Idézet: wpepi - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 7:52
Még mindig nem árultad el, hogy mire akarod használni.
Mert ha filmnézésre akkor jobban (és olcsóbban) jársz egy Sigma Design Realmagic Hollywood Plus kártyával. Szabványos PAL, NTSC kimenet. Kristálytiszta kép. Állítható a fényerő, kontraszt, színtelitettség.
Hi!
Mire is szeretnem hasznalni?
3.5 eve internetezek aktivan, mar tobb mint 1200 filmet lattam monitoron(TFT), meguntam. Raadasul a monitort maximum 3 ember latja. Tehat szeretnem TV-n nezni, ekkor mar olyan TV-t valasztani, ami >80cm felett van es 16:9-es (nem egy evre vesz az ember TV-t). Tehat olyat valasztani, ami PAL+-os(1024*576). Emellett neha lehet, hogy jatszanek is rajta(ekkor 4:3-ra allitanam, 768*576).
Namost igazi DVD filmet 3-at lattam, a tobbi divX volt(3,4,5,xvid). Tehat elsosorban avi-k tomkelege megy majd a TV-re. Tervezek kesziteni egy menut a TV-hez, amibol lehet bongeszni taviranyitoval a filmeket(200G-nyi). Mar most is full taviranyitos a szgepem, tehat ezt ki lehetne terjeszteni, raadasul kesz programok vannak erre linuxra(ilyen menusitett navigalas).
Azt hiszem latszik ebbol hogy nincs DVD lejatszom, es *NEM* is tervezek ilyenbe befektetni, egyszeruen nem latom ertelmet. CD-t nem irok, DVD-t se(van szaz db elfekvoben, de nincs ertelme pocsolni vele).
Namost nalam jelenleg a filmnezes(nvidia gf2, erre tft monitor) ablakban 6% teljes kepernyon 8% CPU-t eszik ami egy 950Mhz-es Duron.
Kovetelmeny lenne, hogy a filmnezest *teljesen* fuggetlenitsem a szgepezestol. Innentol kezdve a xinerama, nview, theater meg hasonlo olcso megoldasok nem johetnek szoba. Tehat vagy ketfejes videokartyat kene vennem, vagy egy DXR(?) kartyat, vagy egy pci-s videokartyat. Ketfejes videokartya veteletol en odzkodok.
Volt Nvidia TV-outjahoz szerencsem windows(GF2 Ti) es linux alatt is(GF2 MX). Hat finoman szolva szanalmas volt az eredmeny.
Ha a gepembol 8-10%-ot fogna fel az allando iflmnezes, akkor az meg teljesen elviselheto lenne.(most 8% a filmnezes 1024*768-on).
--------
Sigma Design Realmagic Hollywood Plus:
Itt egy tesztje:
http://www.tomshardw...0621/index.html
Ezzel az a problemam, hogy mpeg-2, es mpeg-4 streamet fogad. Tehat minden filmet alapba on-the-fly at kellene nyomni avi->mpeg-4 be, ha jol gondolom. Ez mennyi CPU idot igenyel? Vagy nagyon el vagyok tajolva?
-----------
Minoseg:
Szeretnem, ha a legjobb kihozhato minoseget tudnam megcsinalni, pl ezzel a TV-tipussal:
JVC AV-32H4
Gondolom az alap, hogy RGB bemenete legyen a TV-nek. Meg hogy progressziv legyen(es PAL+).
Monitoron sincsen ,,stroboszkop'' hatasa a filmeknek, van rajta motion blur alapba(kamera mar ilyen, amivel felveszik). Stroboszkop hatas kikuszobolese a filmkeszitok dolga. Lattam mar renderelt animacios filmet, ahol ilyen problema volt, sot epiteszirodak bemutato filmjei kozott is lattam. De ez nem a monitor, vagy a TV hibaja.
--------
Mindet egybevetve a legjobb lenne egy PCI-s kulonallo kartya.
Udv,
Khiraly
Ha csak az ismert dolgok erdekelnenek, lakatosnak mentem volna.