idézet:
Ezt írta Atlantis:
Hello!
Van valakinek GA-8KNXP lapja? Ha igen, milyen VGA-val használja?
Igaz, hogy a Gigabyte lapok nem hajlandók rendesen működni NVidia kártyákkal?
Mennyire sikerült tuningolni a lapot?[/quote]
A tuning elég siralmas, viszont geforce3 ti200-al lassan 1 hete töltök le vele non stop-ba, esténként pedig 2-3 órás generals partykat nyom vele Öcsém ,még egyszer sem fagyott le![]()
2.4C P4-et stabilan járattam benne 3.2-3.3Ghz-en- igaz nagyon szar memoria beállítások mellett.
[ 2003. július 23.: Deo szerkesztette a hozzászólást ]
Gigabyte-osok ide!!
Elküldve: 2003. 07. 23. 22:15
Elküldve: 2003. 07. 24. 05:13
2.4C P4-et stabilan járattam benne 3.2-3.3Ghz-en- igaz nagyon szar memoria beállítások mellett.
Ez neked siralmas tuning? Elsősorban újabb NVidia kártyákra lettem volna kíváncsi.
Elküldve: 2003. 07. 24. 07:16
idézet:
Ezt írta Atlantis:
Ezt írta Deo:
Ez neked siralmas tuning? Elsősorban újabb NVidia kártyákra lettem volna kíváncsi.[/quote]
A memoriatuning a halott dolog benne igazán, a cpu fsb-t 277-ig tudtam emelni/mondjuk az nem rossz/.
Szerintem Gf4Ti/ FX sorozattal se lenne semmi probléma vele.
Elküldve: 2003. 07. 24. 09:10
Nekem:
ga-8knxp alaplap
2*512M DDR corsair 433-as cl2-es ram dualban
2,4G c steppinges dobozos procko
Hajtas>
274-ig hajtva a rendszert cl2 7-3-3-ban meg stabil a rendszer, folotte instabil olyan ertelemben hogy szamitasi hibakat vet, jah proci fesz 1,6V es a ram feszhez 0,1V-ot adtam illetve az AGP-hez is.
Ami tutti: atom stabil a rendszer 3,2G-re teve a procit, es nem fagyott meg soha.
VGA> GF4TI4200 es az is tuningolva van kicsit es az is atom stabil a kovetkezo beallitasokkal:
Motor orajel: 270
Memoria : 540
De meg 280 es 550-en is stabil, csak eppen nyar van es marha meleg, ezert csak ennyire hajtom.
Haz: Chieftech dragon server haz, thermaltake spark 7-es rezhuto, 5db 8cm -es venti van benn, + 1db 9cm-es.
Spire hangszigetelovel van belul a haz kibelelve ugy, hogy teljessen jol ervenyesul a kereszthuzat a hazban.
Jah, es Enermax 550W-os tappal van a rendszer, ami +2 ventit jelent.
Futes: 5DB winchester osszesen 520G hattertarkent.
Van meg tv tuner is. Erdekes modon emiatt a regebbi gepem joparszor fagyott, es ebben a konstrukcioban nem fagy, pedig a dual PIII-as 1,4G@1,5G is nagyon jo es stabil volt, es 2-3 naponta emiatt a kartya miatt meg meg fagyott, ez pedig meg emiatt soha nem fagyizott.
Sajnos ebben a gepben majd mar nem Nvidia kertya lesz, mert kisse megbizhatatlan lett a ceg (sok volt a csalas)
Ennyit tudtam segiteni, ha ez a leiras es par info segitett
szia
Elküldve: 2003. 07. 24. 09:23
idézet:
Ezt írta RealPhoenix:
Nah Atlantis itt egy kovetkezo segitseg:
Nekem:
ga-8knxp alaplap
2*512M DDR corsair 433-as cl2-es ram dualban
2,4G c steppinges dobozos procko
Hajtas>
274-ig hajtva a rendszert cl2 7-3-3-ban meg stabil a rendszer, folotte instabil olyan ertelemben hogy szamitasi hibakat vet, jah proci fesz 1,6V es a ram feszhez 0,1V-ot adtam illetve az AGP-hez is.
Ami tutti: atom stabil a rendszer 3,2G-re teve a procit, es nem fagyott meg soha.
VGA> GF4TI4200 es az is tuningolva van kicsit es az is atom stabil a kovetkezo beallitasokkal:
Motor orajel: 270
Memoria : 540
De meg 280 es 550-en is stabil, csak eppen nyar van es marha meleg, ezert csak ennyire hajtom.
Haz: Chieftech dragon server haz, thermaltake spark 7-es rezhuto, 5db 8cm -es venti van benn, + 1db 9cm-es.
Spire hangszigetelovel van belul a haz kibelelve ugy, hogy teljessen jol ervenyesul a kereszthuzat a hazban.
Jah, es Enermax 550W-os tappal van a rendszer, ami +2 ventit jelent.
Futes: 5DB winchester osszesen 520G hattertarkent.
Van meg tv tuner is. Erdekes modon emiatt a regebbi gepem joparszor fagyott, es ebben a konstrukcioban nem fagy, pedig a dual PIII-as 1,4G@1,5G is nagyon jo es stabil volt, es 2-3 naponta emiatt a kartya miatt meg meg fagyott, ez pedig meg emiatt soha nem fagyizott.
Sajnos ebben a gepben majd mar nem Nvidia kertya lesz, mert kisse megbizhatatlan lett a ceg (sok volt a csalas)
Ennyit tudtam segiteni, ha ez a leiras es par info segitett
szia[/quote]
A ram mennyin ment ?
Elküldve: 2003. 07. 24. 09:39
Teszteredmenyben:
Sisoft 5440
Aida: olvas:4710 ir:1536
Amit nem ertek: mi ertelme a gyors olvasasnak, ha az iras ennyire aranytalanul lassu?? Oke hogy dll-ek, es amugy?? Amugy pedig csak vakitas!! -legalabbis ha ez az iras olvasas fele aida teszt igaz akkor nekem nem igazan lesz az az elonyom belolle amire akartam
Elküldve: 2003. 07. 24. 14:53
A DPS-t használod? Ha igen, mennyi hely marad a hűtő és DPS kártya között?Hallottam olyat, hogy Zalman hűtő nem fér el oda. Pedig nekem pont az lesz.
Ha nem használod a DPS-t, nem lesz instabil a lap?
Tunning ennyi elég . Valószínűleg csak 400 MHZ-es, esetleg 433-as RAMokat veszek. Egyébként működött a PAT, amikor 274FSB-n ment a rendszer?
Szerinted jobb, mint az ASUS P4C800-E Deluxe?
Elküldve: 2003. 07. 24. 15:08
Elküldve: 2003. 07. 24. 15:15
idézet:
Ezt írta RealPhoenix:
Jah, igen a ramsebesseg: 1.66-os szorzoval vidd, es max 274 fsb beallitassal, na annyin megy.
Teszteredmenyben:
Sisoft 5440
Amit nem ertek: mi ertelme a gyors olvasasnak, ha az iras ennyire aranytalanul lassu?? Oke hogy dll-ek, es amugy?? Amugy pedig csak vakitas!! -legalabbis ha ez az iras olvasas fele aida teszt igaz akkor nekem nem igazan lesz az az elonyom belolle amire akartam[/quote]
Ebből a lapból nem fogsz jobb eredményeket kihozni,Én is próbáltam de valahol itt a vége ahol Te használod.
Sajna még csak az ultrához jött ki az új bios,de pár nap ésszerintem megjön a simához is,talán segít valamit a ram problémán.
Elküldve: 2003. 07. 24. 19:30
idézet:
Ezt írta RealPhoenix:
Jah, igen a ramsebesseg: 1.66-os szorzoval vidd, es max 274 fsb beallitassal, na annyin megy.
Teszteredmenyben:
Sisoft 5440
Amit nem ertek: mi ertelme a gyors olvasasnak, ha az iras ennyire aranytalanul lassu?? Oke hogy dll-ek, es amugy?? Amugy pedig csak vakitas!! -legalabbis ha ez az iras olvasas fele aida teszt igaz akkor nekem nem igazan lesz az az elonyom belolle amire akartam[/quote]
Szia RealPhoenix!
Írtam egy privit a címedre.
Elküldve: 2003. 07. 24. 20:30
A lenyeg: nehany csatlakozo marad csak uresen ha mindent felhasznalsz.
(tunkepp csak sata tap atalakitot nem adnak)
Masreszt: mindent betettem amit a csomagban adtak.
Aszem amit emlitettel Atlantis az egy stab ickkel ellatott stabilizalo kartya, amit szinten betettem attol fuggetlen, hogy olyan tapom van mint amit leirtam, vagyis marha megbizhato. -kart nem okoz
Elküldve: 2003. 07. 29. 09:47
Vettem egy Gigabyte GA-7N400Pro lapot, de komoly gondjaim vannak vele.
Az eddíg elvileg rendben működő ATI Radeon 7500-öm nem akar vele menni. Szépen feláll a gép, de néha a szinek szétesnek és kifagy az XP. Viszont rendszeresen "széttörik" a karaktertábla (pl. ha scrollozok lefelé egy sima text-fileban), arab karakterekhez hasonló "betüket" kapok. Az XP különben megy tovább, csak hát ...
Viszont ha az ATI panelján a 'Troubleshoot' fülén NONE-ra teszem a hardware gyorsítást, nem jön elő többet a hiba.
Próbáltam a gyári és a legújabb NF drivert is, ill. a Catalist 3.6-ot.
Esetleg tud valaki megoldást?
Kösz!
HBali
Elküldve: 2003. 07. 31. 15:12
GA-7NNXP hez keresek game port kivezetest..
Nem igazan ertem a Gigabyteot, egy ilyen fullos laphoz elfelejtenek egy 10 centes alkatreszt csomagolni ?
Asuset probaltam sajna nem jo.
Elküldve: 2003. 08. 03. 03:42
Éppem új gépet tervezek, mert tegnap elvitték a régit, és kőkeményen meg voltam győződve arról hogy az utódja A7N8X deluxe lesz ...
Viszont mostmár keményen szemezek a 7NNXP-ven vagy a 7N400 Pro-val ...
Lenne pár kérdésem!
1. A két deszka ugye gyakrolatilag abban különbözik hogy a 7NNXP-n van Gigabit Ethernet + DPS ? tehát SoundStorm van mindkettőn?
2. Mire jó ez a DPS? Van valami gyakorlati haszna? Vagy csak mókusvakítás + mégegy plusz venti ?
Elküldve: 2003. 08. 03. 15:11
A topic elején volt még téma a hangos North-bridge bordán található venti. Megvan rá a megoldás - Zalman ZM-NB32J - ez egy (ugyan) aluminium borda, de nekem még nem ment 51 fok fölé vele a chip. És az ára sem eget rengető: 1000+fa és kétféleképpen lehet fölrakni, szorítással, vagy ragasztással. Azóta csend honol a szobában
---
AMD everywhere
---
Elküldve: 2003. 08. 05. 22:38
Elküldve: 2003. 08. 10. 10:00
Két dolog aggaszt csak: CPU core feszt hogy lehet állítani (3 lépcsőben százalékban)? És mintha nem lenne a bios-ában Advenced chipset setup.
Akinek van már ilyen írja meg a véleményét!
Köszönöm:
Vadmancs
Elküldve: 2003. 08. 10. 14:19
idézet:
Ezt írta vadmancs:
Lapcsere előtt állok és kinéztem magamnak ezt: GIGABYTE GA-7VT600, olcsó (22 alatt bruttó) és jónak is tűnik, nincs rajta minden (SATA, firewire) de azokat úgysem használnám.
Két dolog aggaszt csak: CPU core feszt hogy lehet állítani (3 lépcsőben százalékban)? És mintha nem lenne a bios-ában Advenced chipset setup.
Akinek van már ilyen írja meg a véleményét!
Köszönöm:
Vadmancs[/quote]
Nekem nincs ilyen (csak egy eladó 7VAX), de annál CTRL+F1 kombinációra jelent meg az Advanced Chipset Setup.![]()
Elküldve: 2003. 08. 10. 18:25
Mik vannak
Közben az is kiderült, hogy úgy tűnik - szorzót sem lehet állítani BIOS-ból. Így viszont sok értelme van a KT600-as chipset 200MHz-es FSB-jének a kihasználására...
Vadmancs
Elküldve: 2003. 08. 19. 09:34
- ez már ugye 400-as FSB-t is támogat, de gondolom működik rendesen a régebbi Athlon XP procikkal is?
- ha 266-os a proci, attól még lehet 333-as a memória?
- lassúbb így a lap, mint pl. egy 7VAXP-A (kt400a)?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

Súgó
A téma zárva.