HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#2081 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 10. 18:56

Idézet: BoGab - Dátum: 2008. márc. 10., hétfő - 18:46

Nem. Csak 3pinessel nem tudsz pwmet kapcsolni.

Tessék? :D
Ezt csak azért kérdezem, mert a Freezer 64 ventijét rádugtam, és az nem pörgött úgy, mint a TX2-jé. Az Accelero 4, a CollerMaster 3 pines! :confused:
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#2082 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 19:02

Idézet: Csücsök - Dátum: 2008. márc. 10., hétfő - 18:56

Tessék? :D
Ezt csak azért kérdezem, mert a Freezer 64 ventijét rádugtam, és az nem pörgött úgy, mint a TX2-jé. Az Accelero 4, a CollerMaster 3 pines! :confused:

Idézet

The 1U Passive / 2U+ Active combination solution utilizes a removable fan with 4-wire pulse width modulation (PWM) T-diode control. Use of the 4-pin PWM T-diode controlled active thermal solution helps customer meet acoustic targets in pedestal platforms through the baseboards ability to directly control the RPM of the fan
This is achieved through more accurate measurement of the processor die temperature through the processors temperature diode (T-diode). Fan RPM is modulated through the use of an ASIC located on the baseboard that send out a PWM control signal to the 4th pin of the connector, labeled Control. This thermal solution requires a constant +12V supplied to the 2nd pin of the active thermal solution.

This active thermal solution does not support variable voltage control or 3-pin PWM control. If this fan is plugged into an older 3-pin connector the fan RPM will default back and then be controlled by the thermistor located on the fan. When operating in thermistor mode, the fan speed will vary based on the inlet (T-inlet) temperature located at the fan.

eze

Lényegében ez is egyfajta terhelés és hőmérsékletfüggő ventiszabályzás. Egyébként én is azt vettem észre, hogy pwm mellett a freezer alig megy (nekem vmi 300rpmmel pörgött). Ha kikapcsoltam azonnal felpörgött.

Szerkesztette: BoGab 2008. 03. 10. 19:04 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2083 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 20:30

Ez mind szép és jó. De mikor fogja a ventit a melegedés függvényében hajtani?

#2084 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 20:44

Idézet: Csücsök - Dátum: 2008. márc. 10., hétfő - 20:30

Ez mind szép és jó. De mikor fogja a ventit a melegedés függvényében hajtani?

Ha melegszik :D

Egyébként át lehet biosban állítani, hogy ne pwmet használjon, normalra kell tenni a ventiszabályzást a biosban.

Én olyan marha sokat nem kisérleteztem ezzel, mert gigads4em van és a freezer7 nem hűtötte a heatpipeot eléggé ezért fagytam orrba-szájba.

Szerkesztette: BoGab 2008. 03. 10. 20:44 -kor

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#2085 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 21:16

Idézet: BoGab - Dátum: 2008. márc. 10., hétfő - 20:44

Ha melegszik :D

Egyébként át lehet biosban állítani, hogy ne pwmet használjon, normalra kell tenni a ventiszabályzást a biosban.

Én olyan marha sokat nem kisérleteztem ezzel, mert gigads4em van és a freezer7 nem hűtötte a heatpipeot eléggé ezért fagytam orrba-szájba.

Állandóan fullon pörög!

#2086 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 21:17

Idézet: Csücsök - Dátum: 2008. márc. 10., hétfő - 21:16

Állandóan fullon pörög!

Fan control biosban mire van állítva? :think:

Na de álljunk már meg egy szóra mesterúr, a freezer64et hogy a búbánatba dugjuk rá a ds3ra? :D

Szerkesztette: BoGab 2008. 03. 10. 21:19 -kor

#2087 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 21:25

Biosban van Enabled/Disablad. Kaputt!
Csak a ventijét dugtam rá, és 1800 helyett kb. 600-700-at pörgött, míg a TX2 ventije 1900-on megy megállás nélkül!

Szerk.: elővettem a luzer manualt, és jééé, mit látok:
Smart FAN control mode:
-Auto
-Voltage
-PWM
Fehér embernek lenni Enabled/Disabled! :confused: 2.1 reves a lap, legújabb biossal.

Szerkesztette: Csücsök 2008. 03. 10. 21:27 -kor

#2088 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 22:17

Idézet: Foldonkivuli - Dátum: 2008. márc. 10., hétfő - 11:45

Sziasztok.

Azt szertném megtudni, hogy a Gigabyte GA-P35-DS3L alaplapon  a biosban hol tudom állítani a memória időzítéseket?
Továbbá mi lehet az oka, hogy 1066MHz-es Kingmax ramokkal nem akar 1066MHz-en müködni "a memória hibát generál állandóan orthos-al ram stressnél és játékoknál is". jah BIOS frissitve a legfrissebbre de az azt hiszem Beta verzió. lehet ez a probléma?

Köszi.

Az 1066Mhz-s Kingmax-oknál (amelyeken valójában ugyanazon fajta chipek vannak mint a 800Mhz-seken) sajnos előfordul, hogy nem bírják az 1066Mhz-t. Sajnos én is belefutottam ebbe, de legalább olcsó volt a többi 1066Mhz-s RAM-hoz képest.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#2089 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 14:40

Jobban szemügyre vettem a lapot. Néztem a csatlakozót, és a könyvben lévő képet, és a csati fordítva van felrakva a lapra, mint ahogyan az a könyvben van. Nézegettem a neten képeket, és azokon is úgy van, ahogy a könyvben mutatja. Igaz a neten nem találtam rev 2.1-es képet. Megnézné nekem valaki, hogy az ő lapján - lehetőleg rev 2.1-es lapon - melyik oldalon van a kis "lemez" (RAM felőli, vagy a lap széle felőli)? De ha fordítva van rajta, akkor miért tudja a 4 pines ventiket kezelni? :think:

Szerk.: >>>ezen<<< a képen pl. a lap felőli oldalon van, míg nemkem a RAM-hoz van közelebb.

Szerk2.: ti is úgy látjátok, hogy a a gyári rev 2.1-es képen a RAM felől van? :confused:

Szerkesztette: Csücsök 2008. 03. 11. 14:50 -kor

#2090 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 16:09

Nem vagyok egyedül!Fúdejó!  :dance:  :omg:  :(
Beszarok, ha ez megint olyan lesz, mint a sapphire 3850-el: várhatok új bios-t! :(

Szerkesztette: Csücsök 2008. 03. 11. 16:18 -kor

#2091 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 16:41

Éééés olyan! :mad: Emberke írd gigáéknak:

Idézet: tweaktown fóruma - Dátum: ma reggel 9:55

MY QUESTION:

Hello,

I am trying to control CPU fan speed using standard 3-pin fan connected to the CPU fan header on my rev 2.1 motherboard. According to the manual (page 51), there is supposed to be a BIOS setting called "Smart FAN Control Mode" which can be set to Voltage for control of 3-pin fans. However, I can't find this setting in my F10 BIOS.

My CPU fan is currently running at full speed and is unbearably loud. Changing settings in Easytune has no effect on fan speed. How am I supposed to control fan speed on my motherboard?

Thank you!

-------------------------------------------------------------------------------
Model Name : GA-P35C-DS3R(rev. 2.1)
--------------------------
M/B Rev : 2.1
BIOS Ver : F10
Serial No. :
Purchase Dealer :
-------------------------------------------------------------------------------
VGA Brand : Nvidia Model : 8800GT
CPU Brand : Intel Model : E8400 Speed : 3.0 GHz
Operation System : Win XP SP : 2
Memory Brand : Corsair Type : DDRII
Memory Size : 4 GB Speed :
Power Supply : 420 W

GIGABYTE'S RESPONSE:

Hi,
To see all advanced settings in the BIOS you should first press CTRL+F1 at the main BIOS menu.
Recommended BIOS settings for fan control:
4pin fan connector (on the fan): use PWM or Voltage
3pin fan connector (on the fan): use Voltage

From what I can see there have been some problems reported with speed control on 3-pin fans and some CPU models. If that is the case for you, then it it hopefully solved with the next BIOS release for this motherboard - I do not know when this will be released, so you should check the BIOS page for this motherboard for any update. You might want to try using a 4-pin fan for speed control.

Best Regards,
===========================
Technical Support Team
Gigabyte Technology
===========================

Ezt csak azért írom le, hogy lássátok, hogy min megyek keresztül! :D  Bezzeg AMD-nél nem volt ilyen... :D

#2092 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 16:56

Ctrl+f1 = finomhangolási opciók előcsalása főleg tuninghoz :think:

Most a fancontrol mi a búbánat f*száért van elrejtve? Top secret, nehogy a user megtalálja :D

Nekem most giga lapom van, relatíve elégedett vagyok, de az ilyen apró b*ziságok miatt a köv lapom garantáltan nem az lesz :Đ

#2093 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 20:43

Idézet: BoGab - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 16:56

Ctrl+f1 = finomhangolási opciók előcsalása főleg tuninghoz :think:

Most a fancontrol mi a búbánat f*száért van elrejtve? Top secret, nehogy a user megtalálja :D

Nekem most giga lapom van, relatíve elégedett vagyok, de az ilyen apró b*ziságok miatt a köv lapom garantáltan nem az lesz :Đ

Nézz hülyének, de nekem semmi sem jelenik meg CTRL+F1 hatására! Minden ugyanúgy marad! Elő kéne "ugorjon" egy ablak, vagy a M.I.T.-ben kéne megjelenjenek több opciók? :confused:
Letöltöttem a modbin-t (vagy mit), megnyitottam vele az F12-es bios-t, és tényleg el van rejtve. Sikerült láthatóvá tegyem, de 2 bittel (?) nagyobb lett a fájl, ezért nem tudtam belesütni az epromba! :mad:

#2094 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 21:29

hali!
Megvettem a DS4 lapot és szívok vele folyamatosan.Maga a gép tökéletesen menne,de mikor a Gigabyte 8600GT-ZL karira rányomok egy 3Dmark tesztet beáll a kép.(2D-ben tökéletesen megy minden)A gép nem fagy le csak a kép!A vista alatti élményindex sem fut le a VGA miatt.Átraktam a másik gépemből a 6600-am,azzal mennek a tesztek,az MSI lapomba a 8600-at,ott  meg jónak tűnik a VGA!
Valami ötlet???

#2095 Felhasználó inaktív   Oti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 18:06

Üdv Gigások!
Olvastam hogy néhány mebernek volt gondja az ACPI-vel, mégpedig hogy nem ACPI kmpatibilis a BIOS. Ez lenne a gondom nekem is. GA M57SLI-s4 lapom van, de két-három indításonként leáll a win boot az STOP: 0x000000A5 kék halállal. Kérdésem az lenne hogy sikerült-e már valakinek megoldania ezt a problémát. Installkori F7-en már túl vagyok (MPS többprocesszoros gépként meg ugye nincs sok olyan lehetőség ami jól jönne, pl. automata gép kikapcs, proc. teljesítményének csökkentése stb.)
! nav táado gászagi zA

#2096 Felhasználó inaktív   kubikus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 03. 24. 21:35

Sziasztok.Segitséget szeretnék kérni!!
Következö a configom :Alaplap neve   Gigabyte GA-8I848P-G
                                  CPU típusa   Intel Celeron D 320, 2400 MHz (18 x 133)
                                  Rendszermemória   1536 MB  (DDR SDRAM)
                                Videokártya   ATI Radeon HD 2400 PRO AGP  (256 MB)
                                Alaplapi lapkakészlet    Intel Breeds Hill i848P
Most jön a kérdésem.Miért van az hogy ezzel a kártyával még egy alap játék pl.COD2 iszonyuan akadozik és nem élvezhetö vele mondhatni semilyen normális játék.Probáltam több játékot pl.Crisys,Helgate London vagy a GOW de nem akar mükszeni.Szeretném ha valaki tudna ebben segiteni hogy mit kéne tenni.Pénzem sajnos normálisabb gépre most nincs :(.A kártyám Saphire ATI Radeon HD2400 PRO DDR2 AGP.Van olyan hogy az AGP port nem támogatja azokat a kártyákat amelyek DDR2-es RAM-al vannak??Nemtudom :(
Elöre is köszönöm a segitségeteket.
Üdv:Miki

#2097 Felhasználó inaktív   köpet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 21:56

Idézet: Csücsök - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 19:43

Nézz hülyének, de nekem semmi sem jelenik meg CTRL+F1 hatására! Minden ugyanúgy marad! Elő kéne "ugorjon" egy ablak, vagy a M.I.T.-ben kéne megjelenjenek több opciók? :confused:
Letöltöttem a modbin-t (vagy mit), megnyitottam vele az F12-es bios-t, és tényleg el van rejtve. Sikerült láthatóvá tegyem, de 2 bittel (?) nagyobb lett a fájl, ezért nem tudtam belesütni az epromba! :mad:

Hm, nálam a főmenüben megjelent az advanced chipset features, benne a dram timings és a ht link speed, amit eddig hiányoltam. A bánatom gondolta volna, hogy ehhez külön billentyűkombináció kell...

Jah, GA-M52L-S3 a lap...
Ha felkel a nap, kezdődnek a gondok...

#2098 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 29. 06:49

Hmmm... sok reményem gondolom nincs, elég speciális a kérdésem, de...

Szóval beszereztem egy MA69G-S3H lapot (AMD 690G chipset). Minden szép és jó, CnQ is megy, mittu domain, egy bajom van vele, hogy DOS alatt marha lassan kezeli az egy szem PATA vinyót, ami rajta van, kb. 17 perc alatt menti el a ghost a rendszerpartíciót, amin összesen 2G adat vanik... Van bárkinek bármi tippje, mit lehetne esetleg bizergálni rajta, hogy megtáltosodjon? A többi lapjaimon némileg :rolly: gyorsabb ez a művelet. Ha lenne "bus master" beállítás bárhol a vinyóvezérlők környékén, sejteném, hogy az az, de nincsen, csak SATA üzemmódállítás, az meg nem játszik :think:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2099 Felhasználó inaktív   köpet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 10:11

Idézet: kubikus - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 20:35

...
                                  CPU típusa      Intel Celeron D 320, 2400 MHz (18 x 133)
...
                                Videokártya      ATI Radeon HD 2400 PRO AGP  (256 MB)
...

Hello!

Érzésem szerint a szűk keresztmetszet a gépednél a proci és a videokártya lehet, ezekhez az új dx10-et is támogató játékokhoz szerintem ez a vas kevés. Mondjuk meg kéne nézni a játékok beállításait, hátha vissza lehet annyira venni a részletességet, hogy emberi módon fusson, más ötletem pillanatnyilag nem nagyon van. Esetleg nézd meg, a dx9-es játékokkal jobban kellene mennie valamivel.

Üdv.

köpet

#2100 Felhasználó inaktív   köpet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 10:24

Üdvözletem!

A jó kis GA-M52L-S3 lapommal kapcsolatban lenne kérdésem:

A lap minimális húzás esetén is rendszeresen safe mode-ban indul, vagyis hosszú post után megáll, hogy rakjam helyre a cpu frekit, mert nem jó. Ha f1-el továbblépek, visszaáll a gyárira. Az az érdekes, hogy win alatt semmi nyoma hibának, járék, tömörítés, win install simán megy, hőmérséklet és feszértékek normálisnak tűnnek (mondjuk nyúzóteszt nem volt, de eddig elegendőek voltak az előbb felsoroltak).
A húzás nem sok, egy 3500+ kellene 2400MHz körül menjen, itt pont 400MHz a ram elvileg. Alap feszeken sem hibázott, de állandóan megállt a post után, így emeltem egy kicsit a vcore-t 1.25-ről 1.35-re, meg a ram is kapott +0.05V-ot, hátha. Visszavettem a ht szorzót/osztót, most 800MHz-ről indul, nem éri el a 900MHz-et, de így is megáll véletlenszerűen post után. A jelenség azóta gyakori, hogy egy sata vinyót tettem a rendszerbe az egyik pata helyett, és kizárólag újraindításnál jelentkezik. PCIE freki fix természetesen.

Hm?

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »