HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#2041 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 03. 20:21

Idézet: Badogos - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 20:10

adtam neki +0.2-t, elindítottam a memtesztet és 15 perc alatt kemény 13% ment le, amikor ennyi idő alatt simán lekéne futnia sztem

Őőő, egyik memtestnél volt egy bug, hogy 4 modullal 25%-nál volt a 100, szal negyedelt mindent. Ezt tapasztaltam én is 4x1GB rammal.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2042 Felhasználó inaktív   Badogos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 20:23

1.7-es

már írom is ki a 2.01-est

Szerkesztette: Badogos 2008. 03. 03. 20:26 -kor

-=badogos=-

#2043 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 20:24

Idézet: Pittbul - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 20:10

Tud AHCI  modot, és nemhal ki a win, viszont akkor is csak scsi lemeznek ismeri fel, és nincs  az IDE ATA/ATAPI vezérlőnél Serila ata controller.

Gondolom az AHCI controller drivert feltetted?
Üdv:Arsene

#2044 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 20:29

Idézet: Badogos - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 20:23

1.7-es

már írom is ki a 2.01-est

Rángass le egy újabbat és próbáld azzal!

Szerk: Látom elkéstem....... ;)

Szerkesztette: arsenlupin 2008. 03. 03. 20:29 -kor

#2045 Felhasználó inaktív   Badogos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 21:31

ez volt a gond thx, ezzel simán lefutott
-=badogos=-

#2046 Felhasználó inaktív   Pittbul 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 03. 21:49

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 20:24

Gondolom az AHCI controller drivert feltetted?

Persze, annélkül nem is látná a lapra kötöt winyókat, és kiabál hogy ismeretlen PCI eszlözt talált, bár nemtudom miért :s. Telepités után a lemezmeghajtóknál  csupa SCSIt lát, ami nem is volna rossz,de nem azok.

#2047 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 07:09

Idézet: Pittbul - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 21:49

Persze, annélkül nem is látná a lapra kötöt winyókat, és kiabál hogy ismeretlen PCI eszlözt talált, bár nemtudom miért :s. Telepités után a lemezmeghajtóknál  csupa SCSIt lát, ami nem is volna rossz,de nem azok.

Nem tudom AMD oldalon, hogy van ez, de intelnél a satadrivert is fel kell tenni, ami egy ben van a raid driverrel. Persze mivel nincs raid így csak a sata drivert nyomja fel...
Ez: motherboard_driver_chipset_ati_rs690.exe nem hiányzik neked?

Szerk: Hm...Win 2003-hoz nincs a giga honlapján sata driver :eek: Lehet ez a baj. :think:

Szerkesztette: arsenlupin 2008. 03. 04. 07:30 -kor

#2048 Felhasználó inaktív   Pittbul 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 19:49

Idézet: arsenlupin - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 7:09

Nem tudom AMD oldalon, hogy van ez, de intelnél a satadrivert is fel kell tenni, ami egy ben van a raid driverrel. Persze mivel nincs raid így csak a sata drivert nyomja fel...
Ez: motherboard_driver_chipset_ati_rs690.exe nem hiányzik neked?

Szerk: Hm...Win 2003-hoz nincs a giga honlapján sata driver :eek: Lehet ez a baj. :think:

Nem hiányzik, és már minden telepitettem amit csak raid vagy satával kapcsolatos,
és még mindíg semmi:S.

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1204656566.jpg

#2049 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 22:26

Hali!
Most akarok venni egy P35DS4 lapot,de nemtommm,hogy a Q6600-ra milyen hűtő férne el a lapon.
Esetleg tudnátok ajánlani párat?
Most amiket betudok szerezni:
ASUS - Silent Knight II
ASUS Arctic Square
ASUS Silent Square Pro
ASUS Silent Square EVO
ASUS Silent Square Series
Ha lehetséges,ezek közül kéne a legjobb és ami fel is megy,de persze bármilyen megoldás érdekel

#2050 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 22:30

Asszem a silent knight kapta a legtöbb plecsnit ezek közül :)

Phn is tesztelték
itt a square
itt meg a knight
ebben van sk2
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2051 Felhasználó inaktív   piedone19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 22:31

Hali!

Egy problémában kérném a segítségetek, mert már teljesen tanácstalan vagyok. Vettem egy Gigabyte MA790FX-DQ6 típusú alaplapot. Minden szép, és jó. Sajnos egyelőre csak egy Athlon64 X2 6400+-os procit ültettem bele (lévén, hogy a most kinn lévő Phenom-ok nem túl jók) 4GB 800-as Kingston memória társaságában .

De! Feltelepítettem rá a 64bit-es Vistát (csak tesztelésre!). Simán fel is ment. Tökéletesen működött. Egészen addig, amíg a 3DMark06-ot elindítva, el nem ér az 1-es CPU teszt-ig. Ekkor aztán szépen lekapcsol a számítógép. (Hogy miért, ezt nem tudom) Tápot ki kell kapcsolnom, különben nem kapcsol vissza. Néhány perc áramtalanítás után bekapcsolás, majd elindul a gép, és megy minden egészen addig, amíg a teszt újra el nem ér eddig a fázis-ig. Ilyenkor újra lekapcsol.

Ekkor gondoltam egyet, hogy talán valami driver hiba, és el kezdtem telepíteni az XP-t. A sima 32 bites verziót. De! Amikor eljut a telepítési fázis odáig, hogy Start menü elemeinek telepítése, a gép szintén lekapcsol. Minden előjen nélkül. Ugyanaz a lekapcsolási fázis, mint feljebb. De a helyzet itt rosszabb, mert ezután már nem tud bebootolni a gép a telepítés alatt levő xp-ről! Hanem a teljes telepítési fázist újra kell kezdenem.

Gondoltam rá, hogy talán túl melegszik a proci. De akkor miért mindig ugyanannál a pontnál kapcsol le? A táp elvileg nem lehet (Zalman ZM-600-HP típusú 600W-os táp van benne). A VGA egy Sapphire Radeon 3870 (ezt használtam egy ideig egy másik számítógépbe. Tökéletesen működött).

Próbáltam a bios-t piszkálni, de semmi eredmény. Ja és frissítettem is a bios-t! Előtte is leállt, és utána is leállt.

Tud esetleg valaki valami ötletet adni, hogy mégis mi lehet a gond?

Köszi.
Üdv.

Szerkesztette: piedone19 2008. 03. 04. 22:31 -kor

#2052 Felhasználó inaktív   fer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 23:55

A régi hiba nekem is megint előjött! Tegnap újraraktam a Win-t, és elsőre nem jött össze, az indulásnál valami sys-t hiányolt, na ekkor már kezdtem ideges lenni, de azért másodszor már sikerült! Ma este meg megint arra lettem figyelmes tv nézés közben (a monitor ki volt kapcsolva), hogy marhára zakatol a winyó! meglesem mi a franc történhetett már megint, hát pio-ban ment a winyó, immáron a második csatlakozóban is! Most még idegesebb lettem, havonta egy sata csati, akkor már nyárig sem húzza a gépem, kikapcs, átdug a 3. ba (pontosabban a II. -ba, mert a 0 és a I volt kilőve) hát ott megy! Nem hagytam annyiban, és átdugtam a 0-ba ismét amit eddíg halottnak hittem, és láss csodát ott is megy! Na gép szétkap darabokra átvizsgálás indul! És találtam egy érdekes dolgot, pontosabban kettőt : a 4pines molex tápcsatik közül kettő a toldásoknál szinte épp hogy nem csúszott szét, és a múltkor épp azon is egy winyó volt ami vacakolt! Ami ebből a tanulság és valószínű sok hibára, és kékhalálra megoldás is lehet : a tápcsatlakozókat nem szabad elhanyagolni, csak szorosan egybeilleszkedöket használjunk, ha viszont lazák ezen könnyen lehet segíteni egy tűvel! Mert gondolom Y elosztó szinte mindenki gépében van, legalább egy, mert a 4db tápcsati ami a tápból kivezet nem sokmindenre elég!

Hát röviden ennyi, remélem sokaknak tudttam segíteni!  :up:

#2053 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 00:03

Idézet: piedone19 - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 23:31

Hali!

Egy problémában kérném a segítségetek, mert már teljesen tanácstalan vagyok. Vettem egy Gigabyte MA790FX-DQ6 típusú alaplapot. Minden szép, és jó. Sajnos egyelőre csak egy Athlon64 X2 6400+-os procit ültettem bele (lévén, hogy a most kinn lévő Phenom-ok nem túl jók) 4GB 800-as Kingston memória társaságában .

De! Feltelepítettem rá a 64bit-es Vistát (csak tesztelésre!). Simán fel is ment. Tökéletesen működött. Egészen addig, amíg a 3DMark06-ot elindítva, el nem ér az 1-es CPU teszt-ig. Ekkor aztán szépen lekapcsol a számítógép. (Hogy miért, ezt nem tudom) Tápot ki kell kapcsolnom, különben nem kapcsol vissza. Néhány perc áramtalanítás után bekapcsolás, majd elindul a gép, és megy minden egészen addig, amíg a teszt újra el nem ér eddig a fázis-ig. Ilyenkor újra lekapcsol.

Ekkor gondoltam egyet, hogy talán valami driver hiba, és el kezdtem telepíteni az XP-t. A sima 32 bites verziót. De! Amikor eljut a telepítési fázis odáig, hogy Start menü elemeinek telepítése, a gép szintén lekapcsol. Minden előjen nélkül. Ugyanaz a lekapcsolási fázis, mint feljebb. De a helyzet itt rosszabb, mert ezután már nem tud bebootolni a gép a telepítés alatt levő xp-ről! Hanem a teljes telepítési fázist újra kell kezdenem.

Gondoltam rá, hogy talán túl melegszik a proci. De akkor miért mindig ugyanannál a pontnál kapcsol le? A táp elvileg nem lehet (Zalman ZM-600-HP típusú 600W-os táp van benne). A VGA egy Sapphire Radeon 3870 (ezt használtam egy ideig egy másik számítógépbe. Tökéletesen működött).

Próbáltam a bios-t piszkálni, de semmi eredmény. Ja és frissítettem is a bios-t! Előtte is leállt, és utána is leállt.

Tud esetleg valaki valami ötletet adni, hogy mégis mi lehet a gond?

Köszi.
Üdv.

Ez jó kérdés...a cpu tesztet nem bírja, ott én is túlmelegedésre gondoltam...biosban meg kéne sasolni, hogy hány foknál kapcsolja le magát és esetleg azt feljebb lehet tornázni akár 70-80C-ig...de nem értem, hogy miért kell akkor is a tápot kikapcsolni egy időre. illetve CPU borda rendesen a helyén van?
Tápcsatik is mind rendesen a lapon vannak (a 4 pinesre gondolok). Esetleg egy szétszed, asztalon összerakós akció segít-e rajta...

#2054 Felhasználó inaktív   piedone19 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 06:25

Idézet: Nurba - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 1:03

Ez jó kérdés...a cpu tesztet nem bírja, ott én is túlmelegedésre gondoltam...biosban meg kéne sasolni, hogy hány foknál kapcsolja le magát és esetleg azt feljebb lehet tornázni akár 70-80C-ig...de nem értem, hogy miért kell akkor is a tápot kikapcsolni egy időre. illetve CPU borda rendesen a helyén van?
Tápcsatik is mind rendesen a lapon vannak (a 4 pinesre gondolok). Esetleg egy szétszed, asztalon összerakós akció segít-e rajta...

A bios-ba mindenféle hővédelmet kivettem, pont ezért, hogy nehogy túlemelegedjen. 50 fok körül mozog a bios-ba a cpu hőmérséklet. Mikor lefagy, nem lehet ennél sokkal magasabb...

#2055 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 10:32

Idézet: Pittbul - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 19:49

Nem hiányzik, és már minden telepitettem amit csak raid vagy satával kapcsolatos,
és még mindíg semmi:S.

Akkor sajna nem tudom mi lehet...... :think:

#2056 Felhasználó inaktív   SZEGECS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 10:44

Sziasztok! Tegnap volt egy alaplapcsere nálam, egy GA-MA69VM-S2 lett az új szerzemény.
A hozzáadott floppy kábel viszont úgy tűnik, nem OK-s, ugyanis rádugva a floppyt, azon folyamatosan világít a LED. Tipikusan az a hiba, amikor az ember fia fordítva dugja rá a csatlakozót, ez azonban itt nem játszik, mert csak egyféleképpen lehet, köszönhetően a kis pöcöknek, ami van a csatlakozón.

Viszont: Ennél a kábelnél, amit adtak hozzá a jelölt ér nem a tápcsati felé esik, hanem az ellenkező oldalra, és a szalagkábelben lévő megcsavarás sem ott van, ahol az szokott lenni.

Ha a korábbi ASUS alaplaphoz való floppy kábelt kötöm rá, azzal vidáman működik.
A mellékelt képen látszik a különbség.
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Visszamentem a boltba, hogy adjanak egy másik kábelt, de gyakorlatilag mindegyik olyan volt, mint ami nálam hibásan működött. Szerintük ez így jó, és vegyek másikat, ha nem tetszik...

Nektek milyen kábel volt hozzá gyárilag?

#2057 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 22:14

Van-e ötletetek a következő probléma megoldásához?
Adva van egy konfig 7NNXP alaplap + 1db Sata wincseszter, amire CD-ről telepíteném az XP-t.
Ahhoz, hogy a Sata wincsesztert kezelni tudja a telepítő, floppyról kellene (F6) telepítés közben a gyári raid drivert telepítenem, de sajnos nincs floppy meghajtó. Próbáltam CD-re tenni a floppy tartalmát de ragaszkodik a floppyhoz.
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF MINI,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870 (OC),NOCTUA NH-C12PSE14, KINGSTON HyperX 8Gb DDR3 1600Mhz CL9(OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

#2058 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 22:35

Idézet: dupi - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 22:14

Van-e ötletetek a következő probléma megoldásához?

Nlite-al integrálod a driver-t az XP telepítő CD-jébe.

#2059 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 07:42

Idézet: Bucy - Dátum: 2008. márc. 5., szerda - 23:35

Nlite-al integrálod a driver-t az XP telepítő CD-jébe.

Köszönöm a segítséget, valami ehhez hasonló megoldásban reménykedtem.
Sajnos eddig hiába próbálkoztam bármilyen információt felkutatni erről a programról (mert gondolom ez egy program) a google segítségével, eddig nem sikerült. Légyszíves segítsetek abban, hogy hol találok részletesebb leírást róla a neten és milyen néven keressem, ha le szeretném tölteni !

Felmerült bennem az a kérdés: honnan fogja tudni az xp telepítő, hogy a telepítés legelső szakaszában kell még feltelepítenie ezt a drivert mivel csak így fog wincsesztert találni a rendszerben ?
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF MINI,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870 (OC),NOCTUA NH-C12PSE14, KINGSTON HyperX 8Gb DDR3 1600Mhz CL9(OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

#2060 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 06. 07:44

Bocs, rosszul olvastam a nevet, már megtaláltam !

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.