HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#2941 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 23. 18:04

Idézet: havri1 - Dátum: 2009. aug. 21., péntek - 20:14

Próbáltam, de nem változott semmi. Gondolom már aktiválva volt.

Alapbol nem aktiv, minden BIOS belepes utan le kell nyomni. Elsosorban az almenuk listaja valtozik (plussz beallitasok).

#2942 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 18:51

Üdv, Urak!

Hozzám került egy P35-DS3-as lap. Nem nagyon újítottam konfigot utóbbi pár évben, ezért bocs, ha láma kérdés... Szóval, a problémám az AHCI bekapcsolása lenne. Nézegetem a BIOS-t, és két helyen lehet "bekapcsolni". Alaplap könyvecskéjéből számomra annyi derült ki (már ha jól értelmezem), hogy egyik Inteles vezérlő, a másik Gigabyte-os vezérlő. Kérdés: melyik mire vonatkozik? Egyik a normál "sárga" SATA portokra, a másik a "lila" portokra? Nem teljesen értem, ezek között egyáltalán mi a különbség? Előre is köszi a választ...
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#2943 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 02. 18:56

Idézet: Misi_D - Dátum: 2009. szept. 2., szerda - 19:51

Üdv, Urak!

Hozzám került egy P35-DS3-as lap. Nem nagyon újítottam konfigot utóbbi pár évben, ezért bocs, ha láma kérdés... Szóval, a problémám az AHCI bekapcsolása lenne. Nézegetem a BIOS-t, és két helyen lehet "bekapcsolni". Alaplap könyvecskéjéből számomra annyi derült ki (már ha jól értelmezem), hogy egyik Inteles vezérlő, a másik Gigabyte-os vezérlő. Kérdés: melyik mire vonatkozik? Egyik a normál "sárga" SATA portokra, a másik a "lila" portokra? Nem teljesen értem, ezek között egyáltalán mi a különbség? Előre is köszi a választ...

Gondolom raktak még rá vezérlőt gigáék hogy több sata-t tudjon fogadni a lap mint amit az intel SB nyújtani tud.
Használd az inteles vezérlőt (sárga).
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2944 Felhasználó inaktív   endernr 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 04. 14:04

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Gigabyte EP31-DS3L alaplapot, eddig Asus-t használtam.

A következő kérdésem lenne:

Van a gigabytenak olyan szoftvere, mint a z Asusnak a PCprobe? Kicsi, egyszerű, realtime - egyszóval jó?

Néztem most ilyeneket, hogy Fresh Diagnose, de az valami miatt nem látja hűtőfordulatokat egyiket sem, nem realtime, és jóval többet tud, mint amire nekem szükségem van.

Elnézést, ha láma a kérdés.

Köszi a válaszokat!

#2945 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 14:28

Idézet: endernr - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 15:04

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Gigabyte EP31-DS3L alaplapot, eddig Asus-t használtam.

A következő kérdésem lenne:

Van a gigabytenak olyan szoftvere, mint a z Asusnak a PCprobe? Kicsi, egyszerű, realtime - egyszóval jó?

Néztem most ilyeneket, hogy Fresh Diagnose, de az valami miatt nem látja hűtőfordulatokat egyiket sem, nem realtime, és jóval többet tud, mint amire nekem szükségem van.

Elnézést, ha láma a kérdés.

Köszi a válaszokat!

Igen van Easy Tune-nak hívják, én az 5 pro-t használom, és valós értékeket ad. ;)
Innen szedheted le (a lap verziószáma sz.tem nem számít):

ez a link nem jó, katt lejebb
:up:

Szerkesztette: Trebron09 2009. 09. 04. 15:00 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#2946 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 14:33

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 15:28

Rossz a link.

>Itt< lehet mazsolázni a gigabyte utility-k között, van már easytune 6 is (habár lehet ilyen régebbi lapokat nem kajol meg, ki kell próbálni).

Szerkesztette: FragMaster 2009. 09. 04. 14:35 -kor

Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2947 Felhasználó inaktív   endernr 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 09. 04. 15:21

Hello!

Köszi szépen a gyors válaszokat!

Iszonyat ronda ez az easy tune :)

Akkor már csak egy problémám maradt:

CPU fan és a két ház ventillátor fordulatszámát egyik progi sem méri ("not connected"), pedig amíg az ASUS lap volt benne, ugyanezek a hűtőventik voltak a házban és akkor tudta márni a pcprobe. (CPU hűtőt azóta cseréltem)

be lehet ezt kapcsolni valahol? (esetleg biosban?)

#2948 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 04. 19:23

Ezek az opciók a biosban mire jók, illetve pontosan mit csinálnak?:

(GA-G31M-S2L /F4)

Robust Graphics Booster
Performance Enhance
.-= Vasak =-.

#2949 Felhasználó inaktív   Biomage 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 09. 05. 13:45

Hali

Nekem egy Ga-P35-DS3L típusú alaplapom van.
Van egy 120GB os Samsung SP1213N vinyom, és a windowsban PIO módban fut, megnéztem everestel a vinyot és ez volt kiírva.
Csatoló Ultra-ATA/133
Ez meg nincs bepipálva "DMA Setup Auto-Activate Nincs támogatva" a másik vinyom ami SATA annál ez bevan kapcsolva, és UDMA módban fut, úgy hogy bizonyára ez egy alaplap hiba lesz, valami ötlet mit csináljak?

#2950 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 11:43

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. szept. 4., péntek - 19:23

Ezek az opciók a biosban mire jók, illetve pontosan mit csinálnak?:

(GA-G31M-S2L /F4)

Robust Graphics Booster
Performance Enhance

Az első biztosan az integrált vgara vonatkozik, annak a sebességét emeli olümposzi magasságokba. :Đ  :Đ
A második meg fura opció. Nekem anno az Abit KD7-E lapom biosában volt hasonló, de haszna nem volt semmi.

#2951 Felhasználó inaktív   Biomage 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 09. 06. 12:59

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 11:43

Az első biztosan az integrált vgara vonatkozik, annak a sebességét emeli olümposzi magasságokba. :Đ  :Đ
A második meg fura opció. Nekem anno az Abit KD7-E lapom biosában volt hasonló, de haszna nem volt semmi.

Azt kihagytam hogy a biosban nem lehet állítani a DMAm

#2952 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 13:24

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 12:43

Nekem is van ilyen opció de nincs integrált vga-m.
Ez valami beépített vga tunnyingoló okosság elvileg, de azt nem tudom, hogy órajelekkel, vagy pci-e sávszélességgel babrál-e, mert sosem piszkáltam.
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2953 Felhasználó inaktív   Biomage 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 09. 06. 13:28

upsz, az előző hsz nem neked ment Breakbeat, csak véletlenül a válasz gombot nyomtam :D

#2954 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 15:38

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 12:43

:Đ , tehát ezekkel nem nyerek semmi pluszt :D
.-= Vasak =-.

#2955 Felhasználó inaktív   molnarsanyi32 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 19:18

Idézet: Biomage - Dátum: 2009. szept. 5., szombat - 13:45

Hali

Nekem egy Ga-P35-DS3L típusú alaplapom van.
Van egy 120GB os Samsung SP1213N vinyom, és a windowsban PIO módban fut, megnéztem everestel a vinyot és ez volt kiírva.
Csatoló    Ultra-ATA/133
Ez meg nincs bepipálva "DMA Setup Auto-Activate    Nincs támogatva" a másik vinyom ami SATA annál ez bevan kapcsolva, és UDMA módban fut, úgy hogy bizonyára ez egy alaplap hiba lesz, valami ötlet mit csináljak?

Eszközkezelő - IDE ATA/ATAPI vezérlők - Elsődleges IDE csatorna - Speciális fül.
Itt is nézd meg a beállítást.
Alex

#2956 Felhasználó inaktív   Biomage 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 09. 06. 23:38

Idézet: molnarsanyi32 - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 19:18

Eszközkezelő - IDE ATA/ATAPI vezérlők - Elsődleges IDE csatorna - Speciális fül.

Ja ott írja a PIOt, és ha ez nem elég, ha a Sata vinyoról akarom adatot másolni vagy fordítva, akkor max 1200kb/s sebességgel jön és megy az adat, szal PIO módban van :(

#2957 Felhasználó inaktív   molnarsanyi32 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 06:47

Idézet: Biomage - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 23:38

Ja ott írja a PIOt, és ha ez nem elég, ha a Sata vinyoról akarom adatot másolni vagy fordítva, akkor max 1200kb/s sebességgel jön és megy az adat, szal PIO módban van :(

És ha itt kiválasztod a "Ha rendelkezésre áll, akkor DMA" módot, majd újraindítod?

Az IDE kábel 80 eres vagy 40?

Ha a BIOS- ban lehet állítani UDMA módot, akkor állítsd 4 vagy 5-re (amelyiket tudja ATA100vagy133).

Van még más eszköz a kábelen (master és slave)?
Alex

#2958 Felhasználó inaktív   Biomage 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 09. 07. 12:37

Idézet: molnarsanyi32 - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 6:47

És ha itt kiválasztod a "Ha rendelkezésre áll, akkor DMA" módot, majd újraindítod?

Az IDE kábel 80 eres vagy 40?

Ha a BIOS- ban lehet állítani UDMA módot, akkor állítsd 4 vagy 5-re (amelyiket tudja ATA100vagy133).

Van még más eszköz a kábelen (master és slave)?

01:PIO Módban van ott :p, megjegyezném hogy fölötted van ere a válasz, minek is olvasnál ugye? :D
02: Abban van
03:Passz talán 80 as, azt raktam rá, amit az alaplaphoz adtak.
04: Ere is válaszoltam.... nem tudom állítani a Biosban, ja és fura mód minden más meghajtó UDMA módban megy a windowsban, "Sata meghajtók"
05: most jelenleg nincs semmi az IDEn a vinyon kívül, és masterben van, vagy kábel selectben és a masteres csatit raktam rá.

Szerkesztette: Biomage 2009. 09. 07. 12:40 -kor

#2959 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 00:19

rákényszerültem (normális am3 support és akkor már ACC miatt) egy új deszkára, így az ma770-ds3 rev1.0 helyére szereztem egy ma770-ud3 rev2.0-t. Még nem szereltem be (majd ha meglesz az új proci is), de már jól megszemléltem :) Annyi észrevételem volt, hogy az északi híd bordája, nem túl nagy erő hatására is hintázik a magon (a két rugós lefogató látszatra rendesen a helyén van). Ráadásul pont a bordánál fogva akartam picit megemelni a lapot és akkor mozdult meg először -meg is ijedtem, hogy vlami letört- Ahogy utánanéztem ez egy elég kis méretű (hosszúkás, vékony) mag és a fogyasztása is 10W körül van, biztosan elég egy lazán rárakott borda. Már csak attól félek egy picit, hogy nem sokerült-e ezzel lesarkaznom :( A bordát leszedni nem akarom illetve az átszerelést is majd egyszerre ejteném meg...addig is reménykedem, hogy nincs para....szerintetek van-e reális esélye, hogy ezzel hazavágtam a motyót?  :Đ

Szerkesztette: Nurba 2009. 09. 18. 01:18 -kor

#2960 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 11:01

Hmmm...a déli hídon lévő bordát is meg lehet hintáztatni a lefogatással ellentétes sarkok irányába...pedig az azért nem szokott nagyon hűvös lenni....gondolom így van a többi lapnál is csak idáig nem vettem észre (ok a bordát nem szokás csűrni-csavarni).

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.