HWSW Informatikai Kerekasztal: RGB összeköttetés TV-vel: szuperjó kép!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

RGB összeköttetés TV-vel: szuperjó kép!!! Értékeld a témát: -----

#431 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 21. 12:48

Idézet: dvdmester - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 15:32

5.2 catalyst van fent, ráadásul csak a driver, mert ha a vezérlő szoftvert is felrakom (ahhoz hogy a Speciális gombra kattintva megjelenjen a bővebb menü) akkor az összes beállítás összekavarodik és szétesik a kép bármelyik felbontásra kapcsolok.

1024x768 timing értékeket meg tudná adni valaki?
És mitől lehet hogy hiányzik a piros szín? Egyszer reseteltem a gépet és akkor középen megjelent egy piros sáv, kb. 10 cm széles.
De azon kívül semmi piros :(

attol hogy kinyirtad a vga piros kimenetet azon a csatlakozon.

javaslom valts nevet dvdkontar-ra  :cool:

#432 Felhasználó inaktív   monobalu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 29. 13:43

itt ugye olyan vga-ról van szó amik nem tv kimenetesek. kösz

#433 Felhasználó inaktív   monobalu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 29. 14:34

itt egy link ez is egy hasonló kapcsolási rajz. szintén tesztelt. :reklamacio:
dbase elektronika

Csatolt fájl:

#434 Felhasználó inaktív   monobalu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 31. 19:18

hali vki válaszóljon. jó  az egyszerűbb rajzotok? mert én ezt találtam.

#435 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 12:04

egy linuxos gp konfuguralas kozben lattam, hogy van scart-rgb tvout opcio is a driverben.

errol van valakinek bovebb infoja? talan a modline buheralas is elkerulehto? egy bekotesi rajz jo lenne, sajna a gugli nem talal semmit.

#436 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 05:41

azert ez a rgb kabel sem a szent gral... ha eleve rosszak a vga szinei akkor nem eszlelheto javulas. de cserebe remeg/vibral a kep....

van egy r9800pro-m ami nagyon rossz minosegu kepet ad svideo-n mintha tul vilagos lenne neha meg nem elegge kontrasztos es a szinek sincsenek rendben. rgb kabellel ugyanez :(  talan minimalis javulas van.

van egy masik r128-as kartyam amit mar semmilyen ujabb alaplapba nem lehet bedugni az agp1x miatt. na annak tokeletes reszletdus kepe van szepszinekkel sima svideo csatlakozassal.

eddig abban biztam hogy a radeon tvoutja ganyolja ossze a kepet, de nem. eleve ilyen homalyos rossz szinu maszlagot kap. igy ezen az rgb kabel sem segitett.  :down:

#437 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 23. 08:57

hat ugy tunik leult a forum... az altalad linkelt rajz a "nem ati" kartyakhoz kell, ahol a vga nem tud kompozit szinkron jelet csinalni. ha ati vagy matrox vga-d van akkor a neten talahato barmelyik rgb-vga kabelt megepitheted.  a 12V-os reszt nem kell bekotni, csak az 5V-osat.

#438 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 14:03

Idézet: monobalu - Dátum: 2005. júl. 29., péntek - 14:34

itt egy link ez is egy hasonló kapcsolási rajz. szintén tesztelt. :reklamacio:
dbase elektronika

ez szakmailag okésabb mert a tévének rendesen összerakott hsync+vsync jelet ad. a topik elején levő csak vsync (képszinkron) jelet ad. egy tsiztességes tv már vsync-ből is megtud ugyan húzni. ha ilyen kábelt csinálsz az kb egy ezressel drágább :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#439 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 15:20

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 13:03

ez szakmailag okésabb mert a tévének rendesen összerakott hsync+vsync jelet ad. a topik elején levő csak vsync (képszinkron) jelet ad. egy tsiztességes tv már vsync-ből is megtud ugyan húzni. ha ilyen kábelt csinálsz az kb egy ezressel drágább :)

a masik is, mivel az ati es nemelyik matrox kepes kompozot szikront kiadni.

#440 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 08:33

Idézet: aurum - Dátum: 2005. aug. 23., kedd - 4:41

azert ez a rgb kabel sem a szent gral... ha eleve rosszak a vga szinei akkor nem eszlelheto javulas. de cserebe remeg/vibral a kep....

van egy r9800pro-m ami nagyon rossz minosegu kepet ad svideo-n mintha tul vilagos lenne neha meg nem elegge kontrasztos es a szinek sincsenek rendben. rgb kabellel ugyanez :(  talan minimalis javulas van.

van egy masik r128-as kartyam amit mar semmilyen ujabb alaplapba nem lehet bedugni az agp1x miatt. na annak tokeletes reszletdus kepe van szepszinekkel sima svideo csatlakozassal.

eddig abban biztam hogy a radeon tvoutja ganyolja ossze a kepet, de nem. eleve ilyen homalyos rossz szinu maszlagot kap. igy ezen az rgb kabel sem segitett.  :down:

nah irogatok magamnak, de talan mas is hasznat veszi egyszer....

szoval szarok az r9800pro szinei... taltam megoldast. a gep amiben van egy linux-os htpc. a lejatszast mplayer-el csinalom, xv meghajtoval. probakeppen xv helyett x11 meghajtoval indiotottam, a kep nezheto lett, szep szinekkel. csakhat az x11 lassu igy nem igazan hasznaltaho. azt kideritettem hogy az xv, vagyis az xvideo gamma beallitasaival van baj. erre van egy tool linux-ban xvattr a neve. ezzel sikerult szep szinu, kepet csinalni az xvideo driver-en. bar a kotraszt-ot meg nem erzem az igazinak...

ha kontrasztosra allitom akkor nehol tul vilagos a kep, foleg az bor szinet cseszi el a kevesbe kontrasztosra akkor kodos egy kicsit. ha lejebb veszem a fenyerot akkor jo a borszin de bizonyos jelenetek tul sotetek. szal a vege az hogy veszek egy g550-et aztan meglassuk'

ami gond meg, az az interlaceing-bol adodik. ha nem huzom a kepet teljes kepernyore panscann-al akkor itt-ott vibral a kep pl messzi lepcso vagy mas hasonlo rovatkas kep esteben. ha viszont szethuzom akkor a kep oldalarol lemarad par dolog ami egy szelesvasznu filmnel zavaro es jobban latszanak a kodals hiba kockak stb..  :reklamacio:

#441 Felhasználó inaktív   monobalu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 16:31

helló. én megépítetem a két-trnaós konvertert. de nem müxik. kéne vmi progi ami lasssítja a vga jelet h jó legyen a tvnek.

#442 Felhasználó inaktív   Kela 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:05

Most alakítom éppen a káblet vettem dugokat - kábelről annyit hogy urh szervizes guruk :respect:  12 eres riasztokábelt ajánlottak és végül adtak :rolleyes:  - ha jol értettem itt egybe van árnyékolva a 12 szál (olyasmi szálak mint az UTP) és egy külön test is végigfut - gondolom ez megfelelő lesz - a 75 Ohm kondi meg 4 darabbol lett összecsavarva.
Egyébként eszerint az oldal szerint kötögetem be a kábeleket, az audioval nem foglalkozom, a kártya megy AtiRadeon 9200 se lesz
Jó uton haladok??? :drive:

#443 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 06:30

a riszatokabel kisfrekvencias nem lesz jo keped, ha 1m-nel hosszabbat csinalsz. ha nagyobb tavra kell: a condrad.hu arul olyan 22m-es scart kabelt ahol minden er be van kotve mindket oldalon 6khuf az ara. en ilyenbol csinaltam egyet, levagtam az egyik scart csatit es egy regi monitor dugojat forrasztotta ra. ebben a kabelben 75 ohmos koax kabelek vannak, pont amilyen kell es tobbe kevesbe atviszi a kivant tartomanyt.

kimertem szkoppal a kabelt, 10MHZ-s negyszogejellel, hat azert kerekiti... imho a legjobb legolcsobb az rg59-es feher koax ebbol kell 3 meg egy vekony akarmi a szinkronjelnek. csakhat azt behuzni stb....

akkor mar inkabb vagyel cat-5-os utp kabelt, az nagyobb frekvenciat tud atvinni es igy nem torzitja annyira  a jelet. de ez csak akkor igaz, ha a csavart erperokat megfeleloen kotod be.

az rgb kabel nem csodaszer.... egy jobb vga svideo-n is jobb kepet tud csinalni, mint akarmelyik mai kartya rgb bekotessel. ez persze kicsit olyan mint a hifi, de azert nem rezegykristalykabel....

a mezei kartya nem adnak eleg eles kepet es az a foleg az arc/bor szinet rontja el. ati szerianal bevett gyakorlat hogy megfelesseled a bios-at egy aiw biossal. kepminoseg szerint kb mezei ati karyta-> vivo-s ati->aiw ati.

#444 Felhasználó inaktív   Funthom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 23:19

Hello mindenkinek!

Egy ECS G320 típusú notebookom van, amelynek nincs video kimenete, de van külső VGA csatlakozója, és egyszerre két monitort is kezel. A chipkészlet VIA CLE266, S3 Unichrome IGP-vel. Külső monitorral már próbáltam, kiválóan ment egyszerre a noti TFT-je és a CRT monitor klón és kiterjesztett üzemmódban is.

Mivel szeretném noti a képét a TV-re átvinni, ezért elkészítetem a VGA - RGB kábelt aktív Hsync - Vsync keverővel. A TV Thomson és van rajta RGB bemenetes SCART csatlakozó. Úgy tűnik, hogy működne is a dolog, de a második monitornál a notin nem lehet 60 Hz-nél kisebb frissítést beállítani, ezért szalad a kép a TV-n.
A http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circuit...tv/circuit.html címen található kapcsolást építettem meg.

A Powerstrip legújabb 3.62-es full verzióját kipróbáltam, de sajnos nem engedi az egyéni időzítések beállítását, ez a gomb szürke a képernyő beállításoknál, tehát úgy tűnik, a program ezzel a videokártyával használhatatlan (pedig azt írják, hogy az S3-as videochipeket is ismeri). Így ezzel sem sikerült a PAL szabványnak megfelelő időzítéseket beállítani, pedig ezek értékét több helyen is leírták a neten.

Valakinek esetleg van-e valami ötlete, hogy lehetne a PAL szabványnak megfelelő időzítési értékekekt beállítani az S3 Unichrome IGP-ben? Már "csak" erre kellene rájönni és akkor működne a kép átvitele a TV-re.

Várom a javaslatokat, hozzászólásokat.

#445 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 10:43

Ilyen kütyüt lehet boltban készen kapni? Azért kérdem, mert nem vagyok otthonos a házi forrasztgatásban és jobb lenne készen megvenni. Annak is örülnék hogyha vki tudna kreálni egy ilyet reális áron :-)

#446 Felhasználó inaktív   cs_gaborka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 23:24

Sziasztok!
Én is kísérleteztem már régebben Matrox kártyával, hogy RBG-n hajtsam meg vele a TV-t sikeresen. PowerStrip nélkül, mert a driver tartalmazta a beállító panelt. Most egy Radeon9600-asom van és Színház módban néztem a filmeket a TV-n. Mivel kaptunk egy másik készüléket, nem volt máshol helye beszereltem a gyermekszobába és össze is kábeleztem s-video üzemre, antennát nem kapott, így csak azt és akkor nézheti a gyermek amit és amikor engedjük. Így azonban "elveszett" a nagyszobai TV számára a video kimenet, ezért, és utóbbi készülék közelsége miatt eszembe jutott, mi volna ha a kihasználatlan monitor csatival kötném össze RGB-n. Régen az Amiga is így működött, gyönyörű képet adva ;-) A gondom, amiért végül is írok, sajnos a PowerStrip csak abban az esetben engedélyezi a másodlagos kimenet birizgálását, ha a tulajdonságokban engedélyezem a második képernyőt, ebben az esetben viszont ugyebár nem működik a színház mód :-( Szeretném megkérdezni mi a megoldás?
Köszönettel.

#447 Felhasználó inaktív   sopi_sms 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 10:37

Üdvözlöm a HWSW népes táborát!
Egy ideje gondolkodtam egy ilyen kábel összedobásán, hát tegnap megcsináltam (összekötés az idiots oldal alapján és 2 ceruza elemről megy a 3V a 16-18-as SCART lábra).
A problémám a következő:
az elsődleges képernyőnek a monitor van bekötve és a másodlagos csatlakozón (DVI->VGA) pedig a TV-hez megy a kép. Ha a TV képét 256színre állítom, akkormegy a kép (mindegy, hogy a tiling on vagy off), de 16-32bittel szétesik (még tiling offal is). Videókártyám: BBA Radeon 9000Pro 64Mb. Catalystból használtam 5.8-at is és már frissítettem 5.12-re is, de semmi változás :(. Powerstripből a legújabb van fennt (3.6).
Ami érdekes, hogy ha 256színre állítom és áthúzok oda egy filmet, akkor az szépen látható. Szóval a fő célra megfelel végülis, de én azért is csináltam ezt, mert szerettem volna Windowsos dolgokra is használni.
Olvastam már, hogy előttem pro2hp-nek is ugyanez volt a problémája, ugyanezzel a típusú videókártyával.
Kíváncsi lennék, hogy van-e rá ötletetek  :confused: .
Előre is köszönöm: Sopi

Szerkesztette: sopi_sms 2005. 12. 29. 10:41 -kor

#448 Felhasználó inaktív   sopi_sms 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 02:02

Idézet: sopi_sms - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 10:37

Üdvözlöm a HWSW népes táborát!
Egy ideje gondolkodtam egy ilyen kábel összedobásán, hát tegnap megcsináltam (összekötés az idiots oldal alapján és 2 ceruza elemről megy a 3V a 16-18-as SCART lábra).
A problémám a következő:
az elsődleges képernyőnek a monitor van bekötve és a másodlagos csatlakozón (DVI->VGA) pedig a TV-hez megy a kép. Ha a TV képét 256színre állítom, akkormegy a kép (mindegy, hogy a tiling on vagy off), de 16-32bittel szétesik (még tiling offal is). Videókártyám: BBA Radeon 9000Pro 64Mb. Catalystból használtam 5.8-at is és már frissítettem 5.12-re is, de semmi változás :(. Powerstripből a legújabb van fennt (3.6).
Ami érdekes, hogy ha 256színre állítom és áthúzok oda egy filmet, akkor az szépen látható. Szóval a fő célra megfelel végülis, de én azért is csináltam ezt, mert szerettem volna Windowsos dolgokra is használni.
Olvastam már, hogy előttem pro2hp-nek is ugyanez volt a problémája, ugyanezzel a típusú videókártyával.
Kíváncsi lennék, hogy van-e rá ötletetek  :confused: .
Előre is köszönöm: Sopi

Frissítettem az alaplapi BIOS-t a legújabbra, de így sincs változás.
(alaplapom: Abit BH-7)
Videókártyáknál egyébként hogy lehet BIOS frissíteni?

#449 Felhasználó inaktív   sopi_sms 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 11:17

Erről a jelenségről írt az idiots oldala is:

''Garbled Screen: Tile-based Rendering enabled

If you are confronted with a screen where everything is garbled but the mouse cursor looks fine then try disabling tiling. This is done in a hidden option In PowerStrip. Go toDisplay Profiles -> Advanced Timing Options -> Custom Resolutions and double click the ''New Resolution'' title bar, it should then pop up a window that will allow you to disable tiling.
I have recently read some posts that claim that this has been fixed in ATi Catalyst Driver 3.7 although I have still to verify it.''

Mint írtam, ezt már próbáltam, de nem használ  :(.

Egyébként lefuttattam a dxdiagban a 2.képernyő tesztelését:
a Directdraw hiba nélkül lefut (ha a képernyő 256színre van állítva), de a Direct 3D-nél egy váltás után csak fekete a képernyő. Gondolom azért, mert itt színmélységet váltana és úgy megy teljes képernyőbe (ha 16-32bitre állítom a TV-t és úgy húzok át rá egy filmet és rakom ki teljes képernyőbe, akkor is csak fekete a képernyő, ha meg nem teljes képernyőbe rakom, akkor össze-vissza duplázódik a kép)

#450 Felhasználó inaktív   sopi_sms 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 18:12

up

Téma megosztása:

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22