TFT-t sulineten keresztül
Elküldve: 2003. 09. 26. 07:23
Elküldve: 2003. 09. 26. 08:57
idézet:
Ezt írta Limonade Joe:
Nem az a lényeg, hogy a kiskereskedő mit akar adni, hanem az, hogy a konzorcium vezető kínálatában mi van. Én a múlt hét elején végigböngésztem az összes listát a sulinet honlapon és egyetlen helyen sem láttam az LG 1710B-t csak a 1710S-t. Az viszont tény hogy a héten már két kiskernél is láttam sulinetes LG 1710B-t. Kezdem nem érteni a dolgot. Most mit lehet és mit nem??!! :confused:
Nem szeretnék úgy járni, hogy megveszek valamit, aztán a végén kiderül, hogy nem kapok egy petákot sem vissza!
Ezért vettem inkább egy ACER AL 732-t nem sulineten. Ez tuti.
Átnéztem ma megint a teljes listát. Az egyedi termékeknél még ma sem volt LG 1710B. Viszont volt az upgrade/opció listában, de csak mint kiegészítő monitor laptophoz! Szerintem ez önállóan nem vásárolható meg, csak akkor, ha veszel egy laptopot!
[ 2003. szeptember 02.: Limonade Joe szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nézd meg a HRP honlapján. Ott egyediként benne van a 1710b.
Elküldve: 2003. 09. 26. 09:08
Itt van az összes árlistájuk.
Elküldve: 2003. 11. 02. 22:56
mennyire hátrány, hogy nincs DVI bemenet ??
Elküldve: 2003. 11. 03. 01:11
Elküldve: 2003. 11. 03. 01:40
Gondolom bejön egy D/A konverter a videokártyán keresztül, meg egy A/D a monitorban, de ez mennyire rontja a képminőséget, ha rontja egyáltalán? :confused:
Miben nyilvánul meg a DVI-D vs. Analog D-sub konkrétan?
Valaki próbálta a Acer AL1721-et?
[ 2003. november 03.: Georgo a dékán szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 26. 14:13
idézet:
Ezt írta Georgo a dékán:
Valaki próbálta a Acer AL1721-et?
[/quote]
Jó lenne ha tényleg írna valaki konkrét tapasztalot erről a monitorról (már átolvastam az asztali TFT topicot, talán Etele akart ilyent venni). Nekem bejön. 133.000 Ft Sulinetben. Elvileg már előrendelést adtam le, rá de még visszamondható
[ 2003. november 26.: Kory szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 26. 15:41
Hozzászolok jól...
Ilyet bambulok egész nap.
Tapasztalatok: csúnya káva, ohne utánhúzás -még játék alaltt sem- , szép szinek, erős háttérvilágítás, gyenge hangfalak.
Kb ennyi
Üdv
András
Elküldve: 2003. 11. 26. 18:46
Sony-t láttam nagyon szép és nincs hibás pixel Samsung meg ugye fő panel gyártó... jóhogy jó!
Jha Lg-nek is láttam nagytesóját az is isteni!
De sztem Sony a legjobb választás!
Üdv
Elküldve: 2003. 11. 26. 21:05
idézet:
Ezt írta handras:
Hello !
Hozzászolok jól...
Ilyet bambulok egész nap.
Tapasztalatok: csúnya káva, ohne utánhúzás -még játék alaltt sem- , szép szinek, erős háttérvilágítás, gyenge hangfalak.
Kb ennyi
Üdv
András[/quote]
Hi. Köszi, (mi az hogy csúnya káva? bár ez egyéni ízlés dolga).
A hangszóró meg úgysem igazán érdekel...Akkor egyenlőre nem mondom le a megrendelést .![]()
Elküldve: 2003. 11. 27. 08:03
Elfelejtettem mondani, de 1 pixelhibával (bal alsó sarok, zöld pixel, nagyon látszik)vettem, persze ez igy nem garos, ez van...
Hozzátenném, hogy szerintem nem elég kontrasztos, de ezt többen cáfolják akik látták. Lehet, hogy szemészhez kéne mennem :)Azért ha tudod nézdd meg valahol (tecso, médiamarkt, stb...). Én továbra is javaslom.
Láttam AL732-öt, az nagyon tetszett, pláne svhs bemenet...
Üdv
András
Elküldve: 2003. 11. 27. 09:25
idézet:
Ezt írta Kory:
Jó lenne ha tényleg írna valaki konkrét tapasztalot erről a monitorról (már átolvastam az asztali TFT topicot, talán Etele akart ilyent venni). Nekem bejön. 133.000 Ft Sulinetben. Elvileg már előrendelést adtam le, rá de még visszamondható
[/quote]
Nekem is ilyen van, e-b*ltban vettem sulinettel, 123750. Egy hátránya van, hogy ott csak akkor tudod kipróbálni, ha viszel gépet/laptopot. Garancia: vagy 4 legyen rajta a szélén, vagy 1 a közepén, ha kilenc részre felosztod a képernyőt. A külseje tényleg nem a legszebb, de nekem jobban megérte, mint a 1731 25000-rel drágábban.
Üdv: Danikoka
PS: nekem is van egy pixelhiba, a legalján, és szinte csak fekete képnél észrevehető, pont olyan színe van, mint a WIN98-as "most már kikapcsolhatja" szövegnek...![]()
Elküldve: 2003. 11. 27. 11:04
idézet:
Ezt írta Danikoka:
Nekem is ilyen van, e-b*ltban vettem sulinettel, 123750. Egy hátránya van, hogy ott csak akkor tudod kipróbálni, ha viszel gépet/laptopot. Garancia: vagy 4 legyen rajta a szélén, vagy 1 a közepén, ha kilenc részre felosztod a képernyőt. A külseje tényleg nem a legszebb, de nekem jobban megérte, mint a 1731 25000-rel drágábban.
Üdv: Danikoka
PS: nekem is van egy pixelhiba, a legalján, és szinte csak fekete képnél észrevehető, pont olyan színe van, mint a WIN98-as "most már kikapcsolhatja" szövegnek...[/quote]
Mondjuk most nem értem, mert az ebolt-ban, a 1721-nél mintha a 1731 képe lenne :confused: , holott az acer honlap szerint a 1721 úgy néz ki mint a fenti berakott kép.
Más: minden Magyarországra érkező TFT pixelhibás? :o
Elküldve: 2003. 11. 27. 12:56
idézet:
Ezt írta Kory:
Mondjuk most nem értem, mert az ebolt-ban, a 1721-nél mintha a 1731 képe lenne :confused: , holott az acer honlap szerint a 1721 úgy néz ki mint a fenti berakott kép.
Más: minden Magyarországra érkező TFT pixelhibás? :o[/quote]
Így van, jól látod. A kép átb*szás, de szerencsére én is megnéztem az acer-nél, így nem estem pofára, amikor kicsomagoltam. Olyan a monitor, mint a fenti kép.
Talán nem az összes, de úgy látszik gyakran előfordul![]()
Elküldve: 2003. 11. 27. 13:16
idézet:
Ezt írta szityu:
Az LG 1710B-t kezdetben 16 ms-es AU Optronics panellal gyartották, majd valtottak 20ms-esre. Az LG oldal 1710B-re mostmar ezt irja: 25 ms (jellemző); 19 ms (minimum). A 1710S-re nem ir semmit az itthoni oldal, valoszinu 16ms-es, de errol elobb olvass az Asztali TFT-k IV. topikban![/quote]
Mi a f@sz?! Ez komoly? Ilyet rendeltem, de még nem jött meg...
![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 11. 29. 22:10
De ha valkinek vannak tapasztalatai akkor azt szívesen várom
köszi.
Elküldve: 2003. 12. 02. 14:23
Természetesen nem hoztam el a monitort, elvileg csütörtökre hoznak egy másikat.
Hogy is van ez? Gyártónként van valami szabály hogy mikor cserélnek vagy van rá valami ISO szabvány is? Van valakinek infója erről?
[ 2003. december 02.: Kory szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 02. 17:39
idézet:
Ezt írta Kory:
Szóval, most voltam a boltban (sulineten keresztül Acer AL 1721), nagy boldogan csomagoljuk, összerakjuk->bekapcs: 3 darab pixelhiba, ebből kettő erősen látszik mind fehér mind világos hátteren (sötét pontok, amik nem világítanak).![]()
Természetesen nem hoztam el a monitort, elvileg csütörtökre hoznak egy másikat.
Hogy is van ez? Gyártónként van valami szabály hogy mikor cserélnek vagy van rá valami ISO szabvány is? Van valakinek infója erről?
[ 2003. december 02.: Kory szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
[url="http://"http://www.juventus-team.hu/tesztek/548.html"]Itt erről egy cikk[/url]
Egyébként én is Acer 1721-est vettem Eboltból, ezen is van 1 db pixelhiba, de csak teljes kék képernyőn látszik (akkor fekete). De abszolút nem zavaró (nem is látom).
Elküldve: 2003. 12. 02. 17:55
idézet:
Ezt írta mzj:
[url="http://"http://www.juventus-team.hu/tesztek/548.html"]Itt erről egy cikk[/url]
Egyébként én is Acer 1721-est vettem Eboltból, ezen is van 1 db pixelhiba, de csak teljes kék képernyőn látszik (akkor fekete). De abszolút nem zavaró (nem is látom).[/quote]
Köszi, közben megtaláltam én is ugyanezt![]()
Egyébként ezen zavaró volt, főleg a 2 fekete "lyuk", világos vagy fehér háttérnél (egyből odatévedt a szem.). Úgy vagyok vele, hogy xxxxxx ezer forintért nekem tökéletes terméket adjanak...

Súgó
A téma zárva.