HWSW Informatikai Kerekasztal: Gigabyte-osok ide!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gigabyte-osok ide!! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#521 Felhasználó inaktív   SCupi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 18. 12:50

idézet:
Ezt írta adamsky:

Lehet normális hütőt rárakni, csak vigyázni kell az egyik kondivan. Ala picit odébbhajtani :)
[/quote]

Ha felültetik a lapon a kondit teljesen (általában), akkor lehet nem túl szerencsés mozgatni. Amúgy is max 1-2mm. Ha ezt már kijavították valóban az 1.2-es verzión, akkor egyértelmű a választás! VIA-nal nagyobb teljesítmény és jó finombeállítások (nForce) független AGP/FSB állítás,... stb. :)

#522 Felhasználó inaktív   Varian 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 18. 16:10

Szevasztok!

Ha tudtok segítsetek pls.
A szomszédomnak van egy GIGABYTE K7TRITON GA-7N400 alaplapja.
A shogun total war mongol invasionnal játszott, elmentette az állását majd ki akart lépni a játékból és megfagyott a játék és a gépe is. Ezután resetelt és azóta nem indul a gépe ezt írja ki bekapcsolás után:

Award BootBlock Bios v1.0
Copyright © 2000, Award Software, Inc.

Scanning BIOS image in Hard drive....

Innentől fogva semmit nem lehet csinálni a géppel, se belépni a biosba, se semmi. Probáltuk hogy lehúztunk mindent csak azt hagytuk rajta ami az induláshoz kell, de ugyis ez jön be. Volt már bios resetet is, de az sem segített.
Mi a teendő ilyenkor, mitől lehet ez?

Segítségetek előre is köszönöm!
ASUS A8N-E, ENERMAX 535W ATX, AMD Athlon 64 X2 3800+, 2X 1024MB CORSAIR ValueSelect 400MHz, Asus EN7800GTX 256MB, Integrált LAN és AUDIO, MAXTOR 250GB 7200RPM 16MB SATA2, PIONEER DVD-RW DVR-107D, PROVIEW 19" DX-997N

#523 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 16:36

idézet:
Ezt írta Varian:
Szevasztok!

Ha tudtok segítsetek pls.
A szomszédomnak van egy GIGABYTE K7TRITON GA-7N400 alaplapja.
A shogun total war mongol invasionnal játszott, elmentette az állását majd ki akart lépni a játékból és megfagyott a játék és a gépe is. Ezután resetelt és azóta nem indul a gépe ezt írja ki bekapcsolás után:

Innentől fogva semmit nem lehet csinálni a géppel, se belépni a biosba, se semmi. Probáltuk hogy lehúztunk mindent csak azt hagytuk rajta ami az induláshoz kell, de ugyis ez jön be. Volt már bios resetet is, de az sem segített.
Mi a teendő ilyenkor, mitől lehet ez?

Segítségetek előre is köszönöm!
[/quote]
Kinyirodott a BIOSa
A kerdes mitol? Ezek szerint nem dual biosos lap.

Nezd meg amikor ezt kiirja:
- megvillantja e a floppyt?
Ha igen:
megoldas floppyra ramasolni a bios filet a beiro progival
amit nem ertek:
HDD rol meg nem lattam safe biost beirni.
szoval nezd meg villan e a floppy

#524 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 16:03

A Gigabyte 7VT600-1394-ről egy kis infó azoknak, akik 200as fsb-n akarják a procit járatni:
Ha gyárilag 200as fsb-s procit raksz az alaplapba, akkor gond nélkül megy 6:2:1 osztók mellett, míg ha egy 166ost próbálsz 200on hajtani, akkor ez nem áll át, és 5:2:1 lesz az osztó, s ezt már nem bírják a pcios cuccok (asszem agpből se mind).

Az info a prohardver egyik cikkéből való, akit komolyabban érdekel nézze meg itt: [url="http://"http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=267&p=13"]Itt a cikk[/url]

#525 Felhasználó inaktív   digital_nightmare 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 16:36

hello,

vegre meghoztak a gigabyte ga 8knxp tipusu lapomat. azt hiszem nem rev2.0as lapot kaptam.... meg tudja mondani valaki mi a kulonbseg a 1.0as es a 2.0as kozott?
egyenlore eleg vegyesek az erzelmeim a lappal kapcsolatban, akinek ilyen van hogy van vele megelegedve?
a legszembetunobb furcsasag h nem irja ki a chipset homersekletet.... ez normalis? sem a biosban sem az easy tune nem mutatja...

#526 Felhasználó inaktív   Porker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 05:33

idézet:
meghoztak a gigabyte ga 8knxp tipusu lapomat. azt hiszem nem rev2.0as lapot kaptam.... meg tudja mondani valaki mi a kulonbseg a 1.0as es a 2.0as kozott? ...[/quote]A Rev 2.0 már támogatja a Prescott procikat.

#527 Felhasználó inaktív   Porker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 05:40

idézet:
...nem irja ki a chipset homersekletet...[/quote]Hülye egy dolog, de ha megnézed a kézikönyvét ott sem említi sehol a chipset hő mérését.

#528 Felhasználó inaktív   digital_nightmare 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 17:37

A 8KNXP tipusu lapra hova van rairva hogy rev1.0as vagy 2.0as? A dobozra ra van ragasztva egy matrica miszerint a lap kesz fogadni a prescott procikat....
A masik dolog az hogy ha az onboard lanba bedugom a kabelt, a zold es a piros led is eg egyszerre. Nem csak a zoldnek kene egnie, es a pirosnak akkor ha van adatforgalom?

#529 Felhasználó inaktív   Porker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 18:11

idézet:
A 8KNXP tipusu lapra hova van rairva hogy rev1.0as vagy 2.0as? [/quote]Emlékeim szerin a Giga esetében a proci és a memória foglalat között szokott lenni.

#530 Felhasználó inaktív   derce 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2004. 03. 22. 07:16

[QUOTE]Ezt írta digital_nightmare:
[QB]A 8KNXP tipusu lapra hova van rairva hogy rev1.0as vagy 2.0as?
A legegyszerűbb Aidával megnézni! :)

#531 Felhasználó inaktív   Porker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 10:37

idézet:
A legegyszerűbb Aidával megnézni! :)[/quote]Hát nekem momentán nem mutatja...

#532 Felhasználó inaktív   CSanal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 12:30

Handras-nak: Ime egy objektív tapasztalat: Január óta van meg az új alaplap+proc+mem. trióm,(lásd lent,) És az égvilágon semmi bajom vele, egy bazinagy, fridgerock2-es spire hűti, csücskös volt feltenni, ez tény, de fentvan, és így, húzva, az Easytune progi szerint 65-fok a fullfullterhelési, és 56 az idle hőfok.... És szerintem, az Easytune az maghőfokot mér, szóval ez abszolult nem gáz.
Nagyon stabil a kicsike, még feszt sem kellett emelnem, és nem kell aggódnom az agp-pci freki miatt sem, hála az nforce2-nek! (és egy viszonylag noname táppal, szal fasza!)
Uff! :cool:

#533 Felhasználó inaktív   derce 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 13:24

idézet:
Ezt írta Porker:
Hát nekem momentán nem mutatja...[/quote]

Alaplap tulajdonságai
Alaplap azonosítója 12/25/2003-i875P-6A79BG04C-00
Alaplap neve Gigabyte GA-8KNXP v2.0

Imhol az enyém! :)

#534 Felhasználó inaktív   Sundesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 20:49

Na hi!

Az a kérdésem a konfigomhoz + 9800Prohoz elég a Codegen 480W-os táp??? A boltban azt mondták azzal bajok vannak!
Benchmania - 3DMark és AquaMark3 teszteredmények. Küldj be te is!

#535 Felhasználó inaktív   Porker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 23:22

idézet:
... Imhol az enyém! :)[/quote]Hm. No komün: X akták.

#536 Felhasználó inaktív   derce 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 08:46

idézet:
Ezt írta Porker:
Hm. No komün: X akták.[/quote]

Próbálkozzunk még egyszer!

Ahhoz, hogy az aida megmutassa az alaplap típusát, fenn kell lenni az intel chipset driver-nek, és természetesen ne legyen túl régi az aida. :confused:

#537 Felhasználó inaktív   Porker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 12:22

idézet:
Próbálkozzunk még egyszer!...[/quote]Már nem megy, új tulajdonosát boldogítja :)
Driver OK volt, az AIDA talán... na pill...

Hát igen... lehet.. 3.85v-2003.10.17

#538 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 12:50

idézet:
Ezt írta CSanal:
Handras-nak: Ime egy objektív tapasztalat: Január óta van meg az új alaplap+proc+mem. trióm,(lásd lent,) És az égvilágon semmi bajom vele, egy bazinagy, fridgerock2-es spire hűti, csücskös volt feltenni, ez tény, de fentvan, és így, húzva, az Easytune progi szerint 65-fok a fullfullterhelési, és 56 az idle hőfok.... És szerintem, az Easytune az maghőfokot mér, szóval ez abszolult nem gáz.
Nagyon stabil a kicsike, még feszt sem kellett emelnem, és nem kell aggódnom az agp-pci freki miatt sem, hála az nforce2-nek! (és egy viszonylag noname táppal, szal fasza!)
Uff! :cool:
[/quote]

Ujabb boldog giga tulajdonos :)

#539 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 14:18

hi,

kineztem egy Gigabyte GA-7N400V Pro2 lapot. vki letudna nekem irni, hogy a doboz mit tartalmaz? tobbek kozott a kabelekre vagyok kivancsi round ide, vagy hagyomanyosak vannak mellekelve.

A masik kerdesem meg az, hogy [url="http://"http://tw.giga-byte.com/Motherboard/FileList/ProductImage/photo_7nnxp_20_big.jpg"]ezen[/url] a kepen mi az a plusz kartyahely a proci mellett? Ez a lap (GA-7NNXP) jo lenne,de azert 40E feletti ara soknak tunik :(
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#540 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 14:25

idézet:
Ezt írta Schwarzmueller:
hi,

kineztem egy Gigabyte GA-7N400V Pro2 lapot. vki letudna nekem irni, hogy a doboz mit tartalmaz? tobbek kozott a kabelekre vagyok kivancsi round ide, vagy hagyomanyosak vannak mellekelve.

A masik kerdesem meg az, hogy [url="http://"http://tw.giga-byte.com/Motherboard/FileList/ProductImage/photo_7nnxp_20_big.jpg"]ezen[/url] a kepen mi az a plusz kartyahely a proci mellett? Ez a lap (GA-7NNXP) jo lenne,de azert 40E feletti ara soknak tunik :(
[/quote]

Hagyomanyos szalagkabel (80 eres) 3!!! db Gigabyte felirattal (kek szinben) 1 db floppy kabel kek gigabyte felirattal szinten. Nagyon jol alakithato, nem az a sprod szar amit a tobbi laphoz adnak.

A 7NNXP nel a a DUAL Power System roviden DPS foglalata, az + 3 fazisu proci tapellatast tesz lehetove. azaz 6 fazisu. Gyakorlatilag stabilabb tapfeszt kap a proci ezzel a kutyuvel. (kondik rubycon sanyo) a stab kockak kek ledes ventivel vannak hutve. (nekem is ilyen lapom van)
Sztem a 7N400 Pro2 Rev 2 is nagyon jo lap most hoztam egy ugyfelnek (tegnap) van nemi kulonbseg a 7NNXP es e kozott de nem tul mervado. Talan anyni hogy az Intel Gigabit halozati vezerlot lecsereltek realtekre :( de ki tudja lehet hogy ez a realtek mar jo.
[*]null

Téma megosztása:

• (164 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.