HWSW Informatikai Kerekasztal: RGB összeköttetés TV-vel: szuperjó kép!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

RGB összeköttetés TV-vel: szuperjó kép!!! Értékeld a témát: -----

#391 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 17. 21:23

UP!

#392 Felhasználó inaktív   coco 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 28. 12:19

aki meg van szorulva és építene nekem egy ilyet, az privit küldjön nekem. Köszi

#393 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 12:33

Alaplapi cucchoz előbb össze kell ütni egy hsync+vsync=csync kapcsolást amennyire tudom, de nem egy atombonyolult.

#394 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 19:41

http://ryoandr.free.fr/vgascart2.png

Egy ilyet mondasz? Az oldalon ahonnan belinkeltem azt írja, hogy csak lehet hogy működik:(
Meg egyébként nem is teljesen tiszta nekem ez az ábra :think:  (nem ez a szakmám :cool: )
Esetleg egy jobban használható ábrát tudnál mutatni?

#395 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 22:01

Tudom, hogy nagyon OFF, de az olcsó divx-es DVD-játékosok korában én bizony nem kísérleteznék mindenféle átalakítókkal és egyéb barkácsolt kütyükkel. 16.000 forintért vettem egy Magnavox MDV430-at, ami DivX-et, XviD-et, MP3-at, JPEG-et is lejátszik, természetesen feliratokkal, nem zúg, nem fagy le, 12 Wattot fogyaszt és 2,2 kg. Ennek fényében max. csak akkor látom értelmét a TV-outtal való szenvedésnek, ha esetleg nagyképernyőn akar valaki játszani.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#396 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 00:43

Én például azért szeretnék egy ilyet építeni, mert szeretnék felvenni is.Azt meg ugye a 10-15e forintos cuccok nem tudnak. Meg akkor a gép jó lesz arra az esetre is ha a haverok átjönnek, és esetleg hálóban játszanánk, meg ilyesmik.

Egyébként nem érzem olyan halott ötletnek, hiszen például a microsoftnak is van ilyen cucca, saját operációs rendszerrel( WinXP Media Center Edition). Meg jópár linuxos program is létezik már a témában.

#397 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 19:10

up!

#398 Felhasználó inaktív   Tangerine 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 21:49

Idézet: zako - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 22:01

Tudom, hogy nagyon OFF, de az olcsó divx-es DVD-játékosok korában én bizony nem kísérleteznék mindenféle átalakítókkal és egyéb barkácsolt kütyükkel. 16.000 forintért vettem egy Magnavox MDV430-at, ami DivX-et, XviD-et, MP3-at, JPEG-et is lejátszik, természetesen feliratokkal, nem zúg, nem fagy le, 12 Wattot fogyaszt és 2,2 kg. Ennek fényében max. csak akkor látom értelmét a TV-outtal való szenvedésnek, ha esetleg nagyképernyőn akar valaki játszani.

Azért azokat is vedd figyelembe, akik nem akarnak minden szar filmet kiírni lemezre egy megnézésért.
Én pl. letöltöm -> megnézem -> kuka (az esetek 90%-ában)
Kb. 10-ből egyet tartok érdemesnek megtartani, az meg elfér a vinyón
Na ezért nem veszek divx-játékost, majd ha elérhető áron lesz vinyós/ethernet kártyás. Addig jó a gép -> matrox g450 -> Tvout(RGB-n) -> TV (32"-os, 16:9 :up: )
Szebb a képe, mint a régi LFG játékosomnak. :D
A tökéletes világban... elkapják a spammereket, és közös cellába zárják azokkal a férfiakkal, akik megnagyobbítatták a péniszüket, Viagrát szednek, és új kapcsolatokra vágynak.

#399 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 10:21

Idézet: Tangerine - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 20:49

Azért azokat is vedd figyelembe, akik nem akarnak minden szar filmet kiírni lemezre egy megnézésért.
Na ezért nem veszek divx-játékost, majd ha elérhető áron lesz vinyós/ethernet kártyás. Addig jó a gép -> matrox g450 -> Tvout(RGB-n) -> TV (32"-os, 16:9 :up: )

Detto ugyanígy vagyok vele - 90 kontra 10 % - pedig van egy Magnavoxom! :)
Aztán megemlíteném még pl. hogy a gyerek 60 filmje nem állandóan összefogdosott lemezen van, vagy leginkább nincs állandó idegtépő "holamicimackó cd???" játék, hanem katt a Gyerekfilmek könyvtárra és már mehet is, vagy azt, hogy milyen jó az, hogy a fényképezőgép memóriakártyáját csak bedugom a gépbe, és a család máris nézheti a fotókat nagyban a TV-n, stb. stb.
Szóval a kettő nem ugyanaz.

#400 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 16:39

Idézet: Tangerine - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 22:49

Erre találták ki az újraírható CD-t/DVD-t. Egy CD-RW megírása kb. 8 perc. Egy DVD-RW-re elfér kb. 6 film. Egy CD-R kb. 90 Ft, egy DVD-R legyen mondjuk 150 Ft. Miről is beszélünk?  :confused:

Egy kis nyálcsorgató: Kiss DP1504/08. Ez aztán mindent tud, amire az embernek szüksége lehet. Átlagos bruttó ára 130.000 Ft, de szerintem ez hónapokon belül a lélektani 100e alá fog csökkenni, illetve meg fognak jelenni a kevésbé neves gyártók termékei feleennyiért.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#401 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 11:47

Hát szerintem arról beszélünk, hogy a legtöbb film nem éri meg azt a 90-150 forintot sem. Az Rw-vel meg az a baj hogy az is idő..., meg aztán a vinyó jóval kényelmesebb:) A fentebb említett kiss lejátszó nagyon jó, én is néztem de sajnos nagyon drága:(

#402 Felhasználó inaktív   Tangerine 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 09:51

Idézet: zako - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 16:39

Erre találták ki az újraírható CD-t/DVD-t. Egy CD-RW megírása kb. 8 perc. Egy DVD-RW-re elfér kb. 6 film. Egy CD-R kb. 90 Ft, egy DVD-R legyen mondjuk 150 Ft. Miről is beszélünk?  :confused:

Egy kis nyálcsorgató: Kiss DP1504/08. Ez aztán mindent tud, amire az embernek szüksége lehet. Átlagos bruttó ára 130.000 Ft, de szerintem ez hónapokon belül a lélektani 100e alá fog csökkenni, illetve meg fognak jelenni a kevésbé neves gyártók termékei feleennyiért.

> Miről is beszélünk?

A velejáró maceráról.
Vagy pl, hogy a gyakorlatból is legyen példa. Volt már olyan, hogy elterveztem, hogy megnézek egy filmet és mikor elkezdtem akkor derült ki, hogy szar a felirat (csúszik vagy meg sem jelenik) na ekkor kb. 2 perc alatt kerestem egy másikat, vagy kijavítottam. Lemez esetén teljesen újra kellett volna írni.
Na mindegy én nem lebeszélni akarok senkit, aki akarja írja ki, de én nem fogom, mert felesleges. Csak esetleg olyat amit már megnéztem, és érdemesnek találtam megtartásra.

> Egy kis nyálcsorgató

Na ilyenről beszéltem. Majd ha  földön járó ára lesz. Gondolom lesz, amint megjelenik a konkurrencia.
A tökéletes világban... elkapják a spammereket, és közös cellába zárják azokkal a férfiakkal, akik megnagyobbítatták a péniszüket, Viagrát szednek, és új kapcsolatokra vágynak.

#403 Felhasználó inaktív   Tangerine 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 09:56

Idézet: Capri - Dátum: 2005. jan. 8., szombat - 11:47

Hát szerintem arról beszélünk, hogy a legtöbb film nem éri meg azt a 90-150 forintot sem. Az Rw-vel meg az a baj hogy az is idő..., meg aztán a vinyó jóval kényelmesebb:) A fentebb említett kiss lejátszó nagyon jó, én is néztem de sajnos nagyon drága:(

Egyébként nem tudom miért kerül ennyibe, mikor nem sokkal több, mint egy 18000 Ft-os lejátszó. Mi ilyen drága benne a vincsi (max 20k) vagy az ethernet kártya (max 7 k egy jobb)?
Én max 40-50-et adnék érte.

#404 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 13:31

Idézet: Tangerine - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 8:56

Egyébként nem tudom miért kerül ennyibe, mikor nem sokkal több, mint egy 18000 Ft-os lejátszó. Mi ilyen drága benne a vincsi (max 20k) vagy az ethernet kártya (max 7 k egy jobb)?
Én max 40-50-et adnék érte.

Talán a rajta lévő szoftware? meg hát elég sok mindent tud,+ a licendíjak. De azért ez már régóta 100e forint alatt van.., pár hónapja árulta vaalki a 80gigás verziót számla nélkül 80ért. A 40gigás pedig 300 euró a sógoroknál.

#405 Felhasználó inaktív   Tangerine 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 16:34

Idézet: Karesz - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 13:31

Talán a rajta lévő szoftware? meg hát elég sok mindent tud,+ a licendíjak. De azért ez már régóta 100e forint alatt van.., pár hónapja árulta vaalki a 80gigás verziót számla nélkül 80ért. A 40gigás pedig 300 euró a sógoroknál.

Megy az még lejjebb is, csak meg kell várni, míg 2-3 cég elkezd ugyanilyet gyártani. Figyeld majd meg.
Amíg nem nagyon van konkurrencia addig bolondok lennének olcsóbban adni, ha ennyiért is veszik.

#406 Felhasználó inaktív   Bogabi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 10:46

Üdv mindenkinek!

Nem pont ide vág, de itt is volt szó elég soxor a kábeltv-s leválasztóról, ami a földhurok ellenszere. Ha valakinek nincs kedve barkácsolni, az alábbi két linken megnézheti a cuccot és meg is rendelheti telefonon...

http://www.ostelsat....ubaction=R48606
http://www.ostelsat....ubaction=R48605

Bye.
Üdv!
BG.

#407 Felhasználó inaktív   dvdmester 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 12:21

Üdv

Ezzel  a kábel  a vidikártya képes 100Hz-es TV-re 100Hz-es képet kirakni?

#408 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 21. 12:27

Idézet: dvdmester - Dátum: 2005. febr. 21., hétfő - 12:21

Üdv

Ezzel  a kábel  a vidikártya képes 100Hz-es TV-re 100Hz-es képet kirakni?

100Hz-es TV-n a bemenet nem 100Hz hanem simán 50Hz. A 100Hz-et a TV digitális sorduplázással éri el.
Az RGB összeköttetés a kép minősége miatt kell és semmi köze a 100Hz-hez

Szerkesztette: wpepi 2005. 02. 21. 12:28 -kor

#409 Felhasználó inaktív   SunTime 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 09:51

Sziasztok!

Kicsit off leszek, tudom, bocs. Egy olyan profi megoldást keresek, amivel a vga jelet tudom igen jó minőségű, erős jellé alakítani. Mivel a videokártyák integrált kompozit kimenete max. dvd nézést tesz lehetővé, ez a verzió nem megfelelő.

Mondhatjuk úgy is, hogy "ipari" célra kell. Eddig csak az olcsó kategóriát találtam meg (pl. Grandtec TV-View pocket vga-tv konverter), de nem tudom, mennyire jók ezek, illetve ha nem jók, mi az igazán jó megoldás...

Van valakinek tapasztalata ebben a témában?
NE ESS PÁNIKBA!!!
/DNA: Galaxis útikalauz stopposoknak/

#410 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 10:23

Sziasztok,

azt szeretném megkérdezni, hogy csináltam én is egy RGB kábelt a Matrox kártyám és a TV közé (a Matrox ajánlotta kapcsolási rajz szerint).
Remek képet is ad, egyetlen problémám, hogy az RGB kapcsolójel "átkapcsolva" tartja a TV-met akkor is, amikor annak távirányítójával visszakapcsolnék TV adásra. Olyankor az történik, hogy megjelenik a TV adás hangja, de a képernyőn továbbra is a számítógép képe marad, igaz szinkronhibásan, futva.
Mitől lehet ez?

Csatolt fájl:

Szerkesztette: tlala 2005. 02. 22. 10:25 -kor

Téma megosztása:

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23