HWSW Informatikai Kerekasztal: RGB összeköttetés TV-vel: szuperjó kép!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

RGB összeköttetés TV-vel: szuperjó kép!!! Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   zetecR 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 10. 22:20

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. dec. 10., péntek - 12:29

Azon megy, amelyiken akarod, mindkettővel megoldható.

Müx, köszi mindkettőtöknek.

#382 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 13:20

A tv-m manyuáljában azt olvastam, hogy "ne használjuk huzamosabb ideig pc-nket a tv-vel, mert árnyékot okoz a maszkon, ami a készülék tönkremenetelét okozza"

Ez mit jelent és mennyire igaz, ha ezt a megoldást választom????
üdv
tus

#383 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 13:29

Idézet: tus - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 13:20

A tv-m manyuáljában azt olvastam, hogy "ne használjuk huzamosabb ideig pc-nket a tv-vel, mert árnyékot okoz a maszkon, ami a készülék tönkremenetelét okozza"

Ez mit jelent és mennyire igaz, ha ezt a megoldást választom????

Ez azt jelenti, hogy huzamosabb ideig ne legyen állókép a TV-n azaz ne legyen rajta hosszú ideig olyan alakzat ami nem mozog. pld. ne használd másodlagos monitornak mert egy idő után kikapcsolt állapotban is láthatóak maradnak az ikonok körvonalai.

#384 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 13:32

Szerintem ha videózól rajta nem fog beégni.
Ha a windowst futtatod rajta, akkor lehet, hogy a MyComputer vagy a Totalcommander kerete beleég ;)
Én speciel ha pausálom a videjót, akkor átnyomom a TV-t másik csatornára, nehogy beégjen.

Szerkesztette: Inquisitor 2004. 12. 14. 13:34 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#385 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 18:01

Megvan a kábelem, viszont a powerstrip inijébe hiába másolom be a megadott cuccokat, nem jelenik meg, kiválasztani sem tudom. A biztonság kedvéért mindegyik monitorhoz bemásoltam, de egyiknél sem jelenik meg. Milyen Pstripet használtok?
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#386 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 18:11

Inkább csináld meg magad a beállításokat, hamarabb megvan mint a szenvedés ini-be másolgatással. Úgyis tv-je válogatja, hogy mi az ideális beállítás neki.

#387 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 18:24

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 17:11

Inkább csináld meg magad a beállításokat, hamarabb megvan mint a szenvedés ini-be másolgatással. Úgyis tv-je válogatja, hogy mi az ideális beállítás neki.

Szóval vacakoljak vele. Bakker, akkor kicsit többet kéne érteni hozzá, de megpróbálom.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#388 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 10:00

Idézet: wpepi - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 13:29

Ez azt jelenti, hogy huzamosabb ideig ne legyen állókép a TV-n azaz ne legyen rajta hosszú ideig olyan alakzat ami nem mozog. pld. ne használd másodlagos monitornak mert egy idő után kikapcsolt állapotban is láthatóak maradnak az ikonok körvonalai.

Ez a beégés, oké. De itt azt írja, hogy szgépet, play2..... ne használjunk, mert a 32 bites mélységet nem bírja.

Ettöl a vga bigyótól nem lesz baja ??? :)
üdv
tus

#389 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 10:01

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 13:32

Szerintem ha videózól rajta nem fog beégni.
Ha a windowst futtatod rajta, akkor lehet, hogy a MyComputer vagy a Totalcommander kerete beleég ;)
Én speciel ha pausálom a videjót, akkor átnyomom a TV-t másik csatornára, nehogy beégjen.

Én is detto. Ha képméretet váltok (1024>800*600) akkor addig nem kapcsolom át a tv-t, hogy ne ugráljon a tv-n a kép feleslegesen:)
üdv
tus

#390 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 13:51

Sziasztok!

Én azt akarom kérdezni, hogy ez akkor most csak az ATI kártyákon(és egyes régi maxtorkon)
működik? vagy van valami eltérő tapasztalat is? (nekem egy alaplapra integrált cucchoz kéne:))

:up:

#391 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 17. 21:23

UP!

#392 Felhasználó inaktív   coco 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 28. 12:19

aki meg van szorulva és építene nekem egy ilyet, az privit küldjön nekem. Köszi

#393 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 12:33

Alaplapi cucchoz előbb össze kell ütni egy hsync+vsync=csync kapcsolást amennyire tudom, de nem egy atombonyolult.

#394 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 19:41

http://ryoandr.free.fr/vgascart2.png

Egy ilyet mondasz? Az oldalon ahonnan belinkeltem azt írja, hogy csak lehet hogy működik:(
Meg egyébként nem is teljesen tiszta nekem ez az ábra :think:  (nem ez a szakmám :cool: )
Esetleg egy jobban használható ábrát tudnál mutatni?

#395 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 22:01

Tudom, hogy nagyon OFF, de az olcsó divx-es DVD-játékosok korában én bizony nem kísérleteznék mindenféle átalakítókkal és egyéb barkácsolt kütyükkel. 16.000 forintért vettem egy Magnavox MDV430-at, ami DivX-et, XviD-et, MP3-at, JPEG-et is lejátszik, természetesen feliratokkal, nem zúg, nem fagy le, 12 Wattot fogyaszt és 2,2 kg. Ennek fényében max. csak akkor látom értelmét a TV-outtal való szenvedésnek, ha esetleg nagyképernyőn akar valaki játszani.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#396 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 00:43

Én például azért szeretnék egy ilyet építeni, mert szeretnék felvenni is.Azt meg ugye a 10-15e forintos cuccok nem tudnak. Meg akkor a gép jó lesz arra az esetre is ha a haverok átjönnek, és esetleg hálóban játszanánk, meg ilyesmik.

Egyébként nem érzem olyan halott ötletnek, hiszen például a microsoftnak is van ilyen cucca, saját operációs rendszerrel( WinXP Media Center Edition). Meg jópár linuxos program is létezik már a témában.

#397 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 19:10

up!

#398 Felhasználó inaktív   Tangerine 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 21:49

Idézet: zako - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 22:01

Tudom, hogy nagyon OFF, de az olcsó divx-es DVD-játékosok korában én bizony nem kísérleteznék mindenféle átalakítókkal és egyéb barkácsolt kütyükkel. 16.000 forintért vettem egy Magnavox MDV430-at, ami DivX-et, XviD-et, MP3-at, JPEG-et is lejátszik, természetesen feliratokkal, nem zúg, nem fagy le, 12 Wattot fogyaszt és 2,2 kg. Ennek fényében max. csak akkor látom értelmét a TV-outtal való szenvedésnek, ha esetleg nagyképernyőn akar valaki játszani.

Azért azokat is vedd figyelembe, akik nem akarnak minden szar filmet kiírni lemezre egy megnézésért.
Én pl. letöltöm -> megnézem -> kuka (az esetek 90%-ában)
Kb. 10-ből egyet tartok érdemesnek megtartani, az meg elfér a vinyón
Na ezért nem veszek divx-játékost, majd ha elérhető áron lesz vinyós/ethernet kártyás. Addig jó a gép -> matrox g450 -> Tvout(RGB-n) -> TV (32"-os, 16:9 :up: )
Szebb a képe, mint a régi LFG játékosomnak. :D
A tökéletes világban... elkapják a spammereket, és közös cellába zárják azokkal a férfiakkal, akik megnagyobbítatták a péniszüket, Viagrát szednek, és új kapcsolatokra vágynak.

#399 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 10:21

Idézet: Tangerine - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 20:49

Azért azokat is vedd figyelembe, akik nem akarnak minden szar filmet kiírni lemezre egy megnézésért.
Na ezért nem veszek divx-játékost, majd ha elérhető áron lesz vinyós/ethernet kártyás. Addig jó a gép -> matrox g450 -> Tvout(RGB-n) -> TV (32"-os, 16:9 :up: )

Detto ugyanígy vagyok vele - 90 kontra 10 % - pedig van egy Magnavoxom! :)
Aztán megemlíteném még pl. hogy a gyerek 60 filmje nem állandóan összefogdosott lemezen van, vagy leginkább nincs állandó idegtépő "holamicimackó cd???" játék, hanem katt a Gyerekfilmek könyvtárra és már mehet is, vagy azt, hogy milyen jó az, hogy a fényképezőgép memóriakártyáját csak bedugom a gépbe, és a család máris nézheti a fotókat nagyban a TV-n, stb. stb.
Szóval a kettő nem ugyanaz.

#400 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 16:39

Idézet: Tangerine - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 22:49

Erre találták ki az újraírható CD-t/DVD-t. Egy CD-RW megírása kb. 8 perc. Egy DVD-RW-re elfér kb. 6 film. Egy CD-R kb. 90 Ft, egy DVD-R legyen mondjuk 150 Ft. Miről is beszélünk?  :confused:

Egy kis nyálcsorgató: Kiss DP1504/08. Ez aztán mindent tud, amire az embernek szüksége lehet. Átlagos bruttó ára 130.000 Ft, de szerintem ez hónapokon belül a lélektani 100e alá fog csökkenni, illetve meg fognak jelenni a kevésbé neves gyártók termékei feleennyiért.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

Téma megosztása:

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.