írja hogy csak 400mhz-ek a ramjaim 800 helyett.mi a teendő ? bios beálítás ? és ott mit kell átírnom? előre is köszönöm a segítségeteket

#1575 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 17:30

Idézet: pumukli32 - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 16:54

sziasztok
nekem lenne egy olyan problémám, hogy adott egy GA 965P-S3 benne core 2duo 6300-as
és 2darab Kingmax KLDD48F-A8KB5 1gb 800mhz ram. lefutattam az everestet és azt írja hogy csak 400mhz-ek a ramjaim 800 helyett.mi a teendő ? bios beálítás ? és ott mit kell átírnom? előre is köszönöm a segítségeteket

Csinálhatnál erről egy shotot, mert szerintem csak a DDR miatt gondolod azt, hogy nem 800MHz-cen megy. :)
Nincs azzal semmi gond. ;)

#1576 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 19:25

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 8:16

Persze, meg a csoda.

Egy rendszer összteljesítménye az nem csak a videókártyán múlik.

Első körben szétszedném azt a 3dmark pontszámot, helyesebben annak tulajdonítanék nagyobb figyelmet amit részletezve ad.

Ha 3D mark pontszámot hasonlítgatsz ne felejtsd el hogy sok "gyökér" agyon tuningolja a rendszerét és a kártyáját, így értelemszerűen nagyobb eredményt kap mint kellene. Ha felmész a 3d mark teljesítmény hasonlító lapjára, akkor igyekezz hasonló paraméterű rendszerrel hasonlítani mint ami neked van, tehát azonos videókártya, azonos GPU/MEM freki, azonos CPU, aminél azonos a CPU freki, ill az FSB, illetve a memória frekije/késleltetése.

Esetleg az msconfigból kiszedheted az összes aut induló programot ls nem ms szolgáltatást, hátha valamelyik belassít, vagy próbaképp feldobsz egy minimál partíciót, amire nem raksz fel ész nélkül dolgokat.

Vírus is bekavarhat, ha valami nod szintű szemetet használsz.

lehet, hogy építő szándékú volt, de megmosolygom nagyrészét a kommentnek.
nem az "agyonhúzott" géppekkel hasonlítok, hanem hasonló teljesítményű konfigokkal, és ezekhez képest(is) alacsony a kapott pontszám 3DMark alatt, de pl. STALKER is simábban megy ennél kisebb gépeken  (ismét egy is...). :)
tippek Valakitől???! ;)
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI

#1577 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 20:34

Idézet: minimize - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 18:25

lehet, hogy építő szándékú volt, de megmosolygom nagyrészét a kommentnek.
nem az "agyonhúzott" géppekkel hasonlítok, hanem hasonló teljesítményű konfigokkal, és ezekhez képest(is) alacsony a kapott pontszám 3DMark alatt, de pl. STALKER is simábban megy ennél kisebb gépeken  (ismét egy is...). :)
tippek Valakitől???! ;)

Örvendek hogy mosolygásra késztetett a komment, nagyon alap dolgokat írtam pedig le.

Konkrétan tippeket is írtam hogy kizárd az esetlegesen az operációs rendszer hibáit, mégpedig

1, msconfig
2, friss próbapartíció (ez teljesen kizárja a lassító szoftvereket mivel új telepítés, sőt a hibásan egymásra települt drivereket is, a lassító vírus-, tűzfal- programok sem kavarhatnak be ha nincsenek telepítve).

Nyilván egyiket se csináltad meg.

Továbbá felhívtam szives figyelmedet arra, hogy ne az egy közös pontszámot nézegesd, hanem külön-külön, tehát a csak CPU-t pontot ne keverd a grafikai értékekkel, hiszen fingod sem lehet merre keresd mi a probléma, az alacsony CPU eredmény esetén hiába konfigolod halálba a videókártyát, márpedig az alacsony CPU eredmény rontja az össz pontszámot. Erre sem írtál semmit, hogy ezek az értékek melyike rosszabb mint elvárható, mert nyilván egyszerűbb szipogni a papírzsebkendőbe és várni a csodát, mint csinálni valamit, pl leolvasni 3 db számot.

A szintetikus tesztek (értsd hardware-elem scpecifikus tesztek) egyedileg és túlértékelve hamis teljesítmény információt adhatnak, de ilyen esetben segíthetnek, tehát én minden egyes hardver elemet erősen tesztelnék sebességre, és azok pontjait is hasonlítgatnám, mert lehet hogy egy rosszul beállított elem miatt halódik az egész, pl memória. Ebből minimum 1GB-nak kell lennie, intel esetén pedig erősen javasolt a DUAL mód (2db modul), ami ténylegesen működjön is, és látszódjon meg a memória benchmark eredményen is.

A nagy vigyorgás közepette lássuk csak mi a gondod. Vettél egy hardverelemet, ami nem hozza az elvárható teljesítményt, és fingod sincs merre indulj el, ezért kérdezel, na ez ám tényleg a kiváló nagy hozzáértés. Hallottál valami BIOS-ról, és arra gondolsz, hogy valami varázsló majd látatlanban a varázspálcájával legyint egyet, idemásolja mit csinálj, és hipp-hopp a gép sebessége az optimális lesz.
A BIOS funkciója éppen az, hogy a PC jellegzetességét, tehát a gépenkénti nagyon változatos hardver elemeket egyedileg finomhangolni lehessen. De az, amitől a Jóska gépe táltos, a tied lehet el se indul. Első körben tudom javasolni a LoadSetupDefault nevű csodát, ami elmatatások ellen tényleg csoda.
Második körben, ami szintén BIOS-hoz kötődik az az, hogy új videókártya esetén érdemes a BIOS-ok változáslitáját nézegetni, vagy kérdés nélkül felrakni újabb verziót, vagy azt a legújabbat, ami az alaplap saját topikjában (nem gigabyte össztopikban) mint legújabbat ajánlanak.

Próbapartíciónál érdemes lehet úgy is tesztelni, hogy minden felesleges hardver elem legyen eltávolítva (bővítőkártyák, 8 vinyó helyett elég az 1, CD/DVD egységekből szintúgy), illetve a BIOS-ban letiltva, pl a hálókártya, hangkártya ha alaplapi stb.

Mosolyogjunk együtt, milyen szép is ez a világ! Aztán el ne felejtsd ide leírni hogy ha meglett a probléma okozója azt ide leírd, hadd mosolyogjunk mi is, mi balgák. Bár belőled kinézem hogy be nem vallanád csak meghúznád magad csendben.

#1578 Felhasználó inaktív   pumukli32 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 10. 06:46

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 17:30

Csinálhatnál erről egy shotot, mert szerintem csak a DDR miatt gondolod azt, hogy nem 800MHz-cen megy. :)
Nincs azzal semmi gond. ;)

sziasztok
egy kicsit bővebben mert komolyabban nem értek hozzá.
mivel és hogy tudom megnézni ,hogy megy 800mhz-en
köszönöm

#1579 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 17:49

"1, msconfig
2, friss próbapartíció (ez teljesen kizárja a lassító szoftvereket mivel új telepítés, sőt a hibásan egymásra települt drivereket is, a lassító vírus-, tűzfal- programok sem kavarhatnak be ha nincsenek telepítve).

Nyilván egyiket se csináltad meg."

teljesen új a konfig, friss, bontatlan hdd-re történt a telepítés, csak xp ment fel. tovább nem megyek, ugatás-oktatás jelleggel nem bejövős errefelé.

"A nagy vigyorgás közepette lássuk csak mi a gondod. Vettél egy hardverelemet, ami nem hozza az elvárható teljesítményt, és fingod sincs merre indulj el, ezért kérdezel, na ez ám tényleg a kiváló nagy hozzáértés. Hallottál valami BIOS-ról, és arra gondolsz, hogy valami varázsló majd látatlanban a varázspálcájával legyint egyet, idemásolja mit csinálj, és hipp-hopp a gép sebessége az optimális lesz."

nem rombolom tovább a topikot idézetekkel, de pl. ezek miatt a nagy mosolygás.
3d-s teljesítményről beszéltem, ehhez mi köze lenne egy háló-hang, vagy netovább scsi-kártyának, elemenkénti eltávolításnak???!....NEM AZT ÍRTAM, hogy fagy, vagy resetel a gép valami miatt....mit is oktattál (volna) valójában???!
hagyjuk inkább, ha ez a segítség részedről.
:o

Szerkesztette: minimize 2007. 04. 10. 17:56 -kor

Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI

#1580 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 20:11

még annyit, ha nagyon muszáj, privátban, ne itt rongáljunk... :smoker:
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.