HWSW Informatikai Kerekasztal: RGB összeköttetés TV-vel: szuperjó kép!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

RGB összeköttetés TV-vel: szuperjó kép!!! Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 15. 16:13

idézet:
Ezt írta doszy:
Victor, DVI->D-Sub átalakítót hol lehet beszerezni?
Én nem TV-t akarok, csak egy analóg monitort a DVI kimenetre.
[/quote]

Normális esetben adják a DVI-s videokarikhoz. A neten is sok helyen hírdetik (Google...), de hogy itthon hol lehet így külön kapni, fogalmam sincs. Ha tudsz, rendelj külföldről.

upd: csak ne DVI-D->DSUB-osat rendelj, mert az egy kisebb vagyon. Ami neked kell, az DVI-I->DSUB.

[ 2004. február 15.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]

#122 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 15. 16:24

idézet:
Ezt írta Victor:

Normális esetben adják a DVI-s videokarikhoz. A neten is sok helyen hírdetik (Google...), de hogy itthon hol lehet így külön kapni, fogalmam sincs. Ha tudsz, rendelj külföldről.

upd: csak ne DVI-D->DSUB-osat rendelj, mert az egy kisebb vagyon. Ami neked kell, az DVI-I->DSUB.

[ 2004. február 15.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Oké, köszi a segítséget!
"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

#123 Felhasználó inaktív   [hunT3r] 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 16. 11:29

Sziasztok!

Az az egy kérdésem lenne mielőtt belevágnék na most 72cm LG Flatronom van !!!!50HZ!!!! ami fontos az 50 hz mukodik ez a VGa SCart kabel 50 hz es tvn is mert eddig sehol nem lattam leirva mer ha nem akkor irjatok mar meg mert ha valami baja lesz a TV m nek esküszöm megkeresem azt az idiotat es kicsinalom aki nyitni merte ezt a forum témát :D

#124 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 16:50

idézet:
Ezt írta [hunT3r]:
Az az egy kérdésem lenne mielőtt belevágnék na most 72cm LG Flatronom van !!!!50HZ!!!! ami fontos az 50 hz mukodik ez a VGa SCart kabel 50 hz es tvn is mert eddig sehol nem lattam leirva mer ha nem akkor irjatok mar meg mert ha valami baja lesz a TV m nek esküszöm megkeresem azt az idiotat es kicsinalom aki nyitni merte ezt a forum témát :D[/quote]

Tudod mit? Inkább ne is foglalkozz ezzel.

#125 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 16:53

Akik beleférnek a "megépítésre alkalmas személy" körbe, tudják a választ. A többieknek nem ajánlom, hogy ezzel foglalkozzanak. Mert még valami hülyeséget csinálnak, aztán jönnek majd sírni. Pont.

#126 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 17:55

Szerintem le volt írva többször is, hogy ha nem állítod be valami jóféle programmal (pl. Powerstrip) 50Hz interlaced-re, akkor fűrészeltek a TV-nek.
Mindezek ellenére én is meg fogom kockáztatni a nyerhető képminőség miatt :cool:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#127 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 16. 18:17

idézet:
Ezt írta Inquisitor:
Szerintem le volt írva többször is, hogy ha nem állítod be valami jóféle programmal (pl. Powerstrip) 50Hz interlaced-re, akkor fűrészeltek a TV-nek.[/quote]

Inkább úgy mondanám, van erre némi esély. De én még sosem hallottam ilyenről.

Én régebben sokszor kötöttem TV-re Amigát, egyszerre monitorral (mert egy darabig sima VGA monitort használtam hozzá, amin nem lehetett PAL-t nézni). Ha PAL képernyőmódú program ment (vagy ilyen screen volt elöl), az a TV-n jelent meg, ha VGA, akkor a monitoron. Közben nem kapcsoltam ki a TV-t, ment az is, csak épp egy néha futó, vízszintesen megduplázott kép jelent meg. Évekig használtam így, nem lett a TV-nek semmi baja. És sok más ismerősöm is így csinálta.

A mostani megoldással is, amig be nem töltődik a Powerstrip, ilyen megduplázott kép látszik. Ha ettől olyan könnyen elromlana a TV, már nagyon sokan panaszkodnának a világban. Mert hogy sokan használjék ezt az RGB-s dolgot is.

Abban különbözik ez a monitoroktól, hogy a TV nem is próbál rászinkronizálni a nem megfelelő szinkronra, így nem lehet túlhajtani.

Persze azért nem tanácsos órákig így járatni, nem kell kísérteni a technika ördögét. ;)

Én inkább a félrekötésektől félek.

[ 2004. február 16.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2004. február 23.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]

#128 Felhasználó inaktív   aLiEnCo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 21:29

Ehhez mit szóltok?

Kép

#129 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 23:34

idézet:
Ezt írta aLiEnCo:
Ehhez mit szóltok?

Kép
[/quote]

Mivel ez megcsinálja a kompozit szinkront a különállóból, pl. Nvidia kártyákhoz is jó.

#130 Felhasználó inaktív   aLiEnCo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 11:45

Powerstrip ehhez is kell? Na meg az RGB színekhez nem kell külön-külön test?

#131 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 20:37

idézet:
Ezt írta aLiEnCo:
Powerstrip ehhez is kell? Na meg az RGB színekhez nem kell külön-külön test?[/quote]

Kell a Powerstrip, mert a 2 tranyó nem fogja neked átkonvertálni a VGA képet PAL sorszámú és időzítésű képpé. ;) Külön föld nem nagyon kell, valójában a videokártyán is simán a közös földhöz vannak kötve. És a TV-mben is ugyanahhoz a földhöz vannak kötve. Talán csak azért vannak kölön lábak a Scart-on és a DSUB-on a földekhez, hogy ha olyan kábelt használunk, ahol az RGB jelek kölön árnyékolt kábelen mennek, ne kelljen az árnyékolásokat egy pontra forrasztani, mert az nem túl szép. (Mégcsak külön digitális és analóg föld sincs mostanában, már nem nagyon "divat", mégis jobb a közös föld.)

#132 Felhasználó inaktív   aLiEnCo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 21:22

Felhívom az LG márkaszervízt, és ha megfelelő választ adnak, felteszek még egy kérdést. :cool: (Bocs, ha ez a hozzászólás senkit nem érdekel...)

#133 Felhasználó inaktív   Mantissza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 15:52

sziasztok, megcsináltam a kábelt, de sajna nem igazán akar életre kelni a dolog :confused:
bekapcsolom a gépet és csak fut a kép, megvártam, hogy betöltsön a win2k, de semmi változás. amikor monitor van bedugva akkor nem tudom a powerscben beállítani a custom megjelenitést ahogyan leirtátok, mert inaktiv a gomb.
Mit tegyek?

#134 Felhasználó inaktív   Öcsisajt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 17:31

Szia Victor!

Megkérdezném érdemes lenne a dologgal foglalkozni??? A helyzet a következő: Divx,mpg,mp3,DVD,Gamezás...-re ott az X-Boxom, nekem csak akkor lenne buli, ha TV-n tudnám tolni az igazi PC-s gamákat is, konkrétan RTS-FPS (pfúj konzolon az rettenet az irányítás miatt), naszal 100 szónak is 1 a vége ;) Játék alatt is próbáltad??? Mekkora fíling lenne frankó minőségben Starcraftozni!!! ;)
Érdemes, vagy maradjon az S-Videjjóóó???

Köszi...
CHELLO! Mert megérdemlem... | Consolefreak!!! :Đ | A Lossless ereje  legyen veletek :Đ |

#135 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 18:46

idézet:
Ezt írta Mantissza:
sziasztok, megcsináltam a kábelt, de sajna nem igazán akar életre kelni a dolog :confused:
bekapcsolom a gépet és csak fut a kép, megvártam, hogy betöltsön a win2k, de semmi változás. amikor monitor van bedugva akkor nem tudom a powerscben beállítani a custom megjelenitést ahogyan leirtátok, mert inaktiv a gomb.
Mit tegyek?
[/quote]

Ha nincs Powerstrip, futás van. Tehát előbb mindenképp azt kell beállítani. Ha csak egy kimeneted van, menet közben kellene átdugni, ami nem veszélytelen! (Bár talán meg lehet oldani máshogy, csak körülményesebb: Powerstrip autorun-ra, TV-hez beállít, normál kikapcs, TV-be átdug, bekapcs, TV-n filmez, stb., Powerstrip átállít monitorra vagy kilő autorun-ból, normál kikapcs, monitorba visszadug, bekapcs.) És mivel egyébként is nehezebb így beállítani (főleg, ha inaktív a gomb - ezt azért mindjárt kipróbálom), előfordulhat, hogy egy beállítás sem a TV-n, sem a monitoron nem jelenik meg, stb., a legjobb lenne, ha:

Inkább csak az próbálkozzon ezzel, aki - a korábbi ajánlások mellett - 2 kimenetes videokártyával rendelkezik.

[ 2004. február 22.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]

#136 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 18:56

idézet:
Ezt írta Öcsisajt:
Megkérdezném érdemes lenne a dologgal foglalkozni??? A helyzet a következő: Divx,mpg,mp3,DVD,Gamezás...-re ott az X-Boxom, nekem csak akkor lenne buli, ha TV-n tudnám tolni az igazi PC-s gamákat is, konkrétan RTS-FPS (pfúj konzolon az rettenet az irányítás miatt), naszal 100 szónak is 1 a vége ;) Játék alatt is próbáltad??? Mekkora fíling lenne frankó minőségben Starcraftozni!!! ;)
Érdemes, vagy maradjon az S-Videjjóóó???
[/quote]

Ha megy, akkor persze, hogy érdemes. Játékoknál még többet számít az éles, szép kép. De még nem próbáltam így játszani (mostanában nincs időm játszani, még monitoron sem). Klón módban nem nagyon fog működni (ott nem lehet PAL-ra állítani a 2. kimenetet), és majd a TV-t kell az elsődleges megjelenítőnek beállítani, mert ugye a játékok általában csak azon futnak (kivéve persze, ha ablakban fut). A korábban belinkelt honlapon írnak valami olyasmit, hogy a Tiling-et le kell tiltani a Powerstripben. (Le van írva, hogyan.) De lehet, hogy az újabb Catalyst-okkal már nincs erre szükség. Amivel még számolni kell: a megszokottnál kisebb felbontás, interlace villogás pár helyen.

upd: A PAL-hoz hasonló időzítésű 800x600i esetén 50Hz-es frissítéssel lehet számolni (félképek frissülése), az NTSC-szerű 640x480-nál ez 60Hz. (Esetleg lehetne csinálni egy 72Hz körüli módot, sok tévé bírja ezt is. De a függőleges felbontás 200 körüli lenne, ami már eléggé "csíkos".)

Ja, majd kipróbálok valamit, megy-e így.

#137 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 19:19

idézet:
Ezt írta doszy:
Victor, DVI->D-Sub átalakítót hol lehet beszerezni?
Én nem TV-t akarok, csak egy analóg monitort a DVI kimenetre.
[/quote]

Láttam ilyet a Mis***lban. (Mármint az árlistájukban.)

#138 Felhasználó inaktív   Öcsisajt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 19:39

idézet:
Ezt írta Victor:

Ha megy, akkor persze, hogy érdemes. Játékoknál még többet számít az éles, szép kép. De még nem próbáltam így játszani (mostanában nincs időm játszani, még monitoron sem). Klón módban nem nagyon fog működni (ott nem lehet PAL-ra állítani a 2. kimenetet), és majd a TV-t kell az elsődleges megjelenítőnek beállítani, mert ugye a játékok általában csak azon futnak (kivéve persze, ha ablakban fut). A korábban belinkelt honlapon írnak valami olyasmit, hogy a Tiling-et le kell tiltani a Powerstripben. (Le van írva, hogyan.) De lehet, hogy az újabb Catalyst-okkal már nincs erre szükség. Amivel még számolni kell: a megszokottnál kisebb felbontás, interlace villogás pár helyen.

upd: A PAL-hoz hasonló időzítésű 800x600i esetén 50Hz-es frissítéssel lehet számolni (félképek frissülése), az NTSC-szerű 640x480-nál ez 60Hz. (Esetleg lehetne csinálni egy 72Hz körüli módot, sok tévé bírja ezt is. De a függőleges felbontás 200 körüli lenne, ami már eléggé "csíkos".)

Ja, majd kipróbálok valamit, megy-e így.

[/quote]

Szia!

Köszi, OK, Svideoval próbáltam asszem a Heroes3at még Gef2Tinél, csakhát egy picit mosódott volt ,gondolom sokat dobna egy RGB cuccos...
Ok, tervbe véve csakhát a lustaság az nagyúúúr!!!! :)
CHELLO! Mert megérdemlem... | Consolefreak!!! :Đ | A Lossless ereje  legyen veletek :Đ |

#139 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 22. 19:52

Mantissza: Kipróbáltam a Powerstripet csak monitorral, és semmi gond nem volt vele (logikusan volt kighostolva 1-1 gomb, megfelelő "cselekedetre" aktívvá vált, stb.), szóval nem értem a problémát. Írd le egy kicsit konkrétabban! (Lásd még az első válaszomat is.)

#140 Felhasználó inaktív   RedCat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 16:10

idézet:
Ezt írta Victor:
Azt nem ismerem, de az angol 3.46-ban: főmenü/Display Profiles/Configure, itt Advanced Timing Options. (Előtte válaszd ki fent a másodlagos kimenetet, ha onnak megy [ajánlott].) Itt kézzel állítgathatsz, vagy: Custom Resolutions, ahol készek közül válogathatsz... [/quote]

SZiasztok!

Megcsináltam a kábelt, gyönyörű a kép tényleg! Egyetlen gondom van: Ha a hagyományos VGA kimenetet konfigurálom át és utánna átgugom a kábelt akkor megy a dolog. De ha DVI-re dugom a tv-t akkor nem. Egyszerűen nem tudom hogy hol kell a másodlagos képernyőt konfigurálni? Hol lehet a powerstrip-ben beállítani hogy a DVI-n levő tv felbontását szeretném átállítani és nem a monitorét? Írtad hogy fent állítsam át előbb a másodlagos képernyőre, de hol fent? :confused:

Lehet hogy én vagyok a vak de sehol sem találom... :)

Előre is köszi a segítséget!

Üdv. RedCat

Téma megosztása:

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »