Hello mindenkinek!
Egy ECS G320 típusú notebookom van, amelynek nincs video kimenete, de van külső VGA csatlakozója, és egyszerre két monitort is kezel. A chipkészlet VIA CLE266, S3 Unichrome IGP-vel. Külső monitorral már próbáltam, kiválóan ment egyszerre a noti TFT-je és a CRT monitor klón és kiterjesztett üzemmódban is.
Mivel szeretném noti a képét a TV-re átvinni, ezért elkészítetem a VGA - RGB kábelt aktív Hsync - Vsync keverővel. A TV Thomson és van rajta RGB bemenetes SCART csatlakozó. Úgy tűnik, hogy működne is a dolog, de a második monitornál a notin nem lehet 60 Hz-nél kisebb frissítést beállítani, ezért szalad a kép a TV-n.
A
http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circuit...tv/circuit.html címen található kapcsolást építettem meg.
A Powerstrip legújabb 3.62-es full verzióját kipróbáltam, de sajnos nem engedi az egyéni időzítések beállítását, ez a gomb szürke a képernyő beállításoknál, tehát úgy tűnik, a program ezzel a videokártyával használhatatlan (pedig azt írják, hogy az S3-as videochipeket is ismeri). Így ezzel sem sikerült a PAL szabványnak megfelelő időzítéseket beállítani, pedig ezek értékét több helyen is leírták a neten.
Valakinek esetleg van-e valami ötlete, hogy lehetne a PAL szabványnak megfelelő időzítési értékekekt beállítani az S3 Unichrome IGP-ben? Már "csak" erre kellene rájönni és akkor működne a kép átvitele a TV-re.
Várom a javaslatokat, hozzászólásokat.