M61SME-S2
Mi van akkor, ha a CPU hőmérsékletet durván föléméri? BIOS-ban idle 60 C körül mutat, legfrissebb Everest még ennél is többet kb 10-15 fokkal. X2 4200+ stock coolerrel, de nagyobb, 8 cm/2500 rpm ventivel, a borda ilyenkor szinte nem is langyos. Jól van feltéve, újrapasztáztam, újra levettem, szép egyenletesen szétkenődik a bordán a paszta. Legfrissebb F5 BIOS-t feltettem, semmi nem változott.
A baj az, hogy ez egy ipari rack házban kellene, hogy működjön, a rack egy olyan gépbe van betolva, ahol 45-50 fokos hömérséklet uralkodik. Asztalra kitéve nincs vele gond, de beépítve, terhelve szépen felkúszik a procihő (Everest szerinti) 120 fokra és a hővédelem lekapcsol. A bordát még ilyenkor is simán meg lehet fogni, szóval olyan 55-60 fok körül lehet a valós hőfok. BIOS-ban Shutdown Temp-et nem lehet állítani, csak Warning-ot, azt meg hiába teszem Disabledre, akkor is kikapcsol.
Szerk.: Win2000 SP4 fut a gépen.
Szerkesztette: EV6 2007. 11. 22. 13:09 -kor
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222