HWSW Informatikai Kerekasztal: RGB összeköttetés TV-vel: szuperjó kép!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

RGB összeköttetés TV-vel: szuperjó kép!!! Értékeld a témát: -----

#351 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 12. 20:26

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 19:15

szerintem olcsobb egy hasznalt DVD olvasot venni, mint osszekuzdeni barmaly kapcsolast breadboardon, vagy venni egy kesz ketyeret :D

Hát persze, szerintem is.

#352 Felhasználó inaktív   Feli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 20:47

Na látjátok, ez teljesen igaz  :cool:
Na jó, majd meglátjuk... Igazából örültem volna, ha nem kell mennie a gépnek,
ha már igy alakult az ajándékozás.
(tudjátok a nők nem mindig gondolják
végig, mi a praktikus ajándék és nem akarom összetörni a szivét, hogy most veszek
egy gépbe való DVD-t , a tőle kapottat meg hagyom porosodni. Meg abból a szempontból
igaza volt, hogy egy külső jobban mutat  :D  :D  :D és nem szoftverfüggő, gépfüggő,
csak a TV dolog (mármint, hogy nekem nincsen...fel sem merült a kis kobakjában  :D )

Na köszi a segitségeket, talán menteni a dolgot a legjobb egy használt külső TV tuner...,
csak reménykedtem a home buherban, annyi mindent megcsináltam már...
öregszem?  :confused:

#353 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 21:27

Meg kellene tudni, hogy a monitorod tudja-e fogadni a ~16kHz-es sorszinkront, bár szerintem nem nagyon. És persze az lenne a legjobb, ha emellett kompozit szinkront is tudna fogadni. Utóbbi esetben csak egy egyszerű kábel kellene. Ha ezt nem tud, de ~16kHz-t igen, akkor csak egy szinkron-szeparátor kell, bár az is belekerül pár ezer forintba (és nem is könnyű beszerezni a hozzávaló szikron szeparátor IC-t [ha jól emlékszem, LM1886]).

Pár ezer forintért már lehet kapni TV-tuner kártyát, amin van videobemenet is. Nem ismerem őket, talán van olyan is, ami s-video-t is tud fogadni. Úgy már nem lesz olyan rossz. És ha az előbb említett DScaler+TomsMoComp-ot használod, pl. 100Hz-es képernyőmódban, a szemed sem fog kifolyni, és a mozgások is elég jók lesznek.

Nem derült ki, hogy a progresszív komponens kimeneten VGA-ban jön-e a kép, szerintem így. Ehhez egy analóg YUV->RGB áramkör kell, ami talán nem ördöngősség. Itt hogy jön a szinkron, külön (HS+VS)? Mert akkor azzal nem is kellene foglalkozni.

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 12. 21:50 -kor

#354 Felhasználó inaktív   khiraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 22:37

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 14:42

@khiraly:

Mit értesz stroboszkóp hatás alatt?

Működik-e nálad az RGB összeköttetés: a mostani kártyáddal csak az, amelyik H+V szinkronból C szinkront csinál (volt már linkelve, legutóbb az előző oldalon volt egy 1-tranyós megoldás). Matrox tud kiadni C szinkront, így az egyszerű ATI-s kábel is jó.

Kábel: RGB mehet 1-1 különálló koaxon. A többi sima vezetékeken, de jobb lenne azokat is árnyékoltban vinni (közös árnyékban).

Victor: koszi a hozzaszolasodat, megprobalok ra valaszolni.
,,Stroboszkop''-effekt:
http://www.pvvbitech...rgomReszlet.avi

Itt egy 10mp-es reszlet egy 25fps-u avibol. ,,Szaggat'' a film. Ha megnezel egy filmet, akkor ott el vannak kenodve a mozgasok(kamera ilyen alapbol), ha digitalisan csinaltak a kepet, akkor meg motion blur-t eresztenek ra.

Egyebkent ezt a HDTV topikban vetette fel SFIJ. Idezet:
,,A progressive scan jo dolog, felteve hogy van eleg savszel az atvitelere. Meglepo, de ha borotvaeles kepeket hasznalsz egy filmben akkor a mozgas szubjektiv megitelese roszabb lesz, strobohatas-erzet lep fel.''

>Kábel: RGB mehet 1-1 különálló koaxon.
Huh, itt egy kicsit meg vagyok szeppenve. Az RGB az nem harom kabel?
75, vagy 50Ohmosat vegyek? Sima antenna koax(75Ohm)? (vagy lattam mar mikorfonhoz audio koaxot is(3mm vastag))
Pl ilyen?:
http://net-market.hu/cgi-bin/aruhaz/elektr...t&csop=78&num=0

Brutto 29Ft/metere a kabelnek. Erre milyen csatlakozokat tegyek? A TV-n SCART van az oke. Most akkor melyik megoldast is ajanlod/jatok(Sigma Design Realmagic Hollywood Plus, vagy sima VGA kartyat?).
Valaki tudja, hogy divx film lejatszasa ezen a Sigma Hollywood kartyan az mennyi CPU idot eszik? (linux alatt mplayerrel megjobb lenne, ha tudna vlaaki ilyet mutatni)

>Működik-e nálad az RGB összeköttetés: a mostani kártyáddal csak az, amelyik H+V szinkronból C szinkront csinál
http://www.nexusuk.o...t/schematic.png
Erre gondolsz?

----

Osszefoglalva:
Ugy gondoltam kiprobalom eloszor a mostani TV-nkkel(akar tonkre is mehet), es a mostani videokartyammal.
Majd ha megy szepen, akkor veszek egy matrox kartyat(PCI-st), es ezekutan(ha minden muxik), egy uj TV-t.
A mostani vidkartyam nvidia GF2 MX400. A TV 55cm-es (50Hz) Goldstar(pontos tipust majd irok, ha lenyeges)

Akkor vegulis azt a megvalositast valasztom, amit Victor irt az elso oldalon.

Meg utoljara(csak hogy tisztazzam magamban),
http://www.idiots.or...ages/pinout.gif

Ezen a kepen lathatoan fel kell hasznalnom a Red(1), Green(2), Blue(3), Red-ground(6), green-ground(7),  blue-ground(8) -okat,
es a Horizontal-sync(13)+vertical-sync(14) -bol elo kell allitanom a CSync kimenetet.

Ebbol azt nem ertem, hogy a Csync micsoda, es hova kell a SCART csatolon kotnom?
Egy kicsit megzavartal, mert Feli hozzaszolasaban a 13-as lab(VGA-n) a Horizontal sync, mig az elso oldali linkeden pedig a Composite sync. Es miert nem jo az elso oldalon belinkelt linket kovetnem(nem alakitva at a Hsync+Vsync -et Csync -ert), vagy ez miert szukseges?

Valaki elmagyarazna nekem, hogy micsoda a Vertical, horizontal, es composite sync par szoban? Esetleg a VGA kimeneten hol jelenik meg a composite sync?

Bocsanat a hosszu hozzaszolasomert, es ertetlenkedesemert(meg a poharert, hazert es szajszagomert;).

Udv,
Khiraly

[Szerkesztettem, mert (8) helyett egy csodalkozo szmajlit tett be.]

Szerkesztette: khiraly 2004. 05. 12. 22:40 -kor

Ha csak az ismert dolgok erdekelnenek, lakatosnak mentem volna.

#355 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 23:00

Idézet: khiraly - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 21:37

Victor: koszi a hozzaszolasodat, megprobalok ra valaszolni.
,,Stroboszkop''-effekt:
http://www.pvvbitech...rgomReszlet.avi

Itt egy 10mp-es reszlet egy 25fps-u avibol. ,,Szaggat'' a film. Ha megnezel egy filmet, akkor ott el vannak kenodve a mozgasok(kamera ilyen alapbol), ha digitalisan csinaltak a kepet, akkor meg motion blur-t eresztenek ra.

Egyebkent ezt a HDTV topikban vetette fel SFIJ. Idezet:
,,A progressive scan jo dolog, felteve hogy van eleg savszel az atvitelere. Meglepo, de ha borotvaeles kepeket hasznalsz egy filmben akkor a mozgas szubjektiv megitelese roszabb lesz, strobohatas-erzet lep fel.''

Ja, már értem. De ez nem a stroboszkóp-hatás (éles villogás), csak ilyen érzet. Ne keverjük.

(Egyébként pont emiatt [főleg a mozifilmek 25(eredetileg 24)fps-e, de az 50fps->100fps sem rossz] ajánlottam a Natural Motion-t.)

Idézet

>Kábel: RGB mehet 1-1 különálló koaxon.
Huh, itt egy kicsit meg vagyok szeppenve. Az RGB az nem harom kabel?

Ja, bocs, azt hittem, magyar az anyanyelved... ;) Szóval, az "1-1" azt jelenti, mindet így kell.

Idézet

75, vagy 50Ohmosat vegyek? Sima antenna koax(75Ohm)? (vagy lattam mar mikorfonhoz audio koaxot is(3mm vastag))
Pl ilyen?:
http://net-market.hu/cgi-bin/aruhaz/elektr...t&csop=78&num=0

Az audio koax nem igazán jó. Lehet vékony is, de valamiféle videojelre való koax kell. Azt hiszem, a 75-ös kell.

Cat5-ös (UTP) kábelt is lehet használni. 1-2 oldallal ezelőtt volt róla szó.

Idézet

Brutto 29Ft/metere a kabelnek. Erre milyen csatlakozokat tegyek? A TV-n SCART van az oke. Most akkor melyik megoldast is ajanlod/jatok(Sigma Design Realmagic Hollywood Plus, vagy sima VGA kartyat?).
Valaki tudja, hogy divx film lejatszasa ezen a Sigma Hollywood kartyan az mennyi CPU idot eszik? (linux alatt mplayerrel megjobb lenne, ha tudna vlaaki ilyet mutatni)

Erre majd talán SFIJ...

Idézet

>Működik-e nálad az RGB összeköttetés: a mostani kártyáddal csak az, amelyik H+V szinkronból C szinkront csinál
http://www.nexusuk.o...t/schematic.png
Erre gondolsz?

Igen.

Idézet

Nem erre gondolsz? http://www.idiots.org.uk/vga_rgb_scart/ima...able_wiring.gif :)

Idézet

Ebbol azt nem ertem, hogy a Csync micsoda, es hova kell a SCART csatolon kotnom?
Egy kicsit megzavartal, mert Feli hozzaszolasaban a 13-as lab(VGA-n) a Horizontal sync, mig az elso oldali linkeden pedig a Composite sync. Es miert nem jo az elso oldalon belinkelt linket kovetnem(nem alakitva at a Hsync+Vsync -et Csync -ert), vagy ez miert szukseges?

Valaki elmagyarazna nekem, hogy micsoda a Vertical, horizontal, es composite sync par szoban? Esetleg a VGA kimeneten hol jelenik meg a composite sync?

Hsync: horizontális szinkron, azaz sorszinkron
Vsync: vertikális szinkron, azaz frame/field szinkron
Csync: a kettő együtt

Alapesetben a videokátyákból egy Hsync jön ki, és egy Vsync, és a VGA monitorok többsége is ezeket fogadja (néha tudnak fogadni Csync-et a Hsyinc helyén).
Az ATI és a Matrox kártyák tudnak kiadni Csync-et a Hsync helyén.

A TV-nek RGB üzemmódban Csync kell, amit a 20-as lábon vár (ez alapesetben a kompozit video bemenet [a Csync tulajdonképpen egy képtartalom nélküli videojel]).

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 12. 23:30 -kor

#356 Felhasználó inaktív   khiraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 00:13

>Alapesetben a videokátyákból egy Hsync jön ki, és egy Vsync, és a VGA monitorok többsége is ezeket fogadja >(néha tudnak fogadni Csync-et a Hsyinc helyén).
>Az ATI és a Matrox kártyák tudnak kiadni Csync-et a Hsync helyén

Nem tudod, hogy az Nvidianal is lehetoseg van-e a Csync-re?
Btw, ez szoftverbol megy(Csync kivalasztasa Hsync helyen), vagy valami kapcsolo van a kartyan?

Gondolom az utp kabelnel jobb a koax, az ara nem indokolja az utp kabel hasznalatat(bar ez tmeg kiszamolom), a meret viszont annal inkabb. Eleg kenyelmetlen lesz 9 kabelt vinni at a szoban. Letezik vekonyabb, vagy kotegelt koax?(amivel meret csokkenne, es esztetikusabb lenne a fal tovebben egy kabel(amiben sok kicsi koax van), mint 9 kabel, ami jo vastag lesz.

A koax kabelek foldjeivel mit csinaljak? Kossem egybe oket? (fold alatt a kulso harisnyat ertem)
Vagy egy koaxon belul ugy vigyem hogy a belso a jel(Red), a kulso meg a hozza tartozo fold(Red-Ground) ?
Mert akkor mar sokkal kevesebb koax kell(4db).

Udv,
Khiraly

#357 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 01:02

Idézet: khiraly - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 23:13

>Alapesetben a videokátyákból egy Hsync jön ki, és egy Vsync, és a VGA monitorok többsége is ezeket fogadja >(néha tudnak fogadni Csync-et a Hsyinc helyén).
>Az ATI és a Matrox kártyák tudnak kiadni Csync-et a Hsync helyén

Nem tudod, hogy az Nvidianal is lehetoseg van-e a Csync-re?
Btw, ez szoftverbol megy(Csync kivalasztasa Hsync helyen), vagy valami kapcsolo van a kartyan?

Őőő, lehetséges lenne, hogy te nem olvastad el ezt a néhány oldalt...? Esetleg megtennéd, hogy ne kelljen mindent újra és újra leírni? (Szívesen segítek, de azt miért gondolod, hogy a te időd drágább, mint az enyém?) ;)

Szóval, nem, sajnos az Nvidián nem lehet bekapcsolni a Csync-et. ATI-n a Powerstrip-ből lehet. Matrox-ot nem ismerem pontosan, azt hiszem, azon is lehet a Powertripből. (Windows esetén.)

Idézet

Gondolom az utp kabelnel jobb a koax, az ara nem indokolja az utp kabel hasznalatat(bar ez tmeg kiszamolom), a meret viszont annal inkabb. Eleg kenyelmetlen lesz 9 kabelt vinni at a szoban. Letezik vekonyabb, vagy kotegelt koax?(amivel meret csokkenne, es esztetikusabb lenne a fal tovebben egy kabel(amiben sok kicsi koax van), mint 9 kabel, ami jo vastag lesz.

Lehet, hogy mégiscsak jobb az UTP? ;) De a 9 koax egy kicsit túl sok. ;)

(Látom, azt az 1-2 oldalt sem olvastad vissza, amit kértem.)

Idézet

A koax kabelek foldjeivel mit csinaljak? Kossem egybe oket? (fold alatt a kulso harisnyat ertem)
Vagy egy koaxon belul ugy vigyem hogy a belso a jel(Red), a kulso meg a hozza tartozo fold(Red-Ground) ?
Mert akkor mar sokkal kevesebb koax kell(4db).

Végső esetben 3 is elég (R, G, B), a Csyinc és a 3V (RGB kapcs.fesz.) mehet egy sima érpáron. De azért jobb, ha a Csync is árnyékolva megy. A földek igazából közösek (a csatlakozók mögött, a nyákokon általában közösítve vannak), tehát pl. az R földje mehet a Scart-on az R, G, B földeken kívüli földekre is.

#358 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 08:46

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 21:25

Hmm, tehát csak azért tették bele állítólag újabban pár monitorba a lehetőséget, hogy ~16kHz-es HSync-kel is működjenek, mert linuxon még nincs megfelelő driver a grafkártyákhoz (HW scale, stb.)?

Nemazert. hanme mint mondtam, amikor elterjedt a nonlinear editing, sok monitorgyarto gondolkodott ugy, hogy a moncsija jo kontroll monitornak is, ergo a user ne meregdraga barco, sony meg ilyen PAL moncsit vegyen. Aztan megjelent a jobb videovago proggikban is az adaptive deinterlacing, igy a PCs/MACes kornyezetben ertelmet vesztette a dedikalt PAL/NTSC kontroll monitor. 'Nehany' gyarto elektronikaja megis 'emlexik' erre a korszakra ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#359 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 09:29

Idézet: khiraly - Dátum: 2004. máj. 12, szerda - 21:37

Most akkor melyik megoldast is ajanlod/jatok(Sigma Design Realmagic Hollywood Plus, vagy sima VGA kartyat?).

Ez a kártya éppen azért jó mert saját maga hardware-esen intézi a dolgokat tehát nem terheli a gép CPU-ját. Persze ha olyan divx verziójú a film amit ö decodolni tud. Ha nem akkor meg nem lesz képe  :D
Szerintem az alábbi kártya neked tökéletesen megfelel.

Sigma Designs’ REALmagic Xcard™

Features & Specifications
--------------------------------------------------------------------------------

Playback Functionality:

--------------------------------------------------------------------------------

Plays DVD-Video, Superbit™ DVD, Super VideoCD (SVCD), and VideoCD (VCD) 1.x, 2.0
Plays DivX™ video*, MPEG-4, MPEG-2 and MPEG-1 files
Play NTSC titles on PAL televisions, PAL titles on NTSC televisions
Brightness, contrast, and color saturation controls
You control the viewing experience
Full Frame (4:3 video for 4:3 display)
Letterbox (16:9 video for 4:3 display, DVD playback only)
Pan and Scan (16:9 video for 4:3 display, DVD playback only)
Widescreen (16:9 video for 16:9 display)
View movies on your television or VGA monitor (full-screen only)
Subtitle Support
Xmedia player includes support for MicroDVD, Subrip and Subviewer subtitle formats (Xmedia player version 2.x)
AV offset for subtitle synchronization

Audio / Video Outputs:

Composite and s-video output (NTSC/PAL)
Progressive or interlaced component YPbPr video output, scalable up to HDTV resolution (DVD playback limited to 480i, 576i and 480p)
Optional SCART RGB connector kit available
Stereo analog line output (mini-jack)
S/PDIF digital audio output (RCA)

Video Decoding:

MPEG-4 advanced simple profile level 5**
MPEG-2 MP@ML
MPEG-1
720x576 maximum source resolution

Audio Decoding:

Dolby Digital (downmixed to 2 channels)
MPEG-1 Layers I, II, and III (MP3)
MPEG-4 AAC-LC
Compressed Dolby Digital 5.1 and DTS output via S/PDIF
Multi-audio track support for AVI files

Additional DVD Features:

Interactive menus and sub-picture controls
Multiple camera angles and language selection
Macrovision analog copy protection
Support for regional copy protection
Parental Lockout

Included in the Box:

REALmagic Xcard™
IR Remote Control and serial adaptor
Quickstart Guide
CD-ROM
Xmedia player application software (DVD, DivX™ video, SVCD and VCD navigation)
Drivers
User's Guide (PDF)
Video adaptor cable for component YPbPr
Video adaptor cable for composite
Composite video cable
Audio adapter cable (mini-jack to L/R RCA)
Audio adaptor cable to sound card (mini-jack to mini-jack)
VGA Pass-Through cable

Available Options:

SCART RGB video output connector kit (for use in Europe)

Minimum System Requirements:

Intel® or AMD-based PC with 200 MHz or higher CPU
Microsoft® Windows® 98SE, Me, 2000 or XP operating system
PCI 2.1 compliant expansion slot
Plug and Play BIOS support
64MB RAM (128MB RAM for XP) and 10MB free hard disk space
SVGA graphics card and monitor
Xmedia player navigation requires VGA monitor
Installation software requires DVD-ROM or CD-ROM drive
DVD-Video playback requires DVD-ROM drive
Remote control receiver requires available serial port
Amplified stereo speakers (surround sound receiver and speakers required for surround sound)

Agency Approval:

FCC Class B
* versions 3.11, 4.x and 5.x (without QPEL); v5.x GMC support requires Xcard driver v2.0 or later
** without 1/4 pixel and global motion compensation

DivX is a trademark of DivXNetworks, Inc.
Superbit is a trademark of Columbia TriStar Home Entertainment, Inc.

Szerkesztette: wpepi 2004. 05. 13. 09:38 -kor

#360 Felhasználó inaktív   khiraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 15. 12:03

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 8:29

Sigma Designs’ REALmagic Xcard™

Hali wpepi:
A kartya amit linkeltel nem megy linux alatt. Viszont a Sigma Designs Hollywood Plus amit eloszor ajanlottal, azt hiszem, hogy sikerul szert tennem egyre. A matrox MilleniumII-t elvetem, mert Mo-n nem lehet kapni, es nem biztos, hogy birna a DVD-lejatszast.

Viszont urom az oromben, hogy gyengitett a Hollywood+ kartyanak a VGA kimenete:
http://dxr3.sourcefo...to.html#overlay

,,VGA Overlay can be used to view hardware MPEG decoded streams on your computer monitor. The main drawback of the Dxr3/H+ design is that using this feature results in added noise and reduced visual qualtity on the monitor from the video card. So, you may notice that your text that used to appear crisp is now fuzzy with the decoder card inserted. Sorry, there is nothing we can do about this. If it bothers you too much, use a TV instead.''

Szoval ez eleg egy piszok huzas a Sigmatol.  Tehat ugy nez ki, hogy Composite/S-video kimenetet tud a kartya, tehat elvileg be kell ernem ezzel. RGB kimenetet csak a VGA kimeneterol tudnek szedni, de ha igy le van gyengitve ...
Nem ertem hogy miert jo ez a hardware-gyartoknak ...

Amugy ahogy neztem kis hackelessel ugyan de nem csak filmnezesre lehet hasznalni. linux+libSDL+freevo+mplayer -rel egy komplett intelligens TV-t is lehet csinalni:
http://freevo.sourceforge.net/screenshots_...html#freevo_ss1
Es van tutorial is, hogy hogyan kell dxr3-at beizzitani ala. Szoval ugy nez ki ez lesz. Koszonom mindenkinek a segitseget!

Udv,
Khiraly

#361 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 15. 17:44

Nem hiszem, hogy direkt csinálták. Mint írják is, az ez által okozott zaj zavarja a DAC-ot (tervezési probléma). De talán csak nagy fenbontásnál jelentkezik, a TV-s üzemmódban nem, vagy nem látszik a TV-n.

#362 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 15. 19:19

Idézet: khiraly - Dátum: 2004. máj. 15, szombat - 13:03

Hali wpepi:
Viszont urom az oromben, hogy gyengitett a Hollywood+ kartyanak a VGA kimenete:
http://dxr3.sourcefo...to.html#overlay

,,VGA Overlay can be used to view hardware MPEG decoded streams on your computer monitor. The main drawback of the Dxr3/H+ design is that using this feature results in added noise and reduced visual qualtity on the monitor from the video card. So, you may notice that your text that used to appear crisp is now fuzzy with the decoder card inserted. Sorry, there is nothing we can do about this. If it bothers you too much, use a TV instead.''

Szoval ez eleg egy piszok huzas a Sigmatol.  Tehat ugy nez ki, hogy Composite/S-video kimenetet tud a kartya, tehat elvileg be kell ernem ezzel. RGB kimenetet csak a VGA kimeneterol tudnek szedni, de ha igy le van gyengitve ...
Nem ertem hogy miert jo ez a hardware-gyartoknak ...

A kártya a VGA kimeneten 1600x1200 felbontásig támogat, Igaz, ezt a felbontást csak 60Hz frissítéssel. De mivel ezt a kártyát össze kell kötni a VGA kártyával és a monitort kell erre a kártyára kötni nem hiszem, hogy ez gondot jelentene mivel általában 800x600 ill. 1024x768 felbontásban használja az ember a monitort. (800x600 100Hz, 1024x768 85Hz /de megy 100Hz frissítéssel is/ a H+ támogatása)

Egyébként meg nyugodtan használd az S-VIDEO kimenetet. Nekem is ilyen kártyám van és tökéletes képet ad ezen a kimeneten (a TV 29" 100Hz Sony WEGA /sík képernyő/).

#363 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 15. 19:29

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. máj. 15, szombat - 18:19

Egyébként meg nyugodtan használd az S-VIDEO kimenetet. Nekem is ilyen kártyám van és tökéletes képet ad ezen a kimeneten (a TV 29" 100Hz Sony WEGA /sík képernyő/).

Csak addig tart az ember valamit tökéletesnek, amíg nem lát még jobbat (RGB)... ;)

#364 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 15. 21:14

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 15, szombat - 20:29

Csak addig tart az ember valamit tökéletesnek, amíg nem lát még jobbat (RGB)... ;)

De nem is írtam, hogy DVD-t nézek vele. :D  Arra ott a Sony asztali RGB -vel összekötve. :D

(a PC-s kártyát csak DVD készítésnél ellenőrzésre használom)  :D

#365 Felhasználó inaktív   pro2hp 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 17. 21:19

Sziasztok!

Off:

Victor!

Erre gondoltál isolátor téma körben?:
Tratec TRIS-210E

Fibernet Rt  "ajándéka" némi sírás rívás után.
Dehogy miért nem lehet alapból ezzel építeni a rendszert?...
A lényeg : az eszköz jelen van a hazai piacon csak a szándék hiányzik!
On.
30 5250434

#366 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 17. 21:36

Aha. (Csak ez egyben elosztó is. Van olyan is, ami csak isolator.)

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 17. 21:43 -kor

#367 Felhasználó inaktív   khiraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 18. 00:36

Hi!

Nem tudtok valahol Bp-en muszaki boltot, ahol van aranyozott(femhazas) SCART csatlakozo, normalisan arnyekolt VGA kabel? (lomexben neztem es nem kaptam ilyet, neztem meg tobb helyen is, de azokat nem hinnem hogy ismeritek).

Udv,
  Khiraly

#368 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 07:50

Miután az öreg Nordmende tvm / amit amúgy nem nézek :-)/ valszeg nem ismeri az SVHS féle scartot, asszem nekiállok RGB-t gyártani én is. Volt/van/ Amigám, teház akkor kell, hogy menjen az RGB ugye/ mert scarttal ment ott is?

Majd még biztos upolom a témát....
. . . a n y t h i n g

#369 Felhasználó inaktív   volidavid 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 11. 21:10

Sziasztok! :)

Ugye nem lehet vele kinyírni a TV-t? :confused:
Nekem egy 50-Hz-s Sony-m van. Milyen beállításokat tudnátok javasolni egy S3 Virge DX-hez?

Előre is köszi a válaszokat!
Dave ;)

#370 Felhasználó inaktív   pro2hp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 23:07

Idézet

Hi!

Nem tudtok valahol Bp-en muszaki boltot, ahol van aranyozott(femhazas) SCART csatlakozo, normalisan arnyekolt VGA kabel? (lomexben neztem es nem kaptam ilyet, neztem meg tobb helyen is, de azokat nem hinnem hogy ismeritek).

Itt nézted?

Téma megosztása:

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.