HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#2701 Felhasználó inaktív   HaCkToRr 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 03. 18:36

Nah látm előző nem az igazi volt:S

Heló mindenkinek , lenne 1 olyan problémám , hogy:
Feltettem a windows xp4ever-t és nem tudom miért bejelölgettem progikat amiket telepítsen fel és a tálca ha belépek msn-be vagy netbe vagy akármibe nem látható és nem rejtve van...:s erre tud valaki gyógyírt? mert megőrülok , hogy ha valamit meg akarok nézni tálcáról mindig az aktuális dolgot(kat) le kell tennem :s várom a válaszokat és köszi előre is , helósztok!  :respect:

#2702 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 03. 19:44

Idézet: HaCkToRr - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 18:36

Nah látm előző nem az igazi volt:S

Heló mindenkinek , lenne 1 olyan problémám , hogy:
Feltettem a windows xp4ever-t és nem tudom miért bejelölgettem progikat amiket telepítsen fel és a tálca ha belépek msn-be vagy netbe vagy akármibe nem látható és nem rejtve van...:s erre tud valaki gyógyírt? mert megőrülok , hogy ha valamit meg akarok nézni tálcáról mindig az aktuális dolgot(kat) le kell tennem :s várom a válaszokat és köszi előre is , helósztok!  :respect:

Egy ilyen csicsabicsa téma előbb fogja hazavágni az XP-t, mint szépíteni.
Töröld le, ennyi. :)

#2703 Felhasználó inaktív   HaCkToRr 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 03. 03. 20:58

Jó.. kösz sokat segítettél... valaki ás esetleg?

#2704 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 21:29

Mondták már, hogy töröld le?

#2705 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 23:44

töröld a mostanit, és ha annyira tetszik, akkor keress másik, de hasonló témát
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#2706 Felhasználó inaktív   Giii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 17:15

Sziasztok!Giga lapom van mint azt már megírtam.Ma kézbe vehettem a 4200+-os procit,beszereltem minden OK!!!!!Gondoltam kipróbálom a COD4-et alatta,ment is szépen és egyszer valami miatt kikapcsolta magát a gép.Újraindítás és mielött behozta volna  a Windows-t ismét lekapcsolt a gép.Amúgy a bios és az everest felismerte a procit.Van egy sanda gyanum hogy a NONAME tápom rosszalkodik(Eurocase 550W)És a procit a HD 3850-es vettem ,de úgytünik hogy valami nem oké??ÖTLET srácok??Thx all

#2707 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 17:17

Idézet: Giii - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 16:15

Sziasztok!Giga lapom van mint azt már megírtam.Ma kézbe vehettem a 4200+-os procit,beszereltem minden OK!!!!!Gondoltam kipróbálom a COD4-et alatta,ment is szépen és egyszer valami miatt kikapcsolta magát a gép.Újraindítás és mielött behozta volna  a Windows-t ismét lekapcsolt a gép.Amúgy a bios és az everest felismerte a procit.Van egy sanda gyanum hogy a NONAME tápom rosszalkodik(Eurocase 550W)És a procit a HD 3850-es vettem ,de úgytünik hogy valami nem oké??ÖTLET srácok??Thx all

Biosban nézd meg a feszültségeket.
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#2708 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 17:27

Idézet: Giii - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 18:15

azt a tápot cseréld le minél hamarabb v.mi fsp/chieftec/corsair tápra
.-= Vasak =-.

#2709 Felhasználó inaktív   Giii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 16:14

Idézet: havri1 - Dátum: 2009. márc. 4., szerda - 17:17

Biosban nézd meg a feszültségeket.

Megnéztem a BIOS-ban az értékeket: CPU Clock (FSB:alapon 200) DIMM Overvoltage Control:Auto(ennyivel lehet növelni 5,  7.5,  10%),  CPU Overvoltage Control:AUTO, VCC18 Overvoltage Control:AUTO,      VCC12 Overvoltage Control:AUTO,  AGP Overvoltage Control:AUTO  (Mindegyiknél 5,  7.5,  és 10%-ot lehet adni.Az új proci alá nem raktam fel ismét az XP-t,a srác azt mondta fölösleges mert a BIOS-nek egyböl felkell ismernie(én mondtam is neki hogy F+-as BIOS-om van és az már böven kezeli az X2-et)Proci install rendben.Ha netezek vagy zenét vagy esetleg filmet nézek MINDEN OK!De ha elkezdek játszani 1-2 perc után lekapcsolja magát a gép!! EVEREST Ultimate Edition 5.0 (magyar) verz. értékek:Alaplap:31 fok,CPU1:42,CPU2:37,GPU dióda:45 fok,Vinyó:32(Maxtor Diamond 10)A lényeg itt az hogy a höfokok is rendben vannak. Fesz értékek: CPU mag: 1.36V,    villámjel(LOL nemtudom) +1.5V :1,66V(minden ok) 3.3V:3,35,  villám(LOL) 5V: 5,16V  , 12V:12,06  DIMM: 2,54(alap).A proci FSB-je 200(nem húztam) De azt nem értem hogy a DRAM/FSB arányom mért 14.Az elözö athlonomnál ha húztam akkor volt 11 és alapon 9(szorzó).Na mind1.Akkor ez nem szórzózáras vagy hogy is fejezzem ki magam,lehet hülyeséget beszélek.Az elözö 3000+-os max telj.felvétele 69W vol anno!A 4200+nak 89-110W.Lehet hogy az a +20W már hiányzik a rendszerböl és a vidikari nem kap annyi W-ot????De azt azért nem akarom elhinni hogy az 550W helyett csak 400W legyen.Persze NONAME(Eurocase)márkátlan szar(elnézést)De úgyérzem amikor a vidikari felbvenné azt az X teljesítményt akkor azt valahogy nem kapja meg.Sztem ezért is tudok netezni stb.... mert ilyenkor 1-2%-ot pörög a GPU!!!A vinyón van egy hütö és azt hittem hogy esetleg az is bezavarhat,de leszedtem és játék közben ugyanúgy lekapcsolt.ANNo volt a kártyámmal olyan gond hogy 16*-ra toltam az anizótrópszürést és kifagyott a játék(próbáltam mindenféle drivert de nem lett jó,AGP-nek adtam 5%- feszt és jó lett,de viszont ott rájöttem hogy a RIVA TUNER kavart be mrt akkor jött elö a gond amikor 100%-ra toltam a ventit.Visszavettem 47%-ra levettem aaz AGP feszt és ment minden beállításon!!TÖKÉLETESEN!!Kari hiba kizárva.3Mark-ot is vitte és a FURMARKOT mindent magyarán.SORRY hogy ennyit írok de nagyon bánt a dolog hiszen friss(2hónapos)cuccok.És ez a ratyi táp is 12-be fájt nekem.Lehet hogy XP??De hát attól sztem nem kapcsolna ki(mert meggyözödésem ha leáll a gép ott próblematika van..KÉRELEK Segítsetek mert most nincs Chieftek-re pénzem!!Mégegyszer sorry a hosszú írásért!THX ALL

#2710 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 18:43

Idézet: Giii - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 15:14

Megnéztem a BIOS-ban az értékeket: CPU Clock (FSB:alapon 200)   DIMM Overvoltage Control:Auto(ennyivel lehet növelni 5,  7.5,  10%),     CPU Overvoltage Control:AUTO,   VCC18 Overvoltage Control:AUTO,      VCC12 Overvoltage Control:AUTO,     AGP Overvoltage Control:AUTO  (Mindegyiknél 5,  7.5,  és 10%-ot lehet adni.Az új proci alá nem raktam fel ismét az XP-t,a srác azt mondta fölösleges mert a BIOS-nek egyböl felkell ismernie(én mondtam is neki hogy F+-as BIOS-om van és az már böven kezeli az X2-et)Proci install rendben.Ha netezek vagy zenét vagy esetleg filmet nézek MINDEN OK!De ha elkezdek játszani 1-2 perc után lekapcsolja magát a gép!! EVEREST Ultimate Edition 5.0 (magyar) verz. értékek:Alaplap:31 fok,CPU1:42,CPU2:37,GPU dióda:45 fok,Vinyó:32(Maxtor Diamond 10)A lényeg itt az hogy a höfokok is rendben vannak.   Fesz értékek: CPU mag: 1.36V,       villámjel(LOL nemtudom) +1.5V :1,66V(minden ok) 3.3V:3,35,  villám(LOL) 5V: 5,16V  ,   12V:12,06  DIMM: 2,54(alap).A proci FSB-je 200(nem húztam) De azt nem értem hogy a DRAM/FSB arányom mért 14.Az elözö athlonomnál ha húztam akkor volt 11 és alapon 9(szorzó).Na mind1.Akkor ez nem szórzózáras vagy hogy is fejezzem ki magam,lehet hülyeséget beszélek.Az elözö 3000+-os max telj.felvétele 69W vol anno!A 4200+nak 89-110W.Lehet hogy az a +20W már hiányzik a rendszerböl és a vidikari nem kap annyi W-ot????De azt azért nem akarom elhinni hogy az 550W helyett csak 400W legyen.Persze NONAME(Eurocase)márkátlan szar(elnézést)De úgyérzem amikor a vidikari felbvenné azt az X teljesítményt akkor azt valahogy nem kapja meg.Sztem ezért is tudok netezni stb.... mert ilyenkor 1-2%-ot pörög a GPU!!!A vinyón van egy hütö és azt hittem hogy esetleg az is bezavarhat,de leszedtem és játék közben ugyanúgy lekapcsolt.ANNo volt a kártyámmal olyan gond hogy 16*-ra toltam az anizótrópszürést és kifagyott a játék(próbáltam mindenféle drivert de nem lett jó,AGP-nek adtam 5%- feszt és jó lett,de viszont ott rájöttem hogy a RIVA TUNER kavart be mrt akkor jött elö a gond amikor 100%-ra toltam a ventit.Visszavettem 47%-ra levettem aaz AGP feszt és ment minden beállításon!!TÖKÉLETESEN!!Kari hiba kizárva.3Mark-ot is vitte és a FURMARKOT mindent magyarán.SORRY hogy ennyit írok de nagyon bánt a dolog hiszen friss(2hónapos)cuccok.És ez a ratyi táp is 12-be fájt nekem.Lehet hogy XP??De hát attól sztem nem kapcsolna ki(mert meggyözödésem ha leáll a gép ott próblematika van..KÉRELEK Segítsetek mert most nincs Chieftek-re pénzem!!Mégegyszer sorry a hosszú írásért!THX ALL

Én még arra tudok tippelni, hogy a VGA ra nem megy elég táp. Mert gyanús, hogy game alatt hal le.
Nem tudsz havertól kölcsönkérni egy másik tápot tesztelésre?
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#2711 Felhasználó inaktív   Giii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 03:10

Idézet: havri1 - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 18:43

Én még arra tudok tippelni, hogy a VGA ra nem megy elég táp. Mert gyanús, hogy game alatt hal le.
Nem tudsz havertól kölcsönkérni egy másik tápot tesztelésre?

Szia Havri!Én is mindenképp a kártyára gondolok ,mármint szegénykém nem kap"karftot".Ahogy az elözö írásomban leírtam a BIOS és az értékek tökéletesek,de valmi "nagyot" hibázik a rendszer alatt.De tudod mi az érdekes?hát az hogy még ezen kivül van 4 szabad táp kábel,és akkor nem beszéltem még a SATA-s kábelekröl.Na mind1 ettöl még nem javul a helyzet.Biztos hogy nem kari hiba mert szépen sorrendbe elvégeztem a teszteket és Tökéletes!Az az igazság hogy tápot nem tudok szerezni!!Pedig sztem itt a táppal van a gond.De bemérgesedek és kidobom a pi........ mert mi a fa....kérnek el 12 e hufot el  egy ilyen ratyiért??!!!Átverés az egész.Én is hibás vok mert átkelett volna gondolnom,de viszont pontosan kivolt számolva a pénz és az a +5 ezer már hiányzott volna  a Chieftekhez.Azt gondoltam ez jó lesz mégha nem is márkás.Tévedtem mert annyi eszem lehetett volna ha ruhában megveszem a jót akkor ebben az esetben sem kelett volna sporólnom.Ha nem térek ide vissza akkor kidobtam a gépet

#2712 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 08:52

Idézet: Giii - Dátum: 2009. márc. 6., péntek - 3:10

Szia Havri!Én is mindenképp a kártyára gondolok ,mármint szegénykém nem kap"karftot".Ahogy az elözö írásomban leírtam a BIOS és az értékek tökéletesek,de valmi "nagyot" hibázik a rendszer alatt.De tudod mi az érdekes?hát az hogy még ezen kivül van 4 szabad táp kábel,és akkor nem beszéltem még a SATA-s kábelekröl.Na mind1 ettöl még nem javul a helyzet.Biztos hogy nem kari hiba mert szépen sorrendbe elvégeztem a teszteket és Tökéletes!Az az igazság hogy tápot nem tudok szerezni!!Pedig sztem itt a táppal van a gond.De bemérgesedek és kidobom a pi........ mert mi a fa....kérnek el 12 e hufot el  egy ilyen ratyiért??!!!Átverés az egész.Én is hibás vok mert átkelett volna gondolnom,de viszont pontosan kivolt számolva a pénz és az a +5 ezer már hiányzott volna  a Chieftekhez.Azt gondoltam ez jó lesz mégha nem is márkás.Tévedtem mert annyi eszem lehetett volna ha ruhában megveszem a jót akkor ebben az esetben sem kelett volna sporólnom.Ha nem térek ide vissza akkor kidobtam a gépet

Nem kell 17000 forintot kiadnod, hogy rendes tápod legyen. Csak figyelj oda, nézz utána és ne az alapján vedd, hogy hú de sok watt van ráírva és milyen sokba kerül. Az eladó meg soha nem neked akar jót.
Kb. egy 400w-os FSP táp is jobb lett volna.
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2713 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 11:22

Idézet: FragMaster - Dátum: 2009. márc. 6., péntek - 8:52

Az eladó meg soha nem neked akar jót.

Na én ezt meg tudnám cáfolni egy kecskeméti bolttal. :Đ

#2714 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 11:29

Idézet: Giii - Dátum: 2009. márc. 6., péntek - 2:10

Sajnos hiába van még szabad tápcsatod, a baj az, hogy az összesen egy bizonyos áramfelvételnél nem tud többet, és lehal.
Én ezt úgy hasonlítanám, mint amikor a kocsidba gyenge az akksi, és ráindítasz.. rádió még megy, de csak kattog az önindító.
Persze ez csak egy tipp, lehet nem ez a baja, ezért kellene letesztelned.
BIOSban még jó a feszültség, mert a GPU ott nem dolgozik. 3D-s alkalmazásoknál, DVD, HD filmeknél kezd el dolgozni, és oda kell a KRAFT ;)
Ahogy előttem is írták, nem kell 17-20k -ért venni tápot. FSP is nagyon jókat gyárt, sőőt, az elmúlt időszakban több (számomra) ismeretlen gyártó is kidobott közép/felső kategóriás tápokat.
Chieftectől óva intelek, én nálam már 2 elhalálozott. Egyik vitt magával egy VGA-t és egy TV-t is.

üdw, havri

#2715 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 11:32

Amúgy az Everest 5.0val kapcsolatban írnék valamit, mert szóba került, és hátha segít.

Giii, ugye nem hagyod megnyitva, amikor elindítod? Nálam legalábbis anno olyat művelt, hogy ment kb. 4-5 percet, nézegettem az értékeket, és egyszercsak spontán lekapcsolta magát az egész rendszer. Eltávolítottam, visszatettem egy régebbi verziót, és azóta nincs ilyen gond.

Szerkesztette: Breakbeat 2009. 03. 06. 11:33 -kor

#2716 Felhasználó inaktív   Giii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 17:23

Idézet: havri1 - Dátum: 2009. márc. 6., péntek - 11:29

Sajnos hiába van még szabad tápcsatod, a baj az, hogy az összesen egy bizonyos áramfelvételnél nem tud többet, és lehal.
Én ezt úgy hasonlítanám, mint amikor a kocsidba gyenge az akksi, és ráindítasz.. rádió még megy, de csak kattog az önindító.
Persze ez csak egy tipp, lehet nem ez a baja, ezért kellene letesztelned.
BIOSban még jó a feszültség, mert a GPU ott nem dolgozik. 3D-s alkalmazásoknál, DVD, HD filmeknél kezd el dolgozni, és oda kell a KRAFT ;)
Ahogy előttem is írták, nem kell 17-20k -ért venni tápot. FSP is nagyon jókat gyárt, sőőt, az elmúlt időszakban több (számomra) ismeretlen gyártó is kidobott közép/felső kategóriás tápokat.
Chieftectől óva intelek, én nálam már 2 elhalálozott. Egyik vitt magával egy VGA-t és egy TV-t is.

üdw, havri

Szia Havri, Master,Break! Újraraktam a rendszert, és átkötöttem a kábeleket(Ami a közvetlen tápbol jön ki, azt csatlakoztattam a karihoz és a végeket a vinyora és az íróra) feltelepítettem a progikat, Fifát és a GTA IV-et, és nemtom miért de megy a gép! Amikor dolgozik a GPU pl.:filmnézés és stb ahogy elötte írtam nem volt gond vele, csakis játk közben! Szerintetek lehetett az a gond hogy nem közvetlen táp csatit csatlakoztattam a karihoz?? Elmultak a kifagyások és a kari is rendben müködik! Ettöl függetlenül még a para bennem van!

#2717 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 17:32

Idézet: Giii - Dátum: 2009. márc. 6., péntek - 17:23

Szia Havri, Master,Break! Újraraktam a rendszert, és átkötöttem a kábeleket(Ami a közvetlen tápbol jön ki, azt csatlakoztattam a karihoz és a végeket a vinyora és az íróra) feltelepítettem a progikat, Fifát és a GTA IV-et, és nemtom miért de megy a gép! Amikor dolgozik a GPU pl.:filmnézés és stb ahogy elötte írtam nem volt gond vele, csakis játk közben! Szerintetek lehetett az a gond hogy nem közvetlen táp csatit csatlakoztattam a karihoz?? Elmultak a kifagyások és a kari is rendben müködik! Ettöl függetlenül még a para bennem van!

Az fontos nagyon, hogy a vgaba egy eleve terheletlen kábel menjen, és ne is köss rá más eszközt, mint pl. vinyót.
Elvileg meg lett oldva a probléma, de azt az Eurocase tápot a biztonság kedvéért nem ártana értelmesebbre cserélni. :)

#2718 Felhasználó inaktív   Giii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 19:26

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2009. márc. 6., péntek - 17:32

Az fontos nagyon, hogy a vgaba egy eleve terheletlen kábel menjen, és ne is köss rá más eszközt, mint pl. vinyót.
Elvileg meg lett oldva a probléma, de azt az Eurocase tápot a biztonság kedvéért nem ártana értelmesebbre cserélni. :)

Mindenképpen lecserélem,mert kipróbáltam úgyis ha meghúzom a procit,de azt már nem bírja.Szóval hagyom a magonkénti 2200Mhz-t és amint meglesz rá a pénz egyböl lecserélem.Megpróbálok a sráccal egyezkedni hogy vegye át ezt a tápot(bolt ahol vettem)és ráfizetéssel veszek egy sokkal jobbat!!!Köszi srácok a segítséget!Sziaztok

#2719 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 19:38

Idézet: Giii - Dátum: 2009. márc. 6., péntek - 18:26

Mindenképpen lecserélem,mert kipróbáltam úgyis ha meghúzom a procit,de azt már nem bírja.Szóval hagyom a magonkénti 2200Mhz-t és amint meglesz rá a pénz egyböl lecserélem.Megpróbálok a sráccal egyezkedni hogy vegye át ezt a tápot(bolt ahol vettem)és ráfizetéssel veszek egy sokkal jobbat!!!Köszi srácok a segítséget!Sziaztok

Azért mielőtt megvennéd az új tápod, kérd ki a fórumozók véleményét ITT

#2720 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 19:58

Idézet: Giii - Dátum: 2009. márc. 6., péntek - 20:26

Gii:
ha ezek közül veszel egy tápot, akkor biztos, hogy nem lesz ilyen gondod:
corsair (CX400)
FSP (ATX-400PNF)

vagy:
chieftec
enermax

350-400w- os szériái
.-= Vasak =-.

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.