HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#481 Felhasználó inaktív   Nimo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 01. 20:00

Emberek, köszönöm a segítséget...

Na szóval azt mondjátok, hogy vigyem el szervizbe azt jólvan?????
Nimo

Asus P4P800, Intel P4 2,4 Ghz 800 MHz FSB, Saphire Radeon 9700 Pro, LG FLATRON F700P, Maxtor 120GB 7200RPM 8MB cashe, 512 MB DDR 400, LG GSA-4081B

#482 Felhasználó inaktív   Nimo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 01. 20:03

Ja, és nem Pro úgyhogy nincs Dual-Bios-om ha jól tudom, akkor?????
Nimo

Asus P4P800, Intel P4 2,4 Ghz 800 MHz FSB, Saphire Radeon 9700 Pro, LG FLATRON F700P, Maxtor 120GB 7200RPM 8MB cashe, 512 MB DDR 400, LG GSA-4081B

#483 Felhasználó inaktív   hgyurika 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 02. 13:16

Üdv mindenkinek!

8KNXP1.0 alaplap adott+ 1 Seagate 120GB SATA és egy Maxtor Diamondmax Plus 9 PATA133 60 GB vinyók.
Kérdésem az lenne,hogy hogy állítsam be a bios-ban a dolgokat,hogy a sávszélességet maximálisan ki tudjam használni...

Az SATA most ~45000 kb/sec a max, a PATA ~30000 kb/s a max...

A Silicon SATA vezérlőre van dugva a vinyó(Seagate), a Maxtor pedig az IDE3-ra,itt még feltettem az ITE raid vezérlőt (elvileg ez a csatorna tudja a 133 MB/sec elméleti max. átvitelt...)

Nos a kérdést fent említettem,mit és hogyan állítsak be,hogy nagyobb legyen a sebesség? (mert ez szerintem elég kicsi az elméletihez képest...)

Válaszokat előre is köszönöm!

#484 Felhasználó inaktív   Gabberzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 01:46

Sziasztok!

Nyugodtan rámegy a Silet Boost! Az enyémen egy Volcano 11+ van. Ez cép nagy darab az tuti :) Vértizzadtam mire rátettem, de nem ér el semmit hála, azt a szélső kondir sem. Nagyon fostam nehogy letörjek vmit :D bár már pakoltam öcce jópár gépezetet, de nagyon óvatosan ráment ( a kicsike ). Bár azt azért forcsállom hogy 3500 as fordulaton, mert itt még annyira nem hangos, fill terhelésnél 57-58C a proci (2500+@3200+ alap fesz). Mindez 23-24 C-os szobában. Ennyire elmérné vagy tényleg ennyinek kell lennie?

Nagyon ceretem ezt a Giga lapot, és nem bántam meg hogy ezt választottam ( az első alaplapom is egy Giga volt egy Penium 100 as procihoz, intel 430 FX chipset-tel :) ).
"A nyúl egy igazi jellem, ott ül a fűben de mégsem szívja"

MacBook Pro 15.4"

#485 Felhasználó inaktív   Nimo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 20:57

Nincs véletlenül valaki, akinek Gigabyte GA-8IPE100 alaplapja van és már BIOS-t frisített???
Nimo

#486 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 00:07

OFF

Nem is értem miért nincs mindig alista elején a topic :)
Ilyen kevés embernek van Giga lapja? :rolleyes:
Vagy eccerűen csak ennyire nincs velük baj? :D :cool:

OFF vége
by Augustus
voltam, vagyok, talán leszek is

#487 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 00:13

idézet:
Ezt írta augustusr:
OFF

Nem is értem miért nincs mindig alista elején a topic :)
Ilyen kevés embernek van Giga lapja? :rolleyes:
Vagy eccerűen csak ennyire nincs velük baj? :D :cool:

OFF vége
[/quote]

Sztem utobbi, nalam GA-7NNXP dolgozik, es nincs mirol irni, teszi a dolgat, szepen mint ahogy a csillag megy az egen. :)

#488 Felhasználó inaktív   weihe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 01:44

Van új BIOS az én lapomhoz is (GA-7N400-L) is, F7 a jele, érdemes megnézni, elég sok mindent javít.

Fenti dolgokhoz:
- Nekem sem ér hozzá a Volcano 7+ -hoz, pedig nem kis darab.

- Sundesz: érdekes, engem, mielőtt vettem a Giga alaplapot meg pont az ASUS-ról beszéltek le :) Most akkor kinek van igaza ? :)

- LLaci: hát, nekem is ilyeneket ír ki az EasyTune4 (1.72-1.74 V között), de az AIDA is 1.70-1.71 V között "ugrál" :(

Érdekes módon nekem is elég meleg a proci 60-62 fok full terhelésen (a Volcano mi. sebességén), én már gyanakodtam arra is, hogy a házam nem jól szellőzik, de szinte ugyanez a helyzet levett oldallappal is (plusz van a proci ventin kívül még egy házhűtő is). Értetlenül állok előtte, majd egyszer kipróbálom kipakolt/másik házzal is.
Amíg Ön durmol, dolgozik a Darmol.
Reggelre kelve, gatyája telve.

Artin drazsé sose káros,
Ettől székes a főváros.

#489 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 11. 14:45

nincsen a gigával baj :) :)

nekem egy problémám van, ha winyorol winyora másolok akkor a végén olyan 70%-nél kegyetlenül belassul a másolás. feltettem egy memorifigyelőt, és a memoriát megeszi hiába van benne 512 MB DDR 1 filmet másolok elfogy a végén a fizikai ram
Na itt egy probléma :)

#490 Felhasználó inaktív   augustusr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 22:13

Nálam a fent emített probléma nem tapasztalt :cool:

De azért van vele bajom.
Nem hajlandó Athlon 64-nek kezelni a procimat :D
by Augustus
voltam, vagyok, talán leszek is

#491 Felhasználó inaktív   Trialos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 09:15

hello,

Az lenne a kérdésem, hogy a GIGABYTE GA 8KNXP alaplapról le lehet e úgy szedni a p4es hűtőkeretet, hogy azt később vissza is tudjam rakni???

#492 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 10:18

idézet:
Ezt írta O.Gera:
hello,

Az lenne a kérdésem, hogy a GIGABYTE GA 8KNXP alaplapról le lehet e úgy szedni a p4es hűtőkeretet, hogy azt később vissza is tudjam rakni???
[/quote]

Az alaplaprol keszult kepek szerint igen. Hatulrol ovatosan ki kell nyomni a muanyag pockoket, aszem ez az egyetlen P4 es alaplap (van meg 1-2 az szinten gigas), ahol ez meg lehet csinalni.

#493 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 18:28

Végigolvasva a 10 oldalt nem találtam egyértelmű választ a kérdésemre, szóval:
Gépfejlesztés előtt állok és a következő lapot néztem ki magamnak: [url="http://"http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-7VT600%201394.htm"]Gigabyte 7VT600-1394[/url]

Az ára nagyon kedvező, 22ezer bruttóba egy drágább boltban.
Két kérdésem lenne:
- Barton 2500+ szorzólockos processzort szeretném 200 fsb mellett járatni, van rá lehetőség? (gondolok itt esetleges feszemelésre, fsb : agp : pci osztókra, mekkora fsb-t enged állítani)
- Kicsit félek tőle, hogy ez a sok eszköz, fw, usb 2.0, sata instabillá teszi a gépet, vagy csak túlzottan parázok?

Előre is köszönöm a válaszokat (és persze minden más idevágó tapasztalatot, tanácsot is szivesen várok) :)

[ 2004. március 01.: Eiki szerkesztette a hozzászólást ]

#494 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 19:12

idézet:
Ezt írta csosz:

Az alaplaprol keszult kepek szerint igen. Hatulrol ovatosan ki kell nyomni a muanyag pockoket, aszem ez az egyetlen P4 es alaplap (van meg 1-2 az szinten gigas), ahol ez meg lehet csinalni.
[/quote]

Mindegyik P4-es lapról le lehet műteni a keretet. Legalábbis én még nem láttam olyat, amelyikről nem lehetett leszedni. Csak ügyesen. ;) Szépen ki kell nyomni először a pöcköt, majd a keret lábait összenyomva s így áttolva a lukon a keretet szépen le lehet venni.
42

#495 Felhasználó inaktív   Trialos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 19:20

koszi a válaszokat... lenne még egy kérdésem. ugyebár a 8knxp 400as ramokat tamogat. ha viszont egyenlőre egy 533as fsb-jű 2,53ghz-es proci kerül a lapba, akkor a memóriák ? mhz-en fognak menni? vagy 533as fsb-jű procihoz jó lenne a 333as ram is?

#496 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 21:19

idézet:
Ezt írta O.Gera:
koszi a válaszokat... lenne még egy kérdésem. ugyebár a 8knxp 400as ramokat tamogat. ha viszont egyenlőre egy 533as fsb-jű 2,53ghz-es proci kerül a lapba, akkor a memóriák ? mhz-en fognak menni? vagy 533as fsb-jű procihoz jó lenne a 333as ram is?[/quote]

Ilyen lapom van és a következő a helyzet:
800-as FSB mellett ddr400
533-as FSB mellett ddr333 v. ddr 266
400-as FSB mellett ddr266
ddr400-as ram-okat vennék a helyedben.
Indok:
- kicsi az ár különbség
- később nem kell 800-as FSB-s proci esetén memóriát cserélned
- ddr333-asként a ddr400-as memóriáknak valószínüleg jobb az időzítése
;)
iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

#497 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 22:45

idézet:
Ezt írta Eiki:
Gépfejlesztés előtt állok és a következő lapot néztem ki magamnak: [url="http://"http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-7VT600%201394.htm"]Gigabyte 7VT600-1394[/url]

Két kérdésem lenne:
- Barton 2500+ szorzólockos processzort szeretném 200 fsb mellett járatni, van rá lehetőség? (gondolok itt esetleges feszemelésre, fsb : agp : pci osztókra, mekkora fsb-t enged állítani)
- Kicsit félek tőle, hogy ez a sok eszköz, fw, usb 2.0, sata instabillá teszi a gépet, vagy csak túlzottan parázok?

Előre is köszönöm a válaszokat (és persze minden más idevágó tapasztalatot, tanácsot is szivesen várok) :)

[/quote]

FSBt 35×ig enged állítani,szóval elég.Fesz?AGP/CPU/RAM fesz swből a windowsból.Mért lenne instabil?Ez via,nem ***.De ami nem kell,letilthatod.Osztó manuálisan.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#498 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 23:08

idézet:
Ezt írta BigBear:

Mindegyik P4-es lapról le lehet műteni a keretet. Legalábbis én még nem láttam olyat, amelyikről nem lehetett leszedni. Csak ügyesen. ;) Szépen ki kell nyomni először a pöcköt, majd a keret lábait összenyomva s így áttolva a lukon a keretet szépen le lehet venni.
[/quote]

Kevertem a csipszet hutovel, aztem arra gondolsz, bocs..

#499 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 08:14

idézet:
Ezt írta Eiki:

Két kérdésem lenne:

[/quote]

Nem kell párázni, mert a Giga lapok nagyon jok és stabilak. Nekem sincs gond vele, és azt hiszem itt másnak se.
Én a helyedbe N400-asat vennék, mondjuk ezt csak azért irom, mert nekem ilyen van és non probléma.
Nekem szorzolockos a Bartonom igy a max a frekit tudtam emelni, és fesz emelés nélkül pöcre hozza a 200-at sőőőt. Csak most ott a radiátor mellette igy nem a csucson járatom, megelégszek a 200-al is :) :) :)

#500 Felhasználó inaktív   Ark Angel 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 02. 12:58

Kíváncsi leszek, hogy jönnek be a Gigabyte-nak az un. költség hatékony lapjai?
[url="http://"http://www.xbitlabs.com/news/mainboards/display/20040301201917.html"]New RZ Series Platforms from Gigabyte[/url]
iN...

Az első hierarchia angyalai a Szeráfok, a Kerubok és a Trónusok. A második hierarchiát az Uralmak, Erők és Hatalmasságok rendje alkotja. A harmadik hierarchia rendjei a Fejedelemségek, az Arkangyalok és az Angyalok.

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.